Matura - Strona 2

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 02 lut 2005, 19:05

kakap pisze:mnie tez to wkrotce czeka dokladnie za jakies 2 - 3 miesiace ale jakos sie tym nieprzejmuje matura nie ejst trudna i mysle ze zdam 8) 8) :D

nie jest trudna ?? a pisales probna ??

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 02 lut 2005, 19:16

ja mialem okazje zdawac "nowa" mature.

a i to nie jest najwazniejszy exam w waszym zyciu, no chyba ze nie wybieracie sie potem na studia. matura to pikus w porownaniu z sesja, ktora jest co pol roku.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2005, 22:53 przez Handsome Boy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 02 lut 2005, 19:47

no to jeszcze miales lajtowo, teraz na nowej maturze wcale nie masz latwo ze masz temat, masz temat ale musisz zawrzec wszystko informacje ktore zostaly zawarte w kluczu co latwe nie jest, poza tym jest test ktory jest banalny, ustna matura to banal mam multum czasu by sie na nia przygotowac :D ang szkoda gadac taki lajt :D historie jeszcze bede zdawal co rownierz jest lajtowe :D jedyne czego ogolnie sie na maturze boje to jezyk polski :D

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 02 lut 2005, 20:10

smitu pisze:no to jeszcze miales lajtowo, teraz na nowej maturze wcale nie masz latwo ze masz temat, masz temat ale musisz zawrzec wszystko informacje ktore zostaly zawarte w kluczu co latwe nie jest, poza tym jest test ktory jest banalny, ustna matura to banal mam multum czasu by sie na nia przygotowac :D ang szkoda gadac taki lajt :D historie jeszcze bede zdawal co rownierz jest lajtowe :D jedyne czego ogolnie sie na maturze boje to jezyk polski :D
tez mialem klucze. kwestia jest taka, ze jak nawet nic z klucza nie napiszesz, ba mozesz wogole napisac nie na temat to mozesz zdac, punkty za jezyk, kompozycje, styl, ortografie i tym podobne pierdoly wystarcza i nic ci nie moga zrobic, ze miales pisac o pozytywizmie, a napisales o kubusiu puchatku.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2005, 22:54 przez Handsome Boy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 02 lut 2005, 20:19

zawdi pisze:
smitu pisze:no to jeszcze miales lajtowo, teraz na nowej maturze wcale nie masz latwo ze masz temat, masz temat ale musisz zawrzec wszystko informacje ktore zostaly zawarte w kluczu co latwe nie jest, poza tym jest test ktory jest banalny, ustna matura to banal mam multum czasu by sie na nia przygotowac :D ang szkoda gadac taki lajt :D historie jeszcze bede zdawal co rownierz jest lajtowe :D jedyne czego ogolnie sie na maturze boje to jezyk polski :D
tez mialem klucze. na poczatku wydawalo sie ze bedzie problem w niego trafic, ale pozniej go olalismy. kwestia jest taka, ze jak nawet nic z klucza nie napiszesz, ba mozesz wogole napisac nie na temat to mozesz zdac, punkty za jezyk, kompozycje, styl, ortografie i tym podobne pierdoly wystarcza i nic ci nie moga zrobic, ze miales pisac o pozytywizmie, a napisales o kubusiu puchatku. osobiscie az tak drastycznej taktyki nie polecam, ale slyszalem ze ktos tak zrobil i zdal. ale klucz to nie jest wielki problem, ja chyba trafilem 3/15 i zdalem. a co do testu tez jest klucz no ale to jest lajcik
ano masz w gruncie rzeczy racje :D jezeli chodzi o mnie to popracuje jeszcze wlasnie nad stylem i bedzie gites :D mam nadzieje; zauwarzasz ile pkt wiecej bys mial gdybys mial info z klucza, jezeli chodzi o mnei to mi zalerzy zeby zdac bardzo ale to bardzo dobrze a nie zeby tylko zdac :D

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 02 lut 2005, 20:30

smitu pisze:jezeli chodzi o mnei to mi zalerzy zeby zdac bardzo ale to bardzo dobrze a nie zeby tylko zdac :D
no w sumie napisales ze zdajesz tez historie, to pewnie na jakis humanistyczny kierunek sie wybierasz. ja musialem tylko zdac, bo szedlem na techniczny.

Awatar użytkownika
mrc
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrc » 02 lut 2005, 20:43

Ja zdawałem maturkę w 2002 roku, starą, z polskiego, historii i angielskiego (odpowiednio 5, 5 i 6) więc nie miałem jakichś specjalnych kłopotów :D
Nie martwcie się chłopaki - będzie dobrze, a jak pódziecie na studia to co pół roku bedziecie mieli po klika takich egzaminów :lol: Pozdrawiam i powodzenia.

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 02 lut 2005, 20:48

zawdi pisze:
smitu pisze:jezeli chodzi o mnei to mi zalerzy zeby zdac bardzo ale to bardzo dobrze a nie zeby tylko zdac :D
no w sumie napisales ze zdajesz tez historie, to pewnie na jakis humanistyczny kierunek sie wybierasz. ja musialem tylko zdac, bo szedlem na techniczny.

zgadza sie, wybieram sie albo na socjologie, dziennikarstwo, moze na pedagogike wydzial WF

mrc pisze:Ja zdawałem maturkę w 2002 roku, starą, z polskiego, historii i angielskiego (odpowiednio 5, 5 i 6) więc nie miałem jakichś specjalnych kłopotów :D
Nie martwcie się chłopaki - będzie dobrze, a jak pódziecie na studia to co pół roku bedziecie mieli po klika takich egzaminów :lol: Pozdrawiam i powodzenia.

co pol roku i to jest dobre bo nie musze sie uczyc z dnia na dzien :D

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 02 lut 2005, 21:04

smitu pisze:co pol roku i to jest dobre bo nie musze sie uczyc z dnia na dzien :D
oj stary, nawet nie wiesz jak sie mylisz. szkola srednia w porownaniu ze stuidiami to jest bajka. w lo nie chodzilem na polowe lekcji, na studiach cwiczenia masz obowiazkowe (z reguly, u mnie w sumie wiekszosc jest nieobowiazkowa). moze nie trzeba sie przejmowac do sesji czy tez kol, ale w sesji jest przesrane (zeby nie uzyc bardziej dobitnego slowa). bardzo chetnie bym sobie pochodzil jeszcze do LO zamiast studiowac.
studia to nie bajka, to studia :lol:
wylaczajac to ze trzeba zaliczac, to na studiach jest swietnie :D

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 02 lut 2005, 21:11

zawdi pisze:
smitu pisze:co pol roku i to jest dobre bo nie musze sie uczyc z dnia na dzien :D
oj stary, nawet nie wiesz jak sie mylisz. szkola srednia w porownaniu ze stuidiami to jest bajka. w lo nie chodzilem na polowe lekcji, na studiach cwiczenia masz obowiazkowe (z reguly, u mnie w sumie wiekszosc jest nieobowiazkowa). moze nie trzeba sie przejmowac do sesji czy tez kol, ale w sesji jest przesrane (zeby nie uzyc bardziej dobitnego slowa). bardzo chetnie bym sobie pochodzil jeszcze do LO zamiast studiowac.
studia to nie bajka, to studia :lol:
wylaczajac to ze trzeba zaliczac, to na studiach jest swietnie :D

hehehe dowiem sie juz niedlugo jak jest :D ale ja juz mam uczenia sie z dnia na dzien dosc, i lekcji codziennie i innych :D domyslam sie ze na studiach w sesji jest przesrane :D juz sie takiego przesrania doczekac nie moge :D

kakap
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kakap » 02 lut 2005, 21:21

jasne ze pisalem próbna i poszła mi bardzo dobrze angielski 96% historia 70% polski 74% jestem zadowolny i uwazam ze matura nie jest trudna

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 02 lut 2005, 21:34

kakap pisze:jasne ze pisalem próbna i poszła mi bardzo dobrze angielski 96% historia 70% polski 74% jestem zadowolny i uwazam ze matura nie jest trudna

no to niezle mnie poszlo troche slabiej :D zobaczymy jak bedzie na prawdziwej maturce :D

mialem ang - 87 %
pol - 48 %
hist - 49 %

(cieniutko) 8) :twisted:

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 29 mar 2005, 12:06

ehhh do matury ustnej juz nawet nie miesiac, hehe i musze sie przyznac ze do nauki sie wzielem, na dniach konczy sie liceum a to bardzo mnie cieszy :D w koncu nie bede musial wedrowac w ten syf i sluchac co poniektorych nabuzowanych belfrow :D :D

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 mar 2005, 23:16

Smitu no i jak tam przygotowania?? już się doczekać nie moge... :roll: :wink: hire widze zdajesz... :D a ja gegre... ale tylko dlatego, że nie chemie czy fizyke ;)

już od pon. nie bede chyba chodził do szkoły bo nie ma po co po prostu... siedzimy i nic nie robimy od miesiąca... tylko jak z czegoś maturke zdajemy to 2/3 os. coś robią... :roll: do piątku chyba oceny mają być wystawione i na 3 tyg. spokoj... :D a pozniej to tylko się ..... :roll:

wkurza mnie ta cała matura... :evil: już terminy rozpisane... troche dygam, bo ciężko u mnie na studia się dostać... a probna oblało 66% zdających w mojej szkole!!!! rzeźnia... :/ ja zdałem ale nie tak jak bym chciał... :?

pozdro!!

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 mar 2005, 23:21

Nie martw sie Maestro probna zazwyczaj w troll osob oblewa.To taka forma mobilizacji stosowanej przez nauczycieli wzgledem uczniow.Oblewaja zeby nastraszyc i zmusic do wiekszego wysilku.
Powodzenia.Bedzie dobrze.Albo i nie... he he

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”