Może wyjaśnię czemu abstrakcja.BarcaQzYN pisze:Zanotuję to sobie
Nawet jeżeli uznamy, że kolejny sezon będzie ostatnim pod dowództwem Guardioli to raczej trudno sobie wyobrazić, aby był ostatnim z Villą. Prawda? Miejsca dla Villi i Samu nie ma. Dłużej czekać też nie ma sensu bo okaże się, że Eto'o ma lat 35 i do czego wtedy będzie nam potrzebny? No chyba, że przewidujesz dla niego rolę a'la Henka przed laty, ale to chyba jednak nie ten charakter.
Nie wspominając już o czy Inter w ogóle byłby skłonny go oddać oraz czy sam zawodnik chciałby wrócić. Generalnie IMO temat trochę z dupy po prostu.
Ale jaka nadinterpretacja? Jasne, że fajnie by było, ale skoro aktualnie żaden z bocznych obrońców nie jest nawet bliski kadry pierwszego zespołu (Fontas to nie boczny nawet jeżeli ostatnio wystawiany jest z musu na lewej stronie) to chyba daje nam jakiś obraz sytuacji. Bartra ostatnio uczęszcza na treningi z pierwszym zespołem, ale dopiero od niedawna i nie tak regularnie jak Thiago czy nawet Fontas. Przecież to nie będzie wyglądało tak, że nagle wystrzeli jakiś młodzian z Barcy B i za rok będzie stałym elementem szerokiej kadry pierwszego zespołu chociaż w tym roku nie było go w nim wcale. W takie cuda nie wierzę.BarcaQzYN pisze:Doskonale wiedziałeś co chciałem napisać, ale i tak musiałeś całą teorię swoją stworzyć. Nadinterpretacja typowa dla dziennikarzy...
Niemniej jeżeli Maxwell rzeczywiście odejdzie to miejsce się zwolni i ktoś z Barcy B spokojnie może być taką trzecią opcją na lewej stronie. Ja po prostu nie zakładam odejścia Maxa.