Naprawde trudno mi wyrazic swoja radosc po wczorajszym zwyciestwie. Cos niewyobrażalnego.
Pierwsze dziesiec minut zdecydowanie dla United, podobnie jednak 2 lata temu. Po tym czasie kompletna dominacja Barcelony (nie liczac bramki Rooneya).
Kazdy z naszych pilkarzy zagral dobrze, lub bardzo dobrze. Bramka Villi miodzio, jednak cala gre z przodu ciagnal Messi.
Zawiodl mnie za to Manchester i mowie to bez ironii. Wcale nie zagrali duzo lepiej niz Arsenal na Camp Nou, mozna powiedziec, ze nie pokazali charakteru. 0 rzutow roznych i rola Valdesa - obsewatora w drugiej polowie sa najbardziej wymowne. Valencia zostal zjedzny przez Abidala - nie wykonal zadnego rajdu do boku. Wlasnie dlatego tak bardzo chcialem, zeby zagral Eric. W tym sezonie byl swietny w defensywie i do tego dysponuje odpowiednia szybkosci i zwrotnoscia, by wlasnie poradzic sobie z Antonio. Nie rozumiem tez dlaczego wasz najlepszy strzelec w tym sezonie nie zasiadl nawet na lawce. Totalne ponizenie jak dla mnie.
Chcialem jednak podziekowac Manchesterowi, ze potrafili godnie przegrac i nie bawili sie w koncowce w gre w kosci. Nie z przypadku zdobyliscie tyle pucharow w ostatnich latach.
Obecna Barcelona to naprawde fenomen. W ciagu ostatnich 6 lat, wygralismy 3 razy LM. Cos pieknego. Nawet sir Alex przyznal, ze nie widzial lepszej druzyny.
Sedzia wczoraj znakomity. Powienien jedynie szybciej dac kartke Valencii, ale poza tym wyglada na to, ze rosnie nam sedzia na wiele nastepnych lat.
Nie ma tez co wypominac Manchesterowi, ze ich gol spadl ze spalonego. Nawet jesli byl, to byl tak minimalny, ze byl praktycznie nie wo wychwycenia.
Guardiola ogloscil juz, ze zostaje na nastepny rok. Czas teraz na spekulacje transferowe. Po sezonie mozna stwierdzic, ze zarowno Villa jak i Mascherano to byly zajebiste transfery. Mcgiggs bodajze pisal tu pol roku temu, ze nie rozumie po co Barcelonie typowy destruktor jak Mascherano. Mysle, ze dostal odpowiedz na boisku. Patrzac na to jak Javier spisuje sie na srodku obrony, mysle, ze wzmocnienie tej formacji nie powinno byc naszym priorytetem w tym okienku. Moim wielkim faworytem jest w dalszym ciagu Fabregas, a jesli nie on to Rossi.
Visca!