AS Roma (zbiorczy) - Strona 149

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 06 kwie 2008, 19:30

Jarzinho pisze:Nie dostrzegam nie liczac Manciniego, De Rossiego i tottiego pilkarzy o klasie światowej. Nie bede sie bawil w wyliczanki i jaki kto ma potencjal, czy Aquilani bedzie taki czy owaki.

Doni - jeden z lepszych bramkarzy Serie A.
Mexes-Juan - jedna z najlepszych par stoperów w Europie.
Perrotta - mistrz świata.

Poza tym Cicinho, Pizarro, Taddei - nic ci te nazwiska nie mówia? :roll: A Aquilani nie będzie taki czy owaki - on JUŻ JEST piłkarzem światowej klasy.
Jarzinho pisze:Nie potrafie wymienic 11 pilkarzy Romy.

Przykro mi :(
Jarzinho pisze:Jesli piszesz ilu pilkarzy o jakiej klasie maja inne zespoly sprawdz jaki potencjal posiada Roma. Dla mnie nie wiekszy niz Porto czy pozostale ekipy.
Najpierw pooglądaj troche meczów, a potem pogadamy.
Jarzinho pisze:W czym jest taka roznica, ze zadanie o rownosci tych klubow z Roma mnie osmiesza, czy Roma az tyle wiecej osiagnela w ostatnich latach od w/w klubow.
Nie wiem, może dwa wicemistrzostwa w, bądź co bądź, silnej lidze włoskiej? Może dwa razy ćwierćfinał Ligi Mistrzów? Na przykład w tym jest lepsza.
Jarzinho pisze:Dla mnie to jeden i ten sam worek.
Porównaj najpierw jedenastki (przydałoby sie też pare meczów obejrzeć - głownie Romy, bo chyba Celtic oglądałeś przy okazji meczów z Barcą), a potem zabierz głos. Chyba jest jakaś różnica miedzy, dajmy na to, Mexesem i Caldwellem albo Venegoorem of Hesselinkiem i Tottim? :roll:
Jarzinho pisze:Powiadasz, ze Barcelona została ustawiona w jakis sposob przez Liverpool. Sprawdz najpierw co osiagnal Liverpool w ostatnich sezonach
Powiadasz, że Manchester sprowadził Romę na ziemie. Zobaczymy, co Diabły zdobędą w tym sezonie.
Yukasz pisze:Jedynie mógłbym się zgodzić że Porto jest porównywalne
Yukasz, do frajerskiej gry Porto, to nam jeszcze sporo brakuje... W lidze grają świetnie, w LM ulegli Schalke... Zastanów się, kto jest lepszy - Real (który wyeliminowała Roma) czy Schalke (któremu nie sprostało Porto). Zreszta porównując personalnie jedenastki też wyjdzie to zdecydowanie na naszą korzyść. Piłkarze tacy jak Quaresma czy Lisandro Lopez sa w tej drużynie w mniejszości.

Ja powtórze ze swojej strony, że spośród drużyn wymienionych przez Jarzinho z Romą można porównywać jedynie Fenerbahce.
Yukasz pisze:A gdzie zaliczysz Real który w ostatnich latach podbija Europę a w ostatnich dwóch Roma jest od niego wyżej?

Podbijam pytanie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 kwie 2008, 5:03

Yukasz pisze:...i wygrywa z drużynami pokroju Derby. A Arsenal to też Celtic tyle że taki angielski A Liverpool wg ciebie światowa czołówka bo wygrał z Barcą akurat w tym sezonie musiał uznać wyższość Chelsea

Liverpool to czołowka bo w ostatnich sezonach dwukrotnei dochodzil do finalu LM, odprawiajac po drodze min. Barce, Juventus, Chelsea... Ostatniego zdania nei bardzo potrafie rozszyfrowac.
Einar pisze:Najpierw pooglądaj troche meczów, a potem pogadamy.

Porto gra słąbiej od romy w licze czy to w LM. Podobnie Schalke. JA tam wiekszego do nich respektu nie mam, ale jakos wyszlo, ze Porto na PS ogladam napewno czesciej niz cała lige włoska moze przez to moje zdanie. Widzialem dwumecz Schalke z Porto.
Yukasz pisze:Tak an wstępie to nie rozumiem jak można oceniać wielkość zespołu na podstawie tego jakich ma piłkarzy bo co to ma wspólnego z wynikami drużyn
A jednak smai do tego ciagle zmierzacie. Praktycznie w kazdym akapicie. Co Celtic osiagnal w ostatnich seoznach mniej niz Roma, podobnie Porto, czy poprostu sa slabsi bo z ligi portugalskeij i Szkockiej.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 07 kwie 2008, 7:12

Jarzinho pisze:Co Celtic osiagnal w ostatnich seoznach mniej niz Roma, podobnie Porto, czy poprostu sa slabsi bo z ligi portugalskeij i Szkockiej.
Einar pisze:Nie wiem, może dwa wicemistrzostwa w, bądź co bądź, silnej lidze włoskiej? Może dwa razy ćwierćfinał Ligi Mistrzów? Na przykład w tym jest lepsza.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 07 kwie 2008, 9:12

Nie wiem wogole po co z nim dyskutujecie :P

Samo stwierdzenie ze Roma jest druzyna pokroju Celticu lub Porto jest smieszne. Tak samo w sobie

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 10 kwie 2008, 9:21

Roma to frajerz a nie wielka druyzna i tyle..

koleny sezon o ch*** rozbic

tyle w tym temacie

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 10 kwie 2008, 12:54

Totnik_ASR pisze:Roma to frajerz a nie wielka druyzna i tyle..
a nie wystarczy powiedziec ze poprostu zabraklo nam umiejetnosci :arrow: zabraklo umiejetnosci zeby wykorzystac sytuacje, zabraklo umiejetnosci zeby nie popelnic bledow w obronie, zabraklo umiejetnosci zeby rozegrac odpowiednio pilke ... itd, itp...
Totnik_ASR pisze:koleny sezon o ch*** rozbic
umowmy sie cwiercfinal LM to jest raczej szczyt mozliwosci ten druzyny przy obecnej kadrze. we wczorjaszym meczu bylo to az nadto widoczne :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 kwie 2008, 14:14

goofii pisze: a nie wystarczy powiedziec ze poprostu zabraklo nam umiejetnosci
Sorry, ale rezerwową drużynę ManU można było bez kłopotu pokonać, gdyby się podjęło walkę. A Roma sprawiała wrażenie, jakby ze strachu przed 7:1 robiła w spodenki i nie podjęła walki. Rozumiałbym takie podejście, gdyby na boisko wyszedł ManU z Ronaldo, Rooneyem i pełnym składem - ale Romę stłamsił skrzydłowy Hargreaves, a w obronie Rzymian zatrzymali Brown z Silvestre.
Spalletti choćby i sam z karnego strzelił bramkę, to i tak w Romie zabrakło choćby jednego - poza Donim - piłkarza, który by powalczył. Takiego Tottiego. Roma się spaliła psychicznie, nawet najgorszy fanatyk United w stylu lupka nie udowodni, że rezerwy United są lepsze od pierwszego składu Romy. :roll:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 10 kwie 2008, 14:26

Wilmore pisze:nawet najgorszy fanatyk United w stylu lupka nie udowodni, że rezerwy United są lepsze od pierwszego składu Romy.

Nikt tego nie musi udowadniac ... sami pilkarze Romy pokazali ze wczoraj byli slabsi :arrow: fizycznie, mentalnie, taktycznie, technicznie ... w kazdym aspekcie. Oczywiscie mowimy tutaj o jednym wczorjaszym meczu, no ale powiedzenie: jestes tak dobry jak twoj ostatni mecz, jest jak najbardziej aktalne :roll:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 kwie 2008, 16:52

Wilmore pisze:rezerwową drużynę ManU
I ilu niby było tych rezerwowych :?:

Rywalizacja jak mówiłem rozstrzygnęła się podczas pierwszego meczu. Po nim zajrzał im strach w oczy i powróciły demony przeszłości czyli ubiegłoroczny rezultat. Sami już nie wierzyli że można awansować. Gdyby wynik w pierwszym starciu był inny mecz wyglądałby zupełnie inaczej i jak w meczu grupowym na OT nikt by nie myślał o tamtym fatalnym spotkaniu. Piłkarze starali się siebie oszukać że jeszcze są szanse ale sami się na to nie nabrali bo walki na OT nie podjęli :roll: A najgorsze jest to że piłkarze się napinali że są w stanie wygrać a Ferguson jak to powiedział Stec nie wystawiając dwóch gwiazd pokazał co myśli o Romie i dalszej rywalizacji w tej parze. Prawda jest taka że jak chcemy postawić kolejny krok na przód trzeba sięgnąć do portfela w którym niewiele jest. Inaczej będziemy zespołem zdolnym do sprawiania niespodzianek ale nie sięgania po trofea :(
I tym sposobem trzeba skupić się na rozgrywkach krajowych gdzie przydałoby się ponownie sięgnąć po Puchar. Pozostaje jeszcze liczyć na potknięcia Interu i samemu wygrywać kolejne mecze począwszy od niedzielnego meczu z Udine :rotfl4:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 kwie 2008, 17:06

Yukasz pisze: I ilu niby było tych rezerwowych Question
Wybacz, ale grał VdS, który ostatnio nie zachwyca, w obronie prawy i lewy obrońca rezerwowi (ok, prawy gra, ale tylko przez kontuzję Nevilla), na środku Ferdinand świeżo po kontuzji i młodziutki Pique, w pomocy rezerwowi Park, Carrick, Anderson, na skrzydle (!) grający Hargreaves, który skrzydłowym wielkim nie jest i znajdujący się pod formą Giggs (który nie zachwycił, ale na tle słabiutkiej Romy zaprezentował się świetnie). I w ataku ten gorszy z wielkiego duetu Rooney - Tevez, Argentyńczyk jest świetnym piłkarzem, ale Ferguson pokazał, że Romy się nie boi i na Romę wystarczy tylko Carlito.
Więc nie ma co mówić o najsilniejszym składzie United - na papierze niby z pierwszego składu Ferdinand, VdS, Tevez, Hargreaves, Brown, czy Giggs, ale z tej piątki dwóch pod formą, jeden po kontuzji, jeden gra tylko przez to, że jego rywal dopiero wraca do formy i jeden gra, bo w ataku zmiennik się posypał, a Rooney miał odpocząć.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 10 kwie 2008, 17:10

Wilmore pisze:w pomocy rezerwowi Park, Carrick, Anderson
:shock:

Po co wypowiadasz się na tematy o których nie masz pojęcia? Carrick gra chyba najczęściej i najrówniej z wszystkich pomocników United w tym sezonie. Anderson też ma 35 meczów na koncie więc rezerwowym bym go nie nazwał.

I nie wiem co masz na myśli mówiąc "VDS ostatnio nie zachwyca", bo bez żadnych wątpliwości jest jednym z najepszych bramkarzy na świecie.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 kwie 2008, 17:29

Wilmore pisze:Wybacz, ale grał VdS, który ostatnio nie zachwyca
No sorry a czyja to wina że mają takiego pierwszego bramkarza a nie np Buffona :?: Jak Fergusonowi się nie podobało to mógł wystawić Kuszczaka.
Równie głupie by było jakbym ja narzekał że u nas musiał grac Perrotta. Tylko czyja to wina że gra jak cień swojego cienia bo na pewno nie rywali. Kogo mają w MU czy Romie tym zawodnikiem grają, proste.
Wilmore pisze:prawy gra, ale tylko przez kontuzję Nevilla)
Kontuzje są wliczone w zawodowy sport, też niczyja wina że mają problemy z kontuzjami :>
Wilmore pisze:na środku Ferdinand świeżo po kontuzji
Z tym że ostatnio ileś tam meczów rozegrał. Równie głupie byłoby gdybym ja narzekał że Juan ostatnio rozegra jeden mecz, potem wyleci na kilka, znowu powróci, łapie kontuzję itd. Dobrze że nie zagrał tak beznadziejnie jak z Lazio kiedy też był świeżo po kontuzji.
Wilmore pisze:I w ataku ten gorszy z wielkiego duetu Rooney - Tevez, Argentyńczyk jest świetnym piłkarzem, ale Ferguson pokazał, że Romy się nie boi i na Romę wystarczy tylko Carlito.
Tylko że ten drugi słabszy gra dość często nawet jak wchodzi z ławki i taki słaby nie jest jakbyś chciał.
Wilmore pisze:Więc nie ma co mówić o najsilniejszym składzie United - na papierze niby z pierwszego składu Ferdinand, VdS, Tevez, Hargreaves, Brown, czy Giggs, ale z tej piątki dwóch pod formą, jeden po kontuzji, jeden gra tylko przez to, że jego rywal dopiero wraca do formy i jeden gra, bo w ataku zmiennik się posypał, a Rooney miał odpocząć.
A czy ja marudziłem co by było gdyby był Totti, że ktoś nie ma formy, inny jest po kontuzji a kolejny jak Aquilani mimo że był w składzie i jest 100 razy lepszy niż Pizarro to nie był jeszcze w pełni sił? Nie bo to głupie tłumaczenia :!:

MU nie zagrało najsilniejszym składem jaki mogli wystawić ale gadanie że grali rezerwami jest :red:

Dalej Giggsy cię podsumował...

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 10 kwie 2008, 20:06

Yukasz pisze:I ilu niby było tych rezerwowych Question

no wlasnie ? :|

Z tego co naliczylem to tylko Sylwek, Pique i Park

Wilmore pisze:Wybacz, ale grał VdS, który ostatnio nie zachwyca

VDS tak IMHO to juz od 2 sezonow nie zachwyca , nie mniej jednak jest 1 bramkarzem i zaliczanie go jako rezerwowego jest smieszne
Wilmore pisze:pomocy rezerwowi Park, Carrick, Anderson

:rotfl4:

Wogole to nie wiem co probujesz udowodnic :| Albo gloryfikujesz zwyciestwo MU twierdzac ze pojechali Rome rezerwami , albo poprostu nie lubisz Romy i chcesz ich osmieszyc

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 10 kwie 2008, 21:31

Czy MU gral rezerwami czy czescowo rezerwami to w meczu o taka stawke o czyms swiadczy.. Fergusona zrobil manewry jakby grak w FA Cup z klubem z Coca Cola.. oznacza to ze MU jest zepolem o dwie klase lepszym.. rezerwami prawie Nas pojechali.. gdyby nie Doni byliby ze 3-0.. Roma dala znowu sie ponizyc.. smutne ale prawdziwe

wielkie slowa o mobilizacji.. ze dadza 200% a wyszli posikani na mecz.. przegrali te zawodny chyna juz wtedy jak zobaczyli kogo wylosowali..

nie mozna miec pretensji ze sie odpada sie z MU bo to jeden z najlepszych klubow swiata.. pozatym jakie ma molzliwosci Roma a jakie MU ?? oni potrafia wydac na jednego zawodnika 3x wiecej niz Roma na cale transfery... ale to podjecie zupelnych przegrancow i frajerow mnie po prostu wk***

kolejny sezon przerost ambicji nad trescia

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 10 kwie 2008, 21:49

Totnik_ASR pisze:rezerwami prawie Nas pojechali

Prosze cie, popatrz na powyższą dyskusję :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”