Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 144

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 28 wrz 2008, 13:24

Chelsea wróciła na razie na fotel lidera :) dzięki wygranej ze Stoke i porażce Arsenalu. 1 gola w barwach Chelsea zdobył dobrze spisujący się prawy obrońca Bosingwa :D Bramki :)

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 05 paź 2008, 18:11

Chelsea wciąż na fotelu lider po wygranej (2-0) na własnym boisku z dobrym przeciwnikiem jakim jest Aston Villa :D Bramki padły po golach J.Cole'a i Anelki.

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 05 paź 2008, 23:39

Ale po piętach drepcze LFC, a Anelka kontuzja, Drogba kontuzja, J. Cole też nie do końca OK, Deco jeszcze nie gra. Przerwa może być dla CFC zbawienna, ale nie wieadomo ile potrzebują zawdnicy na wykurowanie się

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 paź 2008, 14:29

Jest 10 dni więc większość powinna dać rade wrócić do formy jak np.Alex , J.Cole , A.Cole i Deco na powrót Carvalho trzeba jeszcze poczekać niestety. LFC nieźle zaczeli na razie są tuż za Chelsea przegrywając różnicą bramek :) a na 3 miejscu plasuję się beniaminek Hull City chyba nikt się nie spodziewał że po kilku kolejkach znajdą się na przodzie tabeli.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 13 paź 2008, 13:38

http://hotmoney.pl/artykul/4504/1/prasa ... rdy-1.html
Może zamiast wielkich transferów, będzie wielka wyprzedaż :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 paź 2008, 17:17

PubuśBubuś pisze:http://hotmoney.pl/artykul/4504/1/prasa ... rdy-1.html
Może zamiast wielkich transferów, będzie wielka wyprzedaż :lol:
Nom nie tylko on traci :) ale pewnie ma odłożoną "do skarpety" wielo zerową sumkę na ciężkie czasy ;) Więc wątpię że jakiś kryzys go powstrzyma.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 paź 2008, 15:47

Middlesbrough 0 - 5 Chelsea
Chelsea pokazała znaczną wyższość i wygrała bardzo przekonująco 5-0 na wyjeździe :D więc nie zanosi się na zmianę na fotelu lidera :D
14' S. Kalou
51' J. Belletti
53' S. Kalou
63' F. Lampard
67' F. Malouda

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 paź 2008, 22:47

Trochę przeraża ten wynik. Pewnie większość z nas spodziewała się zwycięstwa The Blues. Ale nie aż w takich rozmiarach. Niby z mocno przeciętnym Middlesbrough, ale jednak taki wynik to nie przypadek. Wyjątkowo nie lubię Scolariego i szczerze mówiąc liczyłem, że zupełnie sobie nie poradzi na Wyspach. Ale jak na razie wszystko wskazuje na to, że się myliłem. A to wróży tylko kłopoty. Ale może przez to Chelsea stanie się nieobliczalna. I np. jeden mecz wygra 5-0, a później przegra z jakąś drużyną ze środka pola. Za Mourinho taki scenariusz nie wchodził w grę. Ale możliwe, że za Scolariego będzie inaczej.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 paź 2008, 12:24

znalazłem newsa i postanowiłem wkleić:

http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Angli ... omosc.html

Oczywiście afery robić nie mam zamiaru i wykrzykiwać że Premierschip padnie na czele z Chelsea, ale problem chyba jednak jest spory. :think: Głównie dlatego że wiele angielskich klubów opiera swoją finansową potęgę na zastrzykach z zewnątrz klubu od właściciela, którzy teraz przy recesji i spadkach na giełdzie "zjadających" kapitał czy to ruskich oligarchów czy amerykańskich miliarderów już tak skorzy do szastania gotówką na "zabawki" być nie muszą. I tu zaczyna się problem, bo taka Chelsea bez wsparcia od Romka nie funkcjonuje. Jakby co nie wystarczy że przestaną kupować zawodników, bo wydatki na pensje zawodników dalej pozostaną ogromne i klub dalej będzie zamykał kolejne sezony z wielką stratą, której sam by nie załatał. Słowem chciałem tylko zauważyć, że angielskie kluby prowadzą teraz bardzo niebezpieczną politykę finansową i widmo kryzysu może okazać się straszne nie tylko dla trochę wirtualnego świata giełdy i sektora bankowego

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 paź 2008, 12:50

Ale ludzi, którzy chcą inwestować w zespoły Premiership nie brakuje. Kolejne kluby są przejmowane przez niewyobrażalnie bogatych ludzi, a inne czekają już w kolejce. Premier League nie zginie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 paź 2008, 13:01

oczywiście że nie, ale sytuacja w której pewna część wydatków klubu nie ma pokrycia w zyskach klubu jest niebezpieczna. I myślę że może ktoś w Anglii, mógłby się nad tym jakoś poważniej zastanowić, bo np. to ile kluby wadają na pensje zawodników czy ile wydają na transfery słabsze kluby jest niedorzeczne. Więc może jeśli nawet nie będzie jakiegoś spektakularnego bankructwa choćby West Hamu czy innej drużyny tego pokroju (a pewnie nie będzie) to może aktualna syuacja na światowych rynkach doprowadzi do ograniczenia wydatków w Anglii co już by bylo wielką zmianą...
Ogólnie chodzi mi o to że może w Anglii jest możliwe odwócenie się trędu jaki teraz jest i może angielskie kluby nie będą wydawwać więcej i więcej na pensje i transfery w każdym kolejnym sezonie :think:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 paź 2008, 13:07

Bankructwa się zdarzają. Są naturalne w kapitalizmie. Jeśli jakiś klub upadnie to pewnie cała angielska piłka nie runie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 paź 2008, 13:15

dobra w kapitaliźmie podobnie jak bankructwa zdarza się też że zmniejsza się obrót pieniądza i to mnie bardziej interesuje w tym temacie. Czyli czy prawdopodbne jest że w Anglii przestaną się obracać tak koloslane pieniądze i że Premierschip trochę wychamuje? Bo chyba się zgodzisz że sytuacja jaka się utrzymuje pod tym względem w Anglii do najnormalniejszych nie należy?

Bo mi wydaje się że jednak Premierschip prędzej czy puźniej musi się zatrzymać i "zbiednieć". kto wie czy właśnie teraz to się nie zaczyna...

żeby nie było mogę nawet napisać dlaczego. Mianowicie ropa mocno staniała (ze 150 dolarów za baryłkę do koło 60-70) i wydaje mi się że petrodolarów już tak duzo z tej strony już nie będzie. A z drugiej w USA recesja czyli nic innego jak większa skłonność do oszczędzania pienądza i nie obracanie nimi na taką skalę na giełdzie może doprowadzić do tego że miliarderzy już nie będą mieli tylu wolnych środków które pakowali w piłkę. I dalego wydaje mi się że już tyle kasy w angielską piłkę nie musi być ładowanej

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 26 paź 2008, 15:25

Niezły mecz w Londynie jak narazie, chociaż w zasadzie nie było żadnej dobrej sytuacji do strzelenia gola - bramka Alonso bardzo przypadkowa. Nasz ulubiony sedzia, Webb wyciąga zólte jak nienormalny, imo nie było faulu w przyp. Riery i Gerrarda. Szkoda, że zatrzymał akcje po wślizgu Stevena, z tego co widziałem, byłoby 2 na 1.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 paź 2008, 16:28

Kolejnych 86 chyba gier u siebie nie przegranych przez Chelsea ... no i w końcu ktoś ich pokonał na Stamford. Ostatnio przegrali z tego co pamiętam z Arsenalem w 2004.

Bramka szczęśliwa, ale co z tego, liczą się 3 pkt i lider dla Liverpoolu. Pokonali United, pokonali Chelsea.
Chelsea i United stracili punkty, mam nadzieję, że Arsenal skorzysta na tym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”