http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=36717fcblog.pl pisze:
Świeżo upieczony kierowca - Rafa Alcantara (prawo jazdy ma od rana) już w salonie samochodowymPozuje w towarzystwie Sergia Gomeza i Ivana Balliu.
Tymczasem podczas dzisiejszej konferencji prasowej Eric Abidal wyznał, że choroba zmieniła jego nastawienie do spraw materialnych do tego stopnia, że posprzedawał swoje samochody a pieniądze chce inwestować w pomoc dzieciom i wspieranie badań medycznych.
"Teraz patrzę na życie inaczej. Wiele rzeczy, które myślałem, że są przydatne, teraz już takimi nie są. Na przykład sprzedałem moje samochody. Gdy cierpi się z powodu choroby, z którą ja się zmagałem, samochody stają się bezużyteczne. To dlatego je sprzedałem i przeznaczyłem pieniądze na walkę z chorobami, z którymi miałem kontakt".
EricZamieszkać w Katalonii
Francuz w niedzielę udzielił wywiadu dla Barça TV w programie 'El Marcador'. Mówił tam między innymi o tym, że planuje na stałe zostać w Katalonii. "Zawsze chciałem grać w Barçy. Wiele lat mieszkałem we Francji, zwłaszcza w Lyonie. Jednak życie tutaj jest wspaniałe, dla wszystkich. Ludzie są bardzo mili, jest słońce, plaża, dobre ośrodki dla dzieci. Myślę, że to jest życie, którego chcę ja i moja rodzina", powiedział. Następnie wyznał, że mimo znajomości języka hiszpańskiego zaczął intensywną naukę języka katalońskiego.