Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 209

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 05 paź 2008, 20:21

Advocat nie jest dobrym trenerem. Te sukcesy Zenitu zaślepiły jego prawdziwy wizerunek. Z reprezentacją Korei nic nie osiągnął, z Borussia Moenchengladbach niemal spadł z ligi. Tak naprawde jego sukcesy zaczęły się właśnie od czasu Zenitu tylko, że Zenit to najbogatszy i najlepszy kadrowo klub w Rosji, więc on tam rewolucji nie zrobił.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 paź 2008, 22:57

Zwolnic Klinsmanna?

:o :o :o :o :o :o :o :o :o

Bo piłkarze źle grają i im się nie chce to trenera zwolnić. Hala.

Halooo....jest październik. Półtora miesiąca za nami dopiero. Rozliczać będzie można w styczniu. Albo najlepiej po sezonie. A nie 5 października.

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 06 paź 2008, 7:49

Akarin pisze:Zwolnic Klinsmanna?

:o :o :o :o :o :o :o :o :o

Bo piłkarze źle grają i im się nie chce to trenera zwolnić. Hala.
No chyba lepiej trenera wymienić niż kupić 11 nowych piłkarzy. Przecież ktoś odpowiada za to ,że tak źle grają.
Akarin pisze:Halooo....jest październik. Półtora miesiąca za nami dopiero. Rozliczać będzie można w styczniu. Albo najlepiej po sezonie. A nie 5 października.
może i masz racje,że jest za wcześnie na ten ruch

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 07 paź 2008, 14:58

Aaaa, Bayern sprzedaje mecze:
http://www.forum.bukmacherskie.com/show ... tcount=186

A tak poważnie... ile jest prawdy w zainteresowaniu Pogrebniakiem i Tymoszczukiem ? Bo jak na moje to z 40-50 mln. za tą dwójkę trzeba będzie dać :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 paź 2008, 19:33

Przecież ktoś odpowiada za to ,że tak źle grają.
trener ma odpowiadać za to, że prowadząc 3:1, kiedy wszystko wydaje sie być pod kontrolą, nagle tracimy dwie głupie zupełnie bramki?

A no tak, jest też ta teoria sprzedawania meczów przez Bayern.

Sammy prawdy jest sporo, bo potrzebujemy zawodników na pozyvje, które oni zajmuja na boisku. Ja mam nadzieje na transfer choć....jednego z nich. Albo najlepiej Arshavina :wink:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2289
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 paź 2008, 16:12

Akarin pisze:Ja mam nadzieje na transfer choć....jednego z nich. Albo najlepiej Arshavina
Moim zdaniem to Klinsi powinien zacząć kupować zawodników najpierw do obrony i bramki bo z tym jest bardzo krucho.Chyba zgodzisz się z tym, że sztuczne kreowanie Rensinga nie przyniosło skutku [ nie przemawia do mnie argument, że z nim w bramce nie przegrali 26 spotkań ], a jak przyniosło to negatywny.Ten chłopak nadawałby się co najwyżej [ z całym szacunkiem ] do FSV Franfurt bo jego poziom i umiejętności są marne.Do klasy Kahna brakuje mu dużo, a na pewno Butt jest od niego bardziej doświadczony.Obrona.Z prawej Oddo, mnie się nawet podoba jego gra, włącza się, nie mam żadnych zastrzeżeń, z lewej strony Lahm również pracuje, ale jest nierówny i środek obrony- moim zdaniem [ obok bramkarza ] najgorsza formacja Bayernu.Lucio to nawet trzyma poziom, ale dziwi mnie wystawianie Breno w podstawowej jedenastce, ktoś napisał, że w meczu z OL zagrał dobre zawody, jak się z tym nie zgodzę, popełniał dużo błędów, przegrywał dużo pojedynków np. z Fredem, wiem zaraz ktoś mi napisze, że jest jeszcze młody, może i jest, ale Klinsmann wie, że jest to ważny mecz i dlaczego nie wystawi na środku defensywy Demichelisa, dlaczego on gra defensywnego pomocnika, przecież może grać na stoperze, a Van Bommel w środku pomocy.Wiadomo obok niego chyba najlepiej dysponowany Bawarczyk Ze Roberto, z lewej Ribery, a po prawej Bastian.Atak to na pewno nie Toni, który tylko się przewraca, Klose - myślałem ,że po meczu z Finlandią wreszcie wróci do swojej normalnej dyspozycji, ale tak nie jest.Podolskie nie wypowiadam sie bo nie widziałem jak gra.Moim zdaniem priorytet to ściągnięcie bramkarza, środkowego obrońcy i może napastnika.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 paź 2008, 21:18

Niby FC Ingolstadt to przeciwnik żaden i to tylko mecz towarzyski to jednak patrząc na składy trochę nonszalancki wynik :roll:
Ja wiem, że dopiero początek, że zdarza się, ale chyba ostatnio aż za często... jak Bayern zatrudniał Klinsmanna to myślałem, że coś fajnego on tam zbuduje, a teraz mam coraz gorsze przeczucia... a szkoda bo lubię ten team...
Jeszcze trochę, a się okaże że za taktykę w kadrze podczas MŚ06 odpowiadał Loew :jupi:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 11 paź 2008, 0:02

Nie no, jechanie zespołu po porażce w meczu towarzyskim to trochę przegięcie, nie uważasz? Przegrana z drugoligowcem to żaden powód do dumy, ale radziłbym się wstrzymać z nagonką.

Wracając jeszcze do transferów, o czym pisał kolega wyżej, jego typy wydają mi się całkowicie nietrafione. Rensing ok, nie spełnia jak na razie pokładanych w nim nadziei. Tylko że mało osób bierze na wgląd presję, pod jaką został postawiony ten żółtodziób. Z miejsca nie zastąpi Kahna, to pewne, a minął dopiero drugi miesiąc od kiedy jest numerem 1. Ja nie szczędzę mu słów krytyki, jednak z tą wymianą bramkarza poczekałbym co najmniej do zakończenia sezonu. Talent i możliwości z pewnością ma nieprzeciętne, największy problem siedzi obecnie w jego głowie. I od tego, czy go pokona czy nie, będzie zależał dalszy rozwój jego kariery. Dla mnie jest absolutnym pewniakiem i Klinsmann powinien uporczywie na niego stawiać. Choć nie zaprzeczę, że czasem patrząc, jakie błędy popełnia Misza, chciałbym widzieć w bramce kogoś innego. Ale od tego jest Butt, dlatego w chwili obecnej nie potrzeba nam żadnego nowego golkipera, zwłaszcza, że niektóre pozycje wymagają obowiązkowego wzmocnienia.
Środek obrony podobnie jak bramka, w zasadzie to nawet lepiej. Lucio daje radę, Demichelis to mistrz plus jeszcze Breno czy w ostateczności van Buyten w obwodzie, czyli jest w porządku. Obrona jest zgrana, tworzy monolit. Teraz muszą się tylko ogarnąć, chociaż ich współpraca nie wygląda aż tak źle jak formacji przednich.
I właśnie w ofensywie potrzeba nam wzmocnień. Brak sprowadzenia DMa przeboleję, chociaż on też by się przydał. Na tej pozycji można stawiać na Marschalla. Co prawda, nie jest to jego naturalna pozycja, ale przy takich tuzach jak van Bommel czy Ottl (chociaż ten w moim mniemaniu powinien dostawać więcej szans- jest całkiem młody, może się jeszcze z niego coś wykluć) Micho wydaje się być poważną alternatywą. No i wreszcie formacje ofensywne. Jezus maria. Prawej strony w ogóle nie ma. Bastian wg zarządu się rozwija, a tak naprawdę poza kilkoma ciekawymi zagraniami nie odbiega od formy z poprzedniego sezonu, i to wcale nie tej z finiszu, kiedy prezentował się całkiem przyzwoicie. Tutaj potrzeba killera, bo przecież skrzydła mają ciągnąć naszą grę, a na razie ich proporcja przypomina dźwignię, czyli Ribery majstruje, Bastian się leni. Potrzeba też strzelającego napastnika, i to od zaraz. Zgoda, jest Toni i Klose, bo Miro musi w końcu zacząć strzelać. Luca też niedługo dojdzie do formy. Ale z dwójką z przodu daleko nie zajedziemy. Podolskiego w ogóle nie liczę, bo, mimo iż lubię go bardzo, ten piłkarz to dla mnie groteska i z klubu powinien już był polecieć rok temu.

Podsumowując, na gwałt potrzeba kogoś na prawe skrzydło i do ataku. Przydałby się jeszcze DM, ale to już z serii spełniamy marzenia. Peace & Love.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 11 paź 2008, 13:27

Wiesz, biorąc pod uwagę, że w drugoligowcu zagrało 6 rezerwowych + tylko 5 z podstawowego to daje do myślenia.
Ja wiem, że w Bayernie też kilku młodziaków dostało szanse... ale to chyba był w miarę dobry moment by trochę poprawić morale ?

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 11 paź 2008, 18:13

Wyniki meczów towarzyskich zawsze brałem z przymrużeniem oka i nie sądzę, żeby coś się w tej materii zmieniło.

Wracając do tych młodziaków właśnie. W pierwszym kilku meczach Klinsmanna w Bayernie stawiał on na juniorów. Kroos grał niezwykle często, teraz rzadko kiedy melduje się na boisku. Jeszcze jakiś czas temu miał uraz, ale obecnie jest już w pełni sił, a dalej nie gra. Podobnie chociażby Mueller. Coś tam pomykał na początku, nawet zadebiutował w meczu otwarcia sezonu. Steierle, Niedermeier, Yilmaz czy Heinze też przewinęli się przez kadrę. Byłem niezwykle zadowolony, że Klinsmann daje szanse młodziakom. Cóż, teraz tego nie widać, chociaż z drugiej strony nie dziwię się, bo dawanie im grać w tak beznadziejnym momencie niesie ze sobą duże ryzyko. Ale mam nadzieję, że treneiro się ogarnie i zobaczę jeszcze nie raz młodzianów mykających po boisku. Oprócz Kroosa oczywiście, bo ten ma pewne miejsce w zespole i IMO powinien teraz grywać w pierwszym składzie, zamiast choćby Bastiana.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 paź 2008, 13:39

Nie, no ten sezon jak na razie to jakaś masakra jest :shock: normalnie nie wiem juz czy mam się smiac czy płakac :haha: :cry: Dlatego nie wchodzę na forum od razu po meczach, bo bym chyba poszedł w bluzgi jak niektórzy koledzy :P

Ogólnie zmierzamy do poprawienia najlep..., tfu oczywiście, najgorszego wyniku z ostatnich 20 lat czyli ...10 miejsca z sezonu 91/92 :!: co zadziwiające, wtedy tez nie mielismy najgorszej kadry, przed ktorą oczekiwano (jak zwykle zresztą) mistrzostwa, a wyszło wielkie g...

Co do Klinsmanna - moze jeszcze za wcześnie oceniać go jak twierdzi Akarin, ale trudno mieć dobre zdanie o trenerze, który z taką kadrą zajmuje ledwie 11 miejsce, przegrywa lub remisuje ze slabeuszami, i jeszcze eksperymentuje ze składem na maksa (bo czymże innym jest np. zestawienie pomocy w meczu z Hanowerem). Poza tym, jesli tak narzeka na dyspozycję zmienników, to po cholerę wstawia własnie tych graczy (tj przykładowo Sosę i Poldiego, ktorzy chyba już zbyt czesto udowodnili, że kandydaci na jokerów z nich żadni).

sam skład - juz mi się naprawdę nie chce pisać, ilu i jakich uzupełnień a raczej wzmocnień potrzebujemy. temat-rzeka na obecną chwilę. teoretycznie wszystko wyglada dobrze - ale na papierze - a jak czlowiek zaczyna sie przyglądać kazdemu z zawodnikow indywidualnie, to nad niektorymi tylko ręce załamać.
dam tylko maly cytat (z końca marca 2008):
Michał M pisze:ja podam raczej pozycje, które mnie interesują, a nie nazwiska. Żadna nowość - bardzo dobry prawoskrzydłowy + świetny DM.
nic dodac, nic ujac. do tego przynajmniej jeden napastnik.

mlodzież - przyznaje Ci rację olson co do Kroosa. Jak na razie, albo nie nalezy go trzymać tylko wypożyczyć w przerwie zimowej, albo należy go mimo wszystko (czyli mimo słabych wyników zespołu) promowac. Inaczej go zmarnujemy. Reszta młodzieży jest poza dyskusją w chwili obecnej.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 18 paź 2008, 17:23

Ahahahah. Klose się znowu skontuzjował robiąc salto :rotfl:.

Widziałem tylko końcówkę, czyli i tak jest lepiej niż zwykle. Cieszy wygrana od hohoho.

PS. Hoffenheim 'mamy lidera' prowadzi w tabeli przynajmniej do jutra :P.

E:
PS2. Werder- BVB, UNGLAUBLICH jezus [k****] maria.

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 18 paź 2008, 20:02

Punkty cieszą ale postawa na boisku już nie. Jesteśmy słabi pod wieloma względami podania zbyt krótkie (czyżby już zmęczenie początkiem sezonu trochę za wcześnie), pomocnicy nie dają wykazać się napastnikom zbyt często, którzy są bez formy, obrona znowu trochę błędów popełniła, bramkarz bez komentarza. Moje drobne spostrzeżenie to,że najbliższym okienku transferowym trzeba sprowadzić jakiegoś lewego obrońce bo sam Lahm nie da rady grać tyle meczów zresztą już widać po nim,że jest zmęczony i bez formy. Trzeba zrobić zakupy w najbliższym oknie transferowym nie ma wyjścia

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 25 paź 2008, 16:27

Znowu niezła padaka. Wolfburg gra nieźle i wystarczyło by prowadzić 2:0. Bramka Ribery'ego dosyć przypadkowa, ale może to zmobilizuje Bawarczyków do lepszej gry. Jedynie Ze Roberto i Francuz trzymają poziom, reszta gra przeciętnie lub słabo.
A Wolfsburg zbudował fajny skład, akcje naprawdę dobre, wiele ciekawych zagrań. Pierwszy gol z karnego, którego być nie powinno, ale już drugi to świetne dośrodkowanie Hasebe na głowę Dzeko.
Dzisiejszy mecz pokazuje, że może nie trzeba było pozbywać się Magatha, bo to niezły szkoleniowiec. Z perspektywy czasu wydaje się to błędem.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 25 paź 2008, 17:30

Pierdolenie o szopenie, panie Diamen. Klinsmann zostaje i nie ma innej możliwości. A odejście Magatha, cóż, zawsze byłem jego wielkim fanem, ale pod koniec jego pracy w Monachium coś zaczęło się psuć, nie ma co ukrywać, i dobrze, że został pogoniony.

Mecz bez historii. Karny z maksymalnej dupy, bo nie dość, że nic nie było, to jeszcze 'faul' był przed polem karnym :lol:. Ogólnie pierwsza połowa pod dyktando Wolfsburga i powinno było się skończyć ze 4-0, bo Wilki sytuacji mieli bez liku. Bardzo ważna bramka Ribery'ego. Po przerwie Bawarczycy dali radę. Dobra decyzja Klinsmanna ze zdjęciem Oddo, bo ten zupełnie nic nie pokazywał. Po sezonie spokojnie wraca na San Siro. Kilka okazji, cztery strzelone bramki, jest ok. Choć Wolfsburg też miał swoje okazje. Bardzo cieszy postawa Schweinsteigera, Francka i Ze Roberto. Ten ostatni to jakiś fenomen. Właśnie, przecież to za Magatha on odszedł do Santosu, więc tutaj duży minus Quelixa :P. Fantastyczna asysta Klose przy bramce Bastiana, chociaż Miro powinien dostać burę w szatni od trenera, bo spierdolił kilka naprawdę niezłych okazji, ale i tak jest ok. Podolski dno, Hamburg, Brema czy inne mocarstwo wita.
Ogólnie było nieźle, najważniejsze, że Ribery zaczyna nabierać rozpędu a Schweini nie spuszcza z tonu. We wtorek Frankfurt, w sobotę Schalke. Jak będzie 6pkt, mamy mistrza jesieni.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”