Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1045

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 sie 2009, 11:29

RealFan pisze:Przy sprzedaży zawodnika nie ma takiego czegoś jak klauzula zabraniająca gry przeciwko byłemu klubowi.

.

ale klauzula o zaplaceniu dodatkowej sumy w przypadku takiego wystepu chyba istnieje. jak to z waszymi ex bylo?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 sie 2009, 11:33

Tak można zrobić przy wypożyczeniu. Sprzedaż piłkarza przekazuje pełnię praw do niego innemu klubowi i mogą z nim robić co chcą.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 sie 2009, 13:33

Nie oglądałem meczów sparingowych Realu, a chciałbym się spytać tych oglądających. Wiadomo, że próbowano kilka wariantów taktycznych, ale który z nich będzie tym pierwszym. Krótko mówiąć w jaki sposób Real ma grać w tym sezonie? Jakim ustawieniem, jak to będzie wyglądać w praktyce? Bramka i obrona to raczej Cassilas- Ramos, Pepe, Albiol, Arbeloa, w środku Lass z Xabim i to Hiszpan ma rozdzielać piłki, a jak wyżej? Ronaldo jest przewidziany do gry na skrzydle w napadzie, a może wolny elektron? Jak będzie ustawiony Kaka? Czy to będzie wyglądać w ten sposób, że Ronaldo będzie jednym skrzydłowym, Kaka takim fałszywym schodzącym do środka, a w napadzie Benzema z Higuainem/Raulem? Czy w jaki inny ? Dobra dość już tych pytań, czas teraz na odpowiedzi jakiegoś zapalonego fana Realu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 122

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 20 sie 2009, 13:54

Z tym, że Arbeloa na lewej obronie będzie podstawowym bym nie ryzykował. Nie wiadomo co tam Pellegrini szykuje biorąc pod uwagę ile czasu gra Drenthe, a jest i Marcelo który także na tej pozycji będzie chyba grał patrząc na sparingi.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 20 sie 2009, 16:17

Ja na pewno ani zapalonym fanem realu ani nawet jego fanem nie jestem ale wydaje mi się , że będzie to wyglądało ciekawie

-----------------------------------Casillas--------------------------------

-------Ramos-------------Pepe-----------Albiol-------------Arbeloa( Marcelo ? )

------------------------------Lass----------Xabi--------------------------

-----------------------------------Kakson---------------------------------

-----CR9---------------------------------------------------Higu----------

----------------------------------Benzema--------------------------------

Ale mogę się mylić , mam wątpliwości co do pozycji Higu i Karima ( nie wiem czy nie powinni być ustawieni odwrotnie )

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 20 sie 2009, 17:24

Ja natomiast mam watpliwosci generaleni co do Karima, pierwszymi meczami Igła udowadniał ze formy brak, a w przypadku Benzemy bylo odwrotnie.
Na lewe skrzydlo podalbym Robbena, ktory pod koniec preseasonu prezentuje sie dobrze, a przynajmniej strzela bramki.
No i mimo wszystko po tych kilku meczach Drenthe>Marcelo>Arbeloa

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 sie 2009, 20:41

peepe pisze:No i mimo wszystko po tych kilku meczach Drenthe>Marcelo>Arbeloa
:> Przecież Arbeloa grał bardzo dobrze (zwłaszcza z RSSS), na pewno najlepiej z całej trójki w defensywie. Jedyną niewiadomą jest to, czy Pellegrini będzie go wystawiał z lewej strony regularnie, czy też ma być przede wszystkim zmiennikiem (?) Ramosa.

Przód ma to do siebie, że występuje bardzo duża wymiana pozycji. Kaka gra z lewej strony i w środku, Cristiano na obu skrzydłach i w ataku, Robben na obu skrzydłach, Raul bardzo dużo się cofa, Benzema dość rzadko ale jednak schodzi do boku i podobnie Higuain (teraz, bo jak będzie grał tak jak w zeszłym sezonie to w ataku jest wszędzie). Jak będzie grał Granero, to jego również wszędzie jest pełno. Pellegrini zapowiadał, że z przodu chce dać zawodnikom bardzo dużo swobody, więc zaryzykowanie stwierdzenia, że to będzie nieraz 4 wolnych elektronów nie będzie mocno przesadzone. Oczywiście nie aż tak dosłownie, ale ruchliwość jest duża i będzie jeszcze większa.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 20 sie 2009, 21:05

Wczoraj bardzo podobała mi się gra Kaki. Świetna asysta, no i przedostatnia bramka też w dużej mierze jego zasługa. Robben swoją bramkę zadedykował Sneijderowi. Trochę szkoda że zarząd za jego plecami się dogadał. Pozostaje pewien niesmak. Casillas ładna asysta :D. Dziwi mnie gra Pepe w pomocy. Brazylijczyk/Portugalczyk nie pasuję zbytnio na tą pozycję. Mam nadzieję, że Pellegrini nie będzie w czasie sezonu wystawiał go na tej pozycji.
RealFan pisze: Pellegrini zapowiadał, że z przodu chce dać zawodnikom bardzo dużo swobody, więc zaryzykowanie stwierdzenia, że to będzie nieraz 4 wolnych elektronów nie będzie mocno przesadzone. Oczywiście nie aż tak dosłownie, ale ruchliwość jest duża i będzie jeszcze większa.
Za del Bosque było podobnie. Zidane z Figo Raulem i później Ronaldo też bardzo często wymieniali się pozycjami. Efekt tego był bardzo dobry (dopóki tyły były w miarę mocne).

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 sie 2009, 21:30

Pepe raczej nie będzie grał w pomocy. Jak się okazało Arbeloa miał jakiś drobny uraz i dlatego Pellegrini nie chciał ryzykować wystawienia go. Lass pozostał więc jedynym zawodnikiem mogącym grać z prawej strony i część meczu grał tam cały czas i przez część ją asekurował. Xabi był już wystawiony tam gdzie ma grać zawsze, a na ławce nie było typowego DM'a. Trener wielu rzeczy próbuje póki może, bo w czasie sezonu z formą/kartkami/kontuzjami może być różnie, a Diarra ucieknie jeszcze na PNA.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 20 sie 2009, 21:32

Pepe grywal w ten sposob w reprezentacji, jest szybki, silny, dobrze odbiera pilke. Gdyby lepiej podawal i mial lepszy przeglad bylby przecinakiem idealnym :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 122

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 20 sie 2009, 21:33

E tam, nie jedyny. Albiol u nas grał kilka razy na prawej obronie i radził sobie w miarę przyzwoicie, tyle że to już taka ostateczność. U nas głównie przez to, że innego zmiennika dla Miguela nie było.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 20 sie 2009, 21:51

IMO gdyby Ramos byl zdrowy, Arbeloa bylby probowany na lewej obronie. W momencie, gdy wiadomo bylo, ze klub rozstanie sie z Salgado i na prawej zostaje tylko Torres Alvaro musial zostac z prawej strony. Zobaczymy co zrobi Manolo gdy wroci Sergio. Mam nadzieje, ze bedziemy mieli hiszpanskie boki obrony.

EDIT: Na oficjalnej pojawilo sie potwierdzenie transferu Negredo. Teraz czas na Wesa i Vaarta.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 sie 2009, 23:00

Tym sposobem Reał zarobił na Negredo 10 mln i wciąż ma możliwość jego powrotu. Pierwokup jest na dwa lata, ale jeśli Alvaro nie wróci za rok po wygaśnięciu kontraktu Ruuda, to za dwa lata chyba już nie wróci. Bardzo dobry ruch, w Sevilli może pokazać ile naprawę jest wart :]

Heinze twierdzi (Marca), że decyzja o jego odejściu została podjęta przez klub jeszcze przed sprowadzeniem Pellegriniego... :roll:

Funkymen
Trampkarz
Trampkarz

Borussia Dortmund vs. Real Madryt

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Funkymen » 21 sie 2009, 9:08

Hej

Zamieszczam parę fotek z towarzyskiego spotkania ,które odbyło się 19.08.2009 w Dortmundzie i zakonczylo sie zwyciestwem Galaktycznych
5:0
Więcej fotek na moim profilu Naszej Klasy : http://nasza-klasa.pl/profile/2944234
Pozdrowienia z Niemiec
Tomek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Funkymen
Trampkarz
Trampkarz

Re: Borussia Dortmund vs. Real Madryt

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Funkymen » 21 sie 2009, 9:09

Fotki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”