Liverpool (zbiorczy) - Strona 128

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 paź 2008, 13:31

cycu pisze:idziemy na mistrza, po kolejnym, w pełni zasłużonym zwycięstwie w pięknym stylu
:think: co prawda oglądałem tylko pierwszą połowę, a więc tą przegraną, jednak pierwsze 45 minut widziałem. I byłby daleki od tak dużego chwalenia Liverpoolu, że na mistrza idą etc. O szansach na mistrza będzie można pisać, jak w marcu będą w czołówce. A do marca jeszcze troche czasu jest. W pierwszej połowie Liverpool zaskoczył in minus, niestety. Nie potrafili sforsować defensywy City, a w dodatku w obronie grali fatalnie [nie tylko przy pierwszej bramce, przecież City miało wiecej okazji].
W drugiej strzelili 3 gole, wiec już gra musiała wyglądać zdecydowanie lepiej, tylko czy te drugie 45 minut przesłaniają te pierwsze minuty ?

Na dzień dzisiejszy, dla mnie [jeśli mowa o szansach na mistrza] to największe szanse ma Chelsea. Mają tyle samo punktów, ale pomimo wielu urazów, czy też występu graczy którzy nie są w pełni sił potrafią wygrywać z naprawdę silnymi ekipami.

Mimo wszystko mam nadzieję, ze Liverpool w tym sezonie nie odpadnie za wcześnie z walki o mistrza, czyli że w okolicach wiosny szanse będzie ciągle miał spore. Jak mam być szczery to wolę ekipę Beniteza jako mistrza, niż Chelsea. [wybierajac tylko z tych 2 ekip oczywiście :]]

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 paź 2008, 19:59

Mimo wszystko mam nadzieję, ze Liverpool w tym sezonie nie odpadnie za wcześnie z walki o mistrza, czyli że w okolicach wiosny szanse będzie ciągle miał spore. Jak mam być szczery to wolę ekipę Beniteza jako mistrza, niż Chelsea. [wybierajac tylko z tych 2 ekip oczywiście :]]
a ja wręcz przeciwnie 8)

Coraz bardziej martwi to, ze Liverpool znowu wygrywa i jeszcze w takich okolicznościach. Właśnie takie mecze jak ten czy z Boro decydują o mistrzostwie. No, ale jeszcze więcej nie ma co się rozpisywać, sporo meczów.

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 06 paź 2008, 23:04

Fieldy -> Oczywiście masz wiele racji, to co pisałem było powodowane także emocjami.
Mówiąc idziemy na mistrza mam na myśli nie tylko to jedno spotkanie tylko całokształt gry w tym sezonie. Drużyna gra pewnie, rozważnie przyspiesza i zwalnia grę, gra dobrze w obronie i skutecznie w ataku, widać progres w grze całego zespołu z gry na grę. Chłopaki mają doświadczenia z poprzednich lat i wiedzą, że muszą stąpać twardo po ziemi, bo jak odpuszczą jakiś mecz to strata do czołówki może bardzo szybko być niemożliwa do odrobinia. Mamy jedną cechę, która jest dobrym prognostykiem - popełniamy mało błędów i tracimy mało bramek, nie zawsze jednak scenariusz jest tak idealny jak w spotkaniu z PSV. Naszą wielkość pokazujemy w takich spotkaniach jak z MC. Popełniamy błędy, zostajemy zaskoczeni, dostajemy gola po "bilardzie", a potem po rzucie wolnym, pare korekt trenera, wrodzona zawziętość i stajemy na stadionie w Manchesterze niczym na arenie w Stambule,a następnie aplikujemy przeciwnikowi 3 gole, co daje drużynie dodatkową porcję. Były już teraz mecze, które nam nie szły, ale potrafiliśmy strzelić tą jedną bramkę i wygrać (np. z Sunderland) - i moim zdaniem w tym momencie istotnym jest, żeby wygrywać nawet jak drużyna nie ma swojego dnia.

Pozdro

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 paź 2008, 13:14

Liverpool chce pozyskać z Borussii Dortmund reprezentanta Polski, Jakuba Błaszczykowskiego - poinformował brytyjski dziennik "Daily Mail".
Rewelacje potwierdził prezydent Borussii Dortmund, Gerd Piper. Liverpool chciałby sprowadzić Polaka w zimowym oknie transferowym, a jest w stanie wyłożyć za niego 5 mln funtów (ok. 6,2 mln euro).

Piper potwierdził zainteresowanie Anglików, ale dodał: - Nie chcemy go sprzedawać za żadną cenę. Jest dla nas bardzo ważny.
http://sport.onet.pl/0,1248702,1841563,wiadomosc.html

Z tego co pamiętam to LFC dawali w lato za Kubę jakoś koło ~10 mln. Nie chce mi się wierzyć by teraz dawali mniej, o ile cokolwiek z tego jest prawdą.
Natomiast jeśli już by potraktować to poważnie... L'pool na skrzydła ma Kuyta, Riere i Pennanta tylko ? Bądź co bądź Błaszczykowski by sobie pograł, tym bardziej że rotacje w składzie są tam normą. Tylko czy nie jest za wcześnie na taki sportowy awans ? Na moje ten sezon powinien rozegrać w Borussi do końca... jeśli prezentowałby obecny poziom do 34 kolejki to potem można myśleć o transferze.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 paź 2008, 16:48

daily mail - dalej nie czytam

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 paź 2008, 18:09

Po pierwsze chciałem napisać to samo co rkoeman. Ale przynajmniej to już angielska prasa, a nie doniesienia "PS" :wink:

Po drugie to Błaszczykowski na pewno sporo by zarobił. Choć sportowo podejrzewam, że lepiej by wyszedł zostając w Borussi. Oczywiście wszystko w trybie przypuszczającym

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 paź 2008, 20:08

Choć sportowo podejrzewam, że lepiej by wyszedł zostając w Borussi.
Skąd ta opinia?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 paź 2008, 20:11

Błaszczykowski jeśli dalej będzie się tak rozwijac to na pewno niedługo zmieni klub, ale ja polecałbym co innego. Popatrzmy na przykład van der Vaarta. Pograł trzy lata w HSV, nabrał ogłady, liznął Ligi Mistrzów i Pucharu UEFA a potem w i tak młodym wieku (25 lat) zmienił klub na Real Madryt,w którym gra póki co znakomicie. Może Kuba powinnien jeszcze ze dwa lata pogracv w BVB, aby ograc się w silnej lidze a potem myślec o naprawde wielkim klubie.,

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 10 paź 2008, 20:26

Tak mam takie same zdanie jak Ebi i powinien w Borussi zostać na conajmniej jeden sezon ... Potem może nie jakiś Real czy Inter choć przy takim sybkim rozwoju to kto wie ale na pewno krokiem na przód będzie np. HSV czy jakaś czołowo Francuska drużyna jak Marsylia. Pożyjemy zobaczymy ale dla mnie powinien zagracten sezon do końca i co najmniej z połowę przyszłego i wtedy myśleć o jakiejś zmianie otoczenia ;)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 paź 2008, 22:03

Kamil232 pisze:
Choć sportowo podejrzewam, że lepiej by wyszedł zostając w Borussi.
Skąd ta opinia?
Podejrzewam, że za wiele by nie pograł. Zwłaszcza biorąc pod uwagę jego dość częste problemy zdrowotne.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 paź 2008, 20:36

No tak, ale jeśli kłopotów ze zdrowiem juz nie będzie za co trzymam gorąco kciuki to spokojnie powinien grać. Z Kuytem rywalizacje wygrać powinien, w porównaniu np. do Babela to Kuba potrafi grać w obronie, nie jednokrotnie występował przecież na prawej stronie defensywy, a u Beniteza to bardzo ważne. Co tu dużo gadać to byłby kolejny dobry transfer Beniteza(cholera coś ostatnio ich zbyt dużo, no ale po 4 latach się czegoś nauczył :lol: ). A tak w ogóle to ja bym Kube wziął do nas. Giggs tak jak przewidywałem, na skrzydle już praktycznie nie gra, więc mamy 3 skrzydłowych, marzyłby mi się Young, ale jak nie on to Kuba :twisted: Uniknęlibyśmy błędu jak z Berbatovem

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 16 paź 2008, 16:05

O taak, Kuba do United :)

Co do tematu, to jednak rzeczywiście Liverpool chce Błaszczykowskiego u siebie. Dzisiaj pisze się o tym, że Benitez podbił stawkę za Polaka do ponad 10 milionów euro. Nie jestem jednak pewny, czy Kuba już teraz powinien przejść do tak dobrej drużyny. Co będzie, jeśli zdecyduje się na ten transfer, przejdzie do The Reds, jak nie będzie zbyt często wychodził na boisko, bądź występował tylko w pucharze ligi czy Anglii. Tak jak to zostało napisane wyżej, Kuba powinien na razie zostać w BVB, bądź przejść do drużyny na poziomie HSV czy Marsylii, Bordeaux.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 16 paź 2008, 16:46

a ja nie wiem czy za bardzo nie wybiegacie w przyszlosc , bo jak dla mnie Blaszczykowski to nie jest ten sam poziom co niektorzy wymienieni przez was gracze

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 17 paź 2008, 18:23

Z całym szacunkiem dla Kuby, ale w tej lidze i w takim klubie, trzeba grać dużo meczów na wysokim poziomie przez cały sezon. I moim skromnym zdaniem zwyczajnie nie podoła. Kilka przebłysków oczywiście, ale żeby się utrzymac w rotacji jaką stosuje Benitez, trzeba tak na okrągło, bo inaczej czeka go głęboka ławka. A jak ławka, to juz lepiej sobie podarować i powoli budować karierę.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 17 paź 2008, 21:39

Logan pisze:Z całym szacunkiem dla Kuby, ale w tej lidze i w takim klubie, trzeba grać dużo meczów na wysokim poziomie przez cały sezon. I moim skromnym zdaniem zwyczajnie nie podoła. Kilka przebłysków oczywiście, ale żeby się utrzymac w rotacji jaką stosuje Benitez, trzeba tak na okrągło, bo inaczej czeka go głęboka ławka. A jak ławka, to juz lepiej sobie podarować i powoli budować karierę.
Wybacz, ale jeśli od czasu do czasu grywa Benayoun, to tym bardziej grywałby Błaszczykowski. Moim zdaniem Kuba sprawdziłby się w premiership. To zawodnik, który wcale nie ma lekko w bundeslidze, więc raczej pod względem brutalności niewiele by miał ciężej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”