AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 457

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 lip 2008, 22:11

po pierwsze laporta powiedzial ze nie odda dinho za mala kase a po drugie sylvio powiedzial jedynie ze sa sklonni zaplacic za niego mniej niz 20 baniek. to wszystko

nie moja wina ze ktos zle tlumaczy newsy na acmilan.pl...

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 12 lip 2008, 2:41

myhalek_acm pisze:Rozumiem ze kazdy glosuje :?:
Każdy, kto przyjedzie na zlot ;)
myhalek_acm pisze:O Ewa mam pytanie duzo nowych czlonkow w tym roku przybylo ? :wink:
Bym sie zapisal wczesniej ale 16 lat potrzebne bylo ktore skonczylem w czerwcu :wink:
Wszelkie info na ten temat znajdziesz na stronie http://www.milanclubpolonia.pl/

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lip 2008, 9:25

Vincenzo Morabito, który reprezentuje interesy Emmanuela Adebayora we Włoszech, wypowiedział się wczoraj na temat postępów w negocjacjach dotyczących napastnika Arsenalu: "Trwają pracę nad tym, by ułatwić domknięcie transferu. Sygnały są bardzo pozytywne. Zbliżono się do rozsądniejszych cyfr - tych w zasięgu Milanu, który ustalił sobie górny pułap kwoty, jaką jest w stanie wydać. Jak bardzo spadła cena? Bardzo w porównaniu do wyjściowych 45 milionów. Jest trochę wyższa niż połowa tego. Jest niższa niż cena Eto'o i Drogby, którzy dodatkowo mają kilka lat więcej."

Według Morabito jest szansa, że Adebayor trafi do Milanu jeszcze przed początkiem przygotowań do nowego sezonu: "Życzymy sobie, aby tak właśnie się stało. Chcemy wreszcie zakończyć tę sprawę. Ufaliśmy Gallianiemu, który zapowiadał, że zawodnik jest głównym celem Milanu. Piłkarz już się nie może doczekać. Chce wiedzieć, gdzie będzie grał w przyszłym sezonie. Rozdział w Arsenalu wydaje się być już dla niego zamknięty." "Szanse? Kiedy powiedziałem, że oceniam je na 80%, byłem zbyt szczery i ta wypowiedź sporo mnie kosztowała... Teraz powiem, że rozmowy są bardzo zaawansowane i mam nadzieję, że będzie można je zakończyć sukcesem."
wydaje sie ze jest duza szansa na transfer..troche wieksza niz polowa to pewnie w granicach 30 baniek to nie tak zle..najlepiej by bylo jakby cale przygotowania spedzil u nas zeby nie bylo tak jak z Oliveira

Tiberino Cavalieri dał do zrozumienia, że Marco Borriello nie zamierza pełnić w Milanie roli rezerwowego. Agent napastnika powiedział: "Wydaje mi się ewidentne, że pozyskanie kolejnego napastnika skomplikowałoby pewne sprawy. Borriello rozegrał znakomity sezon. Gdyby przychodził na przykład z Valencii, to byłby inaczej postrzegany. Celem Marco była walka o miejsce z Inzaghim. Klub planował grać jednym środkowym napastnikiem i dwoma cofniętymi napastnikami. Teraz plany Milanu chyba uległy zmianie. Borriello zawsze uważał, że nie ma sensu wracać do Mediolanu, by robić za trzeciego lub czwartego napastnika. Trzeba będzie rozważyć to dobrze, ale rozwiązanie się znajdzie. Roma? To ważny klub. Oczywiście, że piłkarz byłby zainteresowany. Zagranica? Marco wolałby zostać we Włoszech, ale jeśli zostałby włączony w rozliczenie transferu Adebayora, wówczas Arsenal byłby celem bardzo pożądanym."

nie wydaje mi sie zeby Wenger chcial Marco ale jestem raczej pewien ze jezeli przyjdzie Ade i Szewa to Borriello odejdzie...widac ze sie boi konkurencji a nikt mu nie da miejsce w pierwszym skladzie za to ze strzelulil 19 bramek

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 lip 2008, 12:35

milan konkuruje z bacelona jezeli chodzi o transfery. wszal zagra w LM :P a galliani nie zwariowal

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lip 2008, 14:05

mete pisze:wydaje sie ze jest duza szansa na transfer..troche wieksza niz polowa to pewnie w granicach 30 baniek to nie tak zle..najlepiej by bylo jakby cale przygotowania spedzil u nas zeby nie bylo tak jak z Oliveira
a ja własnie wyczytałem, ze Galliani już sie nie interesuje sprowadzeniem Ade, tylko zatrzymaniem obecnej kadry.
To jak to jest ?

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 12 lip 2008, 14:23

fieldy, wszędzie gdzie nie wejdziesz to jest napisane co innego. La Gazzetta pisze, że do Milanu przychodzi Sheva i R10. Corriere dello Sport - Sheva i Adebayor. Wchodzę na goal. com a tu tytuł: "Milan Withdraw Adebayor Interest". Fantastycznie, czuję się zakręcona :P

Obrazek

a to screen Milan Channel. Z samego rana poszedł napis "R10-Milan: silniki odpalone", a potem pokazali mecz pożegnalny Albertiniego, w którym grał R10. Coś jest chyba na rzeczy...
Ostatnio zmieniony 12 lip 2008, 14:24 przez Ewa_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lip 2008, 14:24

a ja własnie wyczytałem, ze Galliani już sie nie interesuje sprowadzeniem Ade, tylko zatrzymaniem obecnej kadry.
To jak to jest ?

gallianiemu mozg wyparowal przez ta lysine

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 lip 2008, 15:01

a to screen Milan Channel. Z samego rana poszedł napis "R10-Milan: silniki odpalone", a potem pokazali mecz pożegnalny Albertiniego, w którym grał R10. Coś jest chyba na rzeczy...
Tez mi sie tak wydaje.Ronnie co najlepsze pomaga nam w transferze robiac wojne ze swoim klubem.Zapowiedzial ze nie przyjedzie na zgrupowanie zeby przygotowac sie do olimpiady.Po takich zachowaniach cena ustalona przez Barce moze jeszcze zmalec...Oby :wink:

misio
Zbanowany

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 12 lip 2008, 15:07

milan konkuruje z bacelona jezeli chodzi o transfery. wszal zagra w LM a galliani nie zwariowal

oczywiscie kumanku,milan niedlugo przestanie istniec a barca to najlepszy klub na swiecie.

szkoda tylko ze w ciagu ostatnich dwoch lat milan wygral lige mistrzow,superpuchar europy i mistrzostwa swiata a barcelona w tym samym czasie wygrala puchar katalonii w ktorym uczestnicza 4 druzyny w tym 3 z 3 ligi hiszpanskiej

nie oszukujmy sie,barca z tymi zawodnikami i tym trenerem spada powoli do 3 ligi klubow europejskich obok takich poteg jak bayern,arsenal czy chelsea.mila twi caly czas w pierwszej

a skoro jestes taki pewnien tych swoich bzdur to proponuje zaklad.stawiam moj honor na to ze ronaldinho odejdzie za mniej niz 20mln.wchodzisz?

wracajac do milanu...najlepszym rozwiazaniem byloby sprowadzenie ronaldinho i shevy i pozbycie sie boriello.atak sheva pato superpippo paloshi a za nimi kaka i seedorf i ronaldinho mogacy grac tu i tu.takie rozwiazanie byloby chyba optymalne.oby tylko sheva nie bal sie tu wrocic,bo mimo ze wiekszosc kibicow nie potrafi go nie kochac zawsze znajdzie sie paru oslow ktorzy nie znaja znaczenia slowa zdrajca.
ale to wlasnie milan czyni wielkim,rodzinna atmosfera,pomoc,wzajemny szacunek i wsparcie.kto rozumie filozofie milanu ten wie ze sheva spowrotem na san siro to najlepsze dla kibicow co moze byc.jesli komus to przeszkadza to wybral zla druzyne do kibicowania.

to nie barca gdzie graja ludzie popierajacy terorystow,opluwajacy pilkarzy czy kopiacy dziennikarzy.to nie druzyna gdzie ma sie w dupie swoje gwiazdy a zwodnicy i sztab robi wszystko by tylko zarobic czesto majac w dupie kibicow

roznicy widac po zawodnikach odchodzacych z obu klubow

gdy gila odchodzi z klubu w ktorym mu nie szlo,czesto byl wygwizdywany i chciano go sie pozbyc to chwali milan i dziekuje calemu milanello za wsparcie w tych latach i mowi ze wieel sie tam nauczyl

deco odchodzi z barcy-narzeka na klub i dzialaczy,odchodzi giuly-narzeka,odchodzi rivaldo-narzeka.nawet zawodnicy ktorzy graja tam caly czas narzekaja na wszystko w tym klubie-ronaldinho,etoo,abidal itd

barca po prostu to nie ten poziom,nie ta liga,nie ta kultura,nie ten styl

barca to wiecej niz klub a milan to wiecej niz wszystkie kluby...

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 12 lip 2008, 17:18

Nierozumie czego ludzie tak łatwo zapominają w jakich okolicznościach Szewczenko uciekł z Milanu, a teraz niby chcą jego powrotu.

Ja osobiscie wole, żeby został Borriello, bo wierzę w tego piłkarza.

A co do Szewy to dwa razy nie wchodzi się do tej samej wody.

P.S Niby z jakim miałby grać numerem ? Pewnie Pato by mu musiał oddawać ??

NIE DLA JUDASHA

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 lip 2008, 17:34

uhm...ten 'JUDASH' to drugi strzelec w HISTORII klubu...był czas,że Milan = Sheva,Sheva = Milan...IMHO żaden z niego Judasz tylko pantoflarz jakich mało i tyle...ale fakt - inwestowanie w 32 letniego 'szybkościowca' jest trochę nieracjonalne,chociaż gorszy niż R99 z poprzedniego sezony pewnie by nie był...Za darmo na wypożyczeniu + Chel$ea płaci mu tygodniówki - czemu nie :P ?

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 12 lip 2008, 18:16

Był juz rozstrząsany temat Szewczenki a widzę że dalej pojawiaja sie takie zwroty jak 'Judash' :? .

Ja jestem na 'tak' dla Andriya, każdy ma prawo zmienić atmosferę, otoczenie, sprówbować czegoś innego. Wybrał Londyn ale wielu kibiców zapomina, że dla Milanu zrobił bardzo dużo i takie bzdurne posty jak Twój peyter, w ogóle nie powinny mieć miejsca, zważywszy na szacunek do każdego zawodnika Milanu, a tym bardziej tak zasłużonego jak Ukrainiec.
Szewa to dla mnie kolejna alternatywa w ataku a konkurencja i więcej możliwości to duże profity dla całej drużyny. Zachwyt nad Boriello pewnie będzie efemeryczny(obym się pomylił) i dlatego, chce powrotu Andriya, lecz tylko na zasadzie implikacji. Jeśli Adebayor/Drogba/Eto'o to nie dla andrija.
peyter pisze: P.S Niby z jakim miałby grać numerem ? Pewnie Pato by mu musiał oddawać ??
Dla mnie mógłby grać z numerem 666, chyba by do niego pasowało?

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 12 lip 2008, 23:36

a dlaczego nie Judasz ? Przecież odszedł w momencie, kiedy ważyły się losy klubu , kiedy był najbardziej potrzebny. Czy odszedł dla kasy, czy dlatego ze żona go namowila, a może dlatego, że chciał sprobować sił w innej lidze , innej drużynie tego nie do konca się tak naprawde dowiemy. Może po paru latach czysta prawda wyjdzie najaw.

Kendo może mi wytlumaczysz dlatego moj post był bzdurny? Bo ja nic w nim bzdurnego nie widze.

Andrij owszem zapisał się pięknie w historii Milanu, nawet gdy odszedł dalej kibicowałem mu w Chelsea, ale to nie znaczy, że powinien tutaj wracac tak jakby nic się nie stało. Jak dla mnie dla niego przygoda z Milanem skonczyla się raz na zawsze, gdy od nas odszedł. Nie powinien tutaj wracać to byłoby niesmaczne.

Oczywiscie moze grac i z numerem 666, ale chodzi o pewne symbole. Patrząc na Andrija ktory ma np. numer 16 pisany 1+6, grzejącego ławe, na ktorego czesc kibicow bedzie gwizdac, a druga czesc klaskac byłby widokiem żenującym i nie godny do tak wielkiego zawodnika.

Milan sprowadzając Szewczenke moglby popelnic znow ten sam bład co przy transferze Ronaldo, piłkarz wypalony, stary (32 lata dla napastnika, ktorego najwieksze atuty to szybkosc i zwinnosc) marnując młodszych jak Borriello czy Pato nie pasuja tu taka filozofia.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 lip 2008, 23:38

Piszesz ze Szewa jest Judaszem.Piszesz ze kibicowales mu w Chelsea.Zawsze kibicujesz Judaszom peyter?

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 13 lip 2008, 9:58

Nie ale co ma piernik do wiatraka ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”