Też mi kolejka pojednania

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 10 kwie 2005, 17:34

serek408 pisze:Byc moze derby beda rozgrywane w lepszej atmosferze. Szczegolnie interesuje mnie zachowanie kibicow Wisly i Cracovii podczas spotkania tych druzyn
Podobno jush na meczu z Legią latają na nas bluzgi. Jesteśmy zaszczyceni, że Legia ich nie obchodzi 8).

A co do tematu.
Niech mi ktoś powie, czy ktoś naprawdę poważny się jednał?
W Krakowie przemogliśmy się i razem we mszy uczesniczyliśmy(co najmniej 25 tys.), a media od razu zaczęły robić sensację o zgodzie (nawet nie pojednaniu :roll:), co podchwycili jacyś gimnazjaliści i zrobili marsz (4 tys.). Oto jaka śmietanka kibicowska była na nim :
TWSD pisze:Oprócz kibiców krakowskich klubów i ich zgód, widoczne były delegacje GKS-u Katowice, Groclinu Grodzisk Wielkopolski czy Szczakowianki Jaworzno. Dominowali kibice bardzo młodzi, lub ci nie pierwszej już młodości.
Oczywiście były zgody. Z tym, że każdy krakowianin może kupić szalik Lecha czy Lechii :twisted:.

Chorzów. Msza na Stadionie Śląskim. Kibice GKS i Ruchu podkreślają:
"To się więcej nie powtórzy, zebraliśmy się tu jedynie, aby uczcić pmięć Wilekiego Polaka"

Gdańsk. Z uwagi na zagrożenie starć kibiców Lechii i Arki zarząd Lechii mówi "nie" wspólnej mszy w obawie o zdrowie uczestników. Media z kolei mówią "WSTYD NA CAŁĄ POLSKĘ". Oczywiście teraz widać kto miał rację :roll:. Oczywiście żadna gazeta nie napisze, że to jednak była słuszna decyzja :roll:.

Warszawa. Przed wejściem bliżej mi nieznanego kościoła, ksiądz wydziera się na przestraszonego Dzwigałę i włosy Boruca;
"-Chcecie tej zgody?"-zakrzyknął ksiądz
-"No"-powiedział Dzwigała ( dobrze, że nie dodał nic od siebie, jak podczas meczu z Wisłą :wink:)
-"No tak"- Boruc popisał się większą elokwencją od kolegi
-" To złączcie te dwa szaliki!!!"-podsumował ksiądz i rozbłysł flesze :roll:
Niestety nikt nie powiedział dziennikarzom, ani księdzu, że piłkarze nie mają wiele do gadania :twisted:. Grają gdzie im płacą, więc wzór dla wiernego kibica niezbyt wielki :lol:.

Za wszelkie przeinaczenia cytatów z pamięci nie przepraszam, ponieważ nie udało mi się ich znaleść w oryginale, ale sens zachowałem.
No 8)

Wróć do „Wracając Do Meritum”