Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 238

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 cze 2008, 22:57

Przepraszam, czy tylko ja miałem wrażenie, że Smolarek pięknie zanurkował?Jak dla mnie mowy o faulu nie było. W żadnym wypadku to lekkie dotknięcie Ebiego nie mogło spowodować jego upadku(a raczej skoku na murawę). A więc brawa dla Żurawia, który honorowo podał piłkę w ręce Soerensena.

Co do samego spotkania to nie było w nim niczego szczególnego. Jeśli nie będziemy mieli dużo szczęścia to moim zdaniem z tej grupy nie wyjdziemy. I nawet niespecjalnie widziałem efekty tego zgrupowania. Chyba, że skupili się na motoryce. Bo np. w stałych fragmentach gry nie potrafiłem doszukać się żadnego pomysłu. Podobnie z rozegraniem. Oprócz tego, że z 2-3 razy niezłą prostopadłą piłkę zagrał Krzynówek i jakiś rajd przeprowadził Smolarek bądź w drugiej połowie Łobodziński. Tyle tylko, że gracz Białej Gwiazdy jeszcze nie potrafi dośrodkowywać. Ale w końcu ma chłopak czas. A po drugie nie będę po nim za bardzo jechał, bo jest wychowankiem Zawiszy Bydgoszcz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 cze 2008, 23:20

Ja nie widze optymizmu patrzac na forme Niemcow. Co z tego, że ich obrona gra chyba najslabiej jak mozna, mozna powiedzieć, że nikt tam nie jest w formie. Torche Ballack troche Frigns po jakims tam urazie. Tylko Ci Niemcy stwarzaja sobie w jednym meczy sytuacji tyle co Polacy przez kilka. Maja problemy ze skutecznoscia i wykonczniem. To wszystko jest do zrobienia, bo raz wchodzi raz nie. Defensywa to samo Metzelder najlepie zawsze wypada na turniejach.

Dzisiajeszy mecz Polakow naprawde mozna uznac za udany, ogladałem Dunczykow z Holendrami i oni tam z nimi sobie pogrywali jak z Luksemburgiem, a Bendtner miazdzyl cala defensywe Pomarańczowych.

Widać, że bedzie mozna liczyc na Krzynowka, Ebiego, Wawrzyniak sobie nieźle pogrywa, moze bedzie dostepny Błaszczykwoski na 100%.
Jednak to moze starczyc na 0-2 dla rywali.

Kiedy widze stałe fragmenty w wykonaniu Polakow, to naprawde żal słow kalectwo nad kalectwem.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 02 cze 2008, 0:38

Cris7 pisze:Przepraszam, czy tylko ja miałem wrażenie, że Smolarek pięknie zanurkował?

Karny był słuszny. Nie ma mowy o symulowaniu.
Cris7 pisze:Jeśli nie będziemy mieli dużo szczęścia to moim zdaniem z tej grupy nie wyjdziemy. I nawet niespecjalnie widziałem efekty tego zgrupowania.
Tyle tylko, że nie ma co patrzeć na mecze kontrolne - są one dla trenera a dla Ciebie o pietruszke, mecz był w najgorętszych godzinach a w dodatku na tydzień przed meczem z Niemcami nikt nie będzie grał na 100%...
Tak, więc nie ma co marudzić i rozpaczać - mecz o stawkę już za niecały tydzień i trzeba go wygrać!!! POLSKA BIAŁO-CZERWONI! :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 cze 2008, 0:43

MENDEZ pisze:Karny był słuszny. Nie ma mowy o symulowaniu.
Nie powiedziałbym. Odniosłem chyba podobne wrażenie do Crisa. Czekam na jakieś ładne powtórki. Póki co uważam, że Ebi włożył nieco własnej inwencji w ten upadek.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 cze 2008, 0:44

MENDEZ pisze:nikt nie będzie grał na 100%...
Pewnie, nie ma co walczyć o miejsce w składzie w meczu na EURO 2008, wiadomo przecież, że skład jest w głowie trenera od tygodni. :roll:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 02 cze 2008, 0:52

Wilmore pisze:Pewnie, nie ma co walczyć o miejsce w składzie w meczu na EURO 2008, wiadomo przecież, że skład jest w głowie trenera od tygodni.

Zaleciało mi trochę ironią. Ale powiem, że tak naprawdę Leo ma 90% już poukładane. A jeżeli uważasz, że każdy grał na 100% tego co mógł zagrać to już Twoja sprawa. Leo jest z nimi codziennie i wie co potrafią a jak koleś zagrał 45-70 min to wiele Leo'nowi to niepowiedziało.

A zobaczymy za tydzień - na bank będzie brutalniejsza, ostrzejsza nasza gra i lepsza. Zobaczysz, wtedy nie będzie nic do stracenia a teraz nikt powtarzam NIKT na tydzień przed nie chiał głupiej kontuzji w sparingu - to też Dania rówież preferowała luźny football - wiadomo, że nie grają ale wiedzą że my gramy a chamstwa by niezrobili :wink:

Jak dla mnie Duńczyk lekko popycha ale także lewa noga wchodzi w nogi Smolarka. Aczkolwiek no możnaaa mieć małe wątpliwości jednak ja bym karniaka podtrzymał.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 cze 2008, 1:00

MENDEZ pisze:Leo jest z nimi codziennie i wie co potrafią a jak koleś zagrał 45-70 min to wiele Leo'nowi to niepowiedziało.
Całe szczęście Leo zna się "trochę" na piłce, jest świetnym trenerem i nie ocenia piłkarzy tylko pod kątem ich zachowania na treningach.
Sparingi to nie tylko sposób na pożegnanie się z kibicami, czy ostrzejsza jednostka treningowa - na tym etapie to przede wszystkim możliwość na przetestowanie różnych rozwiązań I sprawdzenie różnych piłkarzy w różnych ustawieniach na różnych pozycjach.
Także nie bądź taki pewien, że po dzisiejszym dobrym występie Rogera nie wyjdzie w pierwszym składzie w meczu z Niemcami.
MENDEZ pisze:Zaleciało mi trochę ironią.
Szacunek, brawa dla odkrywcy. :roll:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 02 cze 2008, 1:04

Wilmore pisze: i nie ocenia piłkarzy tylko pod kątem ich zachowania na treningach.
... i tylko po sparingach

Wilmore pisze:Także nie bądź taki pewien, że po dzisiejszym dobrym występie Rogera nie wyjdzie w pierwszym składzie w meczu z Niemcami.

hihihihihihihhii mówisz o jego pięknych zakończeniach akcji z lewej strony czu o zajebistych rzutach wolnych i rożnych bitych na wysokości kolan co Niemcy bez problemu wybiją nogami - tak niską piłkę wybije już pierwszy bliższy Niemiec.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 cze 2008, 1:07

MENDEZ pisze:zajebistych rzutach wolnych i rożnych bitych na wysokości kolan co Niemcy bez problemu wybiją nogami - tak niską piłkę wybije już pierwszy bliższy Niemiec.
Sugerujesz, że Polacy powinni bić rzuty wolne na wysokości głowy, gdzie Niemcy mają nad nami przewagę około 10 centymetrów, co w piłce nożnej jest przepaścią?
MENDEZ pisze: ... i tylko po sparingach
A kto tu o tym mówi?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 cze 2008, 1:13

Wilmore pisze: Sugerujesz, że Polacy powinni bić rzuty wolne na wysokości głowy, gdzie Niemcy mają nad nami przewagę około 10 centymetrów, co w piłce nożnej jest przepaścią?
Jak smiesz w ogole watpic w to, ze Wasilewski czy Bak przeskocza Metzeldera czy Mertesackera? :lol:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 776

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 02 cze 2008, 8:00

RealFan pisze:
Wilmore pisze: Sugerujesz, że Polacy powinni bić rzuty wolne na wysokości głowy, gdzie Niemcy mają nad nami przewagę około 10 centymetrów, co w piłce nożnej jest przepaścią?
Jak smiesz w ogole watpic w to, ze Wasilewski czy Bak przeskocza Metzeldera czy Mertesackera? :lol:
Ja przed oczami mam 2002 r mecz Polska -Korea i tam też nasi obrońcy mieli przeskakiwać ;) a wyszlo jak wyszło

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 cze 2008, 10:57

MENDEZ pisze:Karny był słuszny. Nie ma mowy o symulowaniu.
Karny był niesłuszny. Nie ma mowy o faulu. Zresztą było widać to jak na dłoni na powtórkach.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 cze 2008, 10:59

Walenie stałych fragmentow na wysokosc kolan to jest wyjscie, obic kolana Metzledera ile tylko bedzie mozna, tak zeby konca pierwszej polowy nei doczekał.

Jedyne co mi poakzały te mecze Polaków, to rozniaca miedzy przygotownaiem zawodnikow w OE a w Europie. Chyba tylko Legionisci wygladaja na dobrze przygotowanych na zgruupowaniu. Dobrze, ze i tak niewielu ich pojechało. Dwa długie okresy przygotowawcze a oni wygladaja jakby sil nie mieli.

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 02 cze 2008, 11:07

Jarzinho ma tutaj duzo racji bo mnie równierz sie wydaje ze wygladaja jakby sil nie mieli ale to chyba po tym obozie na którym Ciezko trenowali mam nadzieje ze w tydzien troche odzyskaja swiezosci

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 02 cze 2008, 11:21

Fler pisze:Jarzinho ma tutaj duzo racji bo mnie równierz sie wydaje ze wygladaja jakby sil nie mieli
To samo mozna powiedziec o Niemcach czy Chorwatach to nic dziwnego po takich meczacych treningach. Poza tym mecz z Dania rozgrywany byl w upale wiec zniechecalo to troche do szybkiej gry. Mysle ze na Euro z naszej strony bedzie ta gra wygladala tak samo, nie ludzmy sie - z grupy ciezko bedzie wyjsc. Ja typuje Niemcow i Austriakow do wyjscia. A ta taktyka 4-5-1 jest zbyt defensywna tym bardziej ze w srodku pomocy graja gracze usposobieni defensywnie,. Jezeli w meczu z Niemcami mamy liczyc na kontry to skonczy sie to porazka. Niezapominajmy ze jezeli ktos z Niemcow jest w slabszej formie to maja go kim zastapic a my lawke mamy bo mamy jak to powiedzial Tomaszewski sa to tylko koszulki. Za bardzo sie wszyscy podniecaja tak naprawde jestesmy w slabej formie i nie ma co liczyc na wyjscie z grupy. Takie jest moje zdanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”