Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 39

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 kwie 2008, 12:38

Troszke przesadzilem ale nasza liga jest tak slaba ze praktycznie kazdy poza Wisla jest sredniakiem.
PS: zobacz na miejsce w tabeli i wtedy okresl kto jest slabszy. Ile to lat minelo kiedy nas w tabeli wyprzedziliscie na koniec sezonu??

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 12 kwie 2008, 12:45

Bienias pisze:zobacz na miejsce w tabeli i wtedy określ kto jest słabszy

Dzielą nas trzy punkty czyli praktycznie nic ;) Nie mówię także że jesteśmy od was lepsi. Chodziło mi oto że nie jesteśmy średniakami :D Aczkolwiek całej prawdy dowiemy się po dzisiejszym meczu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 kwie 2008, 12:48

Bienias pisze:aby jacys zawodnicy Legii napinali sie na Lecha badz co badz sredniaka ligi. Napinac to oni sie moga na Wisle i Groclin.
Wiesz, skoro kibice (patrz na swój post) się napinają przed tym meczem jak marna gumka, to pewnie Smuda i Urban zadbają o odpowiednią motywację piłkarzy przed meczem.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 12 kwie 2008, 19:00

Legia 0:1 Lech

Po trzynastu suchych latach w końcu wygrywamy z Legia przy Łazienkowskiej. Znów świetne wejście z ławki Pitego uwieńczone bramką. Mecz ułatwiła nam czerwona kartka i tym pewnie będą się tłumaczyć kibice warszawskiej Legii. I Legia już za nami w tabeli teraz tylko wygrać z Groclinem i będzie pięknie :D

P.S. Nie oglądałem meczu więc jak ktoś by raczył przybliżyć mi przebieg tego spotkania byłbym bardzo wdzięczny :D Z góry dzięki

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 kwie 2008, 19:16

Od polaczenia Lecha z Amica, Lech zaczał miec to co brakowalo mu do Wisly, a juz napewno do Legii- kase, wiec jesli mowimy o sredniakach to Lech jest tak samo sredni jak Legia. Kiedy Lech był przed Legia, a kiedy Kolejorz mial budzet na poziomie Legii, wogole kiedy mial pieniadze.

1-0. Zasłuzone, choc gdyby nie ten sam Pitry mogloby byc wyzej. Pierwsza polowa strasznie bezbarwna, Legia chciala, Lech chyba wiedzial, ze cos strzeli. Dobrze, że sedzia wywalil Smolinskiego, bo to rozkrecilo gre. W drugiej polowie Lech stwarzał sporo wiecej sytuacji, zabraklo jedynie dokladnosci czy skutecznosci, ale wkoncu te 1-0 jest.

Polowa roboty wykonana teraz ostatnie na jakis czas Derby Wielkopolski i wtedy bede w pelni zadowolony. Szkoda kartek dla Quinterosa i przedewszystkim dla Kikuta, ktory napedza akcje Lecha, ale z Reissem i kims z dwojki Pitry/ Kikut powinno byc dobrze.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 12 kwie 2008, 19:18

No i tak miało być, tylko szkoda, że tak późno strzelony ten gol, ale liczy się zwycięstwo. Ogólnie po czerwonej kartce Lech atakował, ale Legia też przeprowadziła kilka ciekawych kontr, na szczęście nie udanych. Kolejny ładny gol Pitrego, który pokazał, że nie na darmo ,,posadził" na ławce słabego Reksia. Teraz tylko porażka Groclinu i jeżeli lech utrzyma 2 miejsce to będzie udany sezon, a w następnym możnaby pokusić się o coś więcej. ;)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 kwie 2008, 21:28

Jarzinho pisze:Kiedy Lech był przed Legia, a kiedy Kolejorz mial budzet na poziomie Legii, wogole kiedy mial pieniadze.

1-0. Zasłuzone, choc gdyby nie ten sam Pitry mogloby byc wyzej. .
1) I PZPN po swojej stronie:P
2) Chyba 2 mecze ogladalismy bo remis bylby nawet nawet sparwiedliwy. Obie druzyny z gry mialy remis a grajac w 10 Legia pokazala sie nawet z dobrej strony czego nie mozna powiedziec po zwyciezcy. Grajac z przewaga zawodnika nie bylo widac roznicy. Ladnie mieszal Roger mam nadzieje ze Leo go powola.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 kwie 2008, 21:31

majer13 pisze:tym pewnie będą się tłumaczyć kibice warszawskiej Legii
A nie było tak? :lol: Że o karnym nie wspomnę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 kwie 2008, 12:08

Bienias pisze:Chyba 2 mecze ogladalismy bo remis bylby nawet nawet sparwiedliwy. Obie druzyny z gry mialy remis a grajac w 10 Legia pokazala sie nawet z dobrej strony czego nie mozna powiedziec po zwyciezcy. Grajac z przewaga zawodnika nie bylo widac roznicy. Ladnie mieszal Roger mam nadzieje ze Leo go powola.

Naprawde, bo dla mnie Legia stowrzyla jedna godna uwagi akcje, chyba w 90 minucie. Jedyny plus po stronie Legii to posiadanie pilki, nic iwecej nie dostrzegłem.
Bienias pisze:1) I PZPN po swojej stronie:P

Nie bardzo rozumiem do czego sie odnisles.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 13 kwie 2008, 12:13

Jeżeli by tak w istocie było to więcej meczy reprezentacji odbywałoby sie w Poznaniu :D Bo teraz nie dobywają sie prawie w ogóle :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 kwie 2008, 15:15

majer13 pisze:

Jeżeli by tak w istocie było to więcej meczy reprezentacji odbywałoby sie w Poznaniu :D Bo teraz nie dobywają sie prawie w ogóle :P
Bo sami pilkarze nie lubia tam grac a preferuja Warszawe i jezeli im jest tylko dane decydowac o wyborze stadioniu zawsze wybieraja ten na Ł3.

Co do Pzpn Jarzinho nie chce mi sie wracac i znowu bezpruduktywnie spierac. Pewnie przyspewke z mistrzem przy stole znasz:P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 kwie 2008, 16:35

Bienias pisze: Bo sami pilkarze nie lubia tam grac a preferuja Warszawe i jezeli im jest tylko dane decydowac o wyborze stadioniu zawsze wybieraja ten na Ł3.
O ile nie ma możliwości gry na Śląskim, oczywiście. Bo wtedy Warszawa, Poznań, Białystok czy Grodzisk przestaje się liczyć.
Bienias pisze: 2) Chyba 2 mecze ogladalismy bo remis bylby nawet nawet sparwiedliwy.
Lech był od Legii lepszy. Legia miała jedną, wspomnianą, sytuację, Lech mógł wygrać wyżej. Sprawiedliwe zwycięstwo Poznaniaków, chylę czoła przed Smudą, którego oskarżałem o katastrofalne przygotowanie ekipy przed rundą wiosenną.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 19 kwie 2008, 22:18

Lech 2:1 Groclin :jupi: :mike:

Pomimo czerwonej kartki daliśmy radę :D Wicemistrzostwo już tak 'blisko' :!: Teraz żeby mi tylko nic nie spartaczyli bo z cięższych meczów została nam tylko Cracovia więc powinno być dobrze :D Szkoda tylko że znowu czerwień załapał Ivan bo jest to według mnie bardzo dobry zawodnik i jego brak jest na pewno osłabieniem :(
nowok pisze:JESTEM DUMNY Z BYCIA PYRĄ Wink
Nic dodać nic ująć :D 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 kwie 2008, 22:43

Szkoda tylk ostraconej bramki w koncowce, bo to daje maly punkt przy Groclinie w bezposrednich spotkaniach, ale i tak jest dobrze.

Ciezko bedzie w Krakowie, jednak Legia i Groclin maja do rozegrnaia spotkania z Wisla, a ta mimo mistrzostwa napewno bedzie chciala zakonczyc sezon bez porazki, wiec pewnie urwie punkty. Dodatkowo wyjazd LEgi do Chorzowa czy Groclinu do Kielc.

Szkoda czerwonej kartki dla Ivana, ale to ewidentny bład Żyro, bo przy pierwszej sytuacji nie było wg. mnie nawet faulu, a co dopiero zółtko. świetne spotkanie defensywy- bez Kikuta i pozniej Djurdjevica. Środek takze dawał rade, Muraś z Bandrowskim wygrali rywalizacje z Świerszczem i Majewskim. Nie było widac takze braku Quinterosa. Szkoda, ze Cueto zagrał tak mało, bo widac było, że ma ochote pograc i co wazne wychodzilo mu, w defensywie takze brał udzial. Pewnie takim zawodnikiem jak go zapowiadano moze nei bedzie, ale napewno mzoe sie przydać.

Awatar użytkownika
plinert
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: plinert » 19 kwie 2008, 23:25

no mecz bardzo dobry, szybki z jednej pod druga branke. bardzo ladny kawalek futbolu... tak z jednej jak i z drugiej strony. a groclin napewno na bramke zaslugiwam, moze i na cos wiecej....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”