Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 332

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 lip 2009, 14:37

red85 pisze:Jesli ktoś wierzy w to, że Valencia z miejsca stanie się ważnym ogniwem United, to faktycznie musiał Valenci wiele razy nie widzieć. Ja liczę na to, że będzie z nim jak z Carrickiem - powolutku, z roku na rok umacniał swoją pozycję.
Nikt chyba nie zakłada, że Valencia zastąpi Ronaldo z miejsca i będzie nam wygrywał mecze ale wydaje mi się, że to ma być od razu wzmocnienie pierwszego składu. Wiadomo będzie potrzebował czasu żeby zgrać się z drużyną i wkomponować w taktykę ale moim zdaniem Ferguson będzie widział w nim podstawowego skrzydłowego. Zakładając, że Roo wróci na swoją nominalną pozycję o obliczu naszych skrzydeł będą stanowili Valencia i Park, ewentualnie Nani, Giggs. To w tej chwili nie poraża ale zobaczymy po okienku jak to będzie wyglądało. Ciekawi mnie co będzie z Tosicem, czy dostanie w tym roku swoją szansę czy jeszcze będzie się ogrywał.

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 01 lip 2009, 14:50

Killerbean pisze:Real już zapłacił wam całe 80 baniek za CR

http://www.manutd.com/default.sps?pageg ... id=6635482

Ciekawe , prawda ?? Mi się wydawało że miało iść w ratach
Miała być calosć od razu, taki warunek postawilo United

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 01 lip 2009, 20:05

No i teraz widzisz Mgiggs ile wart byl ten wywiad o Benziemie w ktorym mowil ze niby ulubione United :lol:

No i jestesmy w pizdzie ze tak powiem. Wydawalo sie ze Karim blisko , a jednak tak daleko...I co teraz ?

Btw. znamy juz terminarz na mecze sparingowe . Kilka ciekawych potyczek ... z Boca , z Valencia , moze byc ciakawie :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 lip 2009, 22:01

Wola gracza, chciał Real, ma Real. Problem w tym ze na rynku nie ma juz nikogo fajnego.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 lip 2009, 22:53

Cóż, można się było tego spodziewać. Real robi na rynku co chce i dostaje kogo chce. Zabrali nam największą gwiazdę, teraz skosili bodajże nasz największy cel transferowy. Szkoda, bo za taką kasę warto było Karima ściągnąć, tyle, że on chyba jednak wbrew temu co pisał wcześniej MGiggs wolał Madryt. Jeśli faktycznie tak było to nie ma co płakać, prędzej czy później pewnie by trafił do Realu, jeśli nie to można kolejny raz pluć sobie w brodę. Nie wiem za kim teraz mielibyśmy się uganiać, Benzema wydawał się przez chwilę marzeniem możliwym do spełnienia no ale nie ma co płakać, pocieszenie jest takie, że już raczej z Realem nie będziemy w tym okienku o nikogo rywalizować bo Ribery raczej nas nie dotyczy. IMO spieprzyliśmy ale czas pokaże. Hajsu nadal mamy w cholerę tylko nie bardzo jest co z nim zrobic.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 lip 2009, 7:59

Było gdzieś podane, że faktycznie walczyliśmy o Karima do końca, a sam Francuz mając do wyboru dwie oferty wybrał tą Realu? Osobiście nic takiego nie czytałem, a cena wydaje się trochę niska jak za zawodnika, o którego walczyły dwa mocarne kluby...

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 02 lip 2009, 10:14

Ale nie wiem, czy pamiętacie, był już kiedyś podobny zespół - kupował kogo chciał, przebijał oferty transferowe innych klubów, sprzątnął MU sprzed nosa Ballacka, Bosingwę, czy Anelkę, napakował się gwiazdami i co? Postraszył na krajowym podwórku, a LM i tak nie wywalczył - wiem, że nie można porównywać Chelsea do Realu, bo ten mimo wszystko pościągał zawodników znacznie lepszych, ale mam taką teorię, że w zespole może grać maksymalnie jedna supergwiazda, a reszta to muszą być zawodnicy, którzy pracują na jej sukces. Tak np. było w MU: był sobie Cris, który robił co chciał i była reszta drużyny, bez której z on sam by niewiele zdziałał - która czyściła, gdy on stracił piłkę, zagrywała do niego, gdy wychodził na pozycję i ustawiała się najlepiej jak mogła, gdy zaczynał jakąś akcję. W Realu mogą mieć problem, bo prawie każdy piłkarz chciałby tam grać pierwsze skrzypce - Kaka, Benzema, Ronaldo, Sneijder, Higuain, a jeszcze słyszałem, że ma być Ribery i marzyłby się im Silva... Jeżeli menedżerowi nie uda się zgasić w nich potrzeby "błyszczenia na tle reszty", to o coś czuję, że 90% ich bramek będzie padać po indywidualnych akcjach... Chociaż oczywiście mogę się mylić, bo gdybym był kibicem Realu pewnie miałby wizję wspaniałej dwójkowej akcji Kaki z Ronaldo, potem wrzutki tego drugiego w pole karne, przedłużenia piętką przez Benzemę i przewrotki Huntelaara:P

I wydaje mi się, że teraz, gdy już nie będzie Ronaldo, który skupia na sobie oczy kibiców nawet wtedy, gdy nie ma piłki, czy najnormalniej w świecie siedzi na ławce, w końcu niektórzy zobaczą, jak wiele dla drużyny robią Rooney i Carrick, a Berbatov był dobrym zakupem. Głęboko wierzę też, że Nani dostanie w nadchodzącym sezonie szansę i zacznie z niej korzystać tak, jak wszyscy chcemy, by korzystał:P

A teraz, gdy nasz główny cel transferowy odpadł, chyba zgodzicie się, że Alexis Sanchez i Falcao to jedyni ciekawi zawodnicy, którzy zostali do kupienia:P Bo Ribery za kosmiczne 87 baniek, czy Zlatan za zbliżoną kwotę raczej nie mają szans się zjawić na OT:P

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 lip 2009, 10:22

Nie zgodzę się. Zdecydowanie wolałbym zakup kogoś z Wysp - Young, a nawet Lennon wydają się dla mnie znacznie lepszym wyjściem. Trzeba zbudować skład w oparciu o Wyspiarzy, bądź zawodników, którzy wiedzą jak wielkim klubem jest United i którym nie przeszkadza brytyjski klimat.

Jeśli Campbell zostanie to nawet przeboleje brak zakupu napastnika(chociaż coraz częściej zastanawiam się nawet czy nie warto uderzyć po spadkowiczów - Owen, Martins, Tuncay). Wydaje mnie się jednak, że jeszcze jedno wzmocnienie na skrzydle i to dosyć poważne jest musowe.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 02 lip 2009, 10:39

Zdecydowanie wolałbym zakup kogoś z Wysp - Young, a nawet Lennon wydają się dla mnie znacznie lepszym wyjściem. Trzeba zbudować skład w oparciu o Wyspiarzy, bądź zawodników, którzy wiedzą jak wielkim klubem jest United i którym nie przeszkadza brytyjski klimat.
Tylko ze nie ma nawet wzmianek w prasie , nawet glupich plotek ze jestesmy nimi zainteresowani.
chociaż coraz częściej zastanawiam się nawet czy nie warto uderzyć po spadkowiczów - Owen, Martins, Tuncay
Moze nie wiecznie kontuzjowany Owen i Tuncay, ale Martins :spoko: Lisandro z Porto tez nie glupia mysl , ja osobiscie ciagle bym sie upierał przy Guizie ...E2 , opcji w ataku napewno jest wiecej niz na skrzydlach , gdzie absolutnie nikogo nie widze poza Riberym, ktory moglby zalatac luke po CR7.

Po tym transferze Valencii cos ucichlo i moze tylko ja mam takie dziwne wrazenie ze dla naszego bossa okienko juz sie zakonczylo... :|

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 02 lip 2009, 11:50

boskigonzo pisze:Lisandro z Porto tez nie glupia mysl
A co z pozwoleniem na pracę? O ile mi wiadomo nic nie wskazuje na to, żeby je dostał. Chyba, że coś się zmieniło w prawie. Koleś praktycznie nie gra w reprezentacji, a na 'supertalent' jest już za późno, bo ma 26 lat. A szkoda, bo również chętnie ujrzałbym go w koszulce United.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 02 lip 2009, 12:11

boskigonzo pisze:Tylko ze nie ma nawet wzmianek w prasie , nawet głupich plotek ze jesteśmy nimi zainteresowani.
Z tego co pamiętam to swego czasu o Andersonie też nie było. Dla mnie powinien przyjść ktoś z czwórki :

Eto'o - ale on woli chyba pieniądze szejków
Lopez - to byłby świetny transfer
Agbonlahor - jest obyty w Anglii strzela bramki , asystuje tez mogą być z niego ludzie

Tak mi na myśl jeszcze przychodzi Vagner Love ale sam nie wiem w CSKA strzela dużo goli i w ogóle no i co najważniejsze jakby usiadł w kilku meczach na ławie to też raczej większych pretensji nie powinien mieć. Widziałem go kilkukrotnie i potrafił w Rosji zagrać mocno kombinacyjnie , strzela dużo goli i myślę że CSKA nie chciałaby za niego więcej niż 20 mln funtów :D

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 lip 2009, 15:10

Suarez w średniej lidze holenderskiej marnuje 9 z 10 okazji bramkowych. Powinien jeszcze się najpierw sporo nauczyć zanim trafi do zespołu pokroju Barcelony czy Manchesteru United. Berg na razie prezentuje się rzeczywiście ciekawie, ale też dopiero się rozwija. Wolałbym już bardziej ukształtowanego piłkarza.

Niektóre wasze propozycje są rzeczywiście ciekawe, ale my możemy sobie tylko tak gdybać i co najwyżej czekać co zrobi sir Alex. Bardzo szkoda, że nie udało się sciągnąć Benzemy, bo to była moim zdaniem najlepsza opcja jeśli chodzi o napastników. Bardzo możliwe, że skończy się na zakupie jakiejś wschodzącej gwiazdki lub stawianiu na Campbella i Welbecka. Bo przy kontuzji Berby pozostajemy z Rooney'em, który nie jest jak dla mnie typowym środkowym napstnikiem.

Cieszę się z transferu Valencii o tyle, że w ogóle ktokolwiek przyszedł. W takim klubie przyjdzie czas na weryfikacje jego umiejętności. Albo okaże się przeciętniakiem albo strzałem w dziesiątkę. Pożyjemy, zobaczymy.

Czekam z niecierpliwością na nasze ruchy transferowe, bo ofensywa potrzebuje naprawdę wzmocnienia, a raczej wzmocnień.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 lip 2009, 15:24

Jeśli nie lubicie oskarżeń o nurkowanie i wymuszanie rzutów wolnych przez Cristiano Ronaldo, to przy Suarezie byście nie wyrobili. On nawet jak się potknie to macha rękami i wykrzykuje do sędziego jakby mu co najmniej nogę chciał urwać. A przy tylu sytuacjach podbramkowych, które ma w Ajaksie, powinien strzelić przynajmniej drugie tyle bramek, jak nie więcej. Potrafi przestrzelić w niesamowitych sytuacjach. Zresztą o czymś świadczy to, że nie pojawia się zbyt często w spekulacjach transferowych dużych klubów. Jego atutem jest to, że właściwie jeszcze jest młody, więc mógłby się jeszcze troszkę podszkolić. Ale to i tak tylko gdybania, bo po prostu nie wierzę, by miał trafić do takiego klubu jak Manchester United.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 lip 2009, 15:49

Alexis Sanchez i Falcao
Mniej FMa,więcej zdrowego rozsądku...spójrz jak taki 'megatalent' Delgado skończył w Lyonie...rozwiązaniem na krótka metę dla MU mógłby być szybki Palacio (chyba ostatni dzwonek by wyjechać do Europy) czy obecnie bez kontraktu Owen (!!!).Patrząc realnie - na miejscu Fergusona wyraźnie postawiłbym na parę Berbatow - Rooney na środku (po przejściu na 4-4-2),a na ławce macie utalentowaną młodzież typu Macheda.Tak na prawdę odejście Krysi wyjdzie MU na dobre - inne gwiazdy zaczną dawać z siebie więcej,a nie liczyć na błysk geniuszu Żelusia...Zgrane trio Rooney + Berbatow + Giggs/Nani > C.Ronadlo.

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 02 lip 2009, 16:23

MazurXIII pisze:
Alexis Sanchez i Falcao
Mniej FMa,więcej zdrowego rozsądku...spójrz jak taki 'megatalent' Delgado skończył w Lyonie...rozwiązaniem na krótka metę dla MU mógłby być szybki Palacio (chyba ostatni dzwonek by wyjechać do Europy) czy obecnie bez kontraktu Owen (!!!).Patrząc realnie - na miejscu Fergusona wyraźnie postawiłbym na parę Berbatow - Rooney na środku (po przejściu na 4-4-2),a na ławce macie utalentowaną młodzież typu Macheda.Tak na prawdę odejście Krysi wyjdzie MU na dobre - inne gwiazdy zaczną dawać z siebie więcej,a nie liczyć na błysk geniuszu Żelusia...Zgrane trio Rooney + Berbatow + Giggs/Nani > C.Ronadlo.
Sorry, ale akurat tych dwóch graczy kojarzę raczej z retransmisji na Sportklubie i Polsacie Sport, czy klipów na youtubie. Pierwszy jest dość mizerny w FMie, a profilu drugiego nie oglądałem wcale.

Co do Owena... Jak dla mnie był fantastyczny, dopóki nie przeszedł do Realu. Teraz to cień dawnego Owena, a kontuzja goni kontuzję - już wystarczy nam inny Owen, a mianowicie Hargreaves, który mecze United ogląda z gabinetów lekarskich.

Wyciągnięcie kogoś ze spadającego NUFC to całkiem niezły pomysł, ale (wiem, zaraz posypią się beszty) jedynym naprawdę wartym ściągnięcia piłkarzem jest znany i lubiany mr. Smith.

A to trio rzeczywiście byłoby zabójcze, gdyby był w nim jakiś superkiller od zdobywania bramek... Rooney? Berba? Giggs? Nani mógłby, gdyby czasem zamiast na dancing poszedł na indywidualny trening z SAF-em, tak jak robił to Beckham, czy ś.p. Cristiano z Gazowni.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”