Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 208

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 wrz 2008, 20:03

Bayern znowu na 3 środkowych obrońców ?
Na livesports pojawiły się składy, chyba już pewne:

Rensing - Oddo, Lucio, Breno, Demichelis, Lahm - Ze Roberto - Schweinstiger, Ribery - Klose, Toni

W sumie możliwość jeszcze, że Martin jako DM ?

Lloris - Revelliere, Bodmer, Cris, Mensah - Toulalan, Juninho, Makoun - Govou, Benzema - Fred

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 wrz 2008, 23:29

Sammyy pisze:W sumie możliwość jeszcze, że Martin jako DM ?
Tak, jako DM. Chyba jedyny sensowny, jakiego mamy w składzie (i piszę to z pełną świadomością jego pechowej bramki).

Mecz z Lyonem za nami. W sumie niewiele zabrakło, a bysmy go wygrali (i to zasłużenie, bo jednak więcej z gry miał Bayern). Cóz, nie potrafimy stwarzać jednak wybornych okazji, a te które są, niestety marnujemy (Toni :roll: ). Do tego brakuje nam Francka w pełni sil i formy (choć jego występ mimo wszystko zaliczam in plus). Czego nam jednak brakuje najbardziej, a o czym piszę niemal nonstop, to dobrej linii pomocy i podań z niej. Jeden Ribery + Ze Roberto to naprawdę za mało, skoro np. taki Bastian ledwo podąża za akcją :? Ledwo podąża za meczem też chyba Klinsmann, skoro trzyma rzeczonego Schweinsteigera na boisku przez 90 min... Na plus za to choćby Breno - będzie z niego jeszcz dobry obrońca. No i na plus (w sumie) wynik - mogło być zwycięstwo, ale w sumie remis (w aktualnej sytuacji) nie jest znów taki zły. Tak czy inaczej, bez wzmocnień trudno nam bedzie utzymać status europejskiej czołowej drużyny.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 01 paź 2008, 11:05

Breno zdecydowanie na duży plus. Zresztą, tak jak napisał Michał, opcja z brazylijskim środkiem obrony + Micho na DM to chyba jedynie obecne poważne rozwiązanie problemu zabezpieczenia tyłów. Ani Ottl, ani tym bardziej Bombel nie imponują. Warto postawić na Marschalla, mimo że to nie jest jego nominalna pozycja. Breno zaskakuje mnie pozytywnie w każdym meczu, jaki widziałem z jego udziałem (nie widziałem tego z Anderlechtem ;d). Nieźle Oddo, ale to też już normalka, ładny rajd Lahma z początku meczu.

Stworzyliśmy sobie kilka dobrych sytuacji i byliśmy w stanie wygrać wczorajszy mecz. Tyle że praktycznie wszystko, co dobre, pokazaliśmy po przerwie. Bramka Ze Robeto ok, ładnie to rozwiązali. Toni pieprzył wczoraj wszystko, co się dało. Dobrze przynajmniej, że dochodzi do sytuacji, forma wkrótce może wróci.

Nie wiem tylko, czemu Klinsmann tak późno przeprowadza zmiany. Bardzo dobrze, że zostawił na ławce Podolskiego, bo nawet w obecnej formie Toni daje więcej zespołowi niż Poldi. Mógł wpuścić chociażby Sosę albo Borowskiego zdecydowanie wcześniej, bo Schweinsteiger nie dawał rady już zaraz po przerwie.

Aha, mam nadzieję, że Breno będzie dostawał kolejne szanse, bo pokazuje zadatki na naprawdę dobrego zawodnika.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 634
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 04 paź 2008, 9:30

Ciekawe informacje na temat ubiegłorocznego półfinału Pucharu UEFA. Istnieje podejrzenie, że Zenit wygrał z Bayernem nie do końca uczciwie. Przeczytajcie zresztą sami: http://www.tvn24.pl/-1,1566963,0,1,zeni ... omosc.html

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 04 paź 2008, 17:17

Dla mnie w tym momencie Klinsmann jest zwolniony - remis z Bochum 3:3 i strata dwóch goli w dwie minuty. Nie gra atak (bramki wbił Ze Roberto i van Buyten) a w tych kilku meczach do tej pory straciliś,my więcej goli niż przez cały porpzedni sezon (przupomnę tylko rekord 21 straconych goli w 34 meczach). Wymagam troszkę szacunku dla wszystkich kibiców i zwolnienia tego człowieka.

Dodam jeszcze katastrofalna postawę Rensinga tak bronionego tutaj na forum (schizofrenia paranoidalna czy psychoza maniakalno-depresyjna dolega tym kibicom?) i absolutny brak pomysłu na grę. Jeśli nie chcą powtórki z 2007 roku czyli Pucharu UEFA (może i tego nawet zabraknąć) to szybko trzeba wyjebać trenera. I to nie są żarty.

Cały świat już o tym wie, FC Baayern jest na dnie! - tyle wystarczy za komentrz całej sytuacji w klubie i tego meczu tez.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 04 paź 2008, 17:38

To już sie przestaje robić zabawne.

Naprawdę, postawmy Butta choć na jeden mecz w bramce.

Buyten niech spierdziela. Obrońca z niego słabiutki. Wolę Breno zdecydowanie.

Kapitan powinien powrocić do składu.

Ogólnie ['].

Sorry, ale to jest przegiecie co robią napastnicy. Luca przechodzi samego siebie w niewykorzystanych sytuacjach strzeleckich.

A dwie ostatnie bramki na konto Buytena idą i ta druga też na konto Rense, który mógł spokojnie wyłapać tą piłkę.

Buyten pierwsza piłkę puścił między nogami, w drugiej sytuacji dał dośrodkować przeciwnikowi i po tym padła bramka. Niech ktoś, kur.., zrozumie, że to jest ciota i to, że strzelił bramkę nie jest wyznacznikiem gry w defensywie, bo za to jest on odpowiedzialny.

Drugie ogólnie ['].

Hala dobre transfery. A właściwie ich brak.

Brać Pogrebnyaka, jak jeszcze chłopak chce u nas grać.

A pseudogiwiazdki, które już wielokrotnie pokazały, ze im sie nie chce grać, wypierdolić na zbity pysk. Nie ma co się bawic z nimi dalej. Nara i tyle.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 paź 2008, 19:16

Ebi pisze:Dla mnie w tym momencie Klinsmann jest zwolniony
Mogę źle życzyć klubom, trenerom czy piłkarzom ale z reguły nie ma to zastosowania w odniesieniu do kibiców i nie inaczej jest w tym przypadku. Kibic to kibic i też nim jestem więc wiem że porażki mogą boleć ble ble. Meritum - uważałem że zatrudnianie Klinsmanna jest jak kupowanie kota w worku i na razie wychodzi że w tym przypadku moje obiekcje się potwierdzają :P
No ale sezon jeszcze długi a w waszej lidze jak już będziecie w formie ( :P ) co to jest 7 pkt do odrobienia do HSV o ile te wygra? Tyle co nic. No ale pozostaje ten mały szczegół - forma :P

PS Akarin może nie wchodź po waszych porażkach na forum bo od dłuższego czasu widać że bardzo źle je znosisz :>

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 04 paź 2008, 21:09

A mam znosić dobrze porażki? Jeszcze rozumiem, gdyby to była nieszczęśliwa bramka w 94 minucie. Ale to są dwa proste błedy obrony i bramkarza w przeciagu 2 minut, które sprawiają, że zamiast pewnych 3 pkt mamy tylko jeden.

Po prostu po raz kolejny kwestionuję słuszność wystawiania takich piłkarzy jak Buyten czy Podolski, bo są lepsi od nich. Tych dwóch piłkarzy nie powinno być w klubie od stycznia.

Tutaj trzeba wzmocnień. I to natychmiast.

Denerwuje mnie po prostu to, że nie widze walki u niektórych graczy.

A co chcesz mnie wywalić? :lol:

Ps. http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... -star.html
;]

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 paź 2008, 21:12

Utrzymajcie forme. Milan zaprasza do pucharu UEFA. Dawno nie gralismy z Bayernem.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 04 paź 2008, 21:23

W Lm jesteśmy pierwsi w grupie :wink: :P

A co, w przyszłym sezonie też w UEFA Cup gracie? :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 paź 2008, 21:25

Dlatego prosze o utrzymanie formy. Z obecna na pewno na pierwszym miejscu w grupie nie skonczycie :) A Pepe juz sobie ostrzy na was zeby.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 04 paź 2008, 21:36

Yukasz pisze:Mogę źle życzyć klubom, trenerom czy piłkarzom ale z reguły nie ma to zastosowania w odniesieniu do kibiców i nie inaczej jest w tym przypadku. Kibic to kibic i też nim jestem więc wiem że porażki mogą boleć ble ble.
Ano właśnie. Mam to samo. Są kluby, których nie darzę sympatią, ale jak widzę jak kibice przeżywają porażki swoich klubów to jest mi ich żal. Wiem co to znaczy jak ukochana drużyna przegrywa kilka meczów pod rząd.
Akarin pisze:A co, w przyszłym sezonie też w UEFA Cup gracie? :P
Jak Wy będziecie nadal tak grać to nawet na te rozgrywki się nie załapiecie (a raczej na to, co powstanie na miejsce PUEFA, bo jak wiadomo to ostatni rok, w którym są te rozgrywki).
Chlopaczek pisze:A Pepe juz sobie ostrzy na was zeby.
Buehehehe...Chłopaczek proszę Cię, ale mnie rozbawiłeś ;)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 05 paź 2008, 3:29

Tak jak pisałem Markowi, dzisiaj miałem skakać z mostu, ale się ogarnąłem. Nie jest klawo. Chociaż meczu nie widziałem, dwie bramki stracone w końcówce bardzo źle świadczą o zespole. Obecnie w klubie nie dzieje się dobrze i należy coś jak najszybciej zmienić. Niestety, czytałem, że znowu zawiódł Rensing.

Reasumując, trzeba rzucić kłam wszystkim związkom homoseksualnym w zespole! Wyrzućmy van Bommela, męża Lahma! Zacznijmy wreszcie wygrywać, bo każdy kolejny weekend mnie przeraża.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 05 paź 2008, 12:06

http://www.bayern.munchen.pl/index.php?&id_newsa=3673

Czytam te wypowiedzi i nie wiem czy śmiać czy płakać. Przecież to, co oni mówią jest kompletnym brakiem szacunku dla kibica. Bayern ma najgorszy start w lidze od ponad 30 lat (w maju doznał najwyższej porażki w pucharach od 30 lat) a oni mówią, że niedługo wszystko ruszy bądź, że kadra jest kompletna. Ślepota tych ludzi mnie przeraża po prostu.

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 05 paź 2008, 19:36

Meczu nie mam ochoty komentować :( . Moim zdaniem zatrudnienie Klinsmanna było bardzo ryzykowne i były 2 rozwiązania albo się sprawdzi albo i nie no na nasze nieszczęście wyszło na to drugie choć liczyłem,że mu się uda. Teraz trzeba się zastanowić kto na jego miejsce powinien przyjść bo jego rola jako trenera Bayernu powoli się kończy według mnie już zakończyła. Na jego miejsce trzeba poszukać bardzo dobrego trenera tylko kto przyjdzie kto będzie chciał objąć Bayern w trakcie sezonu dla nas bardzo nie udanego początku 11miejsce na 7meczów punktów ledwie 9 no bilans bramkowy 15 strzelonych no i 13 w zeszłym sezonie chyba w połowie sezonu tyle nie mieliśmy. Moim kandydatem Dick Advocaat z Zenitu innego nie mam tym bardziej,że sezon w Rosji prawie się kończy zostało Zenitowi do rozegrana 7meczów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”