Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 26 maja 2011, 10:25
Futbolski
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2011, 10:31
Kiko to zdecydowanie opcja na Barcelonę B póki co. Być może jeszcze uruchomimy opcję odkupienia Botii ze SportinguFutbolski pisze:Angel i Kiko jako dwaj młodzi plus te znane nazwiska w liczbie trzech i kadra zamknięta pod względem nabytków, nie uważasz?
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liso » 26 maja 2011, 10:50
Po prostu moim zdaniem nie uważam, że Valdes to świetny zawodnik - jak pisałem "solidny". A co do lepszych bramkarzy - popatrz na naszą Ekstra(klasę) i znajdziesz mnóstwo takichFutbolski pisze:"Wielu znacznie lepszych"? Wielu to chyba z co najmniej siedmiu, daj mi listę tych "wielu".Liso pisze:Oglądając mecze FCB staram się zawsze przypatrzeć Valdesowi - dla mnie to nie jest klasa światowa. Soliny zawodnik, ale nie na miare Barcelony. Jest wielu znacznie lepszych golkiperów, którzy fantastycznie wkomponowaliby się w bramkę.
I "fantastycznie wkomponowaliby się w bramkę"? Co więc takiego musi zacząć robić Valdes, by był "fantastycznie wkomponowany"?
Liso
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 26 maja 2011, 10:59
Toudinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 26 maja 2011, 11:04
Casillas też miał niedawno mecz z "błędem", ale nie chcę do tego wracać, bo mówienie że ktoś ma mecze z błędami jest truistycznie oczywistym truizmem. Jednak ogólnie świetnie to wszystko podsumowałeś. Poprawił się Valdes i to tak, że tylko chyba Rijkaard i Guardiola się tego spodziewali. A że jest psycholem - fajne określenie, tylko nie do końca Cię rozumiem. Masz pewnie na myśli to, że jak coś się dzieje w przerwie gry, Valdes od razu podbiega do gromady, coś krzyczy, dostaje żółtą kartkę? Nie lubię tych wybiegów Valdesa, bo zawsze kończą się one tak samo.Toudinho pisze:Valdes ma mecze z błędami, ale w tym sezonie widziałem u niego wiele pewnych i kozackich interwencji. Nie ma nieomylnych bramkarzy. Śledząc praktycznie od początku karierę VV to poprawił się i to niesamowicie, moim zdaniem może być już tylko lepiej. Choć patrząc na całokształt jego gry i zachowania to jest psycholem. Pechem VV jest Casillas tak pewnie zaistniałby w la roja. Gdy przyjdą wpadki VV mówi się, że to nie GK na miarę Blaugrany, jak broni niemożliwe to jest najlepszy na swiecie...
Futbolski
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2011, 11:17
Ja również mam nadzieję, że wypożyczeni zostaną ostatecznie posprzedawani, ale to nie będzie proste. Kluby nie będą się o nich zabijały a więc kwoty transferów będą niskie. Nie wierzę w 20 mln za wszystkich. Skakałbym z radości gdybyśmy 'zarobili' piętnastaka choć do tej pory nie liczyłem Maxwella w tych szacunkach.Futbolski pisze:Napisałem o trzech, ponieważ cała plejada znanych wypożyczonych pójdzie według mnie na definitywną sprzedaż. Po prostu nie znajduje w newsach niczego, co wskazywałoby na dalszą wiarę w tych piłkarzy; oczywiście jest też opcja wypożyczeń na jeszcze jeden rok... Nie spodziewam się kokosów, ale może kilkanaście milionów Euro się uzbiera.
Jeżeli chcesz szukać potencjalnego transferu a'la Ibisz to musisz przejrzeć listę piłkarzy, którym niebawem będą kończyć się kontrakty i nie mają zamiaru przedłużać umów. Tylko dlatego Holender był tak tani. PSV miało do wyboru - w ramach wdzięczności puścić go teraz zarabiając parę groszy albo zatrzymać go i puścić potem za darmo.Futbolski pisze:Przykładem jest Ibi, aczkolwiek od razu mówię, że nie widzę dla swej teorii tego typu piłkarza (znanego = dobrego, a także taniego) w obecnym okienku.
A kto nie maToudinho pisze:Valdes ma mecze z błędami
82% - Victor Valdes saved 82% of the shots he faced in LigaBBVA this season, the highest % in the competition (Casillas 71%, 17th).
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 maja 2011, 11:33
26(?) letni bramkarz, który sprowadzony do United został by być rezerwowym jest lepszy od Valdesa który od ładnych kilku lat broni na najwyższym poziomie... fajnie.Liso pisze:a wśród wschodzących Lindegaard
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 26 maja 2011, 11:43
Odnoszac sie do tego: Stekelenburg zdecydowanie NIE, Buffon w obecnej formie tez nie. Lindegaarda nie potrafie ocenic.Liso pisze:Lepsi (wg mnie): Casillas, Manuel NEUER, Maarten STEKELENBURG, Buffon, a wśród wschodzących Lindegaard
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2011, 12:00
Sęk w tym, że hajs za Zlatana został już wliczony do tych bodajże 50 mln jakie podobno mamy mieć do dyspozycji tego lata nie licząc właśnie zysków z ewentualnej sprzedaży innych zawodników.Emerald pisze:No wydaje mi sie, ze zapominacie w szacunkach o Zlatanie, za ktorego dostaniemy jakies 20 milionow od Milanu + Keirsson, Henrique i Maxwell mysle, ze do 30 mln dojdziemy.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 26 maja 2011, 12:02
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liso » 26 maja 2011, 18:53
Pomimo wszystko wyżej go oceniamSammyy pisze:
26(?) letni bramkarz, który sprowadzony do United został by być rezerwowym jest lepszy od Valdesa który od ładnych kilku lat broni na najwyższym poziomie... fajnie.
Liso
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 maja 2011, 18:58
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2011, 22:15
http://www.blaugrana.pl/news/7095/poroz ... 3%ADi.htmlSammyy pisze:Co do Kiko... kurde, chłopak był przymierzany do Valencii jako podstawowy prawy obrońca (a raczej jest jednym z kandydatów których zarząd ma z 10), a do was pójdzie by grać w drużynie B ? Trochę by to dziwne było. Wprawdzie ma chłopak 19-20 lat jeśli mnie pamięć nie myli, ale jednak jest po dobrym sezonie. Niby grę w Barca B ciężko nazwać degradacją, tym bardziej że swoje szanse i w pierwszym składzie zapewne by dostał, ale jednak jakoś wolałbym oglądać go gdzie w podstawowej jedenastce zespołu z PD. Poza tym chłopak ma imo większy potencjał niż Azpilicueta.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 26 maja 2011, 23:07
A to ciekawe bardzo, obrazoburcze i politycznie niepoprawne. Staram się znaleźc jakieś potencjalnie wytłumaczenie tego 17th, ale sobie nie radzę. Myślę, że fani Madrytu jakoś zgrabnie to wytłumaczą, lub... udadzą, że nie widzą.Mentor pisze:82% - Victor Valdes saved 82% of the shots he faced in LigaBBVA this season, the highest % in the competition (Casillas 71%, 17th).
pasza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 maja 2011, 7:29
Ty oglądasz jakieś mecze? Buffon gra świetnie? Storari w tym sezonie był lepszy od niego...A pisanie o Lindegaardzie jako lepszym od Valdesa to kpina.Pomimo wszystko wyżej go oceniam26-latek to dość młody bramkarz - popatrzcie ile ma Buffon, Casillas - ciągle grają świetnie. W 3 lata można dużo nadrobić i reprezentuje się naprawdę przyzwoicie
mete
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio