Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 214

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 lip 2008, 13:37

red85 pisze:A czego się tyczy powyższy post?

Twojego nie na miejscu porównania Eto'o z Sahą .... To tak jakbyś porównał Fiata z Mercedesem inna klasa ;)
A jak dla mnie jest nieco inaczej. Na szycie już był i z niego zszedł.
Co nie zmienia faktu że nadal jest lepszy od Brby czy w/w Sahy ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2008, 13:50

red85 pisze:Na szycie już był i z niego zszedł.
Dlaczego zszedł? Tylko dlatego, że nie grał z powodu kontuzji? Przecież kiedy gra to wciąż strzela tyle bramek co zawsze, czyli bardzo dużo.

Czekam na odpowiedź bo nie rozumiem tego.
red85 pisze:Musicie mieć Guardiolę za idiotę jeśli twierdzicie, że chce pozbyć się takiego fenomena (Waszym zdaniem) jak Etoo.
Musisz być niezłym ignorantem jeżeli uważasz, że Eto'o jest na wylocie bo Gaurdiola uważa go za słabego/zbyt słabego piłkarza.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 lip 2008, 13:58

Ja mysle, ze trzeba sprzedac wszystkich pilkarzy, ktorzy grali w Paryzu, byli na szczycie i teraz z niego spadli.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 lip 2008, 14:05

Twojego nie na miejscu porównania Eto'o z Sahą .... To tak jakbyś porównał Fiata z Mercedesem inna klasa
Czytać! A najlepiej - czytać ze zrozumieniem!
Co nie zmienia faktu że nadal jest lepszy od Brby
Zapomniałeś dodać, że Twoim zdaniem.
Dlaczego zszedł? Tylko dlatego, że nie grał z powodu kontuzji? Przecież kiedy gra to wciąż strzela tyle bramek co zawsze, czyli bardzo dużo.

Czekam na odpowiedź bo nie rozumiem tego.
Wystarczy go zobaczyć w akcji. To już inny napastnik niż kilka lat temu. Wolniejszy, już nie tak przebojowy. Ja to widzę i chyba nie tylko ja.

A mistyk po swoje - plecie dalej głupoty.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 lip 2008, 14:15

Zapomniałeś dodać, że Twoim zdaniem.

Moim :?: Ja widzę że podobne zdanie ma jeszcze kilka osób poza Tobą ;) Ale żyj dalej w swoim Świecie ;)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 lip 2008, 14:55

Czyli tak, Eto'o gra mocno przeciętnie pomimo tego, że strzelił prawie tyle samo goli co miał wystepów - coś jak Ronaldo. Tylko, że Ronaldo gra w United i jak ustrzeli hat trick z Derby - najsłabszą ekipą w historii Premier League to jest zajebisty, bo zniszczył frajerów, ale jak Eto'o strzeli 3 gole Levante, to "zjazd na ziemie" bo to ogórasy były
Wiedziałem, że pójdzie takie porównanie...:lol: ale jeśli porównujesz jakieś zrywy raz na 2-3 miesiące...do typa który tydzień w tydzień przez 8 miesięcy niszczył to już Twoja sprawa, wypada mi pogratulować i nawet z tym nie polemizować, bo to jest tak głupie, że aż szkoda.
Eto`o jest slaby, ostatnie sezony nic nie gral w Barcelonie, trzeba go oddac za 20 kg miesa i zajac sie Dymitarem, ktory w zeszlym sezonie strzelil mniej bramek niz tragiczny Eto`o
Już to mówiłem i powtórzę Gole to nie wszystko.
Samuel miał tak słabe sezony, że borykając się z groźnymi kontuzjami i grając mało strzelał więcej bramek od chociażby Rooney'a grającego prawie 2x więcej.
Jedno pytanko. Czyli w poprzednich dwóch sezonach Etoo był lepszy niż Rooney, bo strzelił więcej goli? :lol: Czyli kilka lat temu Stasiek Svitliica był lepszy od Frankowskiego czy od Żurawskiego bo strzelił więcej bramek? Z takim ignoranctwem nie ma po prostu co dyskutować. Radzę poszukać tego lekarza. Po drugie radze, kupić canal+ i oglądać oglądać i jeszcze raz oglądać w akcji Rooney'a czy Berbatov ile oni swoją grą ustawieniem podaniami dają dla drużyny. Ile dzięki temu zawodnikom zyskuje zespół. Był kiedyś u nas taki napastnik, walił gole za golami chwała mu za to wygraliśmy z nim 2-3 czy Mistrzostwa przez 6 lat, cała gra była ustawiona pod niego. Odszedł zastąpił go napastnik, któy nie stoi tylko w polu karnym, ale i potrafi z niego wyjśc zejść do skrzydła etc. efekt 2 Mistrzostwa i Puchar Europy. Powiesz, że złożyło się na to wiele czynników, a ja Ci powiem, że jednym z tych wielu było właśnie to o czym napisałem. Także jak już mówiłem ignoranci niech nadal tylko patrzą w statsy.
A porównywanie go do Berbatova, który w Tottenhamie nie powala, a nie sprawdził się w wielkim futbolu, jest niesmaczne. Ale kibiców United stać na wiele.
Po raz kolejny! Pędź szybko po canal+ i oglądaj oglądaj i oglądaj bo człowieku GÓWNO wiesz.
wiec 18 mln euro za Eto`o to odpowiednia suma
skończ człowiek z grzybami i czytaj dokładniej. Jak ktoś pisał 18 mln to miał na myśli funty.

O Saszy juz wspomniałem pisząc o Nistelrooy'u. Rok 2006 wiosna kapitalna, Holender nie wąchał murawy, na jesienni ponownie kapitalny, świetna współpraca z Roo. Fergie bez żalu oddał Holendra bo wiedział kogo ma. I tak samo go skończyły kontuzje. I mam pamiętać o jednym sezonie.

A panom z Barcelony po raz kolejny zalecam się obudzić. Nie wygraliście NICZEGO od dwóch lat. Także panowie jeszcze raz przestać bujać w obłokach, era 2 pięknych lat minęła, wiem że boli, ale nic nie poradzę wróciliscie na swoje miejsce :)

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 28 lip 2008, 15:11

Kamil232 pisze:Nie wygraliście NICZEGO od dwóch lat. Także panowie jeszcze raz przestać bujać w obłokach, era 2 pięknych lat minęła, wiem że boli, ale nic nie poradzę wróciliscie na swoje miejsce
A wasze gdzie jest? Dwa zwyciestwa w LM, jedno fartowniejsze od drugiego. Przy czym w żadnym z finalow nie zasluzyliscie tak naprawde na zwyciestwo.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 28 lip 2008, 15:17

arek_ahig pisze:Dwa zwyciestwa w LM, jedno fartowniejsze od drugiego. Przy czym w żadnym z finalow nie zasluzyliscie tak naprawde na zwyciestwo.
Naucz sie w końcu do cholery, że w sporcie nie ma 'zasłużyliście'.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 lip 2008, 15:18

arek_ahig pisze:Przy czym w żadnym z finalow nie zasluzyliscie tak naprawde na zwyciestwo.

Nie ośmieszaj się w LM liczy się całokształt a nie tylko finał w przekroju całego turnieju to my byliśmy najlepsi poza tym gdyby nie Cech w bramce The Blues mogliśmy już finał mieć rozstrzygnięty w pierwszej połowie ;) Kamilowi nie chodziło także tylko o LM ale o ligę a tam też za wiele ni pokazaliście w tym sezonie tylko 3 miejsce :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 lip 2008, 15:28

arek_ahig pisze:A wasze gdzie jest? Dwa zwyciestwa w LM, jedno fartowniejsze od drugiego. Przy czym w żadnym z finalow nie zasluzyliscie tak naprawde na zwyciestwo.
Bez przesady, nie zniżaj się do poziomu takiego Kamila, który nie dość, że nie jest na bakier z kulturą słowa, to jeszcze z rzeczywistością.
United po prostu na ostatni triumf zasłużyło, a to, że w finale lepsza była Chelsea niczego nie oznacza.
Tak samo jak to, że w ostatnich paru miesiącach Berbatov sprawiał lepsze wrażenie od Eto'o.
Nikt nie pomyśli o tym (ale mnie to nie dziwi u niektórych fanów United), że Eto'o był kontuzjowany, a gdy był zdrowy, to Barcelona grała o niebo lepiej, zaś Berbatov zdrowy był cały czas. Czym miał błyszczeć więc Eto'o? Nie dość, że kontuzjowany, to jeszcze gustu w modzie też mu brak. :wink:
Ciekaw jestem, jak bardzo by wszyscy fani United cieszyli się, gdyby zamiast Bułgarem interesowały się Diabły Eto'o. A tak kolejny raz działa zasada - nieważne, że X słabszy, ważne, że swój, to najlepszy. :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lip 2008, 15:31

Kamil232 pisze:ale jeśli porównujesz jakieś zrywy raz na 2-3 miesiące...do typa który tydzień w tydzień przez 8 miesięcy niszczył to już Twoja sprawa, wypada mi pogratulować i nawet z tym nie polemizować, bo to jest tak głupie, że aż szkoda.
Ty coś czytasz, ale do końca nie wiesz chyba o co chodzi.
Ja nie porównuje dokonań obu piłkarzy w minionym sezonie. Stwierdzam jedynie fakt.

Ronaldo strzeli z ogórkami 3 gole to go wychwalasz, ale jak Eto'o strzeli to lekceważysz - bo to ogórki były. Ile grali i ile strzelali w sezonie w innych meczach nie ma w tym momencie znaczenia.
Kamil232 pisze:skończ człowiek
to jest zajebisty zwrot, taki rozpaczliwy trochę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 lip 2008, 15:33

Już to mówiłem i powtórzę Gole to nie wszystko.

zalezy dla jakiego typu napastnika...Samuel jest rozliczany za strzelanie goli i robi to naprawde dobrze.statystyki nie klamia...

Bulgar jest dobrym pilkarzem ale nie osiagnal poziomu na ktorym gral i gra Eto'o..
Ostatnio zmieniony 28 lip 2008, 15:36 przez mete, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 lip 2008, 15:34

Wilmore pisze:Ciekaw jestem, jak bardzo by wszyscy fani United cieszyli się, gdyby zamiast Bułgarem interesowały się Diabły Eto'o

Ja bym się cieszył i to niezmiernie ale nie da się niektórym wytłumaczyć tego że Samuel jest lepszy od Bułgara ale co zrobisz ... Myślę sobie tak jeśli sprowadzilibyśmy Eto'o o czym marzę on nie dostał by żadnej kontuzji to prawie wszyscy kibice United byli by wdzięczni Fergiemu za to że sprowadził byłego gracza Barcelony a nie Dimitara ;)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 lip 2008, 15:40

Ciekaw jestem, jak bardzo by wszyscy fani United cieszyli się, gdyby zamiast Bułgarem interesowały się Diabły Eto'o. A tak kolejny raz działa zasada - nieważne, że X słabszy, ważne, że swój, to najlepszy.
Nie mierz wszystkich swoją miarą. Berbę cenię od lat i chciałem go już na OT, kiedy odchodził z Bundelsigi. Teraz jest jeszcze lepszym graczem i jestem przekonany, że otoczony najlepszymi grajkami będzie jeszcze bardziej wartościowym piłkarzem.
Nikt nie pomyśli o tym (ale mnie to nie dziwi u niektórych fanów United), że Eto'o był kontuzjowany, a gdy był zdrowy, to Barcelona grała o niebo lepiej, zaś Berbatov zdrowy był cały czas. Czym miał błyszczeć więc Eto'o?
I dlatego wypadł z obiegu tych najlepszych. Klasę musi ponownie potwierdzić, bo utrzymać się na szczycie jest dużo trudniej niż się na niego wdrapać. A Etoo ze szczytu spadł i kwota 18 mln. funtów, o której mówił Kamil, jest na moje oka jak najbardziej rozsądna.

PS że niby w finale LM byliśmy gorsi od CFC? Dobry żart, ale to nie jest topic o dowcipach.

EDIT
Ja bym się cieszył i to niezmiernie ale nie da się niektórym wytłumaczyć tego że Samuel jest lepszy od Bułgara ale co zrobisz ...
A niektórym się nie przetłumaczy, że ktoś może mieć inne zdanie. Etoo BYŁ GANIEALNY kilka lat temu. Teraz to już inny zawodnik. Berbatov zaś z roku na rok notuje progres i jestem przekonany, że w wielkim klubie by błyszczał. Moje zdanie opieram na WŁASNYCH obserwacjach(ja po prostu oglądam mecze regularnie, a swoje poglądy nie buduję tylko w oparciu o środowe wieczory z TVP). Nie próbuję nikomu wmówić, że to jest prawda absolutna, ale mam PRAWO, aby tak sądzić. Tak trudno to zrozumieć ?
Ostatnio zmieniony 28 lip 2008, 15:47 przez red85, łącznie zmieniany 2 razy.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 28 lip 2008, 15:45

Wilmore pisze:Ciekaw jestem, jak bardzo by wszyscy fani United cieszyli się, gdyby zamiast Bułgarem interesowały się Diabły Eto'o.
Hm, swego czasu było sporo plotek o zainteresowaniu ze strony sir Alexa właśnie Samuelem. Niemniej jednak nei wiem czy było to poruszane w tym temacie ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”