Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 50

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 sie 2008, 16:39

Marco_Van_Basten pisze:Ja się nie dziwię. Całe zdarzenie miało miejsce blisko 100 lat temu i teraz mało kto pamięta na czyjej licencji grał przez jakiś czas Lech. Będzie nawet podpowiedź. Z tym klubem był związany słynny Fryzjer.

Kibic Korony takich rzeczy wypisywac raczej nie powinien. Z Amica zwiazany był i Majewski i Janas, a ze Fryzjer lubiał przebywać w otoczeniu meszek to jego sprawa. Narazie wielu ciagle szczeka, szczeka a nic z tego nie ma. Ile razy juz o tym wspominales, ile razy GW pisla o powiazaniach, o kupowaniu spotkan przez Lecha i Amici. Tylko, dlaczego ciagle nie postawiono choćby zarzutów, tylko same domysly.
To Korona miala zarzuty i dlaetgo z rosnacej potegi stali sie pośmiewiskiem , bo sprowadzili zawodnikow i trenera z doswiadczeniami z Ekstraklasy a Ci byli tacy slabi, ze musieli kupować. Zobaczymy czy Lecha grajacego na licencji Amici takze spotka taki los.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 15 sie 2008, 11:21

czeher pisze:Marco juz sie tak nie napinaj jak Twoi adwersarze
To juz byl rzeczywisty sprawdzian a nie jakies tam Chazary czy Gomele, Szwajacarzy tak jak Beitar przegrali wyjazdowe spotkanie juz w sztani ot cala tajemnica
dla ciebie rzeczywisty dla innych nie, jeśli ta runda dla AmikoLecha ma być rzeczywistym sprawdzianem to niezbyt dobrze bo myślałem, że Poznań mierzy wyżej, poza takie kluby jak Grasshopers

Wisla juz jest na tym samym etapie - 1runda Pucharu UEFA :P
heheh a AmikoLech jeszcze nie awansował, a Wisła jeszcze nie odpadła :P :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 sie 2008, 11:24

Marco pisze:dla ciebie rzeczywisty dla innych nie, jeśli ta runda dla AmikoLecha ma być rzeczywistym sprawdzianem to niezbyt dobrze bo myślałem, że Poznań mierzy wyżej, poza takie kluby jak Grasshopers

Jak dla mnie to powinieneś otrzymać już PW.
Umyslne przekręcanie nazwy klubów jest tutaj karalne, a o ile mi wiadomo po fuzji klub nazywa się KKS Lech Poznań a nie jakiś AmikoLech.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 15 sie 2008, 11:28

kaczy pisze: jak dla mnie to powinieneś otrzymać już PW.
jak dla mnie to masz rację :lol:
Umyslne przekręcanie nazwy klubów jest tutaj karalne, a o ile mi wiadomo po fuzji klub nazywa się KKS Lech Poznań a nie jakiś AmikoLech.

następnym razem użyję cudzysłowia, żeby nie było że nie posługuję pseudopoprawną nazwą.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2008, 12:28

Wynik robi wrazenie, gra podoba do poprzednich spotkan, z tym, że z lepsza skutecznościa. Byłem ciekawy jak po poprażce z Bełchatowem bedzie wygladać gra Kolejorza. Widać wpadka podzialała bardzo dobrze. Rewanż to formalność choć trzeba do końca grać i nie tracić 4 bramek, tylko spokojnie dogrąc nawet remis.

Legia lepiej zagrac poprostu nie mogla, gdyby w poprzedniej rundzie miala ciut mocniejsza ekipe juz by jej w UEFA nie było. Niestety nie widze ich odrabiajacych straty w Moskwie.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 15 sie 2008, 15:36

Marco
Szkoda, że dzieciaki neo mają tak łatwy dostęp do tego portalu bo to co ty wygadujesz pod adresem Lecha jest śmieszne i żałosna próba dowartościowania zarówno siebie i Wisły... dobrze, ze nie wszyscy są takimi Wiślakami jak ty... pzdr dla normalnych ( dla Marco Wisła to pewnie TelefinikaKraków :? )

Co do Lecha to zagrali zajebisty mecz przez całe 90 minut. Sławek Peszko znów pokazał, że jest lepszy od Zająca - przy 3 bramce minął 2 zawodników schodząc do środka i podajac do Hernana. :brawo:
No i wkońcu sie przełamał i strzelił bramke
Lewy znów pokazał, że jest przyszłością (i teraźniejszością) Lecha jak i wkrótce reprezentacji :wink: jestem ciekaw co na to "eksperci" w "Szybkiej Piłce" gdzie powiedzieli, ze Lewy to zawodnik na Chazara ale nie na Wisłę i Legie :lol:

Rengifo jak zwykle miał kilka okazji ale dzisiaj bramka i asysta daja mu bardzo dobrą notę tak samo jak całemu zoespołowi. Injac znów ładnie przymierzył - on jak strzela to tylko perełki :king:

Wie ktoś kiedy losowanie rundy kwalifikacyjnej do grup PUEFA? Z góry dzięki

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 sie 2008, 15:57

MENDEZ pisze:dla Marco Wisła to pewnie TelefinikaKraków
A był/jest taki klub jak Telefonika?

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 15 sie 2008, 16:43

Zico_FCI pisze:A był/jest taki klub jak Telefonika?

chyab nie rozumiesz... sponsor - Amica sponsor Telefonika... trudne i tak nie zrozumiesz... a szkoda

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 sie 2008, 16:47

-Chyba ty nie rozumiesz. Klub Amica Wronki przenosi się do Poznania i zmienia nazwę.
-sponsor/właściciel Telefonika, a raczej Cupiał.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2008, 16:48 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 sie 2008, 16:47

Powiem szczerze, że nie przypominam sobie, by na stronie Uefy obok nazwy Wisła Kraków pojawiło się logo Telefoniki.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2008, 17:03

piwus pisze:Powiem szczerze, że nie przypominam sobie, by na stronie Uefy obok nazwy Wisła Kraków pojawiło się logo Telefoniki.

A widziales kiedyś logo Amici obok nazwy Lecha. Ktoś ma ewidentnie problem z tym, że jest możliwość polaczenie jednego klubu z drugim. Jednak co zrobić debil juz sie debilem urodzil i to jest jego problem. Z tego co pamietam Lech za soba smrodu nie zostawil, ktoś sie o pieniadze dopominał. :?: Zawodnicy nie musieli podpisywać nowych kontraktow z nowym klubem. Niektorzy tak zrobili. Amica chcac wjesc w polaczenie z Lechem musiala zaplacić za nie, za miejsca na reklame itp. To, że zrobila to przekazujac pilkarzy i kase, to jest problem, Audii daje samochody za kontrakt reklamowy, dalczego nie mozna dać pilkarzy.eot

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 sie 2008, 17:52

Jarzinho pisze:A widziales kiedyś logo Amici obok nazwy Lecha.
Obrazek

I po co było drążyć :mrgreen:?

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 15 sie 2008, 18:57

Jednak co zrobić debil juz sie debilem urodzil i to jest jego problem
ojoj mądrzy się frajer zza monitora i jeszcze się łudzi, że docinkę zapodał powalającą :lol:

A widziales kiedyś logo Amici obok nazwy Lecha
tak na stronie UEFA :lol:

bardzo zabolało i konieczna była interwencja w UEFA bo ci dobrze wiedzieli kto na jakich prawach gra
MENDEZ pisze:Marco
Szkoda, że dzieciaki neo mają tak łatwy dostęp do tego portalu bo to co ty wygadujesz pod adresem Lecha jest śmieszne i żałosna próba dowartościowania zarówno siebie i Wisły... dobrze, ze nie wszyscy są takimi Wiślakami jak ty... pzdr dla normalnych ( dla Marco Wisła to pewnie TelefinikaKraków :? )

jeszcze mi powiedz, że Polonia Warszawa to nie Groclin :lol:
jak to będzie to jest Polonia Warszawa bo ten klub wniósł nazwę i tradycję :lol: :lol:

nie muszę się dowartościowywać wystarczy popatrzeć na wszelkiego rodzaju tabele z ostatnich kilku lat jak i tabele wszechczasów
:lol:

KKS Lech Poznań
"KKS LECH POZNAŃ" SPÓŁKA AKCYJNA
Data wpisu do rejestru przedsiebiorców: 2002-06-05

no jakim cudem skoro do fuzji doszło później??
W ramach umowy holding Amica Wronki wykupił od Lecha prawa niematerialne: nazwę Lech Poznań oraz m.in. godło, znaki towarowe związane z nazwą Lech Poznań. Za pieniądze uzyskane ze sprzedaży tych praw, działacze Lecha zobowiązali się do spłacenia długów.

Miało być tak pięknie. Lech miał wziąć piłkarzy Amiki, dopasować ich do swoich kopaczy i ze sporego budżetu pana Rutkowskiego zbudować polską potęgę. Wyszło inaczej. Tak na prawdę to Amica kupiła logo, herb, nazwę, barwy i stadion Lecha.

W zawartej w grudniu zeszłego roku umowie zarządy Amiki Wronki SA i WKP Lech Poznań postanowiły o przejęciu przez Amikę Lecha. Spółka z Wronek wykupiła godło, flagę, i barwy Lecha Poznań, ale nie stadion i budynki klubowe, które należą do miasta.
Majchrzak:
Niektórzy kibice mają pewne wątpliwości odnośnie tego, że nowy twór to ten sam Lech Poznań, a nie dawna Amica w Poznaniu. Jakby pan to wyjaśnił?

Najprościej tak: WKP Lech Poznań przekazał swoje prawa do drużyny i do wszystkiego tego, co można zarejestrować w Krajowym Rejestrze Sądowym czyli na przykład znaków towarowych - podmiotowi, który się nazywa KKS Lech Poznań.
Egzystuje także WKP.
Krótko mówiąc prawdziwy WKP Lech Poznań sprzedał się Amice Wronki, a można było zainwestować w WKP Lech Poznań. Ale biznesmeni z Wronek nie byli głupcami, każdy woli mieć coś swojego.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2008, 22:48 przez Marco, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2008, 21:12

piwus pisze:I po co było drążyć ?

Proste pytanie, bo nie psrawdzam wszystkich stron.
Marco pisze:KKS Lech Poznań
"KKS LECH POZNAŃ" SPÓŁKA AKCYJNA
Data wpisu do rejestru przedsiebiorców: 2002-06-05

no jakim cudem skoro do fuzji doszło później??
Z tego co cytowałes nie iwem skad wynika, że Lech sprzedał wszystko KKS Lech... nie Amice. Reszte chyba kazdy juz dawno wiedzial. Tylko ciagle sie pytam w czym masz problem w całej tej sytuacji.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 15 sie 2008, 22:35

Jarzinho pisze:
Z tego co cytowałes nie iwem skad wynika, że Lech sprzedał wszystko KKS Lech... nie Amice.
z prasy i wypowiedzi z tamtych czasów nie chce mi się teraz szukać dokładnych źródeł.

dowiedz się więcej jak powstał(a) (spółka) KKS Lech Poznań SA z kosmosu?

otoz to WKP Lech Poznań sprzedał (wspomniane rzeczy) Amice Wronki przemianowanej na KKS Lech Poznań SA o tym świadczy KRS drogi"kolego" bo jakim cudem KKS Lech Poznań mógł być wpisany do rejestru przedsiębiorstw w 2002? czyżbyś nie wiedział kto mógł być wtedy wpisany?

jeszcze jedna ciekawostka:

Amica Sport S.S.A
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Wronki
Ulica nr: Leśna 15 A
NIP: 787-19-38-871
Regon: 634359262

Dane kontaktowe

KKS Lech Poznań Spółka Akcyjna
ul. Bułgarska 5/7
60-320 Poznań
NIP: 787-19-38-871
Regon: 634359262

cóż za zbieżność co??:D
a może cud "gospodarczy" że dwa podmioty w jednym kraju mogą posługiwać się tym samym NIP-em i numerem REGON? :lol:

Reszte chyba kazdy juz dawno wiedzial. Tylko ciagle sie pytam w czym masz problem w całej tej sytuacji.
ja nie mam żadnego problemu to mi się robi jakieś zarzuty o nie nazywanie Lechem klubu z Poznania mam do tego prawo i podstawy. bronię swojego zdania i odpowiadam argumentami a przeciwargumentów nie widzę 8)

Dla kibiców z Poznania jest to Lech ja prawa takiego nie odmawiam, poloniści z W-wy uważają, że to ich Wielka Polonia też im tego prawa nie odmawiam, ale pozwolisz, że będę miał swoje zdanie, swoje argumenty a czy je ktoś uzna czy nie (zwłaszcza w Poznaniu i okolicach) to mnie mało interesuje :)

Poszukam jeszcze cytatu Majchrzak, który powiedział ,że dla kibiców z Poznania cyfry w KRSie nie będę istotne :) pozwolisz jednak, ze dla innych Krajowy Rejestr Sądowy to bardzo konkretny zapis w państwie o nazwie Polska.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”