AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore » 31 maja 2008, 23:24

Fantastycznie - Zambrotta w Milanie to piękna wiadomość, powoli traciłem nadzieję, że do nas przejdzie, całe szczęście działacze nie upierali się przy ściąganiu go w pakiecie z Eto'o czy Ronaldinho, tylko osobno, na spokojnie. Cena jest bardzo wysoka, co mi się nie podoba, bo Zambrotta jako 32 letni piłkarz nie jest wart prawie 9 milionów euro, ale... Jesteśmy w podbramkowej sytuacji, po prostu musieliśmy kogoś ściągnąć, Barcelona to wykorzystała.
Mamy teraz naprawdę mocne boki obrony - Oddo, Bonera, Jankulovski i Zambrotta, inna rzecz, że też dość stare - mam nadzieję, że za rok wróci wreszcie Grimi z wypożyczenia i choć na OL będziemy mieli klasowego piłkarza, a także, że nikt z obecnych boków obrony nas nie opuści - poza Favallim. ;)
Poza tym cieszę się, że wreszcie zarząd poszedł po rozum do głowy - jak ściągać piłkarzy po 30, to mistrzów, a nie Favallich.
Bardzo ciekawej wypowiedzi udzielił Łysy, która, o ile jest prawdziwa, pokazuje, w jakim kierunku pójdzie mercato Milanu:
W kadrze chcemy mieć 23 lub 24 graczy - 3 bramkarzy, 9 obrońców, 6 pomocników i napastników".
Wiem, że Gallani zwykle bredzi, ale to dość ciekawa wypowiedź. Policzmy:
Bramkarze: Dida, Kalac, Abiatti.
Obrońcy: Zambrotta, Jankulovski, Maldini, Oddo, Bonera, Nesta, Favalli, Kaladze i... Simic? Digao? Darmian? Osobiście obstawiałbym tego pierwszego, a Darmiana wypożyczyć koniecznie.
Pomocnicy: Flamini, Pirlo, Gattuso, Ambrosini, Kaka, Seedorf - to ma być ta 6? Przy grze 4 w pomocy? Albo 5? :roll: A mamy przecież jeszcze Brocchiego (do odstrzału!), Emersona, interesujemy się Ronaldinho...
Atak: Inzaghi, Pato, Boriello, Paloschi (jeszcze nie ma ufficiale, że jest wypożyczony), ... Dwóch przyjdzie? Nie wierzę.

Jak to sobie policzyłem, to mi wyszło, że jakieś herezje prawi Galliani - jak zwykle. ;) Ale ciekawie będzie wyglądać najbliższy tydzień, bo jeśli działacze myślą, to Gomisa (TAK, TAK!!) ściągną do Milanu (TAAAAK!) przed jego debiutem na euro, a nie po - bo jeśli pokaże się z dobrej strony, to zamiast 10-15 milionów może kosztować nawet dwa razy tyle - na papierze. I negocjacje będą trwaaały.
O ile oczywiście działacze nie spoczną na laurach - przecież nawet Boriello jest jeszcze nieoficjalnie w Milanie, dziwnie cicho się zrobiło, czekają do 23 czerwca? :roll:

Wróć do „Włochy”