Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 51

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2008, 22:52

Marco pisze:otoz to WKP Lech Poznań sprzedał (wspomniane rzeczy) Amice Wronki przemianowanej na KKS Lech Poznań SA o tym świadczy KRS drogi"kolego" bo jakim cudem KKS Lech Poznań mógł być wpisany do rejestru przedsiębiorstw w 2002? czyżbyś nie wiedział kto mógł być wtedy wpisany?

To jest oczywiste i nie musisz tego cialge powtarzać. Tylko w koncu komu Lech sprzedał swoje barwy itp. Amice czy KKS Lech. Kable Kraków, Telefonika Kraków, Cupiał Krakow. Spokojnie moge tak nazywać Wisłe, bo wlascicielem jest cupial czy sie myle. Skoro Lech moze być nazywany AmicoLEch bo jego wlascicielem jest Amica. Roman Abramowicz FC bo wlascicielem jest Roman. To nie jest odkrywcze, że włascicielem Lecha jest Amica i dziwne by było, że nie ma powiazan.
Ta sytuacje zna 90% kibicow w Polsce i nie widze powodu dlaczego dajesz dalej te posty, ktore zawieraja dość powszechne wiadomosci.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 15 sie 2008, 22:58

Jarzinho pisze:
To jest oczywiste i nie musisz tego cialge powtarzać. Tylko w koncu komu Lech sprzedał swoje barwy itp. Amice czy KKS Lech. Kable Kraków, Telefonika Kraków, Cupiał Krakow. Spokojnie moge tak nazywać Wisłe, bo wlascicielem jest cupial czy sie myle. Skoro Lech moze być nazywany AmicoLEch bo jego wlascicielem jest Amica. Roman Abramowicz FC bo wlascicielem jest Roman. To nie jest odkrywcze, że włascicielem Lecha jest Amica i dziwne by było, że nie ma powiazan.
Ta sytuacje zna 90% kibicow w Polsce i nie widze powodu dlaczego dajesz dalej te posty, ktore zawieraja dość powszechne wiadomosci.
widać, że nie znasz prawa obowiązującego w Polsce ale to nie moja wina

ale szybko Ci odpowiem w skrócie łopatologicznie

Telefonika Handel SA
KRS: 0000015554
NIP: 626-000-43-86
REGON: 270543582

Wisła Kraków SA
Numer KRS 0000130748
NIP: 677-102-21-49
REGON 350908122

różnica chyba?

Tele-Fonika nie zmieniła nazwy na Wisła Kraków SA

ale Amika Wronki zmieniła nazwę na KKS Lech Poznań świadczy o tym taki sam KRS NIP i Regon z 2002

bycie właścicielem tak jak ty to rozumiesz nie ma tutaj żadnego znaczenia, gdyż TF Handel i Wisła SA to dwa odrębne podmioty, natomiast Amika Wronki = KKS Lech Poznań nie moja wina ze tak wynika z zapisów sądowych :D

Ale co to wszystko ma wspólnego z meczami drużyn w pucharach ? Darujcie już sobie // fieldy

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sie 2008, 21:06

Marco pisze:Telefonika Handel SA
KRS: 0000015554
NIP: 626-000-43-86
REGON: 270543582

Wisła Kraków SA
Numer KRS 0000130748
NIP: 677-102-21-49
REGON 350908122

Aha jesli klub ma inny regon i inny nip niz jego wlasciciel to musi być nazywany normlanie, a jesli ma wspolny z włąscicielem to mozna sie pośmiać i ponabijac. OK. :wink: Dziwne to ale trzeba zmienić NIP i Regon i bedzie po problemie. ?CZy nie
Mi to nie przeszkadza ani troche jak dla mnie siedzibe moga miec w tym samym kiblu, jednak wiadomo, że Wisla to Cupiały.
Ale co to wszystko ma wspólnego z meczami drużyn w pucharach ? Darujcie już sobie // fieldy
To przenies cała rozmowe do tematu Lech Poznan i po klopocie.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 16 sie 2008, 22:17

Jarzinho pisze:
Aha jesli klub ma inny regon i inny nip niz jego wlasciciel to musi być nazywany normlanie, a jesli ma wspolny z włąscicielem to mozna sie pośmiać i ponabijac. OK. :wink: CZy nie
Dziwne to ale trzeba zmienić NIP i Regon i bedzie po problemie. ?
brawo zrozumiał :D

jaki wy macie wspólny NIP REGON z właścicielem? weź się nie ośmieszaj człowieku :lol: totalna niewiedza o swoim klubie :lol:

Wasz właściciel Amica Wronki SA ma takie dane :D
KRS:0000017514
NIP: 763-000-34-98
REGON: 570107305

ten podmiot jest właścicielem tego klubu:
Amica Sport S.S.A
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Wronki
Ulica nr: Leśna 15 A
NIP: 787-19-38-871
Regon: 634359262

który zmienił sobie nazwę na:
KKS Lech Poznań Spółka Akcyjna
ul. Bułgarska 5/7
60-320 Poznań
KRS: 0000116034
NIP: 787-19-38-871
Regon: 634359262

nie dość że nie zna prawa to jeszcze totalny ignorant próbujący sprowadzić dyskusję na zwykłą przepychankę ale ci się nie uda Amikowcu, nie potrafisz poprzeć argumentami i faktami ani jednej swojej tezy

postaram się zastosować do rady fieldy'ego,

każdy wyciągnie stosowne wnioski

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 sie 2008, 21:48

Marco pisze:jaki wy macie wspólny NIP REGON z właścicielem? weź się nie ośmieszaj człowieku totalna niewiedza o swoim klubie

Niedoczytałem ze podane przez Ciebie info zawierało Amica Sport, a reszty nie sprawdzałem bo mnie to malo interesuje.

Tylko powiedz mi teraz czy obecnie istnieje i Amica i KKS Lech na tych samych Nipach i Regonach.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 sie 2008, 22:12

Jarzinho pisze:lko powiedz mi teraz czy obecnie istnieje i Amica i KKS Lech na tych samych Nipach i Regonach.
Lech przestał istnieć, a Amica zmieniła nazwę i gra w Poznaniu.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 17 sie 2008, 22:56

Zico_FCI pisze:Lech przestał istnieć, a Amica zmieniła nazwę i gra w Poznaniu.

O ile dobrze mi wiadomo, Amica Wronki to klub z III ligi, który potem został wycofany tak wiec dzieciaki nie gadajcie już swojej starej bajeczki na pocieszenie po (L)egiiii :lol:

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 18 sie 2008, 23:28

MENDEZ pisze:

O ile dobrze mi wiadomo, Amica Wronki to klub z III ligi, który potem został wycofany tak wiec dzieciaki nie gadajcie już swojej starej bajeczki na pocieszenie po (L)egiiii :lol:
przestań brednie opowiadać.

Zico FCI dobrze pisze. WKP Lech Poznań został usunięty z ligi (wtedy gdy dochodziło do zmian), Amica Wronki (jej miejsce dało wam grę w pucharach) zmieniła nazwę na KKS Lech Poznań SA (o czym świadczy NIP i REGON) natomiast III ligowe rezerwy (Amica II Wronki) stały się w takim przypadku Amica Wronki (I), która została wycofana z ligi z powodu MESA.

totalną niewiedzę wykazujesz o swoim klubie

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 sie 2008, 20:20

CZyli dochdozac do konca, stary Lech przestal istnieć, Amica kupujac go zmienila nazwe. Cos w tym dziwnego, bo nie rozumiem w czym od poczatku byl problem, to, że Amica jest wlascicielem Lecha wie kazdy, a ze Lech gra na licencji Amici to takze, a nazwa zostala zakupiona.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 21 sie 2008, 20:35

MENDEZ pisze:

Mendez na tym forum dużo się o tym pisało. Tutaj masz całą rozkminkę:

http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?t=3116

Wszystko pisze jak byk. Gratulacje, że fuzja wszystkim wyszła na dobrze w Poznaniu i Wielkopolsce, ale nazywajmy rzeczy po imieniu.

Awatar użytkownika
małypikuś
Skład C
Skład C

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: małypikuś » 26 sie 2008, 19:05

Zico_FCI pisze:
Jarzinho pisze:lko powiedz mi teraz czy obecnie istnieje i Amica i KKS Lech na tych samych Nipach i Regonach.
Lech przestał istnieć, a Amica zmieniła nazwę i gra w Poznaniu.
gdyby tak było piłkarze,trenerzy i w ogóle wszyscy działacze WKP Lech Poznań straciliby pracę a tak się nie stało. Między klubami doszło do fuzji i powstał nowy klub o nazwie KKS Lech Poznań S.S.A.. A to ze nip i regon nowego kubu jest taki sam jak Amici to nie znaczy,że stary Lech przestał istnieć,po prostu jedna spółka nie może mieć dwóch NIP-ów.

orech
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orech » 26 sie 2008, 23:00

Lech dokonał kolejnego wzmocnienia?

Ivan Turina piłkarzem Lecha Poznań!

Ivan Turina

Urodzony: 3.11.1980, Zagrzeb

Wzrost: 197 cm

Waga: 98 kg

Kluby: Dinamo Zagrzeb (CRO), Kamen Ingrad (CRO), Osijek (CRO), Dinamo Zagrzeb (CRO), Skoda Xanthi (GRE)

W I lidze Chorwacji:
92/0

W reprezentacji Chorwacji:
1/0

powyżej mała metryczka :)

Oczywiście dzisiaj pierwszy raz słyszę o tym zawodniku:) Mam jedynie nadzieje, że Lech wie co robi i ściągnął bramkarza dobrej klasy, który będzie sprawiał dużo "kłopotów" Kotorowskiemu:) Bo wiadomo,że wtedy podniesie się poziom obsady bramkarskiej w Lechu :).
Szybko analizując metryka tego bramkarza można stwierdzić, że ocierał się on o kadrę lub wciąż to robi. 92 mecze w lidze chorwackiej mogą świadczyć o sporym doświadczeniu, a jego wiek 28lat jest idealnym dla bramkarza :)

Awatar użytkownika
małypikuś
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: małypikuś » 28 sie 2008, 23:02

No dziś Lech zakwalifikował się do dalszych gier w pucharze UEFA,a remisując w st.gallen poznański klub udowodnił wszystkim niedowiarkom że nie jest jedynie dużyną własnego podwórka i potrafi wywiwiezć pkt z ciężkiego terenu. Franz w poznaniu stowrzył już drużynę kompletną. Miejmy tylko nadzieje że występy w dalszej fazie pucharu uefa nie odbiją się na lidze. HEJ KOLEJORZ

orech
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orech » 29 sie 2008, 11:08

Dzisiaj losowanie...

A to potencjalni rywale Lecha :)

Schalke 04 Gelsenkirchen
(Niemcy)
Deportivo La Coruna (Hiszpania)
SC Heerenveen (Holandia)
Austria Wiedeń (Austria)
Aston Villa Birmingham (Anglia)

Jestem przekonany, że Lech potrafi wygrać z każdą z tych drużyn. Najgorzej moim zdaniem byłoby trafić na Schalke lub Aston Villa :) Pozostałe zespoły są w naszym zasięgu :) Wierzę głęboko w sukces Lecha :) Ten klub i Ci kibice zasługują na to !!!

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 sie 2008, 11:41

Deportivo Heerenven jak i Austria Wiedeń jak najbardziej w naszym zasięgu najbardziej obawiałbym się gry z Anglikami gdyż mają bardzo silny zespół poza tym w Anglii grało by się cholernie ciężko ... Schalke rywal z bardzo wysokiej półki ale podłamany wysoka porażką i odpadnięciem z el.LM jest do pokonania choć będzie bardzo bardzo ciężko ... Marzy mi się Austria ale za Deportivo też bym się nie obraził :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”