Eliminacje EURO 2012 - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Eliminacje EURO 2012

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 cze 2011, 22:36

Powiedzcie mi lepiej jak to jest, że przegraliśmy z Litwą, która dostała 2:0 od Liechtensteinu psując mi przy okazji kupon :?
Chyba, że główną przyczyną porażki Litwy jest występ w tym meczu pięciu piłkarzy naszej Ekstraklasy.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 cze 2011, 22:42

emdżej pisze:Chyba, że główną przyczyną porażki Litwy jest występ w tym meczu pięciu piłkarzy naszej Ekstraklasy.
Może wciąż nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak nisko upadł futbol w tym kraju? :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 cze 2011, 22:46

Dali ciala Belgowie w II polowie,ktora byla duzo slabsza od pierwszej. Witsel mial karnego,ale wystrzelil pilke poza stadion :roll: Rzeczywiscie brakowalo troche Fellainiego,czyli szefa srodka pola oraz Lukaku,ktory moze by wsadzil gdzies te swoje wielkie cielsko i strzelil zwycieska bramke :)

Turcy fetuja na ulicy :evil:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 cze 2011, 22:59

Dr.Football1 pisze:Witsel mial karnego,ale wystrzelil pilke poza stadion :roll:
Serio? :shock: W drugiej połowie w całości poświęciłem uwagę spotkaniu Włochów, więc nie wiem co się działo w Belgii.
Dr.Football1 pisze:Turcy fetuja na ulicy :evil:
A kiedy oni nie fetują? :lol: Fetowali mistrzostwo Fenerbahce, choć pewnie gdyby to Trabzonspor je zdobył... też by fetowali :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 cze 2011, 23:02

Salas11 pisze:W drugiej połowie w całości poświęciłem uwagę spotkaniu Włochów
Jak tam radził sobie Pareiko?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 cze 2011, 23:18

piwus pisze:Jak tam radził sobie Pareiko?
Nijak, prawdę mówiąc przy wszystkich trzech bramkach mógł się ciut lepiej zachować. Strzał Rossiego po bliższym rogu z dość ostrego kąta poszedł mu chyba pod nogą, Cassano również zaskoczył go z ostrego kąta, tyle że po długim rogu. Lepszy bramkarz chyba nie dałby się zaskoczyć. Przy bramce Pazziniego zdecydowanie powinien wyjść do piłki, mam wrażenie że zdążyłby uprzedzić Włocha. Zawahał się, po czym wolał zostać w bramce. Poza tym to raczej Włosi pudłowali w dogodnych sytuacjach, w których Pareiko nie miałby wiele do powiedzenia (słupek Rossiego i Pirlo) Mogło być wyżej, ogólnie tak bramkarz jak i cała drużyna Estonii, słabo.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 03 cze 2011, 23:27

Bez przesady, przy stanie 0:0 wyciągnął 2 konkretne strzały Cassano i Rossiego. Na moje to przy 1 bramce mógł się lepiej zachowac, 2 idealnie zmieszczona od słupka a 3 to jednak sam na sam i ciężko ocenic czy mógł wcześniej wyjśc, bo wystarczyłoby że trąciłby lekko Pazziniego i byłaby czerwień i karny.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 cze 2011, 23:32

maciek_88 pisze:Bez przesady, przy stanie 0:0 wyciągnął 2 konkretne strzały Cassano i Rossiego.
Pierwszą połowę oglądałem do spółki z meczem Belgia - Turcja, więc mogłem coś przeoczyć. Akcji Rossiego i paradę bramkarza faktycznie nie uwzględniłem, ale strzału Cassano nie kojarzę, więc pewnie byłem w tym czasie na drugim stadionie :P
maciek_88 pisze:a 3 to jednak sam na sam i ciężko ocenic czy mógł wcześniej wyjśc, bo wystarczyłoby że trąciłby lekko Pazziniego i byłaby czerwień i karny
Ale ta piłka od Montolivo leciała i leciała, a Pazzini demonem szybkości nie jest. IMO bramkarz, gdyby wystartował od razu, zdążyłby przed Pazzo. Takie moje zdanie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 cze 2011, 18:46

Co Anglicy odwalają...? :zgon: Nie, ja wysiadam...

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 04 cze 2011, 18:56

niespodzianki muszą być (vide wczoraj Liechtenstein), ale już jest remis, myślę, że wyciągną spokojnie na 3, 4 do 2. Ashley, come to Mersey! :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 cze 2011, 19:01

Szczerze to pierwsza bramka na konto Pareiki, ewidentnie za duzo miejsca przy krótkim słupku. W dwoch pozostalych nic wiecej nie mogl zrobic. Przy trzeciej jakby wyszedl, to Pazzini mial wiele miejsca bylby i tak szybszy i moglby go lobowac, mijac i strzelic na 10 innych sposobów, przy drugiej Antka to trzba mu oddac, ze byl to majstersztyk. Nie dosc ze sie nikt sie nie spodziewal takiego wykonczenia to jeszcze idealnie od słupka. Na plus dla bramkarza Wisły, ze wyciagnal ze dwie trzy setki. Innego gracza Estonii z jakas dobra interwencja czy błyskiem trudno bylo dostrzec.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 cze 2011, 19:31

Żałosne... Szwajcarzy remisują z Anglią na ich terenie i w zasadzie niczym nie ustępują faworytom :roll: Weekend niespodzianek w eliminacjach do Euro trwa w najlepsze.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 cze 2011, 12:41

Mnóstwo piłkarzy z naszej ligi zagrało w eliminacjach. To chyba dość dobrze świadczy o tym, że obcokrajowcy w Ekstraklasie to jednak nie taki całkowity szrot.
Podsumuję jeśli kogoś to ciekawi:

Ermin Seratlić (Jagiellonia ) - 66. minut w młodzieżówce Czarnogóry
Nika Dżalamidze (Widzew) - 90. minut w młodzieżówce Gruzji
Vytautas Andriuškevičius (Lechia) - cały mecz w młodzieżówce Litwy
Deniss Rakels (Lubin) - cały mecz w młodzieżówce Łotwy
Daryvdas Sernas, Mindaugas Panka (obaj Widzew) i Andrius Skerla (Jagiellonia) - cały mecz Litwy
Tadas Labukas (Arka) - druga połowa w drużynie Litwy
Andraż Kirm (Wisła) - od 75. minuty w meczu Słowenii
Semir Stliić (Lech) - od 64. minuty w meczu Bośni i Hercegowiny
Riku Riski (Widzew) - od 68. minuty w drużynie Finlandii
Alexandru Suvorov (Cracovia) - cały mecz Mołdawii
Sergiej Pareiko (Wisła) i Sander Puri (Korona) - cały mecz Estonii
Rundevs (Lech) zagrał cały mecz w kadrze Łotwy, od 28. minuty grał Jurijs Zigajevs (Widzew), a do 71. minuty Aleksej Visnakovs (Cracovia)
Robert Jeż (Górnik) zagrał cały mecz w kadrze Słowacji.
Luka Pejović i Mladen Kascelan (obaj Jagiellonia) zagrali odpowiednio cały mecz i od 82. minuty w barwach Czarnogóry przeciwko Bułgarii, w której od 84. minuty zagrał Cwetan Genkow (Wisła).

Oprócz graczy w Europie jeszcze Abdou Razack Traore zagrał cały mecz w barwach Burkina Faso w eliminacjach PNA i strzelił dwa gole.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 cze 2011, 13:20

petrdcm pisze:Czołowym strzelcem jest gracz Burkina Faso
naprawde zajbisty wyznacznik... Jaka ta Marsylia musi byc slaba skoro gra tam Kabore... reprzntant Burkiny Faso... a HSV z wyrozniajaca postacia Pitroipą gdy ni trapia go kontuzje... Bamogo

Bramki samobojcze tez sa bardzo wymown... taki Glowacki zdobyl ich sporo ale co z tego jak i tak jest o klase lepszy od pozostalych obroncow....
Taki Jeremies tez swego czasu swojaki zdobywal zas jego poziomu podwazac nie warto

Prawda taka, ze do naszej ligi wpadaja coraz to ciekawsi gracze a nie szrot :!: Idzie do przodu, druga rzecz to teraz smieja sie z Liwty i naszych litwinow z ektraklasy ale jak walczyli z Hispzania jak rowny z rownym, tudziez innymi... jak Sernas zdobyl bramke przeciw MS to nikomu do glowy nie rpzychodzily takie rzeczy.... Poziom sie wyrownal i rozne kwiatki sie zdarzaja... czy swego czasu Portugalia nie stracila pkt na Liechteisteine? no coz tu jest Polska to malkontentow nie brakuje i choragiewek

edit
czemu skasowales ten glupi post?

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 05 cze 2011, 13:35

Największa liczba goli samobójczych w tym sezonie przypada na naszą ligę (nasi obrońcy to jednak "asy"). Czołowym strzelcem jest gracz Burkina Faso.

Młodzieżówki? Zeby to chociaż była pierwsza liga młodzieżówki europejskiej.

Kilku z Litwy? Masz na myśli ten mecz sprzed paru dni w którym Litwa przegrała z... Lichnensztajnem?

Kilku z Łotwy? Ale zapewne wiesz że Łotwa jedyne 4 punkty w el. zdobyła męcząc się z Maltą, i remisując z Gruzją, u siebie, strzelając gola w doliczonym czasie gry.

Finlandia? Którą nawet mołdawia wyprzedza w tabeli... A jedyne pkt. Finlandia zdobyła na San Marino do tego w tym meczu o którym piszesz (sprzed paru dni) męcząc się strasznie 0-1.

Bośnia? Która wyprzedza jedynie... Luksemburg.

Dalej już mi sie nie chce wymieniać bo to wystarczy.

Jestem optymistą, bo gorzej być już nie może. Nasza liga piłkarsko sięga dna. No chyba, ze zacznie kopać głębiej :?

Jedynie z tego zestawienia to "Robert Jeż (Górnik) zagrał cały mecz w kadrze Słowacji" zasługuje na wyróżnienie. Bo i jego repra od paru lat gra solidnie. Chociaż też można się przyczepić bo mecz który opisujesz Słowacja wygrała 1-0 po mękach z ostatnią w tabeli... Andorą :wink:
czeher pisze: edit
czemu skasowales ten glupi post?
1. żeby przelać na tekst logiczne argumenty bo się domyśliłem po napisaniu krótkiego posta że część osób jest na tyle mądra że jedno zdanie ale konkretne będzie uważać za głupie ze względu wyłącznie na jego ilościowo małą zawartość znaków, i może się się pewnych oczywistości nie domyślać to wolałem uzupełnić,
2. zapytaj moderatorów po co jest taka funkcja.
czeher pisze:Bramki samobojcze tez sa bardzo wymown... taki Glowacki zdobyl ich sporo ale co z tego jak i tak jest o klase lepszy od pozostalych obroncow....
Skoro on jak sam wspomniałeś jest o klasę lepszy od pozostałych mimo że jak sam zauważyłeś strzelał sporo bramek samobójczych, no to tylko dziękowac mi pozostaje za potwierdzenie moich słów co do poziomu obrońców skoro nawet taki gracz się wyróżnia :lol:
czeher pisze:petrdcm napisał(a):Czołowym strzelcem jest gracz Burkina Faso

naprawde zajbisty wyznacznik... Jaka ta Marsylia musi byc slaba skoro gra tam Kabore... reprzntant Burkiny Faso... a HSV z wyrozniajaca postacia Pitroipą gdy ni trapia go kontuzje... Bamogo
Ano wyznacznik.
Marsylia jest mocna i ma gracza z tego samego kraju. My też mamy z tego kraju ale drużyna jest gorsza.
Konkluzja: do nas trafia piłkarski "szrot".
czeher pisze:Prawda taka, ze do naszej ligi wpadaja coraz to ciekawsi gracze a nie szrot :!: Idzie do przodu...
Tak, do przodu idą ale te zespoły które "my" kiedyś lekko ogrywaliśmy a teraz ściągać musimy ich reprezentantów którym to sporadyczne wygrane mecze się zdarzają, jak sam napisałeś "Poziom sie wyrownal i rozne kwiatki sie zdarzaja..."
Rzeczywiście, nie trafia do nas piłkarski szrot ani odmęty których żadna liga zazwyczaj nie chce nawet w dole tabeli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”