Pewniak dnia

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 16 sie 2008, 13:44

Polonia Warszawa - Wisła Kraków 2 2.20 - 16.08.2008

Wisła wraca rozbita do kraju na mecz z trzecim zespołem tamtego sezonu. Można się obawiać o jej formę psychiczną i fizyczną, jednak wiślacy zdają sobie sprawę, że nie mogę tracić punktów, kiedy rywale prawdopodobnie zgarną trzy punkty. Od Barcelony czeka ich tygodniowa przerwy, zatem nie powinni się oszczędzać jak miało to miejsce w pierwszej (trzeciej) kolejce. Zarówno wynik, jak i gra Polonii z Legią mogą wprowadzić w błąd. Legia jest w totalnym dołku. W jej normalnej dyspozycji powinna być tylko jedna dwójka na tablicy. Nie ma Rockiego, nie ma Sikory, na ataku śmieszny już w momencie rozstania się z ekstraklasą Kosmalski. Dwóch dobrych zawodników (Majewski, Lato) i wyjazdowe spotkanie, to dla mnie za mało, by postraszyć Wisłę. Szczególnie, że zarówno z Polonią, jak i Dyskobolią Wisła ma dobre statystyki.

Odra Wodzisław - Legia Warszawa 2 2.00 - 17.08.2008

Znowu wysoki kurs, znowu na wyjeździe. Znowu minusy: Legia przegrała z eFKą, zremisowała z Polonią, w Wodzisławiu jest żyła wodna pod stadionem, Legia wygląda jakby grała 20/90 minut w meczu. To jednak powinno wystarczyć do wygranej w Wodzisławiu, gdzie Legii wyjątkowo dobrze idzie. Jak nie w 82. to 89. obejmują prowadzenie. Ostatni raz Legia straciła punkty w Wodzisławiu 5 lat temu.

Jagiellonia Białystok - Lech Poznań 2 1.85 - 17.08.2008

Po olśniewającym meczu ze skoczkami trawnymi kurs spadł o 0.40 zł, ale dalej warto postawić. Lech doskonale zdaje sobie sprawę dzięki jakim meczom w zeszłym sezonie nie załapał się nawet na Puchar UEFA. Poprzednio zlekceważył Jagę, która szczęśliwie wygrała u siebie. Ten mecz na pewno zapadł im w pamięci i historia nie ma prawa się powtórzyć. Jeśli Lech nie będzie wygrywał po pierwszej połowie, to w przerwie Smuda odgryzie im głowy. Tutaj minusów nie ma, Jaga jest przebudowywana, ale z drużyny fatalnej na mierną. Jeśli Lechici wyobrażą sobie, że to Chelsea Podlasia, to pójdzie im z górki.

Wróć do „Bukmacherka”