3. runda el. LM: FC Barcelona - Wisła Kraków [dwumecz] - Strona 8

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 14 sie 2008, 8:25

Akcja Carlesa w obronie super nie wiem z czego się tak Hierro śmiał

Zapewne ze "starego dobrego Puyola" ;)

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 14 sie 2008, 8:48

Zgadzam sie z opinia Mentora: mecz strasznie nudny....siedzialem z kumplem i od 50 minuty ziewalismy marzac kazdy z nas o wlasnym lozku :lol:

Zagralismy bardzo dobrze, Wisla nie zmusila do zadnego wysilku; nawet Pedrito robil z graczami mistrza Polski co chcial. Nowe nabytki pokazaly sie z jak najlepszej strony.
Barca Pepa , juz widziac,ze bedzie inna , niz Ryja ale nawet moze byc. Duzo skrzydel,mniej srodkiem i co mnie najbardziej zaskoczylo,to zdecydowanie mniej bezproduktywnego podawania pilki pomiedzy obroncami. Szybko nasze akcje szly do przodu czy to gora,czy dolem (prostopadle pilki Marqueza,Xaviego).

Czemu grali na zolto?

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 14 sie 2008, 9:10

Berik pisze:Czemu grali na zolto?

Bo Wisła ma dużo lepszych negocjatorów. Nie dość, że nie zgodzili się na rozegranie pierwszego meczu w Krakowie, to jeszcze załatwili, że Barca u siebie zagra w strojach wyjazdowych! Szacun.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 sie 2008, 9:26

Pique chyba nie czuje się wcale w Barcelonie jak w domu, skoro ktoś mu na ławce buty podpieprza :lol: Wyglądało jakby Guardiola miał go tam zaraz zabić.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 14 sie 2008, 11:21

Podobalo mi sie zachowanie Pepa przy 3-0 nerwy go braly na kazde nieudane zagranie i nieustannie wymagal wiecej od swoich zawodnikow. mecz bez historii, Barca miala wygrac, Wisla miala przegrac, stalo sie. moze w puefa bedzie lepiej. Szacunek dla kibicow Bialej Gwiazdy, liczny wyjazd, glosny doping, brawo

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 sie 2008, 11:25

:lol:

Pique zajrzał śmierci w oczy, ale wyszedł z tego cało :wink:

Jak do tej pory nie imponuje mi Keita. Gra nieźle, ale Toure wygląda dużo lepiej. Malijczykowi brakuje chyba jeszcze pewności. Yaya niech wraca do pełni zdrowia i pierwszego składu. Seydou będzie idealnym zmiennikiem. Zbyt często razem nie pograją chociaż i takie mecze pewnie będą.

Ciekaw jestem kto będzie grał na prawej obronie pod nieobecność Alvesa :think: Wychodzi na to, że Puyol a w środku pewnie Pique chociaż i Caceres mógłby dostawać szanse.

Ofensywny Xavi - to mi się podoba.
Berik pisze:nawet Pedrito robil z graczami mistrza Polski co chcial.
Pedro jak dla mnie co najwyżej średni mecz, ale w sumie to nie odstawał za bardzo od kolegów. Tak czy inaczej spodziewałem się więcej bo w sparingach grał lepiej a Wisła nie zagrała lepiej od wcześniejszych sparing-partnerów.

[EDIT]
Pisakk pisze:

Bo Wisła ma dużo lepszych negocjatorów. Nie dość, że nie zgodzili się na rozegranie pierwszego meczu w Krakowie, to jeszcze załatwili, że Barca u siebie zagra w strojach wyjazdowych! Szacun.
Gospodarze musieli wybiec na murawę w drugim komplecie strojów. Taką decyzję podjął arbiter spotkania, kiedy stwierdził, że podstawowe barwy Barcelony są zbyt podobne do kolorów obu kompletów strojów, które krakowianie zabrali ze sobą do Katalonii – czerwonego (pierwszego) i niebieskiego (drugiego).

W rewanżu Barça zagra w podstawowym komplecie strojów, Wisła zaprezentuje się na biało.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 sie 2008, 11:52

Tak, jak powiedział kiedyś dyrektor Bednarz, to są zupełnie inni genetycznie zawodnicy - przekonuje Boguski. - Ta technika, ta wydolność, jest nieporównywalna z tym, co my prezentujemy.
Nie wiem czy w LM można używać genetycznie zmodyfikowanych piłkarzy :think: Chyba nas zdyskwalifikują :cry:
Mentor pisze:Jak do tej pory nie imponuje mi Keita. Gra nieźle, ale Toure wygląda dużo lepiej
Jak Henry miały tak wyglądac w sezonie jak wczoraj z wisła to iniesta mógłby iść do środka pola Titi na lewy atak a Kaita mógłby być powoli wprowadzany do składu. tylko czy mecz z Wisła może być miarodajny :roll: Hleb chyba narazie też nie jest gotowy do gry w pierwszym składzie

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 sie 2008, 12:26

Hleb być może odstaje kondycyjnie. W pierwszych meczach sparingowych nie grał właśnie z tego powodu. Potem dostawał więcej minut, ale być może to jeszcze za mało na pierwszy skład w meczu o stawkę.

Jeśli chodzi o Titiego to ja osobiście tonuję emocje. W ubiegłym sezonie też miewał takie przebłyski w meczach z ogórkami (chociaż hat-trick z Levante) a potem był różnie. Końcówkę sezonu miał lepszą i liczyłem na to, że dobrze rozpocznie nowy sezon. Pozostaje nam czekać. Wczorajszy mecz nie był miarodajny.
grzegorzfcb pisze:Jak Henry miały tak wyglądac w sezonie jak wczoraj z wisła to iniesta mógłby iść do środka pola Titi na lewy atak
Przecież cały czas tak gramy :> :P

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 14 sie 2008, 12:55

CHarlie pisze:No niestety mam dla kibiców Barcelony złe wiadomości. Przeprowadziłem analizę i wychodzi, że wasza Barca wcale nie jest faworytem. Nie jest pewne, czy trzecia drużyna Hiszpanii zagra takim składem, ale nawet jeśli nie, to nie ma to większego znaczenia.
Oto ta analiza:
Bramkarz: Pawełek i Valdes są niedoceniani i o obu mówi się, że są za słabi, żeby reprezentować takie kluby jak Wisła i Barcelona. Jednak Pawełek w tamtym sezonie puścił jednak tylko 0,55 gola na mecz, a Valdes aż 0,88 gola na mecz. Tak więc 1-0 dla Wisły
Prawa obrona: Baszczyński vs Dani Alves - podobni gracze, obaj świetnie radzą sobie w ofensywie, a czasem zapominają o obronie. Remis, tak więc 2-1 dla Wisły
Środek obrony: Cleber vs Marquez - Cleber wyznaje zasadę, że piłka może koło niego przejść, ale zawodnik z piłką już nie. MArquez takiej zasady nie wyznaje stąd punkt dla Wisły. 3-1

Środek obrony; Diaz vs Puyol - Puyol został uznany za najlepszego obrońcę mistrzostw Europy. Diaz z kolei regularnie gra w reprezentacji Kostaryki. W dodatku Diaz wygląda trochę jak Ronaldinho. W dodatku jest wyższy od Puyola. Ale niech będzie remis. 4-2 dla Wisły
Lewa obrona: Piotr Brożek vs Abidal - Kolejna porównywalna para, Piotr jest lepszy w ofensywie, a Eric ciut lepszy w obronie. Remis, 5-3 dla Wisły.
Prawa pomoc: Łobodziński vs Hleb - Po tym co pokazał Łobodziński z Beitarem chyba nie ma wątpliwości kto jest lepszy. Czy Hleb zaliczył kiedyś asystę przewrotką? Nie wydaje mi się. W dodatku reprezentant Białorusi jest nowy w Barcelonie i jeszcze nie jest zgrany z drużyną, czego o Łobo powiedzieć nie można. Punkt dla Wisły, 6-3.
Defensywny pomocnik: Sobolewski vs Yaya Toure - obaj dysponują niezłym uderzeniem z dystansu i obaj są dobrzy w destrukcji. Remis 7-4
Defensywny pomocnik: Cantoro vs Keita - Mauro może ma za sobą najlepsze lata, ale to wciąż świetny defensywny pomocnik i doświadczony, czego o Keicie nie można powiedzieć. Jednak Seydou też nie jest złym graczem, więc niech będzie remis, jednak ze wskazaniem na Mauro. 8-5 dla Wisły.
Ofensywny pomocnik: Jirsak vs Xavi - Jirsak w Wiśle aklimatyzował się długo, ale już wiosną prezentował wyborna dyspozycję. Xavi coś tam grał na mistrzostwach Europy, więc też nie jest zły. Obaj potrafią zagrać dobrą prostopadłą piłkę, jednak o takiej bombie z dystansu jaką na Jirsak Xavi może tylko pomarzyć. W dodatku Jirsak strzelił bramkę Liverpoolowi, a Xavi wraz z całą drużyną Barcelony dał dupy przeciwko Liverpoolowi 1,5 roku temu. Punkt dla Wisły. 9-5
Lewa pomoc: Boguski vs Iniesta. Iniesta na ME grał na skrzydle i nie wychodziło mu to najlepiej, zdaniem niektórych był najsłabszym ogniwem mistrzów Europy. Natomiast Boguski to urodzony skrzydłowy, który wyróżnia się wielką pracowitością i walecznością. Oczywiście punkt dla Wisły, 10-5
Napastnik: Paweł Brożek vs Henry - Guardiola nie lubi Eto'o, więc pewnie zagra Henry. Paweł Brożek to prawdziwa maszynka do strzelania goli, jest w znakomitej formie i boja sie go wszyscy bramkarze. Henry w dobrej dyspozyzji był pare lat temu, teraz jest cieniem piłkarza z Arsenalu, a jego wyczyny strzeleckie nie umywają się do wyczynów Brożka. Kolejny punkt dla Wisły, 11-5.

Wynik 11-5 dla Wisły, ale postanowiłem jeszcze porównać 2 istotne rzeczy.

Trener: Maciej Skorża vs Josep Guardiola - Skorża ma doświadczenie, zdobył w Polsce wszystko co było do zdobycia. A Guardiola? Piłkarzem był dobrym, ale póki co jako trener nie osiągnął nic. Punkt dla Wisły, 12-5.

Kibice: Kibice Wisły dopingują swój zespół przez 90 minut, kibice Barcelony przez 90 minut wpierdalają popcorn. Jak piłkarze Barcelony usłyszą doping przy Reymonta to pewnie się posrają ze strachu. Kolejny punkt dla Wisły 13-5.

Wynik 13-5 nie pozostawia żadnych wątpliwości. Barcelona nie ma szans w starciu z Wisłu i będzie grać tylko o uniknięcie kompromitacji. Ale nie martwcie się Puchar UEFA to całkiem przyjemne rozgrywki, dzięki którym będziecie mogli skupic się w końcu na PD, gdzie od 2 lat leje was Real. Pozdrawiam
Dawno tak smiesznego komenta nieprzeczytałem :lol2:

Bo Barca dalej nalegała że pierwszy mecz gra na wyjedzie

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 sie 2008, 17:12

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 sie 2008, 17:15

Bardzo ciekawe :roll:

Ale wydaje mi się że gdyby to była prawda to na Reymonta moglibyśmy mieć pogrom (tego) tysiąclecia :lol:

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 15 sie 2008, 17:34

nie wiadomo czy ich ukaraja bo wielcy zawsze mieli latwiej (vide inter gdy dida dostal raca, za cos takiego polski klub nie moglby przez co najmniej sezon grac w lm) ale ja i tak bym tego nie chcial. barca wygrala i nie powinno sie tego zmieniac przez cos takiego. co innego gdyby hleb walnal nam ze 4 bramy ale zagralismy na zenujaco slabym poziomie i awans przez takie niedopatrzenie (albo arogancje, ale nie bede tu wyrokowal) bylby niesmaczny.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 sie 2008, 18:27

Gdyby to była prawda to walkower pewnie byłby możliwy, ale wątpię, aby to była prawda. Ostatecznie ludzie w Barcelonie wiedzą co to znaczy grać w europejskich pucharach i z czym to się wiąże. Nie wiem skąd miałoby się wziąć takie uchybienie.

O tym, że może być coś na rzeczy świadczy strona UEFA. Mimo że od meczu minęło już kilka dni, nie zostały wciąż podane oficjalne składy zespołów z meczu FC Barcelona - Wisła Kraków.
Hmm jakoś ja te składy znalazłem :lol:

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 15 sie 2008, 18:48

Hmm jakoś ja te składy znalazłem :lol:
podaj link

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 sie 2008, 19:06

Nie da się podać linku, ale mogę Ci podać instrukcję jak dotrzeć tam gdzie dotarłem ja:

1. http://www.uefa.com/
2. UEFA CHAMPIONS LEAGUE
3. MATCHCENTRE
4. Wyskoczy Ci mniejsze okienko a w jego prawej części masz wyniki poszczególnych spotkań. Kliknij na wynik spotkania Barcelona - Wisła a ujawnią się składy. Jeżeli to nie są oficjalne składy to nie wiem gdzie można znaleźć bardziej oficjalne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”