To prawda Bojan stoi przed tylnymi drzwiami, tyle tylko, ze stoi przed takimi drzwiami w klubie, ktory osiaga niesamowite wyniki i ma za konkurencje napastnikow typu: Villa, Ibrahimovic czy Eto'o...Mentor pisze:Emerald napisał(a):
Byl wiadacym zawodnikiem reprezentacji juniorskich a takze (o czym wielu zapomina) byl powolany na EURO 2008, a z wyjazdu zrezygnowal sam... gdzie tu porownanie??
Czas przeszły jest kluczem. Bojan był i był i był. Wydawało się, że świat stoi przed nim otworem, że wystarczy jeden krok aż tu nagle okazuje się, że Bojan stoi cały czas przed tymi drzwiami, które może nie są zatrzaśnięte, ale nie są też uchylone.
Jesli sie popatrzy na zawodnikow typu Pedro czy wlasnie Busquets to mieli oni duzo latwiej bo przebijali sie do skladu kiedy rywalizacja na ich pozycji nie byla tak silna (Pedro), albo sa ulubiencami Pepe (Busquets).
Do kwestii Busquetsa nie odnioslem sie zupelnie celowo, jak juz powiedzialem. Nie bede dyskutowal o tym bo to nie ma sensu. Nigdzie nie napisalem, ze powinien zostac sprzedany, czy trafic na lawke, nie ma teraz takiej mozliwosci poniewaz to ulubieniec Pep'a a poza tym dobrze pasuje do koncepcji gry jednak jak widze, czy slysze stwierdzenie o tym jakoby to byl najlepszy badz TOP3 DM na swiecie to smiech mnie ogarnia... albo jak czytam teksty o tym ze ma dobra technike i to jest wazne bo musi zagrywac krotkie pilki do obroncow (gdzies tam wyzej byl taki tekst)! No akurat krotkie pilki do obroncow to i Lewandowski umie grac co pokazywal w meczach reprezentacji niejednokrotnie. Owszem widzialem kilka fajnych zagran Busquetsa, ktore swiadcza o jego wysokich, zwlaszcza jak na pozycje, umiejetnosciach technicznych, ale nie przekonuje mnie to. Sa ludzie, ktorzy uwazaja, ze to najlepszy DM na swiecie, sa tez tacy ktorzy uwazaja, ze jest slaby(zwlaszcz w porownaniu do reszty skladu), ja naleze do tej drugiej grupy, ale jakiekolwiek merytoryczne dyskusje miedzy przedstawicielami takich grup sa bezsensowne bo do niczego nie doprowadza.
Gdyby byla mozliwosc moglibysmy obejrzec kilka meczow Barcy razem i obgadac to co Busquets prezentuje. Tylko meczy z przeciwnikami grajacymi na pewnym poziomie...