Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2411
Kontakt:

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post autor: Kluchman » 28 lis 2009, 14:43

Jarzinho pisze:-Oni mają inny styl gry, bardziej defensywny. My nie gramy jak Inter. Przejdziemy do ataku. W ofensywie mamy bardzo szybkich zawodników, którzy również nadają się do gry z kontry.
Co tu jest śmiesznego? Sama prawda.
Jarzinho pisze:-To prawda, że Barcelona zostawia dużą przestrzeń. Trzeba wykorzystać luki na boisku. W zespole mamy wielu zawodników, którzy bardzo szybko biegają. Mam nadzieję, że to będzie nasza przewaga.
Barcelona zostawia przestrzeń atakami z obroną na 40 metrze. Jeśli zabierzesz im piłkę w takiej sytuacji i dasz dobre podanie do szybkich ofensywnych graczy to są hektary miejsca. Tylko rzadko to rywale wykorzystują, bo albo nie mają wybitnego szybkiego gracza w ofensywie albo są tak głęboko cofnięci, że w ogóle nie są w stanie próbować zabrać piłkę w środkowej strefie. Ale np. Rubin zrobił na CN taką kontrę. Powiedz, że przy drugim golu nie mieli masy przestrzeni. Czym innym jest strata i szybka kontra, a czym innym pressing na rywalu rozgrywającym akcję.
Jarzinho pisze:Fajna sprawa z przejsciem do ataku, tak na SB tez tak zrobili i na koniec byla radość, ze jest tylko 6 po stronie Blaugrany.
Tam była zupełnie inna taktyka niż przewidywana na jutro. Naprawdę nie widzisz różnicy? Twój problem.
Jarzinho pisze:To o zgraniu druzyny takze ciekawe, sam jestem ciekaw ile Real potrzebuje czasu jeszcze rok?? Przeciez w lato 2010 dojdzie kilku kolejnych zawodników.
A ile czasu potrzeba na zgranie kiedy w pierwszym składzie połowa to nowi zawodnicy i jest nowy trener, który chce grać zupełnie inaczej niż poprzednicy? Mogłoby się to odbywać szybciej, ale to chyba oczywiste, że Real musi się zgrać? Następnego lata na pewno będą nowe transfery, ale raczej nie tak wiele.
Mentor pisze:Czytałem również, że obsesją Pellegriniego na ten mecz ma być pressing i szybki odbiór piłki. To ma sens tyle tylko, że ja jeszcze takiego Realu nie widziałem a nie sądzę, aby trzymali po prostu tego asa w rękawie aż do GD
Jeśli Real chce coś ugrać to musi tego spróbować. Nie może dać się zepchnąć do defensywy i musi starać się odbierać piłkę jak najdalej od bramki. Jasne, że niewiele tego było w tym sezonie, ale i tak dotychczas to w elemencie pracy w defensywie postęp jest większy niż w rozgrywaniu akcji ofensywnych. Jak grać z Barcą pokazała Valencia.

Wróć do „Hiszpania”