Co wejdę na forum to niszczysz mi psychikę.kaczy pisze:Ja się obawiam rozrostu gruczołu krokowego jak będę miał 40 latSalas11 pisze:No bez jaj, a mnie dalej stoiPierwszy raz w roku
![]()

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 15 lis 2010, 18:39
Co wejdę na forum to niszczysz mi psychikę.kaczy pisze:Ja się obawiam rozrostu gruczołu krokowego jak będę miał 40 latSalas11 pisze:No bez jaj, a mnie dalej stoiPierwszy raz w roku
![]()
Marco Van Basten

rbortniczuk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 lis 2010, 21:49
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 lis 2010, 21:58
Policja i Straż Miejska już wypowiada się na temat niemożliwości egzekwowania prawa. Ustawa jest nieprecyzyjna i niestety np palenie na przystankach, chodnikach, miejscach publicznych na otwartym terenie będzie ciężko przestrzegać.MGiggs pisze:Co panowie sądzicie o nowej ustawie na temat Zakazu palenia? Dla mnie to piekny dzien jeśli prawo będzie przestrzegane.
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 15 lis 2010, 22:01
Mam dokładnie tak samo. Największy problem tej ustawy to brak dokładnego określenia ile metrów szerokości i długości ma przystanek tzn. gdzie jest to mityczne miejsce publiczne. Prosty przykład - idę zapalić papierosa za przystanek. Teoretycznie ludziom dym będzie przeszkadzać, natomiast praktycznie nie jestem w obrębie przystanku. Odejdę 10 metrów od przystanku i Straż Miejska nie ma prawa nic mi zrobić. Moim zdaniem to jest martwe prawo. Oczywiście mówię tutaj o aspekcie otwartej przestrzeni.Ja paliłem tyle lat i teraz też czasami sobie zapalę w okolicach 2 promili we krwi. Okazyjnie.
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 lis 2010, 22:04
kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 lis 2010, 22:06
Cris7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 lis 2010, 22:08
Nie, ale w samochodach służbowych takCris7 pisze:W mieszkaniach i samochodach prywatnych też zakażą palić?
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 lis 2010, 22:13
Cris7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 lis 2010, 22:14
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 lis 2010, 22:16
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 lis 2010, 22:17
Najlepiej niech osoby niepalące siedzą w domu, żeby im dym nie przeszkadzał.Cris7 pisze:Nikt osobom niepalącym nie każe chodzić do lokali, w których właściciel pozwala na palenie
emdżej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 lis 2010, 22:18
Przypadkiem dziś nie weszła w życie?Wilmore pisze:2. Ani ta ustawa nie wejdzie w życie tak naprawdę.
Zaraz, zaraz. Ja ostatnio tu pisałem, że znalazłem na nowym świecie lokal gdzie żywiec z kija jest za 5 zł. No i fajnie, ale tam NIE WOLNO PALIĆemdżej pisze:Najlepiej niech osoby niepalące siedzą w domu, żeby im dym nie przeszkadzał
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 lis 2010, 22:19
Kolejne martwe prawo, więc co z tego, że uchwalone? To świadczy źle o rządzie, który je uchwalił, nic ponadto.Przypadkiem dziś nie weszła w życie?
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 lis 2010, 22:23
Cris7
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio