Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 227

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 sie 2008, 11:08

Dla porównania Barcelona zapłaciła rok temu za 30 letniego Titiego - wówczas czterokrotnego króla strzelców PL i jednego z najlepszych grajków świata 16,1 mln funtów. Berbatov z pewnością nie jest wart kwoty blisko dwa razy większej.
A za Carricka daliśmy 18 mln. funtów, a to był piłkarz, który NIC poprzednio znaczącego nie zdobył. Nie muszę chyba tłumaczyć, czym się różnią transfery w PL od tych z PL do innych krajów.

Berba to napastnik kompletny, który sprawdził się już w PL. Jeśli mamy kupować jakiegoś napadziora to tylko Bułgara. Jakoś sobie nie wyobrażam Hunta, który schodzi na skrzydło, drybluje etc. Ruud odnajdował się w innej formacji. Teraz gramy inaczej.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 sie 2008, 12:55

A za Carricka daliśmy 18 mln. funtów, a to był piłkarz, który NIC poprzednio znaczącego nie zdobył. Nie muszę chyba tłumaczyć, czym się różnią transfery w PL od tych z PL do innych krajów.

Nie, nie musisz tłumaczyć. Zważ jednak, że w PL szczególnie za Anglików się płaci słono a Carrick w momencie transferu miał 25 lat. Wiek i pozycja w tym wypadku też ma znaczenie. Twierdzisz, że 28 letni Berbatov jest wart w tej chwili 30 mln funtów?
red85 pisze:Berba to napastnik kompletny, który sprawdził się już w PL. Jeśli mamy kupować jakiegoś napadziora to tylko Bułgara.
Tu się różnimy. Ja uważam Bułgara za piłkarza bardzo dobrego, który owszem przydałby się United ale do miana napastnika kompletnego mu moim zdaniem sporo brakuje. Przy inwestycjach i składzie Tottenhamu 12 i 15 bramek to nie są jakieś rezultaty z kosmosu. I nie neguje w tym miejscu klasy Berby. Taki piłkarz, który haruje na cały zespół to skarb i możliwe, że rozstrzela się w każdym momencie, w końcu w Niemczech strzelał ponad 20 bramek w lidze i walczył o króla strzelców. Tyle, że my takiego napadziora, który haruje jak dziki wół na bramki zespołu i ładnie się znajduje w polu karnym już mamy i nazywa się Rooney. Tak, Bułgar pasuje do kombinacyjnego stylu gry United, dużo widzi, dużo asystuje ale w moim odczuciu my potrzebujemy egzekutora. Ktoś powie, że takim jest Ronaldo, który przecież zdobył Złotego Buta ale IMO potrzebny jest bramkostrzelny napastnik. I wcale nie jestem przeciwnikiem transferu Berbatova, gdyby do nas trafił bardzo bym się ucieszył. Ale 30 mln funtów to gruba przesada biorąc pod uwagę nasze plany kupowania młodych i perspektywicznych zawodników i odejście Fergiego za 2-3 lata. Za 20 - 22 mln funtów moglibyśmy go kupić. Zresztą jego rówieśnik Robbie Keane, który znaczył równie dużo dla Tottenhamu poszedł do LFC za 19 mln.
Jakoś sobie nie wyobrażam Hunta, który schodzi na skrzydło, drybluje etc.Ruud odnajdował się w innej formacji. Teraz gramy inaczej.
Nie pisałem o grze MU. Wtedy nasza taktyka była zupełnie inna. Holandia na Euro nie grała dokładnie tego co my ale też ich taktyka z przodu wymagała od napastnika dużo ruchu, cofania się po piłkę i gry z klepy. Skoro Ruud sobie z tym świetnie poradził to nie widzę przeszkód dla Huntelaara.

My tu gadamy o Berbatovie i Hunterze a tymczasem media donoszą o zainteresowaniu Manchesteru Henrym. Zdecydowanie bardziej wolałem wczorajsze plotki :? Widać, że po zakończeniu afery o Ronaldo hiszpańskie media muszą znaleźć sobie jakiś nowy temat związany z MU. To musi być zwykła plota, trudno oczekiwać żeby jeden z symboli i najlepszych piłkarzy Arsenalu po roku w Katalonii postanowił grać dla United. Mimo, że Titi to świetny kopacz to nie jestem sobie tego nawet w stanie wyobrazić. To jak te newsy, który wskazywały na Vieire jako następcę Keano.

Wolę dalej żyć marzeniami o Silvie... :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 sie 2008, 13:32

od kiedy 'mail on sunday' to hiszpanska prasa?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 sie 2008, 14:02

Twierdzisz, że 28 letni Berbatov jest wart w tej chwili 30 mln funtów?
Jeśli znajdzie się na niego kupiec za taką kwotę to zapewne tak. Ja myślę, że powinniśmy poprzestać na 25 mln. funtów.
Taki piłkarz, który haruje na cały zespół to skarb i możliwe, że rozstrzela się w każdym momencie, w końcu w Niemczech strzelał ponad 20 bramek w lidze i walczył o króla strzelców.
Berbatov haruje na boisku? No nie przesadzajmy. Niektórzy nawet zarzucają mu lenistwo...
Tak, Bułgar pasuje do kombinacyjnego stylu gry United, dużo widzi, dużo asystuje ale w moim odczuciu my potrzebujemy egzekutora.
Torres w przeciętniej drużynie nie strzelał więcej bramek. jestem przekonany, że Berba u nas - gdyby grał regularnie - walczyłby o koronę króla strzelców. Nam brakuje takiego napastnika, który świetnie czuje się w grze kombinacyjnej, a do tego dobrze radzi sobie w grze tyłem do bramki oraz doda nam trochę siły rażenia w powietrzu.
Zresztą jego rówieśnik Robbie Keane, który znaczył równie dużo dla Tottenhamu poszedł do LFC za 19 mln.
Keane to bardzo dobry zawodnik, ale Berba to trochę jednak inna klasa. To widać na boisku.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 10 sie 2008, 14:20

red85 pisze:Niektórzy nawet zarzucają mu lenistwo...

i sępiostwo

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 sie 2008, 15:24

rkoeman pisze:od kiedy 'mail on sunday' to hiszpanska prasa?

Mój błąd. Zagalopowałem się po wczorajszych doniesieniach z Hiszpanii odnośnie MU.

boskigonzo pisze:
red85 napisał: pisze:
Niektórzy nawet zarzucają mu lenistwo...
i sępiostwo

Harówa na boisku to może za dużo powiedziane ale jeśli chodzi o sępiostwo to mimo wszystko daleko mu chociażby do Ruuda z czasów gry dla United.

Tak jak pisałem wcześniej, nie jestem przeciwnikiem sprowadzenia Bułgara na OT wręcz przeciwnie ale za pieniądze, które będą jednak odzwierciedlały umiejętności, wiek i możliwości Berbatova a nie za kasę z kosmosu tylko dlatego, że Tottenham jest obrażony na United.

Za niecałą godzinę mecz z Portsmouth o Tarczę Dobroczynności. Gdybyśmy nie przegrali z nimi w ćwierćfinale na OT po słynnym faulu i czerwonej kartce dla Kuszczaka w końcówce mielibyśmy spore szanse na Potrójną Koronę. Dzisiaj zabraknie naszych największych gwiazd ale mam nadzieję, że Fergie da się pokazać w meczu o stawkę Evansowi i Campbellowi a może nawet i Rafaelowi. Co prawda obrona jest w zasadzie kompletna i Fergie może nie chcieć ryzykować ale taki Frazier pod nieobecność Ronaldo i Rooneya mógłby zagrać. Meczu nie obejrzę bo w tym samym czasie grają siatkarze ale dobrze rozpocząć sezon od zwycięstwa :)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 sie 2008, 15:29

United > siatkarze

Mecz będzie można oglądnąć - o dziwo - na polskim Sportklubie.

O'Shea w pomocy ;/

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 sie 2008, 15:52

United > siatkarze
Zgadza się ale nie czarujmy się, to nie jest jakiś prestiżowy mecz a dla naszych siatkarzy mecz z Niemcami to gra o życie. Co kto woli.
red85 pisze:na polskim Sportklubie
A to co za kanał? I w czym toto jest (Cyfra, n)?

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 10 sie 2008, 16:49

na sopcascie leci
na cyfrze nie znalalem

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 sie 2008, 16:52

Sport Klub jest na n-ce. Generalnie na SPort Klubie wiele ciekawych rzeczy nie ma, bo Bundesliga, MLS, czy ligi południowo amerykańskie mało mnie interesują :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 sie 2008, 20:05

Zgadza się ale nie czarujmy się, to nie jest jakiś prestiżowy mecz a dla naszych siatkarzy mecz z Niemcami to gra o życie. Co kto woli.
Wszystko jest gorsze od meczu w którym gra United 8)

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 15 sie 2008, 17:35

Nie wiem, czy już to gdzies było, ale... Wie ktoś może co z Manucho? Widziałem przydział numerów na ten sezon i nie był tam uwzględniony. Dalej wypożyczenie? Co z nim?

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 15 sie 2008, 17:44

Elfin pisze:Nie wiem, czy już to gdzies było, ale... Wie ktoś może co z Manucho? Widziałem przydział numerów na ten sezon i nie był tam uwzględniony. Dalej wypożyczenie? Co z nim?
Jak na moje to właśnie został uwzględniony :) Dostał nr 26 i pewnie to oznacza, że pozwolenie na pracę tuż, tuż.

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 15 sie 2008, 18:12

A, sorry:P Moje przeoczenie, choć mógłbym przysiąc, że gdy wcześniej sprawdzałem, nie było go tam:P Jestem bardzo ciekawy, jak sobie poradzi w MU. Po cichu liczę, że jak się ogra, będzie maszynką do "zabijania".

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 16 sie 2008, 9:13

Podobno dziś na testach w Manchesterze przebywa sam Berbatov. Ile w tym prawdy ?
Już jutro pierwszy mecz z Newcastle. Mam nadzieję, że pierwsze trzy punkty przyjdą Manu łatwo. Po ostatnich sparingach i wypowiedziach Fergusona liczę, że Tevez ustrzeli Sroki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”