Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Futbolski » 25 maja 2011, 9:35

cru pisze:Widze ze niezle u Ciebie pod sufitem, Futbolski. Valdes bez negocjacji najlepszym bramkarzem swiata, Busquets najlepszym DMFem swiata - to ja spytam: czy ktorykolwiek z zawodnikow Barcy nie jest dla Ciebie najlepszy na swiecie? :lol:
Jak mówi dzisiejsza młodzież: spoko.

1]. Valdes bez negocjacji najlepszym bramkarzem świata: to wyrażenie symboliczne, że "bez negocjacji", chciałem po prostu uwypuklić jego wartość, być może przesadnie, w porządku. Lecz jeżeli ktoś też przesadza z krytyką Valdesa, to w zamian ja wychwalam tego gracza bardziej, niż trzeba. Oczywiście, obiektywnie, Valdes jest "do negocjacji" najlepszym bramkarzem świata. Nie uważam, by był absolutnie najlepszy itp. Po prostu widząc wielką formę Valdesa, który popełnia na pewno najmniej błędów spośród wszystkich graczy Barcy, pytam się często sam siebie: co on musi jeszcze zrobić, by wszyscy widzieli w nim przynajmniej godnego rywala dla Casillasa? To syzyfowa praca w przypadku Valdesa. On już według mnie nie może się poprawić, bo już gra perfekcyjnie, a to, że czasem się jednak błąd zdarzy, to przecież nie ma nic bardziej normalnego.

2]. Busquets i cytat z Orłowskiego - no właśnie: cytat, to był cytat na poparcie mojej tezy. Ja nie uważam, by Busquets był najlepszym defensywnym pomocnikiem świata; zresztą jak w przypadku Valdesa: to jest do negocjacji, bo z pewnością Busi jest na podium w tej klasyfikacji. W przeciwieństwie do Victora Valdesa, cieszy się od samego poczatku wielkim zaufaniem selekcjonera i wielkość Busiego będzie zauważono w przyszłości jeszcze bardziej.

3]. Najlepszy na świecie na swojej pozycji jest wg mnie Carles Puyol, Xavi Hernandez, Leo Messi. Reszta jest do negocjacji: Victor Valdes, Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Busquets, Andres Iniesta, David Villa... Trzeba jednak zauważyć, że trudno mówic o pozycji danego zawodnika. Taki Villa na jakiej pozycji gra? Lewe skrzydło czy środek ataku? I czy w ogóle można brać go pod uwagę, jeżeli jest w złej formie? Jest wiele rozwiązań. No ale rozumiem Twoją wypowiedź jako ironię. Spoko.

Wróć do „Hiszpania”