kakap pisze:mnie tez to wkrotce czeka dokladnie za jakies 2 - 3 miesiace ale jakos sie tym nieprzejmuje matura nie ejst trudna i mysle ze zdam![]()
![]()
nie jest trudna ?? a pisales probna ??

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 02 lut 2005, 19:05
kakap pisze:mnie tez to wkrotce czeka dokladnie za jakies 2 - 3 miesiace ale jakos sie tym nieprzejmuje matura nie ejst trudna i mysle ze zdam![]()
![]()
smitu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 02 lut 2005, 19:16
Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 02 lut 2005, 19:47
smitu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 02 lut 2005, 20:10
tez mialem klucze. kwestia jest taka, ze jak nawet nic z klucza nie napiszesz, ba mozesz wogole napisac nie na temat to mozesz zdac, punkty za jezyk, kompozycje, styl, ortografie i tym podobne pierdoly wystarcza i nic ci nie moga zrobic, ze miales pisac o pozytywizmie, a napisales o kubusiu puchatku.smitu pisze:no to jeszcze miales lajtowo, teraz na nowej maturze wcale nie masz latwo ze masz temat, masz temat ale musisz zawrzec wszystko informacje ktore zostaly zawarte w kluczu co latwe nie jest, poza tym jest test ktory jest banalny, ustna matura to banal mam multum czasu by sie na nia przygotowacang szkoda gadac taki lajt
historie jeszcze bede zdawal co rownierz jest lajtowe
jedyne czego ogolnie sie na maturze boje to jezyk polski
Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 02 lut 2005, 20:19
ano masz w gruncie rzeczy racjezawdi pisze:tez mialem klucze. na poczatku wydawalo sie ze bedzie problem w niego trafic, ale pozniej go olalismy. kwestia jest taka, ze jak nawet nic z klucza nie napiszesz, ba mozesz wogole napisac nie na temat to mozesz zdac, punkty za jezyk, kompozycje, styl, ortografie i tym podobne pierdoly wystarcza i nic ci nie moga zrobic, ze miales pisac o pozytywizmie, a napisales o kubusiu puchatku. osobiscie az tak drastycznej taktyki nie polecam, ale slyszalem ze ktos tak zrobil i zdal. ale klucz to nie jest wielki problem, ja chyba trafilem 3/15 i zdalem. a co do testu tez jest klucz no ale to jest lajciksmitu pisze:no to jeszcze miales lajtowo, teraz na nowej maturze wcale nie masz latwo ze masz temat, masz temat ale musisz zawrzec wszystko informacje ktore zostaly zawarte w kluczu co latwe nie jest, poza tym jest test ktory jest banalny, ustna matura to banal mam multum czasu by sie na nia przygotowacang szkoda gadac taki lajt
historie jeszcze bede zdawal co rownierz jest lajtowe
jedyne czego ogolnie sie na maturze boje to jezyk polski
smitu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 02 lut 2005, 20:30
no w sumie napisales ze zdajesz tez historie, to pewnie na jakis humanistyczny kierunek sie wybierasz. ja musialem tylko zdac, bo szedlem na techniczny.smitu pisze:jezeli chodzi o mnei to mi zalerzy zeby zdac bardzo ale to bardzo dobrze a nie zeby tylko zdac
Handsome Boy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrc » 02 lut 2005, 20:43
mrc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 02 lut 2005, 20:48
zawdi pisze:no w sumie napisales ze zdajesz tez historie, to pewnie na jakis humanistyczny kierunek sie wybierasz. ja musialem tylko zdac, bo szedlem na techniczny.smitu pisze:jezeli chodzi o mnei to mi zalerzy zeby zdac bardzo ale to bardzo dobrze a nie zeby tylko zdac
mrc pisze:Ja zdawałem maturkę w 2002 roku, starą, z polskiego, historii i angielskiego (odpowiednio 5, 5 i 6) więc nie miałem jakichś specjalnych kłopotów![]()
Nie martwcie się chłopaki - będzie dobrze, a jak pódziecie na studia to co pół roku bedziecie mieli po klika takich egzaminówPozdrawiam i powodzenia.
smitu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 02 lut 2005, 21:04
oj stary, nawet nie wiesz jak sie mylisz. szkola srednia w porownaniu ze stuidiami to jest bajka. w lo nie chodzilem na polowe lekcji, na studiach cwiczenia masz obowiazkowe (z reguly, u mnie w sumie wiekszosc jest nieobowiazkowa). moze nie trzeba sie przejmowac do sesji czy tez kol, ale w sesji jest przesrane (zeby nie uzyc bardziej dobitnego slowa). bardzo chetnie bym sobie pochodzil jeszcze do LO zamiast studiowac.smitu pisze:co pol roku i to jest dobre bo nie musze sie uczyc z dnia na dzien
Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 02 lut 2005, 21:11
zawdi pisze:oj stary, nawet nie wiesz jak sie mylisz. szkola srednia w porownaniu ze stuidiami to jest bajka. w lo nie chodzilem na polowe lekcji, na studiach cwiczenia masz obowiazkowe (z reguly, u mnie w sumie wiekszosc jest nieobowiazkowa). moze nie trzeba sie przejmowac do sesji czy tez kol, ale w sesji jest przesrane (zeby nie uzyc bardziej dobitnego slowa). bardzo chetnie bym sobie pochodzil jeszcze do LO zamiast studiowac.smitu pisze:co pol roku i to jest dobre bo nie musze sie uczyc z dnia na dzien
studia to nie bajka, to studia![]()
wylaczajac to ze trzeba zaliczac, to na studiach jest swietnie
smitu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kakap » 02 lut 2005, 21:21
kakap

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 02 lut 2005, 21:34
kakap pisze:jasne ze pisalem próbna i poszła mi bardzo dobrze angielski 96% historia 70% polski 74% jestem zadowolny i uwazam ze matura nie jest trudna
smitu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 29 mar 2005, 12:06
smitu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 mar 2005, 23:16
maestro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 mar 2005, 23:21
Chlopaczek
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio