Hiszpania - Transfery (zbiorczy) - Strona 90

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Hiszpania - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 maja 2011, 11:33

Może Mourinho widzi, że Marcelo gra na maximum swoich umiejętności i nie da rady wskoczyć już poziom wyżej? Centrao ma papiery na klasę światową i pod okiem Jose może się niewyobrażalnie rozwinąć. Zaważyć może tu różnica w potencjale obu zawodników.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 25 maja 2011, 11:36

No nie wiem czy Marcelo ma mniejszy potencjał od Coentrao. W obronie, mimo skoku jakościowego, jego gra wciąż wymaga poprawy a z przodu już teraz ma do zaoferowania bardzo dużo. Jak dla mnie Brazylijczyk wcale nie ma dużo dalej do klasy światowej od Portugalczyka.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 25 maja 2011, 11:43

marcelo ma dopiero 23 lata a forma jaka prezentowal przez caly sezon pozwala mniemac ze stac go na wiele wiecej. juz za pellegriniego widac bylo ze sie poprawia. najlepiej chyba mu zrobil transfer ronaldo. jak na obronce to jest jeszcze bardzo mlody, gdyz optimum formy obroncy do gdzies 27-30 lat. ciagle sie poprawia w obronie a w ataku jest juz bardzo dobrym pilkarzem. nie wiem jak coentrao, ale portugalczyk czesto w benfice gral na skrzydle, wiec widac ze u niego z obrona tez nie jest tak idealnie.
jose chce miec konkurencje na kazdej pozycji, proste.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 maja 2011, 11:44

Morrow pisze:No nie wiem czy Marcelo ma mniejszy potencjał od Coentrao. W obronie, mimo skoku jakościowego, jego gra wciąż wymaga poprawy a z przodu już teraz ma do zaoferowania bardzo dużo. Jak dla mnie Brazylijczyk wcale nie ma dużo dalej do klasy światowej od Portugalczyka.
Tyle że Marcelo na lewej obronie zanim przyszedł Mourinho niesamowicie kaleczył. Gra obronna leżała u niego po całości i jak dla mnie to, co zaprazentował Brazylijczyk w obecnym sezonie jest jedynie poziomem, którego oczekiwano od niego już od paru lat. Poza tym o ile dobrze pamiętam, Marcelo nominalnym bocznym obrońcą chyba nie jest (jeśli się mylę to mnie poprawcie)

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 25 maja 2011, 11:52

Marcelo przychodził jako lewy obrońca, Pelle wolał dać go nieco wyżej na lewej pomocy gdzie szalał i pokazywał się z bardzo dobrej strony. Mou po przyjściu do Realu powiedział, że zakochał się w Marcelo i jego grze. Marcelo ma papiery na bycie jednym z najlepszych lewych obrońców. Wszelkie braki w defensywie rekompensuje atakami, w tym sezonie jednak jego ilość błędów na lewej obronie można policzyć na palcach jednej ręki. Choć poprawić się z tyłu jeszcze może.

Coentrao fajny kopacz, i jeśli ma przyjść i siedzieć na ławce lub Marcelo ma siedzieć to nie jest dobre dla graczy w ich wieku. W defensywie porównywalny poziom w ofensywnie chyba ze wskazaniem na brazylijczyka.

Pamiętam jak 4 lata temu Marcelo, Aguero, Coentrao, Di Maria, Rafael, Pato, Zarate szaleli na MŚ u-20.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 25 maja 2011, 12:51

UJFALUSI "Sabíamos que Agüero quería irse al Real Madrid". Coraz lepiej, wygląda na to,że jednak ktoś z pary Perez Mourinho rozmawiał z Argentyńczykiem. Nie mam pojęcia o co chodzi, rezygnujemy z Ade? Kupujemy Negredo i dajemy go materacom jako część zapłaty, najbardziej popierdolona telenowela od czasów Figo.

Coentrao ma być rywalem dla Marcelo, z tym, że obydwaj będą grali dużo. Fabio może być rywalem również dla Di Marii. Altintop w przypadku odejścia Lassa będzie grywał w środku pola. Równie dobrze Pepe na DM, Ramos stopera, Altintop prawy defensor. Wymienność pozycji spora, zainteresowanie więc nie jest raczej jednym z sezonowych ogórków.

United zainteresowani ponoć Lassem i Benzemą, transfer Czernego bardziej prawdopodobny. Na szczęście ja ufam Mourinho,więc specjalnie nie zastanawiam się nad wyglądem kadry na przyszły sezon.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 25 maja 2011, 13:00

Transfer Coentrao to na razie poziom plotek, jezeli Altintop to taka zapchajdziura i moze rowniez zagrac na lewej obronie, to transferu lewego obroncy bym sie nie spodziewal, tym bardziej, ze na lewej moze zagrac Arbeloa.
Co do umiejetnosci. to mimo ze Portugaluczyk w kazdym meczu, w ktorym go widzialem imponowal, to ze wzgledu na poziom rogrywek, presje itd nie robilbym zadnego porownania do Marcelo. Brazylijczyk w formie z drugiej czesci sezonu to IMO juz absolunta czolowka lewych swiata, w ofensywie swietny, w defensywie zrobil duzy krok w tym sezonie, obok Pepe najlepszy OBRONCA Realu w tym sezonie.
Sprzedaz Canalesa (zwlaszcza do zespolu klasy Villareal) na zasadzie transferow Callejona, Negredo czy chocby Granero, to najlepsza opcja zarowno dla zawodnika jak i klubu. Chlopak ma papiery na wielkie granie, wiec potrzeba mu minut.

Dziwi mnie brak zainteresowania (albo takie jest, ale o tym nie slychac) ze strony Sevilli czy Valenciii Garayem, obronca bardzo solidny, grajac w Realu nie shcodzil ponizej okreslonego poziomu, IMO zawodnik idealny dla takich klubow, a w Realu raczej sobie nie pogra również w następnym sezonie.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 25 maja 2011, 13:01

Mourinho buduje defensywe na najważniejsze mecze :P
Casillas - Ramos, Carvalho, Albiol, Coentrao - Altintop, Khedira, Xabi, Pepe, Marcelo - Ronaldo!

Nie no, a tak poważnie już. Przyjście Coentrao wzmacnia zarówno obronę jak i skrzydło (bo i Marcelo i Portugalczyk mogą zagrać na obu tych pozycjach), jednak przyjścia Aguero do końca nie rozumiem. Teoretycznie z tymi słabszymi ekipami będziecie mogli zagrać coś w stylu bardzo ofensywnego 442 z Xabim i np. Ozilem w środku, no chyba że jednak rezygnujecie z kogoś z dwójki Benzema/Higuain, w innym wypadku ktoś będzie w trakcie sezonu niezadowolony raczej. Natomiast jeśli dołączy Coentrao to imo niepotrzebny za bardzo jest ten Callejon bo robi się ilościowo chyba zbyt szeroka kadra wam...

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 25 maja 2011, 13:10

Trochę to wszystko chore, nie rozumiem Mourinho bo nie wierzę, że Kun to zachcianka Pereza, te czasy minęły. Valdano jest teraz raczej pozorantem natomiast Mou panem i władcą w klubie gdzie Bogiem jest Perez. Analizując dzisiejszą prasę trudno mi wyobrazić sobie inne wyjaśnienie, niż to, że Kun jest właśnie pomysłem Jose.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 25 maja 2011, 13:12

Pelart przeczytaj caly artykul ASa, bo tam jest napisane "troche" co innego ;), Czech uzyl zwrotu "mowi sie, ze..." Aguero chce przejsc do Realu.
Zreszta wymowa artykułu z rmpl tez jest calkiem inna niz opislales, bo dzienniakarze kazdego z mediow, podkreslali i mieli info od działaczy z Madrytu, ze Real nie jest zainteresowany obecnie jego kupnem, wszystko co stoik za przekonaniem, ze tak nie jest to własne dywagacje dziennikarzy, kupno przez Aguero nowego domu w Madrycie, czy po prostu niewiara w to co mowia działacze

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 25 maja 2011, 13:17

Być może, po prostu coś jest na rzeczy, W wypowiedzi działaczy po prostu nie można wierzyć, tak jak z politykami, mówią nie myślą zupełnie co innego. Tego typu zapewnienia pojawiały się już tyle razy, że niemożliwym jest nie zauważenie pewnego schematu.Ronaldo,Kaka.Nikt nie prowadził rozmów, nie chcieliśmy psuć świetnych relacji.Gdyby to nie chodziło o Atleti, transfer byłby pewny.Nie jestem jego zwolennikiem, po prostu na swój sposób analizuję sytuację. o wiele bardziej interesuje mnie przyszłość chociażby Kaki czy Lassa.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 maja 2011, 14:24

Sytuacja Lassa jest najmniej przyjemna, bo ponoć uparł się, że chce odejść i nie chce dać się nikomu przekonać, ani Perezowi, ani Mourinho. Transfer Sahina miał uznać za dodatkowy powód do odejścia. Nie sądzę jednak, by faktycznie chodziło tylko, jak piszą media o minuty, bo tych w tym sezonie miał bardzo dużo, grał mniej więcej tyle, co Khedira. O tym, że Lass chce odejść piszę się w Hiszpanii od jakiegoś pół roku, więc wydaje się, że faktycznie Real go pożegna. Byłaby to spora strata, ale trudno.

Co do Coentrao mam podobne zdanie, co tyler. Jest dobry, ale na ten moment nie wydaje się, by negocjacje były zaawansowane, o ile w ogóle mają miejsce. Dwóch tak dobrych lewych obrońców może wydawać się dziwne, ale tak naprawdę nie da się tego nie wytłumaczyć. Po prostu Marcelo, który osiągnął w tym sezonie naprawdę bardzo wysoki poziom brakuje zmiennika/konkurenta. Czasem gra na tej pozycji Arbeloa i to wszystko, a innych kandydatów na lewą obronę na rynku nie widać. Po przyjściu lewego obrońcy również Ramos mógłby częściej grać na środku obrony, gdzie gra najlepiej. Nie znam na tyle Altintopa, by to oceniać, ale tak jak napisał tyler - jeśli jest on w stanie dobrze grać na lewej obronie, to nikt nowy na tę pozycję nie jest Realowi potrzebny.

Kun to robi się już trudny temat, bo ciężko napisać cokolwiek nowego. Na dobrą sprawę nie wiemy dziś wiele więcej niż wczoraj i pozostaje czekać na jakieś konkrety. To, czy do Realu trafi Kun, Negredo,czy Adebayor nie ma dla mnie jakiegoś wielkiego znaczenia, byle któryś trafił, aczkolwiek szkoda byłoby Ade po tym, jak tak dobrze wpasował się w zespół. Musi być trzech środkowych napastników, bo już w tym sezonie nieraz grało ich dwóch i tyle.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 maja 2011, 14:33

Ciekawe kto odejdzie w przypadku przyjscia Kuna.Jak to widzicie ?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 maja 2011, 14:42

Z Realu? Z tej pozycji nikt. W tym momencie Real ma dwóch środkowych napastników i szuka trzeciego, niezależnie od tego, kto to będzie, wiele to nie zmieni. Ani Higuain, ani Benzema na 99,99% nie są w ogóle brani pod uwagę, jako zawodnicy, którzy mogliby odejść, bez względu na wszystko. Można ewentualnie doszukiwać się czegoś z Kaką, ale to już inna pozycja, a dziś As napisał, że Mou się do niego ostatecznie przekonał i chce go mieć do dyspozycji w następnym sezonie.

Jak nie wydarzy się nic nadzwyczajnego, Real najprawdopodobniej będzie miał najbardziej konkurencyjną kadrę na świecie. Taka ławka to zaleta, nie wada.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 maja 2011, 14:43

Ja bym zaryzykował stwierdzenie, że Real już ma najlepszą kadrę na świecie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”