Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post autor: Fishbone » 24 wrz 2008, 19:52

EnJoy's pisze:
RzuR pisze:uwielbiam takie kwestie, szczególnie w ustach przekumatych przedstawicieli klubów postronnych....nie wiem za kim jak to gadają "idziesz synek" ale jeśli nie jesteś bezpośrednio zainteresowany to może odbij?
Jak wspomniałeś, że Derby są "tylko jedne" to wytłumacz dlaczego kibice Ruchu Chorzów nie jeżdzą na wyjazdy akurat w tym meczu ? Jest tego jakiś powód, a o innym nie słyszałem jak "Derby derbami, ale nie z mordercami" i nie ściemniaj, że sprawa jest trudna bo taki powód prosty i klarowny.Kibice z Chorzowa stawiają sprawę jasno i nie widzę, nie słyszałem żadnych innych argumentów przez które Ruchofani nie jeżdżą do Zabrza.
RzuR pisze:zasady...?
Racja, źle napisałem "zasadę" której się trzymają, konkretnie chodzi o stosunek w meczu Derbowym na wyjeździe.

Co do sytuacji kadrowej to ewidentnie Kasperczak chcę zrobić z Górnika drugą Wisłę, która lata świetlne temu pokonała Schalke, Real Zaragozę, blisko było Lazio.Wtedy się udało z Kosowskim, Żurawskim,Frankowskim, ale wtedy oni byli młodzi, ambitni, nie myśleli o pieniądzach.Teraz oni szykują się do emerytury, a nie do walczenia o wysokie cele.
RzuR pisze:"Szarmach..? A kto to jest Szarmach?"
Nauczył się od Boruca, który mniej więcej w podobny sposób wypowiedział się o Szczęsnym.Wysoko podniesione czoło i chamstwo przemawia przez większość polskich piłkarzy.Niestety.
Zastanawia mnie czy chłopak od nas trafiony przez kibica Ruchu siekierą w głowę by nie przeżył (ma się już dobrze, tylko skomplikowane złamanie łokcia) to ciekawe czy Ruch by dalej bojkotował derby. Po drugie, dlaczego te derby są jednostronne? Mam na myśli, że Ruch do Zabrza nie jeździ a Górnik do Chorzowa jeździ. Powiedz mi, co to da wszystko? Ruch na zawsze będzie bojkotował derby? A może nie przyjadą też do nas, tłumacząc, że mamy układ z mordercami, więc to olewają? W zeszłym sezonie wsparli Widzew na Górniku i jakoś bojkot im nie przeszkadzał. Zagłębie Lubin jak miało jeszcze układ z Ruchem, to też miało małe wsparcie Ruchu w Zabrzu, więc ten cały wielki bojkot jest na wyrost według mnie. Cloner jak masz wyrobione zdanie na temat układu GKS-Górnik, to obiektywnie co sądzisz o zgodzie Ruch-Widzew?
cloner pisze:
Fishbone pisze:Co Cię nagle przy derbach wzięło na żale z naszego układu?
Derby to przypadek, przeciez wczoraj byl Wasz mecz przyjaźni, dlatego ten jpg tutaj wkleiłem :wink: Poza tym, co to za derby, skoro bez kibiców gości, chwdp.
Fishbone pisze:Cloner najwyraźniej boli Cię ten układ, że wklejasz sobie obrazek na poziomie zakompleksionego małolata
Nie boli, a śmieszy. Z kompleksami problemów nie mam, ale ... czy u Was (zarowno Gornik, jak i GKS) nie mozna znalezc jakichkolwiek anty-vlep :?: (nie odpowiadajcie, bo mnie sie tez juz nie chce pisac)

U nas Motyka jest już na wylocie, zobaczymy czy mecz z Gornikiem go uratuje, czy pogrąży.
Na trybunie północnej zasiadają goście, więc zapraszam do galerii. Derby były udane, szkoda tylko, że z Górnikiem i Ruchem takie mecze wywołują ciśnienie, niezależnie od miejsca w tabeli.

Wróć do „Polska”