Roger w reprezentacji - Strona 13

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Roger w reprezentacji

tak
46
58%
nie
34
43%
tomaszbielany
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tomaszbielany » 14 maja 2008, 13:17

przez takie gadanie zawsze bedziemy 100 lat za murzynami, przeciez w innych państwach naturalizowani piłkarze grają w reprezentacjach i nikt nie robi z tego afery tylko u nas jak zwykle są jakieś aluzje, jedni mają więcej wspólnego z krajem dla którego grają a inni mniej. We Francji prawie cały skład to czarni z Senegalu czy innych byłych francuskich kolonii. Niemcy zabierają nam młodzież do swojej reprezentacji i każdy tych piłkarzy nazywa zdrajcami, ale oni mogliby i w wiekszości chcieliby grać dla Polski tylko nikt się nimi nie zainteresował lub powiedział że sie nie nadają. Następna sytuacja była z Olisadebe. Jak miał grać dla naszych to była wielka afera, ale jak dzięki niemu dotarliśmy do mistrzostw świata to już nikomu nie przeszkadzalo że nie jest Polakiem, więc takie gadanei jest bezcelowe

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 14 maja 2008, 14:07

Nie chcę rozstrząsać tematu od nowa ale na ten post chce jeszcze coś odpowiedzieć:
tomaszbielany pisze:We Francji prawie cały skład to czarni z Senegalu czy innych byłych francuskich kolonii
Aha... :lol: byłeś kiedyś we Francji? Że wiara tam jest czarna to znaczy, że to turyści z Senegalu? Ciekawe bo we Francji w takim razie kaszty z turystyki były by największe na świecie. Może łatwiej: oni są Francuzami z krwi i kości, do Francji tyściące ludzi emigrowało z Afryki od 1800 roku a od ok 1950 był nie mniejszy jak i większy i generalnie taki Gallas jest Francuzem, Henry też, Makalele, Trezeguet - oni sa z Senegalu? Może ich dziadek albo jeszcze dalsza rodzina pochodzi z Afryki (tzn jeden członek bo np matka była biała itd)
Inni tak nie robią no chyba, że jak Piwus napisał są to kraje pokroju Azerbejdżanu i Togo, ZEA. A to, że one tak robią nie znaczy, że my musimy już pisałem dlaczego a te argumenty włóż sobie pomiędzy książki. papa :wink:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 14 maja 2008, 14:24

MENDEZ pisze:oni są Francuzami z krwi i kości, do Francji tyściące ludzi emigrowało z Afryki od 1800 roku a od ok 1950 był nie mniejszy jak i większy i generalnie taki Gallas jest Francuzem, Henry też, Makalele, Trezeguet - oni sa z Senegalu? Może ich dziadek albo jeszcze dalsza rodzina pochodzi z Afryki (tzn jeden członek bo np matka była biała itd)
Inni tak nie robią no chyba, że jak Piwus napisał są to kraje pokroju Azerbejdżanu i Togo, ZEA. A to, że one tak robią nie znaczy, że my musimy już pisałem dlaczego a te argumenty włóż sobie pomiędzy książki. papa :wink:
Mam w tej kwestii zdanie podobne do Ciebie.

P.S. Makelele akurat urodził się w Kongo. Trezeguet już we Francji (choć jego ojcec jest Argentyńczykiem i dorastał w Argentynie)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 maja 2008, 14:31

MENDEZ pisze:Może ich dziadek albo jeszcze dalsza rodzina pochodzi z Afryki (tzn jeden członek bo np matka była biała itd)
Ojciec Henry'ego pochodzi z Gwadelupy, matka z Martyniki.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 14 maja 2008, 14:36

fieldy pisze:
MENDEZ pisze:Może ich dziadek albo jeszcze dalsza rodzina pochodzi z Afryki (tzn jeden członek bo np matka była biała itd)
Ojciec Henry'ego pochodzi z Gwadelupy, matka z Martyniki.
Ale sam Henry urodził się już we Francji.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 14 maja 2008, 14:36

fieldy pisze:Ojciec Henry'ego pochodzi z Gwadelupy, matka z Martyniki.

chłopak życie spędzi we Francji, pod Paryżem - podałem przykłady - skoro są czarni lub mulatami to rodzina musiała "macać w tym palce" :lol: A generalnie to Francja go wychowała - więc pewnie czuje się Francuzem - a gdzie miał grac w Gwadelupie? Martynice? Zresztą tam jest chyba Francuzki urzędowym
Ostatnio zmieniony 14 maja 2008, 15:18 przez MENDEZ, łącznie zmieniany 1 raz.

tomaszbielany
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tomaszbielany » 14 maja 2008, 15:06

ok, widzę że znasz biografię francuskich pilkarzy, ale chodziło mi o to że nie są rodowitymi francuzami tak samo jak w Niemczech grają Podolski czy Klose, którzy nie są rodowitymi Niemcami i równie dobrze mogliby grać dla Polski jezeli ktoś by się nimi zainteresował. Nie mam nic do tego że we Francji są czarnoskórzy "Francuzi", ale nie mam też nic do tego że w reprezentacji Polski ma grać Roger i dziwie się innym czemu mają przeciwskazania, ale to jest moje prywatne zdanie na ten temat

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 14 maja 2008, 15:11

Tylko, że Ci "czarnoskórzy Francuzi" są FRANCUZAMI... O MATKO! Dobra twój starszy jest czarny... matka Polka, starszy z Senegalu ur. się w Polsce i mówisz po Polsku i gen jesteś taki jaki jesteś tylko, że czarny - i mógłbyś się porównywać do Rogera bo on też czarny? Ty się czujesz Polakiem i w tamtej sytuacji też - jesteś czarny ale TO TYLKO GENETYKA :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 maja 2008, 15:58

MENDEZ pisze:chłopak życie spędzi we Francji, pod Paryżem
akurat wiem gdzie zaczynał i tak dalej ...

napisałeś, że "dziadek, albo jeszcze dalsza rodzina..." więc, gwoli ścisłości, poprawiłem ten twój "przykład"

ja już uciekam, nie przeszkadzajcie sobie - fajnie się was czyta.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 maja 2008, 14:21

Czytalem na gazeta.pl wywiad z Leo i chyba juz jest przesadzone ze Roger pojedzie na Euro tym bardzien ze trener widzi go z 10 na plecach ustawionego w srodku boiska.
PS: Roger sprzeda samochod a kasiorke odda na cele charytatywne. ladny gest.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 maja 2008, 14:32

Niekoniecznie z 10 na plecach. Ma pelnic role "10" w druzynie, czyli gracza odpowiedzialnego za organizacje gry ofensywnej w srodku pola. Co bylo raczej jasne.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 15 maja 2008, 14:36

Gest ładny, nie ma do tego wątpliwości.
Ja jednak bym się zastanowił czy Roger postąpił by tak samo gdyby nie grał w kadrze i miał problemy z adaptacją przez kibiców.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 15 maja 2008, 15:00

Łukasz_ pisze:Ja jednak bym się zastanowił czy Roger postąpił by tak samo gdyby nie grał w kadrze i miał problemy z adaptacją przez kibiców.

Można by się sprzeczać itd ale to nie jest ważne. Ważne, że dzieci dostaną ważną pomoc za uzyskane pieniążki. Nie ważne intencje, ważny czyn --> + dla brazylijskiego piłkarza Legii :)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 maja 2008, 15:48

MENDEZ pisze:dla brazylijskiego piłkarza Legii
Mendez nie napinaj sie bo zaraz bedzie tu wojna pomiedzy zwolennikami polskiego a brazylijskiego Rogera :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 maja 2008, 15:49

A Roger zyskując polskie obywatelstwo, stracił brazylijskie :?:

Zablokowany

Wróć do „Polska”