Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 34

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 wrz 2008, 18:18

Yukasz a jak grał Legro :?:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 wrz 2008, 19:21

Wiem że jest chwalony po tym meczu ale mi jakoś niespecjalnie zapadł w pamięci :lol: Ogólnie poza drobnymi błędami i jednym wielbłądem kiedy to Gruzini wyszli z kontrą i powinni byli strzelić bramkę a wtedy cała obrona się nie popisała, Włosi nie mieli większych problemów w obronie. A jak już to Buffoniasty kosmita był na posterunku. Pod koniec Zambrotta nie przypilnował rywala i o mało nie padła bramka dla Gruzji.

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 05 paź 2008, 23:11

Portieri: Buffon (Juventus), Amelia (Palermo), De Sanctis (Galatasaray).

Difensori: Bonera (Milan), Cannavaro (Real Madrid), Chiellini (Juventus), Dossena (Liverpool), Gamberini (Fiorentina), Santacroce (Napoli), Zambrotta (Milan).

Centrocampisti: Aquilani (Roma), Camoranesi (Juventus), De Rossi (Roma), Gattuso (Milan), Maggio (Napoli), Montolivo (Fiorentina), Nocerino (Palermo), Perrotta (Roma).

Attaccanti: Di Natale (Udinese), Gilardino (Fiorentina), Pepe (Udinese), Rossi G. (Villareal), Toni (Bayern Monaco).

Kilka nowych twarzy - właśnie na to czekałem. Wątpię, aby Donadoni odważył się powołać Rossiego czy Santacroce. A teraz wierzę, że (przynajmniej) Giuseppe zaliczy debiut w reprezentacji. Ciekawi mnie również Maggio oraz jak to wszystko poukłada Lippi - na jaki system się zdecyduje.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 paź 2008, 23:20

'Del Piero' pisze:Perrotta (Roma)
Śmiech na sali. Nie wiem co wszyscy w nim widzą ale faktem jest że ten człowiek jest bez formy od kilkunastu miesięcy :!: A mimo to gra zawsze i wszędzie gdzie się da :roll:
'Del Piero' pisze:Toni (Bayern Monaco)
Bayern Monaco? :lol: Ten pan też ponoć mocno zawodzi :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 paź 2008, 14:59

no kilka niespodzianek jest. Bardzo fajnie że powołani Rossi, Maggio, Santacroce i Montolivo. Do tego mnie kompletnie zaskakująca nominacja Pepe i Nocerino i jest naprawdę ciekawie. Inna sprawa że nie mam pojęcia co tam robi Perrotta...

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 28 maja 2009, 19:57

Kadra na mecz z Irlandią:
Portieri: De Sanctis (Galatasaray), Marchetti (Cagliari);
Difensori: Cassani (Palermo), Dossena (Liverpool), Gamberini (Fiorentina), Grosso (Olympique Lione), Esposito (Lecce), Legrottaglie (Juventus), Santon (Inter);
Centrocampisti: Biagianti (Catania), Brighi (Roma), D’Agostino (Udinese), Galloppa (Siena), Gattuso (Milan), Montolivo (Fiorentina), Palombo (Sampdoria);
Attaccanti: Foggia (Lazio), Mascara (Catania), Pazzini (Sampdoria), Pellissier (Chievo), Rossi Giuseppe (Villarreal).

13 na Puchar Konfederacji:
Portieri: Buffon (Juventus), Amelia (Palermo);
Difensori: Cannavaro (Real Madrid), Chiellini (Juventus), Zambrotta (Milan);
Centrocampisti: Camoranesi (Juventus), De Rossi (Roma), Pepe (Udinese), Pirlo (Milan);
Attaccanti: Gilardino (Fiorentina), Iaquinta (Juventus), Quagliarella (Udinese), Toni (Bayern Monaco).

To kolejny policzek dla Cassano. Lippi obudź się, proszę! Italia obecnie nie ma lepszego gracza w ofensywie. Przed powołaniami mówił, że powoła wyróżniających się w lidze piłkarzy. Pellissier? Wolne żarty. Mascara? Grał dobrze, ale Miccoli pokazał w tym sezonie o niebo więcej, lecz tutaj chyba również zaważyły względy osobiste. W kadrze mamy Santona. Ciekawe czy zadebiutuje, jeżeli tak będzie to niezwykła sytuacja. Ostatnim piłkarzem, który zagrał w Squadra Azzurra przed 20-stką, był Gigi Buffon, 12 lat temu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 maja 2009, 20:03

Kadra na Irlandie to trzeci budyn po kisieli. Typowy przeglad.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 28 maja 2009, 21:42

Rozumiem, że kadra powołana na Puchar Konfederacji zostanie uzupełniona graczami, którzy wykażą się w meczu z Irlandią?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 28 maja 2009, 22:33

Il Padrino pisze:To kolejny policzek dla Cassano. Lippi obudź się, proszę! Italia obecnie nie ma lepszego gracza w ofensywie.
Jeszcze większym problemem jest to, że nie ma lewoskrzydłowego. Ani do 4-4-2, ani do 4-3-3

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 maja 2009, 22:39

Szkoda, że nie dał szansy Balotelliemu. Z chęcią zobaczyłbym też Marchisio. Mam nadzieję, że za jakiś czas powołaniego dla niego (i Seby) będzie formalnością

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 maja 2009, 22:55

Bonera i Gattuso to pomyłka. Pewnie Gennaro został wzięty na Irlandię tylko po to, by sprawdzić jego sprawność fizyczną - on przecież nie grał od grudnia pełnego wymiaru meczu, na jego pozycji jest wymagana 100% sprawność. Ale on w szatni nawet może się przydać.
Natomiast Bonera to już w ogóle nieporozumienie. Nie dość, że gdy gra, to gra słabo w tym sezonie, to jeszcze nie grał od bardzo, bardzo dawna w Milanie.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 28 maja 2009, 23:14

10 pisze:Jeszcze większym problemem jest to, że nie ma lewoskrzydłowego. Ani do 4-4-2, ani do 4-3-3
Do oby dwóch systemów lewoskrzydłowym może być Foggia. Do 4-3-3 Mascara (Miccoli byłby znacznie lepszą opcją, o Cassano nie wspominając).

maciek_88 pisze:Szkoda, że nie dał szansy Balotelliemu. Z chęcią zobaczyłbym też Marchisio. Mam nadzieję, że za jakiś czas powołaniego dla niego (i Seby) będzie formalnością
Wszystko rozchodzi się o Młodzieżowe Mistrzostwa Europy. Odbywają się dokładnie w tym samym momencie co Puchar Konfederacji. Być może Lippi nie chciał osłabiać drużyny Casiraghiego, która do Szwecji jedzie z wielkimi ambicjami.

Wilmore pisze:Natomiast Bonera to już w ogóle nieporozumienie. Nie dość, że gdy gra, to gra słabo w tym sezonie, to jeszcze nie grał od bardzo, bardzo dawna w Milanie.
Pewnie dlatego powołania nie otrzymał ; ). Coś Ci się pokiełbasiło.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 maja 2009, 23:16

Jestem ciekaw kiedy w koncu Montolivo udowodni swoj wielki talent o ktorym mowi sie w Italii od lat. Najwyzszy czas zeby wspial sie na wyzszy poziom.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 maja 2009, 23:55

Chlopaczek pisze:Jestem ciekaw kiedy w koncu Montolivo udowodni swoj wielki talent o ktorym mowi sie w Italii od lat. Najwyzszy czas zeby wspial sie na wyzszy poziom.
To coś jak Aquilani.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 maja 2009, 23:58

Il Padrino pisze:Pewnie dlatego powołania nie otrzymał ; ). Coś Ci się pokiełbasiło.
Masz rację, przemęczenie, dziękuję Ci za poprawkę. :)
Spoglądałem na powołania z pierwszego postu z tej strony, jakoś październik, czy listopad, i od razu wyczytałem imię Bonery.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”