Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post autor: Kamil232 » 27 lip 2008, 23:50

Na początek za nami kolejne dwa sparingi.

Wczorajszego z Kasier nie widziałem, tylko bramki. Dzisiejszy z Portusmouth już widziałem i naprawdę to już wygladało bardzo dobrze. bardzo dobrze wczoraj prezentował Simpson, który to miał udział przy obu golach. Przy golu Roo miodzik asysta i potem wrzutka ponownie do Roo gdy ten odgrywał do Cleverleya. Myśle, że facet zasłużył na szansę, tylko że mamy tam zarówno Neva i Browna. Bym go wypożyczył, gdzies do PL jeszcze na jeden sezon co by się ograł i za rok mamy swojaka na prawej obronie jak ta lala. Po drugie Evans który czyścił niemiłosiernie, zarówno wczoraj jak i dziś. Dopiero jak zszedł to Defoe mógł powąchać piłkę, Crouch to chyba w ogóle nie powąchał. Facet ma pecha nikt na świecie nie rozdzielił by pary Rio-Vida i będzie musiał pewnie siedzieć. A poza pierwszą czwórką z PL to myśle, ze w każdym klubie znalazłbym miejsce w wyjściowej jedenastce. No i Roo dochodzi do formy, zachował się dwa razy jak rasowy napastnik w końcu:D Najpierw świetnie wykończenie a asysta przy golu Cleverley'a bardzo przytomna. Oby to był jego sezon... :pray: Wczoraj nieźle prezentował Catharct dziś dał się łatwo zrobić Defoe. Fergie mówi, ze go wypożyczy zobaczymy co z niego wyrośnie.
Dziś jak już mówiłem mimo takiego składu akcje się zazębiały i wiele razy udało się rozpracować obrone Portsmouth. Nieźle prezentował Campbell który wywalczył karnego, ładnie się zabierał z piłką, musi jeszcze popracować nad skutecznością bo mógł walnąć gola, a może nawet dwa. Świetna bramka Teveza, cudowne uwolnienie się i wykończenie. Jak już kiedyś wspomniałem Carlos w końcu wypoczęty, miał wakacje to może być jego sezon. Tradycjnie dobrze Carrick no i Scholsey który kilka razy ładnie uderzał, a ta jego łatwość przy tych przerzutach i dokładność to po prostu poezja, ta para dalej będzie straszyć całe Premiership. W Eagles'a nie wierzę, ale trzeba przyznać, ze ma niezwykła łatwość znajdowania się w sytuacjach i brameczka jest. Może jednak mnie zaskoczy.

Teraz przechodząc do transferów to dla mnie priorytetem powinno być kupno skrzydłowego. W tej chwili mamy kontuzjowanego Ronaldo, Nieopierzonego Naniego, Średniaka Parka, i dziadka Giggsa. Trochę słabo jak na taki klub. Jak już pisałem, tak jak w Eaglesa już nie wierzę tak samo w Martina, chodź trzeba przyznać, że wczoraj ładna asysta przy golu Giggsa. Tutaj moim zdaniem powinno być priorytetowe wzmocnienie. Nie wiem, może Fergusona wiara w Eagles i Martina jest większe stąd ten brak ruchów.
Co do napastników. To mamy Roo, Teveza, Cambella, Sahe, Manucho od biedy Ronaldo. Oczywiście przydałby sie napastnik ale na siłe kupowanie chyba jest bez sensu. A w Berbe którego tak chciałem już nie wierze ze przejdzie, za duże zamieszanie się wokół tego transferu zrobiło.
Jesli Fergie kupi BErbe kosztem Eto`o to popełni spory bląd.
Jeśli miałbym wybierać bez zawahania ręki wziąłbym Berbatova. Ale wobec tego co się stało to Etoo za rozsądną kwote (Jesli niechciany przez nas RVN poszedł za bodajże 12 mln. funtów, Titi też koło tego) to jeśli niechciany Kameruńczyk byłby do wzięcia za 15-18 to bym go brał.

Wróć do „Anglia”