Liga Europy (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Bask » 14 maja 2008, 21:56

Dla mnie mecz trochę nudnawy :)

Zenit jako drużyna gra bardzo fajnie do 16 metra. Dick wykonał tam kawał dobrej roboty. Widać w sposobie rozgrywania akcji, ustawienia zespołu itd. holenderską myśl szkoleniową :P Duża przewaga w posiadaniu piłki, wymiana wielu podań, pressing oraz umiejętne przesuwanie się całych formacji. Boczni obrońcy nastawieni ofensywnie. Szkoda tylko, że niepotrzebnie Zenit czasami próbuje na siłę wrzucać piłki w pole karne. Do takiej gry idealnym wydaje się być Pogrebniak, a z Tekke już nie wychodzi to tak dobrze. Indywidualnie podoba mi się gra Tymoszczuka. Rangers grają w swoim stylu :lol: Zespół ustawiony defensywnie. Pomysł na rozwiązanie akcji to długa piłka od Cuellara i może coś się uda :P Mało wykorzystują środek pomocy. Mało widoczny jest Ferguson(choć za tą akcje z odbiorem piłki na 30 metrze brawa). Prostopadłe podania na szybkiego Darchevilla czy wstrzelenia piłki w pole karne na razie nie dają pozytywnych rezultatów.

Mam nadzieje, że Zenit zagra z większym pomysłem pod bramką Rangers i w ostateczności wygra to spotkanie, bo Szkoci są beznadziejni.

No i oczywiście powinien być karny po ręce piłkarza Rangers.

Wróć do „Puchary Europejskie”