AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 499

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 sie 2008, 14:05

mete pisze: ma szanse jezeli Carlo bedzie chcial mu ja dac a nie Brocchiemu..
To niemożliwe, Brocchi jest tak niesłychanie utalentowanym piłkarzem, już mimo wieku z ogromnym dorobkiem i fantastycznymi umiejętnościami, że niemożliwe jest, żeby został zahamowany jego rozwój, skoro daje się szanse Pato, to jak mógłby nie dać szansy Brocchiemu Ancelotti?
:wink:
mete pisze:smykalke do rozgrywania...
Smykałkę miał Zidane, Pirlo, smykałkę ma nawet Kaka czy Ronaldo - a przy tym każdy z nich inną.
Cardacio musiałby grać podobnie do Pirlo, co jest ciężkie, ale nie mówię mu nie - nie widziałem go nawet w Milanie. :wink:

Czy została już ogłoszona kadra na jutrzejszy mecz z Juventusem?

Awatar użytkownika
FeRo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FeRo » 16 sie 2008, 20:27

znamy juz kadre na trofeo luigi berlusconi:

bramkarze: Abbiati, Dida, Kalac
obrońcy: Antonini, Bonera, Darmian, Favalli, Jankulovski, Oddo, Zambrotta
pomoc: Ambrosini, Brocchi, Cardacio, Flamini, Gattuso, Pirlo , Seedorf
atak: Inzaghi, Paloschi, Viudez

po półowce mają jutro zagrać dida i abbiati. w srodku mają zacząc bonera z (!) favallim, na samą myśl ciary przechodza mi po plecach. na flanlach od poczatku zacznie zambro z jankulem.

cieszy powrot inzaghiego, licze ze swoja szanse dostanią młodzi urugwajczycy. musze sie tez blizej przyjrzecz poczynaniom flaminiego. obyśmy jutro coś ustrzelili, by znow siary nie było :wink:

liczyłem po cichuna powrót dinho z pato z olimpiady. jakoś wypukali kamerun, trzeba wiec jeszcze troszke poczekac.

forza milan !

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 16 sie 2008, 22:08

Jutro jeden z bardziej prestizowych meczow towarzyskich dla Milanu , poczatek chyba o 20 :30 dobrze z bo zz Lecha zdaze wrocic :D Forza Milan Oby zwycieski

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 sie 2008, 1:13

Ktoś tu chyba przecenia Gourcuffa...swoje szanse chłopak w Milanie miał,jednak raczej zwodził...może ktoś przypomnieć choć jeden rewelacyjny występ Francuza?Milan to specyficzny klub - młody zawodnik by się tu wybić musi od razu prezentować poziom światowy (casus Kaki) lub być Brazylijczykiem (Pato) albo wychowankiem (Maldini :P,Paluszki grający ogony).Yoann nigdy nie będzie zawodnikiem typu Kaka' (zdecydowanie brak mu szybkości),do Seedorfa w formie też mu brakuje (uderzenie z dystansu)...jako następca Pirlo...może...entuzjazm tu niektórych trochę ostudzę - Ligue 1 to nie Serie A,Bordeaux to nie ACM...aczkolwiek od Brocchiego (wychowanek - to go ratuje) gorszy raczej nie jest...(na tym przykładzie dobrze widać,ze Carlo ma ulubieńców,którzy będą grać bez względu na frome - hi Seedorf :/).Całe szczęście go tylko wypozyczyli a nie sprzedali jak Grimiego (miał chłopak paszport włoski - na pewno jest lepszy od Favalliego - niezrozumiała decyzja biorąc pod uwagę naszą sytuację na bokach obrony - Jankul,Zambro,Oddo...i czwartym powinien być Argentyńczyk...).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sie 2008, 9:37

Ktoś tu chyba przecenia Gourcuffa...swoje szanse chłopak w Milanie miał,jednak raczej zwodził...może ktoś przypomnieć choć jeden rewelacyjny występ Francuza?
zalezy jak rozumiemy szanse.bo ja uwazam ze jej nie dostal.jezeli by ja dostal to gralby w wiekszosci spotkan bo 30-40 minut i regularnie a Yoann nie dosc ze gral po 10-15 minut to zadko....swietny mecz Gourcuffa??chocby z Aek Ateny
w srodku mają zacząc bonera z (!) favallim, na samą myśl ciary przechodza mi po plecach.

nie wiem czego Carlo nie sprubuje Darmiana wkoncu to tylko sparing a on jest nominalnym srodkowym obroncom.jezeli teraz nie gra to w lidze tym bardziej nie pogra

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 17 sie 2008, 11:40

cieszy powrot inzaghiego, licze ze swoja szanse dostanią młodzi urugwajczycy. musze sie tez blizej przyjrzecz poczynaniom flaminiego. obyśmy jutro coś ustrzelili, by znow siary nie było

PRzeciez i tak wiadomo ze wejdzie Brocchi ;/

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 17 sie 2008, 21:43

Za nami pierwsza polowa meczu z Juve o Trofeum imienia Luigiego Berlusconiego. Narazie jest niezle-prowadzimy 2-0 po golach Jankulovskiego i Ambrosiniego.

Gramy w nastepujacym ustawieniu:
Abbiati, Zambrotta, Bonera, Favalli, Jankulovski; Gattuso, Flamini, Pirlo, Ambrosini; Seedorf; Paloschi.
Na lawce Carlo ma do dyspozycji nastepujacych pilkarzy:
Dida, Antonini, Oddo,Darmian, Brocchi, Cardacio, Inzaghi, Viudez.

Nasza gra wyglada naprawde niezle. Kontrolujemy spotkanie, przewazamy. Mimo tego, ze nie ma wielu naszych podstawowych zawodnikow prezentujemy sie lepiej od Juve co napewno cieszy.Szczegolnie dobrze prezentuja sie po raz kolejny Bonera i Abbiati. W drugiej polowie nalezy sie spodziewac, ze Carlo da szanse mlodym Urugwajczykom. Chcilabym zeby zagral tez Darmian. Na pewno zagra Dida.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sie 2008, 22:37

ogladalem tylko druga polowe i wreszcie widzialem Milan ktory chce sie ogladac mimo iz gral bez kilkuy podstawowych graczy...kontrolowalismy druga polowe.akcja Seedorfa przy bramce Pippo ladna...

moze wreszcie po takiej lekcji niektorzy kibice Juventusu przejrza na oczy i nie beda nas skazywac na walke o 4 miejsce z Viola i mowic ze Milan ma slabsza obrone od nich

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 sie 2008, 22:40

ja przejrzalem, macie misia w tym roku

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 sie 2008, 22:45

W koncu jakis wygrany sparing.

W pierwszej polowie wyszlismy z Paluszkiem na szpicy wspieranym przez Seedorfa w drugiej w ataku biegal Inzaghi. Mimo powaznych brakow w ofensywie kontrolowalismy spotkanie i strzelilismy az 4 bramki.
Zanim zaczelismy strzelac to sedzia nie uznal prawidlowo zdobytej bramki przez Amauriego ktory moim zdaniem nie byl na spalonym poniewaz Bonera zostawil noge.
Potem na prowadzenie wyprowadzil nas Jankul chociaz Chimenty mogl i powinien zrobic duzo wiecej w tej sytuacji. Nastepnie ladna wrzutka Seedorfa i zamkniecie Ambro. W miedzyczasie jeszcze kontuzja Chielliniego po starciu z Paluszkim.
W drugiej polowie blizniacza akcja jak przy drugiem golu tylko ze tym razem zamykal Inzaghi. Honorowa dla turynczykow i domkniecie wyniku przez Ambro po podaniu Pepe.
Ogolnie udany wieczor. Gra moze nie byla porywajaca ale to tylko sparing. Zawiodlem sie na Starej Damie zagrala bardzo przecietnie. Nie bylo widac tej ich sily w ataku. Srodek Poulsen Sissoko tez dzisiaj niczym nie zaimponowal.
A kibice Milanu moga sie dzisiaj usmiechnac i z wiekszym spokojem czekac na powrot Brazylijczykow i kontuzjowanych pilkarzy.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 17 sie 2008, 22:57

4-1 przy porpawnej grze. Wynik cieszy . Ale Carlo sralro mogl dac wiecej pograc Cardaccio i Viudezowi a nie Dziadydze Brocchiemu .Kiedy on sie nauczy ze ten Brocchi to przezytek :roll: .Abbiati ladnie i pewnie . Favalli na srodku to kicha nie mogl wystawic Darmiana :?: :roll: Ehh Carlo to tylko sparing nie musisz wystawiac swoich kumpli ktorzy sa dla ciebie "mili" zawsze :oops:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sie 2008, 23:09

Ktoś tu chyba przecenia Gourcuffa...swoje szanse chłopak w Milanie miał,jednak raczej zwodził...
Nie dostał szansy, a już w ogóle nie dostał takiej, jak Kaka. Rozumiem, że to dwa różne talenty, ale na litość - skoro ocenia się postępy Gourcuffa przez pryzmat Kaki, to spójrzmy też na to, ile na początku grał Francuz, a ile Kaka.
MazurXIII pisze:do Seedorfa w formie też mu brakuje (uderzenie z dystansu)
Żartujesz, prawda? Gourcuffowi można wiele zarzucić, ale na pewno nie strzały z dystansu. Nie widzę powodu, by stawiać wyżej strzały Seedorfa - gdy Gourcuff tylko dostaje szansę, to strzela naprawdę świetnie.
Chlopaczek pisze:W miedzyczasie jeszcze kontuzja Chielliniego po starciu z Paluszkim.
Delikatny musi być ten Chiellini, skoro kontuzje łapie po starciu z Alberto. :lol:

Żałuję, że meczu nie obejrzałem, na zobaczenie Urugwajczyków muszę znów poczekać, ale cieszy mnie wynik i - co ważniejsze - pozytywne recenzje spotkania. Dobrze, że gramy najlepiej z zespołami z Serie A, bo to je mamy pokonywać w tym sezonie. :wink: W UEFA będziemy grać raczej z przeciętniakami, więc po sprężeniu się na kilka meczów w sezonie w dalszych fazach w lidze powinno być ok.
Teraz z niepokojem czekam na pierwszą kolejkę, jestem cholernie ciekaw, jak ona wyjdzie. :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 sie 2008, 23:19

myhalek_acm atak grał dobrze, Amauri strzelił prawidłowego gola miał z 3 inne okazje, dużo walczył, pokazał że jest świetny technicznie i bardzo mocny fizycznie. Del Piero pokazał kilka kapitalnych podań i fantastycznie utrzymywał się przy piłce nie raz robiąc defensywe Milanu jak chciał. Reszty ataku nie było bo i Treze i Iaquinta odpoczywają po Petrzalce, ale bardzo dobrze zaprezentował się 18-letni Pasquato, który strzelił ślicznego gola, podobnie jak inne nastoletnie perełki primavery JUVE czyli Esposito, Rossi i Ekdal, którzy też pokazli ile potrafią mimo tak młodego wieku.
Jeśli mowa o duecie Poulsen-Sissoko to nie ma o czym mówić bo Ranieri zdecydował się nie na grę 4 pomocników w linii a systemem 3:1 z wysuniętym Tiago, co nigdy w JUVE nie zdało egzaminu (tak z 4 czy 5 razy grali za każdym razem gdy nie było Camora) bo JUVE atakuje flankami a nie środkiem i gdy już raz na 3 miesiące przechodzi na taką formację pomocy poprostu piłkarze niespecjalnie wiedzą co mają robić.
Natomiast JUVE dał ciała przez indywidualne popisy Grygery (zawalił przy 4 golach :x ) Chimentiego (gdy on stoi zawsze jestem pewny jakiejś totalnej szmaty) i Molinaro. Ogólnie obrona padła po tym jak zszedł Chiellini (oby nic mu się nie stało :pray:) w tej 30 minucie

Natomiast Milan dzis zagrał bardzo dobre spotkanie (zdecydowanie najlepsze w całym okresie przygotowawczym) i jeśli będą tak regularnie grali to mogą i wygrać Serie A. Tyle że ja tej waszej formy cały czas pewny nie jestem bo Milan i w zeszłym sezonie potrafił zmieść rywala 5:0 po nawet i dużo lepszej grze by potem seryjnie tracić punkty :P

PS: Wilmore Paloschi nic specjalnie mu nie zrobił, tyle że Chiellini mocną wykręcił nogę w bok i coś mu się stało z kolanem (oby to nie było nic groźnego :pray: :pray: bo inaczej nasza defensywa leży i kwiczy tak jak to wyglądało po jego zejścu)

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 17 sie 2008, 23:27

myhalek_acm pisze:Favalli na srodku to kicha nie mogl wystawic Darmiana
Co masz konkretnie do zarzucenia Favalliemu w tym meczu? Czy może krytykujesz "tak dla zasady"?

Ogólnie bardzo pozytywne wrażenia po dzisiejszym spotkaniu. Wreszcie graliśmy piłką, to czego najbardziej brakowało w poprzednich sparingach. Nie traciliśmy jej tak głupio, potrafiliśmy wymienić celne podania w środkowej strefie boiska, zagrać akcję z pierwszej piłki i przetrzymać futbolówkę. Patrząc na braki w naszej kadrze taka gra powinna nastrajać optymistycznie przed początkiem sezonu. Bardzo podobała mi się dziś szczególnie gra Jankulovskiego, tak właśnie powinien grać boczny obrońca- zabezpieczać tyły, a gdy tylko nadarzy się okazja rwać do przodu, ale nie ograniczać się jedynie do dośrodkowań lecz gdy jest sposobność schodzić do środka. Cieszy bramka Pippo, któremu wystarczyło kilka minut aby wpisać się na listę strzelców 8) Carlo zapowiadał że "wakacje się skończyły" i zobaczymy inny Milan- jak dla mnie słowa dotrzymał.

Awatar użytkownika
FeRo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FeRo » 17 sie 2008, 23:35

oswieci mnie ktos jak zaprezentowal sie dzisiaj flamini ?

cieszy pierwsze w tym turnusie zwyciestwo, cieszy worek bramek. superpippo wiecznie młody i nowe wcielenie ambrosiniego \o/

pozostaje czekac na powrot rekonwalescentow i olimpijczykow. jestem coraz bardziej spokojny i czekam na nowy sezon.

forza rossoneri !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”