Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Elfin » 02 lip 2009, 10:14

Ale nie wiem, czy pamiętacie, był już kiedyś podobny zespół - kupował kogo chciał, przebijał oferty transferowe innych klubów, sprzątnął MU sprzed nosa Ballacka, Bosingwę, czy Anelkę, napakował się gwiazdami i co? Postraszył na krajowym podwórku, a LM i tak nie wywalczył - wiem, że nie można porównywać Chelsea do Realu, bo ten mimo wszystko pościągał zawodników znacznie lepszych, ale mam taką teorię, że w zespole może grać maksymalnie jedna supergwiazda, a reszta to muszą być zawodnicy, którzy pracują na jej sukces. Tak np. było w MU: był sobie Cris, który robił co chciał i była reszta drużyny, bez której z on sam by niewiele zdziałał - która czyściła, gdy on stracił piłkę, zagrywała do niego, gdy wychodził na pozycję i ustawiała się najlepiej jak mogła, gdy zaczynał jakąś akcję. W Realu mogą mieć problem, bo prawie każdy piłkarz chciałby tam grać pierwsze skrzypce - Kaka, Benzema, Ronaldo, Sneijder, Higuain, a jeszcze słyszałem, że ma być Ribery i marzyłby się im Silva... Jeżeli menedżerowi nie uda się zgasić w nich potrzeby "błyszczenia na tle reszty", to o coś czuję, że 90% ich bramek będzie padać po indywidualnych akcjach... Chociaż oczywiście mogę się mylić, bo gdybym był kibicem Realu pewnie miałby wizję wspaniałej dwójkowej akcji Kaki z Ronaldo, potem wrzutki tego drugiego w pole karne, przedłużenia piętką przez Benzemę i przewrotki Huntelaara:P

I wydaje mi się, że teraz, gdy już nie będzie Ronaldo, który skupia na sobie oczy kibiców nawet wtedy, gdy nie ma piłki, czy najnormalniej w świecie siedzi na ławce, w końcu niektórzy zobaczą, jak wiele dla drużyny robią Rooney i Carrick, a Berbatov był dobrym zakupem. Głęboko wierzę też, że Nani dostanie w nadchodzącym sezonie szansę i zacznie z niej korzystać tak, jak wszyscy chcemy, by korzystał:P

A teraz, gdy nasz główny cel transferowy odpadł, chyba zgodzicie się, że Alexis Sanchez i Falcao to jedyni ciekawi zawodnicy, którzy zostali do kupienia:P Bo Ribery za kosmiczne 87 baniek, czy Zlatan za zbliżoną kwotę raczej nie mają szans się zjawić na OT:P

Wróć do „Anglia”