AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 443

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 cze 2008, 12:06

Zabawne ? Zauważyłeś takie zdanie jak to że gramy jednym systemem z korektami w zależności od sytuacji ?
1 4 3 2 1 graliśmy z konieczności w LM i wychodziło. Ale weź sobie zrób statystykę ile w takim ustawieniu Milan zagrał meczy. Wyjdzie Ci mały procencik w świetle wszystkich spotkań.

Co do Milanu i LM. Po aferze z Liverpoolem jest teraz powiedziane że z jednego kraju mogą grać tylko 4 kluby. Jeżeli ktoś na tym skorzysta to na pewno nie będzie to Milan.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 cze 2008, 13:05

Henk Ten Cate był ojcem sukcesów Barcelony. On opracowywał taktykę a Rijkaard tylko podpisywał się krzyżykiem (zmodyfikowanym - xD ) i mówił 'pracujmy ciężko'. Tako rzecze lord Wilmore.

Nie do przecenienia była również rola Oleguera, który rozdawał klapsy za wszelkie odzywki po hiszpańsku a nie katalońsku pracując tym samym nie tylko nad dyscypliną w zespole, ale i jednością drużyny.

Niestety Henk wyruszył spełniać marzenia o podboju świata a Oleguer złamał rękę i wszystko się zyebało : (

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 cze 2008, 14:10

Mentor pisze:Niestety Henk wyruszył spełniać marzenia o podboju świata a Oleguer złamał rękę i wszystko się zyebało : (
Widzę, że opis Kaczego dotyczy nie tylko jego. :wink:
Łukasz_ pisze: Co do Milanu i LM. Po aferze z Liverpoolem jest teraz powiedziane że z jednego kraju mogą grać tylko 4 kluby. Jeżeli ktoś na tym skorzysta to na pewno nie będzie to Milan.
Całe szczęście nie my.
Łukasz_ pisze: 1 4 3 2 1 graliśmy z konieczności w LM i wychodziło. Ale weź sobie zrób statystykę ile w takim ustawieniu Milan zagrał meczy. Wyjdzie Ci mały procencik w świetle wszystkich spotkań.
Pewnie, w lidze tak nie graliśmy wcale. :lol:
Daj spokój, choinką graliśmy dużo częściej (duuużo) w ostatnim sezonie, niż dwójką napastników. W 2006/07 również graliśmy sporo, ale rzadziej w lidze.
Graliśmy dwoma ustawieniami. Różnymi, choć w niektórych miejscach podobnymi. Czas wrócić do tego starszego i pozostawić choinkę w spokoju.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 cze 2008, 1:29

Specjaliści zajmujący się przebiegiem rehabilitacji napastnika Milanu Ronaldo są zaskoczeni tym, że kolano Brazylijczyka tak szybko dochodzi do pełnej sprawności. Jeżeli nie wydarzy się nic szczególnego "Il Fenomeno" już w lipcu będzie mógł rozpocząć treningi. "Jesteśmy mile zaskoczeni, ponieważ kolano jest w bardzo dobrym stanie. Nie spodziewaliśmy się aż tak szybkiej poprawy. Przewidujemy, że zawodnik już w lipcu będzie mógł normalnie biegać" – powiedział Gérard Saillant, który w lutym przeprowadził operację we francuskim szpitalu Pitié Salpêtrière. "Ostatnie testy w Paryżu wyszły bardzo dobrze. Cała ekipa medyczna jest zdziwiona tym, że Ronaldo tak szybko wraca do zdrowia" - powiedział osobisty fizjoterapeuta Brazylijczyka Bruno Mazziotti.
Zaczynam się obawiać, by działacze w świetle szybkiego (którego to już błyskawicznego?) powrotu do treningów Ronaldo nie zmienili zdania w kwestii transferu świetnego napastnika do Milanu. :roll:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 cze 2008, 1:39

Moze zmienia zdanie w kwestii transferu Borriello?To musi byc szybka decyzja bo DGD ma teraz odbyc (moze juz odbyl?) testy medyczne i pojsc do Genoi na wspolwlasnosc.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 cze 2008, 1:43

Chlopaczek pisze:Moze zmienia zdanie w kwestii transferu Borriello?
Na to bym nie liczył. Zarząd wyraźnie chce mieć dwóch snajperów i dwóch napastników - mamy Pippo, Pato, do tego Boriello i...
Po pierwsze coraz bardziej przekonuję się do transferu Boriello - może i pensja z kosmosu, pieniądze ogromne, a współwłasność di Gennaro to pomyłka, ale zyskujemy dobrego piłkarza po fantastycznym sezonie.
Mają w składzie Pippo + dwóch kreatywnych napastników atak powinien być ok. Ciekaw więc jestem, co z Ronaldo - czy przedłużą kontrakt, czy też w lipcu zacznie się rozglądać za nowym zespołem. Bo jeśli przedłużą, to raczej nie dołączy do nas nikt nowy - albo ktoś z obecnych odejdzie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 cze 2008, 1:50

Do Borriello to ja przekonany nie jestem i raczej predko sie nie przekonam.
Jeden swietny sezon dla mnie niewiele znaczy majac w pamieci co wyrabial wczesniej w Milanie a przede wszystkim co wyrabial Gilardino w Parmie (dwa razy po bodajze 24 gole w lidze i fantastyczna forma) i jak skonczyl potem u nas.
Niektorzy pilkarze sa po prostu stworzeni zeby blyszczec w sredniakach i pewnej granicy nie przeskocza.Obawiam sie ze Borriello moze byc kims takim.
Naturalnie dam mu szanse i bedzie mial u mnie pewien kredyt zaufania jesli do nas wroci jednak wielkich rzeczy nie spodziewam sie po nim.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 05 cze 2008, 13:12

Chlopaczek pisze:Naturalnie dam mu szanse i bedzie mial u mnie pewien kredyt zaufania
Na pewno zarząd weźmie to pod uwagę. Twoje zdanie może się tu okazać kluczowe :roll:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 cze 2008, 13:24

PubuśBubuś pisze:Na pewno zarząd weźmie to pod uwagę. Twoje zdanie może się tu okazać kluczowe :roll:
Wystarczy ze moje zdanie jest dla mnie kluczowe.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 cze 2008, 22:43

Zarząd AC Milan poinformował w oficjalnym komunikacie, iż kapitan rossonerich Paolo Maldini przedłużył swój kontrakt do 30 czerwca 2009 roku.
Nie podoba mi się to. Ale cóż, jeśli zarząd odpuszcza zupełnie Barzagliego i nie chce z powrotem Marzorattiego, to trzeba się było przygotować na tę wiadomość.
Maldini to fantastyczny piłkarz i człowiek, ale jak dla mnie mógłby już postawić w Milanie sprawę jasno - gram do 30.06.08 i odchodzę, ściągnijcie kogoś za mnie. Tymczasem on przedłuża kontrakt, a świetny Barzagli idzie do Wolfsburga (nie umiem tego przeboleć), Ujfalusi do Atletico Madryt.
Zapewne odejdzie jeszcze Simic, bo jest w końcu Maldini, a nie zanosi się na odejście Digao... Smutne.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1490
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 06 cze 2008, 23:08

Genialny gracz , dla takich piłkarzy warto przychodzic na stadiony , zywa legenda Milanu , podziwiam go jaki piłkarza i czlowieka , szkoda tylko ze cala kariere spedzil po tej gorszej stronie Mediolanu ;)

Forza INTER !!

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 07 cze 2008, 2:07

A co to znaczy gorsza? mniej utytułowana?

Barzagliego mogli odpuścić... ale Marzorattiego? takiego piłkarza i do tego wychowanka !? Co sie dzieje w naszym zarządzie :evil:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 cze 2008, 15:29

ponoc Antonini wrocil do nas i zajmie miejsce Serginho...wie ktos jak sie spisywal w Empoli rok temu??czyli mamy wychowanka w druzynie jeszcze Marzoratti by sie przydal z wychowankow..tranfer Antoniniego moze oznaczac brak szansy na powrot Grimiego bo to ta sama pozycja.

ponoc negocjuja z Eto'o i Drogba bo dostali zgody od ich klubow...naszczescie ponoc Chelsea nie wyrazila zgody na powrot Szewy

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 08 cze 2008, 15:50

mete pisze:tranfer Antoniniego moze oznaczac brak szansy na powrot Grimiego bo to ta sama pozycja.
Raczej nie bo Antonini to pomocnik a Grimi to obrońca. Galliani mówiąć o pozycji Serginho miał na myśli jego pierwotną, czyli lewe skrzydlo, dopiero pod koniec jego kariery Carlo, ulegając powszechnym trendom przemianował pomocnika na leweego obrońce co się w przypadku ulubieńca Berlusconiego średnio sprawdziło.

Wenger, co mnie bardzo cieszy rozwiał wszelkie spekulacje na temat Adebayora. Od samego początku nie wierzyłem w ten transfer, a czare goryczy na pewno przelał Flamini i jego darmowe przejscie do nas.

Nie będzie też Szewczenki i to tez jest informacja jak najbardziej na +.

„Chelsea wyraziło zgodę na otwarcie negocjacji z Drogbą, a więc nie ma żadnych przeszkód abyśmy zaczęli rozmawiać.”

Bardzo mnie cieszą słowa Gallianiego. Jestem gorącym zwolennikiem transferu Didiera do nas bo byłby według mnie idealnym uzupełnieniem linii ataku. Takiego zawodnika jeszcze nie mamy i oby te negocjacje skonczyly sie powodzeniem i Didier zalożył czerwono-czarna koszulke.

Hiobowe wiesci przyniosl za to wywiad z Simiciem naszym solidnym rezerowym, którzy jeczy coś o zmianie i tak dalej. Szkoda jakby odszedl ale nie mozna mu tego unimozliwiac, trzeba zaczac szukac nastepcy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 cze 2008, 15:56

Raczej nie bo Antonini to pomocnik a Grimi to obrońca. Galliani mówiąć o pozycji Serginho miał na myśli jego pierwotną, czyli lewe skrzydlo, dopiero pod koniec jego kariery Carlo, ulegając powszechnym trendom przemianował pomocnika na leweego obrońce co się w przypadku ulubieńca Berlusconiego średnio sprawdziło.
tylko ze my nie gramy szkrzydlowymi wiec Antonini zajmie miejsce na lewej obronie...Jankulovski tez byl skrzydlowym zanim do nas trafil...nam wlasnie na obronie sa potrzebni tacy pilkarze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”