No to ja sie odniose do tego co powyzej:
1) Bojan zaufaniem sie cieszy ale siedzac na lawie w Barcy marnuje swoj talent. powinien zostac sprzedany z ustalona klauzula odkupu, bo jestem pewien, ze gdyby poczol na sobie prawdziwy ciezar gry i odpowiedzialnosc, a do tego pogral jako podstawowy zawodnik, ktory MUSI grac dobrze to juz na poczatku nastepnego sezonu bylby uznawany za zawodnika klasy swiatowej. W Barcy nie ma na to szansy i nic dziwnego, ma taka konkurencje z ktora NIKT w jego wieku nie bylby w stanie walczyc.
2) Wcale nie dziala tak idealnie i popadanie w takie przekonanie moze tylko i wylacznie doprowadzic do szybkiego upadku. Koniecznym jest wzmocnienie ataku (skrzydel) i obrony. Puyol w przyszlym sezonie juz nie bedzie taki jak w tym Xavi tez bedzie powoli spuszczal z tonu a zastepcow trzeba miec gotowych jak przyjdzie do dokonania zmiany a nie dopiero wtedy ich sprowadzac. Nie bede wspominal o bokach obrony bo i na prawej i (zwlaszcza) na lewej trzeba wzmocnienia. Oczywiscie sa wychowankowie i trzeba ich wspierac, ale nie mozna tego robic kosztem jakosci... A zupelnie inna sprawa jest brak jakiejkolwiek koncepcji prowadzenia gry kiedy Xavi i Messi maja na glowie po dwa plastry (jak w meczach z Realem nie liczac tego z zeszlego roku) a w zasadzie brak kogos kto ta koncepcje moglby realizowac. Nie bede tez wspominal o Busquetsie, ktory moim zdaniem jest poprostu slaby i tyle...
3) Tutaj sie zgodze z Futbolskim, od kiedy pamietam Valdesa nigdy nie robil na mnie dobrego wrazenia, podobnie jak Eto'o. Jednak od dwoch sezonow jest praktycznie bezbledny i fantastyczny. Nie ma najmniejszego powodu zastanawiac sie nad zmiana bramkarza. Oczywiscie stwierdzenie jakoby byl to najlepszy bramkarz na swiecie nie jest prawda gdyz chocby do Casillasa mu jednak brakuje, ale niewiele jest takich zawodnikow, ktorzy mogliby z Valdesem stawac w konkury.
4) Z tego powodu jesli tylko plotki o Aguero sa prawdziwe to zarzad powinien stanac na glowie, zeby go sprowadzic. Idealna opcja byloby moim zdaniem oddanie w zamian Bojana z jakas sensowna klauzula odkupu i doplacenie 20-25 mln euro.