Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 58

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sie 2010, 18:42

mnie wcale nie szokuje, przed meczem pisałem (choć nie tutaj) zeby tego nie grać, bo Wigan nie grało tak źle z Chelsea w 1 połowie, a Spurs awansowali do LM i pewnie się schlali jak świnie - vide mecze z Wolves przed rokiem Tam chyba chlali na świeta :lol:

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 18 wrz 2010, 18:07

Tottenham po męczarniach wygrał z Wolverhampton 3-1. Choć było gorąco, bo gol na 1-1 padł dopiero w 70 minucie, gdy wydawało się, że wszystko już raczej pozamiatane, udało się wygrać i trzy punkty bardzo cieszą. Potem dwa trafienia w ostatnich minutach dołożyli Roman Pavlyuchenko i Alan Hutton. Warto dodać też, że swojego premierowego gola w Tottenhamie strzelił nowy pomocnik, Rafael van der Vaart. Ogólnie jednak The Spurs zaprezentowali znowu nie najlepszy futbol i należy pomartwić się trochę nad dyspozycją tej drużyny. Bardzo zaskoczyli mnie piłkarze, których spisano już na straty, czyli Roman Pavlyuchenko, Alan Hutton i Jermaine Jenas, który zagrał naprawdę przyzwoite zawody. Martwi mnie też jednak brak wielu kluczowych zawodników, jak Dawsona, Gomesa, Palaciosa, Modrića, Corluki, czy Defoe. Trzeba jednak liczyć na to, że po takim zwycięstwie podniosą się morale i uda się wrócić do optymalnej dyspozycji.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 29 wrz 2010, 22:10

Bardzo ciekawie się dzieje na WHL.
Ciekawy występ Rafy VdV. Niestrzelony karny, gol i czerwona kartka przy prowadzeniu 2-1 w 60 minucie.
Kilka minut później kolejny karny dla gospodarzy i 3-1.

Teraz jest 65 minuta i Twente rzuca się do ataku.
Mam nadzieje że ex-Salzburger, Mark Janko ustrzeli coś dzisiaj ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 wrz 2010, 22:41

ktoś oglądał ? ja żałuję, ze wybrałem United, bo tu jak widać działo się dużo wiecej.
Ponoć karny dla Spurs zupełnie z kosmosu, prawda to ?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 29 wrz 2010, 22:47

No trochę naciągany. Była ręka, jednak nie zawsze takie gwiżdżą, zresztą sami pewnie na riplejach zobaczycie ;)
Chodziło raczej o to iż grano dalej, i dopiero po kilku sekundach piąty sędzia dał sygnał. Co śmieszne był w tej sytuacji ustawiony gorzej niż główny i boczny arbiter ;P

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 04 paź 2010, 11:22

Co do Kogutów to przyznam z ręką na sercu,że jestem zaskoczony tym ile świeżości wniósł do ekipy Redknappa – Rafael Van Der Vaart. Kurde-od lat facet nie miał takiego poweru i woli walki jak teraz kiedy jest graczem Spurs. Gra V.d Vaarta totalnie zmieniła formę i styl gry Tottenhamu. I nie chodzi mi o to, że jego dwa gole dały wygraną nad Aston Villą (choć wygrana i to w naprawę niezłym stylu cieszy) - chodzi też o to, że V d.Vaart odrodził się jak Feniks z popiołów i nie boję się bić w piersi ,iż wcześniej tyle złego na niego powiedziałem. Kurcze no jako Kogut kiedy już naprawdę zaufano mu to chłop kurna daje czadu. Teraz kiedy Lennon praktycznie słania się po boisku, Bentley mimo wielkich chęci nadal nie może przekonać do siebie Redknappa to pojawił się gracz w Tottenhamie który dodał blasku w grze Spurs. Przyznam, że jestem mile zaskoczony tym co pokazuje ten holenderski piłkarz w barwach mojego klubu.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 04 paź 2010, 12:43

Czemu każdy zawodnik który odejdzie z Realu Madryt zaczyna robić karierę czy to Włochy , Niemcy czy Anglia ?? Jak na razie VdV to najlepszy transfer na wyspach i z miejsca stał się bohaterem Spurs :) Tak jak mówiłem w Maju "Odejdź z Realu spełnij marzenia".

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 04 paź 2010, 13:10

Czemu każdy zawodnik który odejdzie z Realu Madryt zaczyna robić karierę czy to Włochy , Niemcy czy Anglia ??
W zasadzie do Wloch tzn do Interu. Chyba ostatnio nie bylo za bardzo transferow z Realu do innej wloskiej druzyny. W Interze za to prawie wszyscy robia kariere - Cambiasso, Samuel, ostatnio Sneijder, kiedys Figo czy Seedorf. Tylko Solari sie wylamal.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 paź 2010, 13:24

Maciek (interista) pisze:Chyba ostatnio nie bylo za bardzo transferow z Realu do innej wloskiej druzyny.
Było kilka innych, jednak najlepsze osiągi mieli w Interze, chociażby Cambiasso Figo i Sneijder.

Ronaldo :arrow: Milan
Cassano :arrow: Sampa
Baptista :arrow: Roma
Fabio :arrow: Juve
Emerson :arrow: Milan

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 paź 2010, 13:36

kaczy pisze: Ronaldo :arrow: Milan
Cassano :arrow: Sampa
Baptista :arrow: Roma
Fabio :arrow: Juve
Emerson :arrow: Milan
Ale Ronaldo, Cannavaro czy Emerson po odejściu z Realu nie prezentowali już formy na miarę ich międzynarodowej renomy. Maćkowi chodziło o tych piłkarsko spełnionych po transferach z Realu. Gdyby Perez nie był tak zaślepiony marketingiem, nie sprowadzałby za niebotyczne pieniądze Kaki, tylko zostawił Sneijdera. Pomysł oddania Cambiasso do Interu też wyszedł bodaj jeszcze za jego kadencji i proszę. Za bezcen mamy topowego defensywnego pomocnika świata, który po prostu potrzebował czasu, zaufania i szans na grę. Sneijder zresztą tak samo. W pierwszym sezonie w Realu z tego co pamiętam Cuchu zagrał naprawdę dobrze.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 04 paź 2010, 13:37

Faktycznie, calkiem sporo tego bylo, ale za udany transfer mozna uznac chyba tylko Cassano. Reszta do Wloch szla juz chyba tylko na emeryture, moze poza Baptista, ktory jeszcze taki stary i wypalony nie byl w momencie transferu.

Odnosnie tematu czyli ligi angielskiej to mam takie wrazenie, ze maja chyba lekki kryzys, w duzej mierze za sprawa slabego Liverpoolu. W kazdym razie powtorzyc wynik z trzema druzynami w 1/2 LM bedzie im niezmiernie ciezko i bede zaskoczony jezeli im sie uda ta sztuka w najblizszym czasie.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 paź 2010, 13:43

Salas11 pisze: Ale Ronaldo, Cannavaro czy Emerson po odejściu z Realu nie prezentowali już formy na miarę ich międzynarodowej renomy. Maćkowi chodziło o tych piłkarsko spełnionych po transferach z Realu. Gdyby Perez nie był tak zaślepiony marketingiem, nie sprowadzałby za niebotyczne pieniądze Kaki, tylko zostawił Sneijdera. Pomysł oddania Cambiasso do Interu też wyszedł bodaj jeszcze za jego kadencji i proszę. Za bezcen mamy topowego defensywnego pomocnika świata, który po prostu potrzebował czasu, zaufania i szans na grę. Sneijder zresztą tak samo. W pierwszym sezonie w Realu z tego co pamiętam Cuchu zagrał naprawdę dobrze.
Mało kto pamięta, ale w Realu największym problemem Sneijdera nie był Perez ale on sam. Po niezłym pierwszym sezonie (a przede wszystkim początku), nadeszła groźna kontuzja. Potem Wesley się trochę zagubił, zaczęły się problemy rodzinne, imprezy, dziewczynki itp. Można by na to jeszcze przymknąć oko ale jego forma piłkarska była bardzo słaba. Do tego wieczne problemy z nadwagą. Dopiero Mourinho w Interze go ogarnął. Ciekawy jestem tylko czy pod okiem Beniteza też będzie tak fajnie.

A jeśli chodzi o VdV to wszyscy kibice Realu i tak na zawsze zapamiętają mu to.
No i zawsze ciepło wypowiada się o Realu...

EOT
Ostatnio zmieniony 04 paź 2010, 13:46 przez brylancik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 paź 2010, 13:45

Salas11 pisze:Maćkowi chodziło o tych piłkarsko spełnionych po transferach z Realu
Ja tylko wyliczyłem transfery do Italii w ostatnich latach. Kto się spełnił a kto nie, to już inna sprawa

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 paź 2010, 14:47

Pierwsza połowa - dużo walki i mało sytuacji. Gomes przy rzucie wolnym może nie miał szans, ale wg mnie źle ustawił mur i nawet nie spróbował podjąć wyzwania przy strzale. Zachował się tak jakby dalej sądził, że jest za boiskiem po czerwonej kartce. Obrona Spurs? Assou-Ekotto jedynie mi się podoba, a środek Kaboul-Gallas gra jak para saperów. Czego się nie dotkną to pachnie urwaniem nogi, bądź golem. Analogicznie u rywali, którzy znaleźli sposób na Croucha. Prosty i skuteczny. Biorą go w kanapkę :P VdV podtrzymuje tradycję i wali z metra. Howard chyba już puścił podobną szmatę w tym sezonie (z Blackpool, czy się mylę?).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 paź 2010, 14:49

bartbuks pisze: Howard chyba już puścił podobną szmatę w tym sezonie (z Blackpool, czy się mylę?).
puścił szmatę na początku sezonu, ale tam była większy, złapał piłkę i wypuścił i wtedy któryś z rywali ją skierował do siatki.
Mecz może się podobać, dużo walki, szybkie tempo, okazje też na pewno jeszcze będą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”