Mamy teraz naprawdę mocne boki obrony - Oddo, Bonera, Jankulovski i Zambrotta, inna rzecz, że też dość stare - mam nadzieję, że za rok wróci wreszcie Grimi z wypożyczenia i choć na OL będziemy mieli klasowego piłkarza, a także, że nikt z obecnych boków obrony nas nie opuści - poza Favallim.
Poza tym cieszę się, że wreszcie zarząd poszedł po rozum do głowy - jak ściągać piłkarzy po 30, to mistrzów, a nie Favallich.
Bardzo ciekawej wypowiedzi udzielił Łysy, która, o ile jest prawdziwa, pokazuje, w jakim kierunku pójdzie mercato Milanu:
Wiem, że Gallani zwykle bredzi, ale to dość ciekawa wypowiedź. Policzmy:W kadrze chcemy mieć 23 lub 24 graczy - 3 bramkarzy, 9 obrońców, 6 pomocników i napastników".
Bramkarze: Dida, Kalac, Abiatti.
Obrońcy: Zambrotta, Jankulovski, Maldini, Oddo, Bonera, Nesta, Favalli, Kaladze i... Simic? Digao? Darmian? Osobiście obstawiałbym tego pierwszego, a Darmiana wypożyczyć koniecznie.
Pomocnicy: Flamini, Pirlo, Gattuso, Ambrosini, Kaka, Seedorf - to ma być ta 6? Przy grze 4 w pomocy? Albo 5?
Atak: Inzaghi, Pato, Boriello, Paloschi (jeszcze nie ma ufficiale, że jest wypożyczony), ... Dwóch przyjdzie? Nie wierzę.
Jak to sobie policzyłem, to mi wyszło, że jakieś herezje prawi Galliani - jak zwykle.
O ile oczywiście działacze nie spoczną na laurach - przecież nawet Boriello jest jeszcze nieoficjalnie w Milanie, dziwnie cicho się zrobiło, czekają do 23 czerwca?