co musi zrobic by byc wyzej poza ewentualnym sukcesem w reprezentacji? odejsc z bundesligi do anglii, hiszpanii, ewentualnie wloch. swietna gra po zachodniej stronie odry nikomu na tyle nie imponuje.Dlaczego właściwie skrytykował Pan wybór Cristiano Ronaldo na piłkarza roku?
Nie skrytykowałem go. On zasłużył na ten tytuł. Trochę rozczarowało mnie, że zostałem wygrany na 16 miejsce. Myślę, że za moje osiągnięcia indywidualne zasłużyłem na lepszy wynik.
tyle. gdzie tu widzisz moje bzdury? nie zasygnalizowal, ze gra w bayernie jest jego szczytem marzen i chce tam zakonczyc kariere. wrecz przeciwnie. dal do zrozumienia, ze kiedys bedzie chcial odejsc do wiekszego klubuCzy jest jeszcze jakiś wielki klub w którym chciałby Pan zagrać?
Bayern należy do największych i najlepszych klubów świata. Pewnie, że są kluby o których marzę: Real Madryt, Barcelona, Chelsea i Manchester.
Czy ma Pan jakiś wymarzony klub?
Nie. Nie mam jakiegoś specjalnego. Oczywiście że uwielbiam Real, również za sprawą tradycji. W Bayernie czuje się jednak dobrze. Na resztę przyjdzie jeszcze czas.
kazdy klub zaklina sie, ze nie sprzeda swojego najlepszego pilkarza za zdne pieniadze. ale jesli gracz naprawde wyraza chec odejscia do wielkiej druzyny z topowej ligi i chce tego, czego aktualny klub nie moze mu zaoferowac (czyt. gry na najwyzszym poziomie na codzien) to duzo sie zmienia.
po czym to wnioskujesz? po "sukcesach" niemieckich druzyn w europejskich pucharach czy moze po czyms innym? kiedys bundesliga znaczyla wiecej niz obecnie. obecnie bundesliga wcale nie jest silniejsza od np. ligi rosyjskiej. a jesli jest to nieduzo.Bundesliga jest na dobrej drodze do poprawy. I w ciagu kolejnych lat z pewnością będzie sie dalej rozwijać.
ja napisalem, ze teraz tak jest i tak bedzie. nie podawaj przykladow toniego czy riberiego, bo gdyby ktorys z najwiekszych klubow zrobil wystarczajaco duzo, by ich pozyskac to nigdy nie zagraliby w monachium. czy ktorys ze swietnych pilkarzy grajacych poza niemcami wypowiada sie, ze jego marzeniem jest gra w bundeslidze? nie. kazdy chce grac w anglii, hiszpanii, lub wloszech - w jednym z tamtejszych wielkich klubow i jesli ma taka szanse, ze wszystko zalezy juz tylko od niego to wybor jest dla niego oczywistyDojebałeś ostro. Zobacz sobie historię Bundesligi. Zawsze tak było? To powodzeniz takim myśleniem.
co poprzez to rozumiesz michale? ja tyle, ze nie ma jednego konkretnego klubu, w ktorym chcialby w przyszlosci zagrac. dlatego wymienil ich kilka.Czy ma Pan jakiś wymarzony klub?
Nie (...)
historia, prestiz, ilosc kibicow na swiecie, ilosc wielkich pilkarzy z calego swiata, ktorzy tam grali, sila ligi. sa takie kluby jak real, barcelona, manchester united czy milan - kluby topowe. bayern jest polke nizej.Co jest w nich większego? Na przykład w takim Realu? Chyba poziom kasy którą wywalacie za średnich piłkarzy (tacy do Bayernu trafiają za darmo).
sorry za edyty, ale to tylko dopisuje pilkarzy, ktorzy odeszli