Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 58

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 30 lip 2008, 23:48

Wisła zagrała słabe spotkanie a zwycięctwo Beitaru jak najbardziej zasłużone, choc szkoda, bo prowadziliśmy :( Mimo tego z wyniku zaskoczony nie jestem - ten zespół wogóle się nie wzmocnił. BA, pozbyli sie Dudki (chyba najlepszy piłkarz Wisły a napewno filar defensywy), nie wiadomo co z Kokoszką, Paulista też już nie gra i zero wzmocnień. Jak przejdzie Wisła Beitar to w III rundzie odpadnie niemal napewno. No bo kto ma grać - Dawidowski ma dać awans polskiej drużynie? Niedzielan? Jest Brożek ale to za mało - ale takie są efekty upierania się zarządu, że team nie potrzebuje wzmocnień tj trasferów w tym okienku - przynajmniej nie na gwałt.

Jutro PUEFA i awans Legii pomimo katastrofy na Łazienkowskiej powinien być pewny - moze bramkowo zremisować ale wątpie aby Homel (polska II Liga) strzeliła cos do bramki Muchy :roll:

Lech Poznań to drużyna, która jako jedyna (póki co) pokazała, że piłkę kopać potrafią, choć nie raz brakowało wykończenia i wynik 2:0 powinien być minimalny ale z jednobramkowym zabezpieczeniem Lechici i tak są w 99% w dalszej fazie 8)
A chyba wiesz co to znaczy 1 gol - np jedna dziura w obronie rywala, chwila dokocentracji itp.
Tylko, że takie same sznase ma zespół z Izraela - dziura i po zawodach (dla mnie 60-40 dla Beitaru)

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 30 lip 2008, 23:57

MENDEZ pisze:BA, pozbyli sie Dudki (chyba najlepszy piłkarz Wisły a napewno filar defensywy)
:lol:
Zamilcz jeżeli nie wiesz kto jest i był najlepszym piłkarzem
MENDEZ pisze:nie wiadomo co z Kokoszką, Paulista też już nie gra i zero wzmocnień. Jak przejdzie Wisła Beitar to w III rundzie odpadnie niemal napewno. No bo kto ma grać - Dawidowski ma dać awans polskiej drużynie? Niedzielan? Jest Brożek ale to za mało - ale takie są efekty upierania się zarządu, że team nie potrzebuje wzmocnień tj trasferów w tym okienku - przynajmniej nie na gwałt.

Jutro PUEFA i awans Legii pomimo katastrofy na Łazienkowskiej powinien być pewny - moze bramkowo zremisować ale wątpie aby Homel (polska II Liga) strzeliła cos do bramki Muchy :roll:

Lech Poznań to drużyna, która jako jedyna (póki co) pokazała, że piłkę kopać potrafią, choć nie raz brakowało wykończenia i wynik 2:0 powinien być minimalny ale z jednobramkowym zabezpieczeniem Lechici i tak są w 99% w dalszej fazie 8)A chyba wiesz co to znaczy 1 gol - np jedna dziura w obronie rywala, chwila dokocentracji itp.
Tylko, że takie same sznase ma zespół z Izraela - dziura i po zawodach (dla mnie 60-40 dla Beitaru)

Kokoszka już nie gra w Krakowie. Niech sobie połamie nogi w lidze Włoskiej. Natomiast Lech pokazał że umie grać w piłkę ?
Z KIM ?!
A ja się będę cieszył jak przereklamowana jak co roku drużyna Smudy odpadnie.
Jeżeli nie wiesz co się dzieje w zarządzie Wisły odnośnie transferów zamilcz po raz drugi.
Tylko że nie zapominaj że Wisła rewanż gra u siebie, a to zmienia postać rzeczy.
Wierzę w Wisłę.
Wygramy.
Awansujemy
Zamkniemy usta wszystkim tym którzy są przeciwko nam.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 31 lip 2008, 0:05

paku pisze:Zamilcz jeżeli nie wiesz kto jest i był najlepszym piłkarzem

1. napisłem chyba - tj jeden z najlepszych, oprócz Głowackiego

paku pisze:Z KIM ?!

No tak nie przereklamowana Wisła zagrała z potegą Europy. Lech również grał na niewygodnym ( a nawet bardziej) terenie z solidnym klubem ( jak na Azerbejdżan) aha przynjamniej pokazał, że umie grać, narzucić tempo.

paku pisze:A ja się będę cieszył jak przereklamowana jak co roku drużyna Smudy odpadnie.

To sie nigdy nie skończy... :shock: nie wiem czym sie cieszyć! Że polska piłka sięgnie dna dna(bo już jest dno)

paku pisze:Zamkniemy usta wszystkim tym którzy są przeciwko nam.
Cos przeciwko Wiśle nie jestem wiec nie traktuj wszystkich jak wrogów :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 lip 2008, 0:09

paku pisze: Jeżeli nie wiesz co się dzieje w zarządzie Wisły odnośnie transferów zamilcz po raz drugi.
Tak z czystej ciekawości możesz mi powiedzieć, co się dzieje? Bo plotek w środowisku masa, już rzekomo wszystko miało być załatwione, a tu jednak cisza. Ciekaw jestem, bo wiem, że nie mam dostępu do wiadomości z pierwszej ręki, może wiesz coś ciekawszego ponad wislakrakow.com? :)
paku pisze:A ja się będę cieszył jak przereklamowana jak co roku drużyna Smudy odpadnie.
Lech ma w tym sezonie naprawdę mocny zespół. Jeśli nic się nie popsuje, to jutro powinna być strzelanina.

A rewanż na Reymonta będzie zagadką - albo Skorża umotywuje piłkarzy jak większość trenerów polskich przy takim wyniku - gramy na 1:0 i golimy frajerów - to będzie dramat, bo Beitar strzeli raz i będą jaja. Ale jeśli Skorża odrobi pracę domową, to powinno być ok.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2008, 0:16

Mecz mi się podobał, bo była dramaturgia, zwłaszcza w drugiej połowie. Wisła zagrała lepiej niż sądziłem, że zagra. Strzelili gola, mieli dobre okazje, szkoda że tylko 1 wykorzystali. Baitar zagrał podobnie jak Wisła, mieli mmenty przewagi i takie, gdzie tylko się bronili. Na pewno się do pokonania. Teraz już wiemy co sobą prezentują, bo przed meczem to był jeden duży znak zapytania.
Pawełek to troche taki Lehmann, kilka razy popisał się kapitalnym refleksem, jak chociażby przy strzale Baszczyńskiego :lol: no, ale piłkę "wypluł" o 3 razy za dużo.

Wynik nie jest jakiś tragiczny, choć mogło być zdecydowanie lepiej.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 31 lip 2008, 9:53

Wilmore pisze:
paku pisze: Jeżeli nie wiesz co się dzieje w zarządzie Wisły odnośnie transferów zamilcz po raz drugi.
Tak z czystej ciekawości możesz mi powiedzieć, co się dzieje? Bo plotek w środowisku masa, już rzekomo wszystko miało być załatwione, a tu jednak cisza. Ciekaw jestem, bo wiem, że nie mam dostępu do wiadomości z pierwszej ręki, może wiesz coś ciekawszego ponad wislakrakow.com?.
A więc sprawa ma się tak. Nei prawdopodobnie w Wiśle od piątku. Natomiast jak będą Wisła przejdzie 2 rundę będą dalsze wzmocnienia. Nazwisk nie podam bo sam ich nie znam, ale jest coś mocnego szykowanego.

wilku100
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wilku100 » 31 lip 2008, 10:51

El. LM Beitar Jerozolima - Wisła Kraków

30.07.2008 godz. 20:00

0-1 Paweł Brożek

Kod: Zaznacz cały

http://rapidshare.com/files/133747769/Beitar_Jerozolima_-_Wis__322_a_Krak_w_0-1.avi
1-1 Baruchyan

http://rapidshare.com/files/133749543/Beitar_Jerozolima_-_Wis__322_a_Krak_w_1-1.avi
2-1 Baruchyan

http://rapidshare.com/files/133752369/Beitar_Jerozolima_-_Wis__322_a_Krak_w_2-1.avi
Wszystkie bramki:

http://rapidshare.com/files/133756726/Beitar_-_Wisla_30.07.2008.rar

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 lip 2008, 11:14

Do końca zycia bede pamietal debila - kibica Legii, ktory po wyelminowaniu Legii przez Schalke, powiedzial w TVN, ze chcialby czy bylby szczesliwy jakby Wisla przegrała z niemiecka druzyna iodpadla wtedy w UEFA. Teraz bede mial duecik.
Zadowolony bede jak Legia wygra, Wisla wygra i beda grac w dalszych fazach.
Kiedy Lech był przereklamowany, to jest ciekawe, 3 lata temu kiedy, 2 lata temu, rok czy teraz.
paku pisze: Natomiast Lech pokazał że umie grać w piłkę ?
Z KIM ?!

Na tle druzyny Azerskiej wypadl bardzo korzystnie, nie zostawiajac cienia watpliwości, ktora druzyna jest lepsza. Patrzac na fakt, ze druzynie zagrało od poczatku 3 nowych zawodnikow, 4 wszedł w drugiej polowie, to obraz gry musi cieszyć.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 31 lip 2008, 13:05

I znów dmuchanie balonika że Wisła w rewanżu zwycięży.Nie mówię że nie,ale wczorajsza postawa Wiślaków mnie nie powaliła.Tak jak ktoś wspomniał,były momenty przewagi,były sytuacje,ale czy były prawdziwe "setki" dla Wisły?Były sytuacje Sam na Sam?Było klepanie piłki z pierwszej na polu karnym Beitaru?
NIE

A no właśnie.I dlatego śmiem twierdzic że Wisła sobie w rewanżu nie poradzi.
Nie od dzisiaj wiadomo że Europejskie Puchary to nie polski klimat. :wink:
Już widzę jak mnie z błotkiem mieszacie:)Ale to ja jestem szarą eminencją tego forum :lol: HeHe

Co do wczorajszego meczu,dodam że jak oglądam polskie drużyny w akcji to dosięga ich lekka trauma :wink: Może nie powinienem więcej meczy polskich ekip oglądac;)
Ale trzeba sobie prosto w oczy powiedziec że poziom polskiej piłki jaki jest to każdy widzi.

Nie chciał bym oglądac Wisły w grupie LM.Dlaczego?Bo tvp pokazywali by tylko ich mecze;p a to była by katoprga dla oczu :wink:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 31 lip 2008, 13:19

Marcin87 pisze:Nie mówię że nie,ale wczorajsza postawa Wiślaków mnie nie powaliła

A powaliła Cię postawa Beitaru? W sumie obie drużyny są na podobnym poziomie pod względem sportowym więc szanse wciąż oceniam pół na pół.

Szkoda, że liga nie zaczęła się normalnie bo dawałoby to Wiśle jakiś większy handicap. Osobiście wczoraj spodziewałem się lepszej gry ze strony Żydów. Muszę powiedzieć, że lekko mnie rozczarowali :lol: . Ale kuponik i tak wszedł więc nie ma tragedii.

Zieńczuk to jest jednak fenomen. Na polską ligę to jest mocarz, ale gdy przychodzi meczyk pod batutą UEFA czy FIFA to staje się Zieńczuczkiem...Ciągle pamiętam mu mecz z PAO :twisted: .

Pawełek [*]
GW po meczu [*]

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 31 lip 2008, 13:44

Pisakk pisze:A powaliła Cię postawa Beitaru?
Nie wiem.Nie wiem jak grają w lidze.Ale z tego co mówili eksperci w studio to Beitar przetrzepał resztę izraelskiej stawki,i jest aktualnym mistrzem :wink:

Pisakk pisze:Zieńczuk to jest jednak fenomen. Na polską ligę to jest mocarz, ale gdy przychodzi meczyk pod batutą UEFA czy FIFA to staje się Zieńczuczkiem...Ciągle pamiętam mu mecz z PAO Twisted Evil .
To się odnosi do większości polskich graczy.Na swoim podwórku grają jak grają,a jeśli przychodzi do starcia z zagraniczna drużyną to zaczyna się robic nie ciekawie

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 lip 2008, 13:56

Pisakk pisze:GW po meczu [*]
To fakt. Jak zwykle zgadzam się z tym, co tam wypisują, to dzisiejszy opis meczu w GW jest żenujący.

kamiljozefkowo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamiljozefkowo » 31 lip 2008, 15:58

Na lekką osłodę dziś obie drużyny awansują do dugiej rundy kwalifikacji ligi mistrzów, bo nie sądzę, żeby tacy rywale je wyeliminowały

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 lip 2008, 16:00

kamiljozefkowo pisze:Na lekką osłodę dziś obie drużyny awansują do dugiej rundy kwalifikacji ligi mistrzów
Patrząc na to, jak gra i co planuje Wisła, a jak Lech i Legia, to jeszcze dużo czasu minie, zanim te ekipy zagrają w drugiej rundzie eliminacji LM :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 lip 2008, 18:18

Meczu nie widziałem ale jak piszecie że Zieńczuk słabo zagrał to macie odpowiedź dlaczego tak a nie inaczej spisywał się na ostatnim Euro :P Bo przecież dlatego że on nie pojechał nie wyszliśmy z grupy :roll:
A jak grali inni zawodnicy Wisły - Brożki itp :?: i może jakiś wtajemniczony Wiślak wytłumaczy mi dlaczego nie było wzmocnień aby powalczyć o LM bo przynajmniej wg prasy pół roku temu Wisła wzmacniając się już myślała o el. do LM a teraz nawet chyba jest gorzej (jest?) :?:

PS Kibole Legii spalili Białoruś i ruszyli na Moskwę :twisted: Oczywiście oni nie mają nic z prawdziwych Polaków i reszta przy nich to baranki :roll:
PS2 Legia nawiązuje do tradycji i teraz nawet Białorusini są dla nas za mocni :roll:
<Pomnik Urbana> ja -> :rydzyk:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”