To, że Zieńczuk jest przezajebisty w naszej Ekstraklasie to wie kazdy, na puchary nie ma niestety jaj. To jest jego problem i Wisly, bo Wisla potrzebuje zawodnikow, ktorzy poziom w polskiej lidze w jakims stopniu przenosza na arene europejska. Po wczorajszym spotkaniu ja widzialem tylko Brozka, ktory to robi. Reszte msuialbym sporo naciagać, żeby tak o nich powiedzieć.
Akurat po wczorajszej postawie Wiślakow, jakoś nie byłem happy, że Głowacki czy Brozek nie pojechali na Euro. Dla mnie nadal mogli być bardziej wartosciowymi zawodnikami dla kadry niz kaleki, ktore tam pojechaly(oczywiscie nie wszyscy).
Co do dzisiejszej Legii, dla mnie za duzo sie nie zmienilo, Legia awan ma przesadzony, ale w grze to moze skutecznosc na +. Nadal duzy chaos mimo wszystko w drugiej lini. Majac Gize, Rogera czy Iwańskiego nei pwoinno być tylu rzucajacych sie w oczy strat. Iwański do 3-1 podawal chyba tylko do tyłu. Defensywa na tle przeciwnika takze nie wygladała zajefajnie.
Plus to oczywiscie i Szałachowski, jak sie nie polamie to bedzie z niego miala zapewne pozytek Legia.