Liga Europy (zbiorczy) - Strona 50

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Puchar UEFA (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 lut 2009, 15:07

1 Angielska 1 Włoska 0 Hiszpańskich 3 Ukraińskie :mrgreen: , biorąc pod uwage 1 mecze w LM, w kolejnej rundzie może zostać tylko 1 ekipa z Hiszpanii i 1 z Włochj :rotfl: .
Ładne wałki się porobiły.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lut 2009, 15:11

Wałki ... no są wałki, jakby Villa, czy Spurs wystawili najsilniejsze "11" to może by grały dalej. Ale obie ekipy mają o co walczyć w lidze :lol2: więc w sumie nie ma się co dziwić.

Z niecierpliwością czekam na mecz CSKA z Szachtarem, będzie ciekawie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 lut 2009, 15:19

Villa ma zbyt wąską kadre co było wiadome przed sezonem. Zauważ jakie walki robili w Uefa w fazie grupowej gdy dawali rezerwy. Ekipa ma szanse na gre w LM- to jest piorytem chłopców Martina.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 lut 2009, 17:16

MGiggs pisze:Villa ma zbyt wąską kadre co było wiadome przed sezonem. Zauważ jakie walki robili w Uefa w fazie grupowej gdy dawali rezerwy. Ekipa ma szanse na gre w LM- to jest piorytem chłopców Martina.

Dokładnie tak. I trudno im się dziwić. Walczą i na razie idzie im bardzo dobrze o LM. A do tego dochodzi, to o czym wspomniałeś, że ich kadra nie jest zbyt szeroka. Pamiętam, że po iluś tam kolejkach O'Neill był tym menedżerem, który wykorzystał najmniejszą liczbę graczy.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 mar 2009, 22:56

CSKA Moskwa 1 - 0 Szachtar Donieck
Dynamo Kijów 1 - 0 Metalist Charków
Hamburger SV 1 - 1 Galatasaray
Paris S.G. 0 - 0 Braga
Werder Brema 1 - 0 Saint-Etienne
Manchester C. 2 - 0 Aalborg BK
Marsylia 2 - 1 Ajax Amsterdam
Udinese 2 - 0 Zenit St. Petersburg

Tak przedstawiają się wyniki pierwszych spotkań 1/8 finału Pucharu UEFA. Jak widać rywalizacja jest zacięta, tylko Manchester City i Udinese zdołały wygrać dwiema bramkami. Rywalizacja we wszystkich niemal parach wydaje się otwarta (brak mi wiary jedynie w Aalborg). Rewanże zapowiadają się ciekawie. Warto zauważyć, że żadnego meczu nie wygrali dziś goście!

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 13 mar 2009, 15:05

Charków stracił chyba pierwszą bramkę w tej edycji Pucharu UEFA. Ja chciałbym żeby finał był Manchester C - CSKA Moskwa.

Troszkę zaskoczył mnie wynik Udinese w szczególności że z Lechem nie prezentowali się jakoś bardzo dobrze. 2-0 to dobra zaliczka dla Włochów przed rewanżem,

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 13 mar 2009, 17:53

Angelo18 pisze:Troszkę zaskoczył mnie wynik Udinese
Szczerze mówiąc nie zasłużyli na tę wygraną. Mecz był wyrównany z lekkim wskazaniem na Zenit. Rosjanie potrafili sobie stworzyć kilka świetnych sytuacji. Mimo wszystko sądzę, że wynik dwumeczu jest sprawą wciąż otwartą.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 mar 2009, 10:24

Wczoraj odbyły się dwa mecze rewanżowe 1/8 finału Pucharu UEFA.

W pierwszym z nich już po 28. minutach AS Saint-Etienne przegrywało z Werderem 0:2. Zdołało wprawdzie ostatecznie wyrównać, ale przy wyniku 1:0 z Bremy, awansowali Niemcy.

Drugie spotkanie, Ajaksu Amsterdam z Olympique Marsylia, miałem przyjemność obejrzeć. I podkreślam słowo PRZYJEMNOŚĆ, gdyż na mecz było naprawdę miło popatrzeć. W 33. minucie Eyong Enoh wyprowadził gospodarzy na prowadzenie. Jednak po tym golu młodzieży z Amsterdamu zagrzały się głowy i zamiast zagrać pierwsze minuty po bramce spokojnie, rzucili się na fali entuzjazmu do przodu, za co skarcił ich Mamadou Niang doprowadzając do wyrównania. W drugiej połowie ataki gospodarzy przyniosły wreszcie efekt w 74. minucie, kiedy to po świetnej akcji Luisa Suareza do dogrywki doprowadził Miralem Sulejmani. W dodatkowym czasie decydującego gola strzelili jednak Marsylczycy, a konkretnie Tyrone Mears. W samej końcówce doszło jeszcze do przepychanki pomiędzy piłkarzami obu drużyn, czerwień ujrzał Bruno Silva (Ajax) za uderzenie łokciem Hatema Ben Arfy. Swoją drogą, z Marsylii do Cannes nie jest daleko, więc Ben Arfa za zachowanie w tej sytuacji mógłby ubiegać się o Złotą Palmę dla najlepszego aktora.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 19 mar 2009, 16:09

Ja z kolei oglądałem pojedynek francusko-niemiecki. St Etienne podejmowało Werder Brema. W Pierwszym meczu Bremeńczycy wygrali 1:0 co stawiało ich w korzystnej sytuacji przed rewanżem. Piłkarze Werderu wiedzieli, że szybko strzelona bramka da im spokój do końca meczu. Zaatakowali więc od pierwszej minuty i już w 6 minucie po rzucie rożnym bramkę głową zdobył S.Prödl. Piłkarze St Etienne już wtedy wyglądali na podłamanych, zaczęli gubić piłki, mylili się w obronie... W 28 minucie po kapitalnym dośrodkowaniu, na 2-0 efektownym strzałem głową podwyższył Pizarro. Drużyna z Francji potrzebowała więc już aż 4 bramek by awansować. Nie zdołali się pozbierać, groźnie było tylko po strzałach z dystansu. W drugiej połowie gospodarze wyszli trochę bardziej zmotywowani, chcieli zachować honor w meczu przed własną publciznością. w 68' bramkę kontaktową strzelił Benalouane, a w samej końcówce wyrównał zmiennik - Grax. Mecz zakończył się remisem, jednak sprawa awansu ani przez chwilę nie podlegała wątpliwości.
Najbardziej zaciekawił mnie komentator na ARD. Wyraźnie bardziej podniecały go akcje St Etienne niż Werderu... Wydawało się, że wcale nie cieszył się z bramek Bremeńczyków:D

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 mar 2009, 23:55

Werder Brema
Olympique Marsylia
Dynamo Kijów
Szachtar Donieck
Udinese Calcio
Hamburger SV
Manchester City
Paris Saint-Germain

Oto komplet ćwierćfinalistów Pucharu UEFA. 2 zespoły niemieckie, 2 francuskie, 2 ukraińskie, 1 włoski i 1 angielski.
Niespodzianką może być obecność dwóch drużyn z Ukrainy w 1/4, ale jak weźmiemy pod uwagę, że Dynamo grało z Metalistem, to trochę nam to niespodziankę zmniejsza. Większość drużyn wydaje się być wyrównana i rozgrywki mogą być do końca ciekawe. Z całego grona jako faworyta stawiałbym drużynę Werderu. Losowanie ćwierćfinałów jutro o 13.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 mar 2009, 8:01

BarcaQzYN pisze:Najbardziej zaciekawił mnie komentator na ARD. Wyraźnie bardziej podniecały go akcje St Etienne niż Werderu... Wydawało się, że wcale nie cieszył się z bramek Bremeńczyków:D
Może jakiś kibic Bayernu? :P
emdżej pisze:Oto komplet ćwierćfinalistów Pucharu UEFA. 2 zespoły niemieckie, 2 francuskie, 2 ukraińskie, 1 włoski i 1 angielski.
Niespodzianką może być obecność dwóch drużyn z Ukrainy w 1/4,
Niespodzianka to raczej brak drużyny rosyjskiej. Szkoda mi szczególnie Zenitu, ale widać że ta ekipa juz najlepszy czas ma za sobą. A jak jeszcze teraz wyciągniemy ich "serce" tj. Tymoszczuka, to myślę, że w przyszłym sezonie w ogóle nie będą się liczyć w jakimkolwiek pucharze.
emdżej pisze: Z całego grona jako faworyta stawiałbym drużynę Werderu.
Faworyta jest rzeczywiście trudno wskazać. Faktem jest, że Werder zyskuje na formie, ale ja chyba mimo wszystko wyżej cenię np. HSV. Zresztą ciekawy byłby bezpośredni pojedynek tych ekip, jako że już w P. Niemiec będą grać ze sobą w 1/2 fin :wink: No zobaczymy co dzisiaj przyniesie losowanie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 mar 2009, 13:17

1. HSV - Manchester City
2. PSG - Dynamo Kijów
3. Szachtar - Marsylia
4. Werder - Udinese

półfinały:
zw. 4 - zw. 1.
zw. 2 - zw. 3

Dwie rywalizacje francusko - ukraińskie w ćwierćfinałach. Obie zapowiadają się na wyrównane. Podobnie jak mecz HSV - City, choć tu wskazywałbym jednak na Niemców. Werder powinien sobie poradzić z Udinese i możemy się spodziewać niemieckiego półfinału.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 mar 2009, 13:20

emdżej pisze: możemy się spodziewać niemieckiego półfinału.
Jak wspomnialem wyżej, ekipy te spotykają się juz w 1/2 PN, więc jakby sie też spotkały w 1/2 fin P. UEFA, byłoby super :)

Pary jednak bez określonych z góry faworytów. Także może być naprawdę ciekawie :wink:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 20 mar 2009, 16:08

Szkoda mi Galatasaray bo grali naprawdę nieźle, czasami bardzo widowskowo, a wczoraj dali sobie frajersko wydrzeć awans drużynie HSV... Pod koniec meczu tureccy kibice wygwizdali Hasana Sasa za to, że zmarnował jedną piłkę (więcej nie miałem mu do zarzucenia :/) Szkoda Turków bo finał przed własną publicznością byłby spełnieniem ich marzeń.
Jeśli chodzi o pary ćwierćfinałowe to ciężko wskazać jakiegokolwiek faworyta, na razie bardzo pewnie grają drużyny Marsylii, Werderu oraz obie ekipy z Ukrainy. Swoją drogą nasi partnerzy w organizacji EURO 2012 biją nas na głowę jeśli chodzi o piłkę klubową i po raz kolejny mają powód do dumy ( dwie drużyny w ćwierćfinale pucharu UEFA to dla nas marzenie na razie nie osiągalne, choć LECH pokazał, że o marzenia warto walczyć :) ). Zapowiada się bardzo ineteresująco!

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 21 mar 2009, 13:16

Mój faworyt Man City gra dalej no ale CSKA odpadło.. Tak jak się spodziewałem Zenit nie dał rady strzelić dówch bramek Włochom i odpadł z rozgrywek. Szkoda, że odpadł Charków wolałbym żeby to oni grali dalej.

Co do szans to ciężko powiedzieć kto awansuje. Na pewno rywalizacje ukraińsko- francuskie zapowiadają się ciekawie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”