Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 204

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 29 sie 2008, 15:49

No że przyjdzie cała 3 to nie wierzę. Jeden z nich to byłoby coś, a najlepiej jakby doszedł Arshavin i Tymoschuk. Ale jak na razie to tylko plotki. Zna ktoś na tyle j.niemiecki by przetłumaczyć to http://www.transfermarkt.de/de/news/231 ... eigen.html ?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 29 sie 2008, 15:55

Nie chce mi się wszystkiego tłumaczyć, ale biega o to:

Klinsmann gra głupa, bo mówi: też jestem ciekawy czy ktoś jeszcze przyjdzie.

Uli powiedział: W Bayernie nic nie jest pewne.

To na pytanie czy to koniec transferów.

Sport Bild podaje, że negocjujemy transfer Tymoszczuka.

Ale to już stare info.
To co dałem wyżej jest aktualniejsze, bo sprzed parunastu minut.

Ja chce Arshavina. Albo Tymoszczuka. Albo Pogrebnyaka. Albo wszystkich 3 i Poldi out do Koloni.

I pójdę sie nawalić ze szczęścia :wink: :P

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 29 sie 2008, 16:01

Z chęcią nawalę się z tobą ;-) z chęcią widziałbym coś takiego w końcówce tego okienka. Przychodzą: Arshavin, Tymoschuk bądź Toulalan oraz Berbatov lub Pogrebnyak a odchodzą Podolski, Schweinsteiger, van Bommel oraz Ottl. Ale to chyba jest zbyt piękne żeby było prawdziwe. Zresztą obecnie największym wzmocnieniem dla nas może być sprzedanie van Bommela.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 29 sie 2008, 16:06

Andreas to dobry zmiennik. On wie jaka jest jego pozycja w zespole i ją zaakceptował przedłużając kontrakt.

Schweini pokazuje na razie, ze chce mu sie grać. Ja bym go zostawił.

Lukas może iść. Mark jest kapitanem i nie odejdzie.

Nie zapędzajmy sie w marzeniach.

Nawalic sie nie pójdę jednak, bo jutro rano mam mecz :P

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 29 sie 2008, 16:07

Akarin pisze:Jak myślałem o Zenicie to pomyślałem też o Pogrebnyaku, który mógłby być też dobrym wzmocnieniem.
zaraz napiszą,że chcemy pół Zenita wykupić
Akarin pisze:Ale nie ma sie co oszukiwać, jak przyjdzie ktoś z tej trójki to tylko jeden.
masz racje Zenit nie sprzeda nam wszystkich swoich najlepszych piłkarzy jak ja bym miał wybierać to mój wybór padłby na Arshavina.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 29 sie 2008, 16:14

Akarin pisze:Andreas to dobry zmiennik. On wie jaka jest jego pozycja w zespole i ją zaakceptował przedłużając kontrakt.
Jednak jest nieco za słabym piłkarzem na Bayern. Zmiennikiem może jest wartościowym ale jak gramy z takimi klubami jak Bielefeld.
Akarin pisze:Schweini pokazuje na razie, ze chce mu sie grać. Ja bym go zostawił.
Chęci ma - owszem, ale czy umiejętności? Dla mnie Bastian gdzieś się zatrzymał.
Akarin pisze:Lukas może iść. Mark jest kapitanem i nie odejdzie.
Lukas to powinien odejść już pare miesięcy temu. Nie wiem co Bayern ma na celu zatrzymując go u siebie. Chyba czekają aż jego cena spadnie i ktoś się zgłosi po napastnika co celuje we wszytsko i we wszytskich oprócz w barmkę. A co do Marka to wiem, że nie odejdzie ale daj człowiekowi pomarzyć.
Akarin pisze:Nie zapędzajmy sie w marzeniach.
Niestety ...
Akarin pisze:Nawalic sie nie pójdę jednak, bo jutro rano mam mecz :P
To powodzenia.

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 30 sie 2008, 16:18

Rummeniege: Nie będzie więcej wzmocnień
rummenigge1
Prezes Bayernu Karl Heinz Rummeniege ostudził oczekiwania kibiców w sobotnim wywiadzie, dla telewizji Premiere. Stwierdził on, że Bayern nie dokona już żadnych wzmocnień, w trwającym do poniedziałku letnim okienku transferowym.

Rummeniege zapytany o takie nazwiska jak Arshavin, Tymoschuk, Toulalan, czy Berbatov stwierdził, że są to tylko plotki wymyślone przez prasę. Wg jego słów zarząd jest przekonany, że obecna kadra jest wystarczająco silna aby sprostać zadaniom w Bundeslidze, Pucharze Niemiec i Lidze Mistrzów.
Dopiero w przerwie zimowej zarząd ma analizować sytuację i wtedy dokonać ewentualnych wzmocnień.

Słowa zarządu nie napawają więc kibiców optymizmem, jednak trzeba pamiętać, że zarząd twierdził także, że po sprowadzeniu Tima Borowskiego i Hansa Jörga Butta, nie będzie już żadnych osłabień ani wzmocnień składu tymczasem Bayern opuścił błyskawicznie Marcel Jansen, a do Monachium przybył Massimo Oddo.
Kolejny raz się rozczarowałem naszym zarządem :( :( :(

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 30 sie 2008, 16:24

Polityka transferowa Bayernu – [*]

Mam nadzieję, że to nie prawda i Karl chce tylko ostudzić zapały dziennikarzy. W sumie po co Bayern prosił o przedłużenie okienka transferowego? Jak dla mnie coś to oznacza, ale znając życie i naszych włodarzy moje słowa to jedynie marzenia.

Jeszcze dobiło mnie to że mają wszystko analizować w zimie. :Lol: A kogo my zimą ściągniemy żeby nam pomógł w Europie? No chyba, że naszym celem jest zacięta walka o 3 miejsce w grupie, a jak zajmiemy 4 to nic się nie stawie w końcu S.Bukareszt to klasy rywal – jakby to powiedział Hoeness

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 wrz 2008, 8:53

Widzę, że w naszym wątku albo skrajny optymizm albo skrajny defetyzm od paru dni :lol:

Panowie! Nie ma co przeżywać, w końcu chyba nikt cudów transferowych się nie spodziewał w tym okienku? Juz od pół roku Ulli i Kalle piali nad naszą kadrą, jak to jest świetna jak to nie trzeba jej wzmacniać, a pogrom w St. Petersburgu to przypadek mogacy zdarzyć się każdemu. Także nie dziwcie się ostatniemu komunikatowi (znaczy się temu co powiedział Kalle :P ).

Alles wird gut! - taki był jeden z wątków na forum Bayernu na transfermarkt.de jakiś rok temu i tak musimy sobie mówić :peace: I to nawet jeśli do końca dzisiejszego dnia nie pojawi się news o sprowadzeniu Arshavina czy Tymoszczuka. Trzeba tylko pokładać nadzieję w powrocie kontuzjowanych (Ribery!) i w poprawie formy części piłkarzy (jak Klose a nawet Schweinsteiger). Już wczoraj było widać poprawę jakości choćby w grze obronnej wraz z powrotem Demichelisa (zrobił co prawda jeden spory błąd, ale Raffael go nie wykorzystał). Wiem, że przeciwnik był bardzo słaby, ale z drugiej strony to dobra gra Bayernu nie pozwoliła tez Hertcie zbytnio rozwinąć skrzydeł. Jedynie co mnie zmartwiło, to nasza niefrasobliwość od stanu 3:0 - mam nadzieję, że tego typu rozluźnienie nie będzie miało już miejsca, a jak już to tylko przy takich wynikach. No i nie dojdzie następnym razem do takiego błędu Ottla, który doprowadził do bramki Pantelicia (no ale po Ottlu w sumie można się tego spodziewać - to był chyba najsłabszy punkt pomocy wczoraj). Za to fenomenalnie wprost zagrał Lahm,a jego dwójkowa akcja z Ze Roberto na 2:0 - po prostu paluszki lizać 8)

Widzieliście w ogóle tą akcję przed karnym Klose? :lol: Dla tych co nie widzieli, opis - po faulu na Ze Roberto i odgwizdaniu karnego piłkę złapał Miro, który potem odepchnął ją w stronę Schweiniego. Bastian już chciał ją sobie ustawiac, ale podszedł Luka, pogestykulował, i następnie Schweini oddał piłkę Klosemu - i bardzo dobrze, bo widac było, jak mu brak tej bramki :wink: Swoją drogą, Luca mógł wczoraj ustrzelić hattricka :? Mam nadzieję, że w meczach z Lyonem czy Violą takich okazji już marnować nie będzie.
Metal pisze:W sumie po co Bayern prosił o przedłużenie okienka transferowego?
A to Bayern o to prosił? Sądziłem, że to była po prostu decyzja DFB podyktowana tym, że 31 sierpnia wypadał w niedzielę.
Metal pisze:Jeszcze dobiło mnie to że mają wszystko analizować w zimie. :Lol:
Lepiej już niech tego nie robia, nie pamiętam, czy kiedykolwiek sprowadziliśmy kogoś sensownego w przerwie zimowej.
Akarin pisze:
Damien23 pisze:Pamiętam jak rok temu Bayern zaczynał, mecz z Hannoverem to było coś niesamowitego i była to zasługa głównie tych nowych- Hamita, Ribery'ego i Toniego. Widać, że potrzebna jest nowa krew w zespole, która doda zespołowi wiatru w żagle.
Pierwszy mecz graliśmy z Hansą w pierwszej kolejce, w drugiej z Werderem. Pewnie chodzi Ci o któryś z tych meczy.
Akarin, ale Hannover był już w 3 kolejce i też świetnie z nimi zagraliśmy. Ogólnie rok temu było super - po 3 kolejkach 9 pkt, stosunek bramek 10:0. No, ale wiadomo było, że to się nie powtórzy teraz :wink:
Damien 23 - całkowita racja, nowi zawsze dodają wiatru w żagle i dlatego tak ważny byłby dla Bayernu choć jeden mocny transfer, którego niestety najprawdopodobniej zabraknie.

Jeszcze a propos transferów - zauważyliście skłonnośc, którą Bayern przejawia w zasadzie już od wielu lat? Otóż lubimy (a może ściślej: Ulli lubi) ściągać zawodników od zespołów, z którymi spotykamy się i (zwykle) przegrywamy w jakichś rozgrywkach. Koronne przykłady ostatnio to: Oddo (stwierdzili, że świetnie grał w dwumeczu z nami rok temu) czy rzekome rozmowy z Zenitem nt. Tymoszczuka czy Arshavina. Także może jak teraz spotkamy się z Lyonem, to wpadnie nam w oko Toulalan (choć ponoć już wpadł) czy Benzema :mrgreen:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 01 wrz 2008, 9:16

Aha , w pakiecie to pewnie będzie jakieś 80mln euro jak znam prezesa klubu , któremu kibicuję ;d
Podejrzewam , ze jednego pomocnika idzie jeszcze jakoś od nas wyciągnąć, ale wątpię by był to Toulalan.
Rozumiem , ze z tego co napisałeś przewidujesz dwa razy wtopę Bayernu z OL ?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 wrz 2008, 9:37

j1mmy pisze:Aha , w pakiecie to pewnie będzie jakieś 80mln euro jak znam prezesa klubu , któremu kibicuję ;d
Dlatego prędzej pewnie zobaczymy pakiet Tymoszczuk-Pogrebniak niż Toulalan-Benzema :P 55 mln vs 80 mln robi różnicę.
j1mmy pisze:Rozumiem , ze z tego co napisałeś przewidujesz dwa razy wtopę Bayernu z OL ?
Dwa razy to może niekoniecznie, ale w Lyonie pewnie tak :P Może być nawet 0:3, po takim wyniku nasze szanse na końcowy triumf diametralnie wzrosną :lol:

Kurcze, chyba słońce na mnie tak dobrze działa :lol:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 01 wrz 2008, 10:15

Oddo się wczoraj pojawił?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 wrz 2008, 10:20

Był, ale jeszcze na trybunach :wink: Obok van Bommela i państwa Ribery'ch - fajnie wyglądała córka Francka, ubrana w małą koszulkę z nr 7 :)

Oddo ma zagrać w meczu z Kolonią (po przerwie na spotkania międzypaństwowe).

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 01 wrz 2008, 11:12

Mecz bardzo dobry w wykonaniu Bayernu wszystkim należą się pochwały za ten mecz. Jurgen zastosował ciekawą taktykę może się sprawdzi jestem ciekawy czy w następnym meczu będzie znowu to ustawienie. Trochę mi szkoda Poldiego,że nie zagrał od początku zamiast Klose. Co do naszych napastników Toni strzelił bramkę po ładnym dryblingu ale mógł spokojnie strzelić przynajmniej jeszcze 3 trochę szkoda ale to dobrze wróży na przyszłość. Co do Miro grał słabo ale gra już lepiej bramkę strzelił ale z karnego co nie można mówić,że się przełamał. Rozbawiło mnie to jak Miro kopał w słupek. Co do pomocy wszystkim należy się pochwała bo dobrze grali,a najlepiej Ze i Lahm no i Bastian powoli się rozkręca co dobrze wróży.Jestem tylko ciekawy kto będzie grał jak wróci Ribery. Do obrony raczej nie można mieć pretensji przy utracie bramki.

szkoda,że jest ta przerwa na reprezentacje nie mogę się już doczekać kolejnego meczu

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 wrz 2008, 15:08

Bardzo dobry mecz Bayernu wczoraj, szczególnie w 2. połowie. Co prawda 2 bramki po karnych, ale gra i tak była dobra. Prawie bezbłędnie w defensywie. Pierwsze bramki w sezonie zdobyli Klose i Toni, ten 1. odblokował się po blisko 670 minutach bez bramki.
Swoją drogą Hertha w środku miała 6 pomocników, mimo to nie potrafili wcale przetrzymać piłki. A ten obrońca Steve von Bergen... nie rozumiem czemu nie gra Simunić, który jest pewniejszy.

A tak poza tym HSV się wzmacnia, Thiago Neves którego chciało m.in. Atletico Madrid nowym piłkarzem tego klubu. Dziura po stracie van der Vaarta i Kompany'ego szybko załatana. Do tego Petric, który może być maszyną do strzelania goli, jeśli tylko będzie zdrowy.
Ciekawie w Bundeslidze... Renato Augusto, Thiago Neves, Farfan, Barzagli i Zaccardo. Rywale Bayernu się porządnie wzmocnili :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”