Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 329

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 12 mar 2008, 10:02

Po tym sezonie 4 kluby ( tak sadze ) z czolowki europejskiej beda bez trenerow : Barca , Lpool , Inter, Milan .

3 "wolne" kluby to takze 3 wolnych szkoleniowcow. Mam dziwne przeczucie ze Rafa zawedruje do Interu . Jestem ciekaw jak taki "taktyk" ( :lol: ) poradzilby sobie w lidze wloskiej

Internazionalista
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internazionalista » 12 mar 2008, 11:38

mancio przyzal na konferencji ze odchodzi, wedlug mnie wlasnie benitez przyjdzie do nas, w lpoolu juz go nie chca, a sam przyznal ostatnio ze moglby trenowac Inter Milan albo Juve wiec prawdopodobne ze do nas przyjdzie

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 12 mar 2008, 12:02

O meczu (prawie) ani słowa... zabrakło po trochu wszystkiego, a najbardziej szczęścia. Sędzia... nie popadajmy w paranoję...

Co do Manciniego to czułem to w kościach, że po sezonie nas opuści, a przynajmniej opuści ławkę trenerską bo myślę, że Moratti zaproponuje mu jakąś inną posadę w klubie.

Według mnie największe szanse na angaż w tej chwili ma Mourinho. Tak jak pisał Maciek (interista) słowa wypowiadane przez Massimo w tym momencie wydają się być nieprzypadkowe. Sam Portugalczyk mówił, że w nowym sezonie będzie pracował we Włoszech lub Hiszpanii. Poza Interem myślę, że dostępna będzie także rola szkoleniowca Barcelony, ale myślę, że Jose nie wróci na stare śmieci po tym jak go tam potraktowano. Sprawa Milanu jest raczej otwarta, wszyscy mówią, że Pacynka może spać spokojnie, ale podobnie mówiono o Mancinim więc zobaczymy. Ostatnim bardzo prawdopodobnym miejscem gdzie mógłby wylądować Jose to Real, który już nieraz pokazał, że szkoleniowiec to "rzecz" nabyta i można ją zmieniać tak często jak to tylko możliwe :lol: Moim zdaniem nawet wygranie Primera Division przez Schustera nie zagwarantuje mu miejsca na ławce w nowym sezonie.

Benitez... a kto to jest?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 mar 2008, 13:55

IMO decyzja o odejściu Manciniego to powinna być dla kibiców Interu wcześniejsza gwiazdka w tym roku - oba kluby z Mediolanu mają managerów niestety beznadziejnych i boję się, że po przejściu do Interu trenera z dużymi umiejętnościami ten klub zasłużenie zdobędzie wszystko, co ma do zdobycia. Bo od paru lat nie potrafię pozbyć się wrażenia, że Mancini świetną kadrę Interu mimo wszystko trochę hamuje - nie znoszę tego klubu, ale mam ogromny szacunek do piłkarzy, którzy w nim grają (no, prawie wszystkich :wink: ) i jak do tego doda się naprawdę oddanego prezesa, który ostatnio poszedł po rozum do głowy i dobrego trenera - to może być niezwykle mocny klub.
Eh, żeby nasz Ancelotti tak miał jaja odejść, jak Mancini... :roll:

Iras_FCI
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Iras_FCI » 12 mar 2008, 14:00

Przypomnijcie sobie Inter Zaca, który grupowe rozgrywki LM kończył na czwartym miejscu i porównajcie go z Interem Manciniego.

Żal. Tragedia. Rozpacz. Nic gorszego, niż zmiana trenera, w tym momencie nie mogło nas trafić :x

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 mar 2008, 14:03

Kandydatów jest na pewno kilku. Zdecydowanym faworytem jest Mourinho, który od kilku miesięcy już nie pracuje i tylko wyczekuje na oferty z Włoch czy Hiszpanii. Poza tym jego pochlebne wypowiedzi o Interze i podobne ze strony Morattiego w stronę Portugalczyka.
Benitez – na razie jest trenerem Liverpoolu. Podobno ma jakiś konflikt z amerykańcami i być może odejdzie po sezonie. Ostatnio się wypowiadał, że chciałby poprowadzić jakiś czołowy włoski klub. Jednak jeśli wygra Ligę Mistrzów lub dojdzie chociaż do półfinału i ugra czwarte miejsce w lidze to raczej zostanie na swoim stanowisku.
Prandelli – niby dobrze pracuje w Fiorentinie, niby go chwalą, ale tak naprawdę on ma już 51 lat i nic nie osiągnął. Chyba nie tędy droga.
Lippi – zdecydowanie nie wchodzi w grę. Jego przygoda w Interze to było jakieś nieporozumienie. Nasprowadzał szrotu za grubą kasę i tyle go widziano.
Być może będą jeszcze spekulacje na temat Rijkaarda, Ancelottiego, Ericssona czy Spalettiego, ale to raczej mało prawdopodobne opcje.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 12 mar 2008, 14:32

Stworzyc tyle sytuacji stuprocentowych i niewykorzystac ani jednej z nich to sie nadaje do "Nie do wiary". Ibra dwa razy byl praktycznie sam na sam z Reiną i za pierwszym razem walnął 3 metry obok bramki a za drugim 5 metrów nad bramką :[ Sytuacja Cruza z koncowki I polowy to ja nie wiem jak mozna bylo ją zmarnowac. w Orange Ekstraklasie w takich sytuacjach sie nie mylą ale Cruz akurat musiał w najważniejszym meczu sezonu. No ale to co moze cieszyc to to, ze Inter wraca do efektownej, ofensywnej gry. Do 100% dyspozycji brakuje tylko dobrej skutecznosci. Tak wiec mysle ze w weekend z Palermo Inter powinien wygrac wysoko

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 12 mar 2008, 14:59

Chuchu pisze:mysle ze w weekend z Palermo Inter powinien wygrac wysoko
Ja bym nie był taki pewny. Zawodnicy pojadą na Sycylię z raczej niskim morale po porażce z Liverpoolem i po zapowiedzi trenera o odejściu. Palermo nie jest w jakiejś super świetnej dyspozycji w tym sezonie, ale z naszymi problemami kadrowymi i po odpadnięciu z LM, które moim zdaniem na długo zadomowi się z tyłu głowy naszych kopaczy, ja nie myślę aby w weekend Inter wygrał wysoko z Palermo. Zwycięstwo jest prawdopodobne, ale nie pewne.

Awatar użytkownika
DarkSnake
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DarkSnake » 12 mar 2008, 15:14

Wczoraj nie zagralismy zle, ale zadnych przebojow tez nie bylo. Gdybysmy chociaz wykorzystali te niezwykle dobre okazje na strzelenie bramek, to bylibysmy w innych nastrojach. Zbytnio zawiedziony porazka nie jestem, bo wiedzialem, ze ciezko bedzie zdzialac cuda, kiedy 1 mecz przegralismy 0:2. Brawa natomiast naleza sie naszym kibicom, dopingowali do konca i podtrzymywali pilkarzy na duchu nawet, kiedy bylo juz wiadomo, ze to nasz ostatni mecz w tej edycji LM.
Przynajmniej gra wczoraj jakos wygladala. Mancini nie wystawil specjalnie ofensywnego skladu ale to pewnie dlatego, ze utrata 1 gola znaczyla dla nas automatycznie koniec marzen. Tak czy siak tragedii nie ma.
Jednak deklaracje Manciniego sprawiaja, ze dzis czuje sie bardzo smutno i mam podly humor. Bardzo lubilem Roberto, od poczatku w niego wierzylem i nigdy nie przestalem. Dzieki niemu znow zaczelismy wygrywac, nasza gra byla wysmienita. Caly 2007 rok rzadzilismy, kto by nie wszedl na "ring" dostawal od nas K.O w ladnym stylu. Nieszczescie spotkalo nas w LM ale mozna sie wtedy bylo tlumaczyc pechem. Druzyna zmienila sie od poczatku obecnego roku. Po przerwie swiatecznej przestali grac tak jak nas do tego przyzwyczaili. Nastapil spadek formy widoczny golym okiem. Zaczelismy gubic punkty w Serie A no i lekcja od The Reds. Nie wiem czym to jest spowodowane ale przeciez nie da sie wygrywac w nieskonczonosc, kazdy w koncu dostaje zadyszki. Mialem nadzieje, ze juz niedlugo zlapiemy drugi oddech i wszystko wroci do normy.. A tu niestety Mancio deklaruje swoje odejscie po zakonczeniu sezonu :( W/g mnie jest to trener JUZ bardzo dobry, a BEDZIE jeszcze lepszy. Ciagle zdobywa doswiadczenie. Przywiazalem sie do niego, polubilem go. Nawet wydaje mi sie, ze stal sie w srodku po czesci jednym z nas, Interistow.
Narobil sobie wielu wrogow, bo obecnie jestesmy nielubiani, jakies idiotyczne porownywanie nas do Juventusu Moggiego i wymyslanie ideologii, ze pomagaja nam sedziowie. Tylko dlatego, ze bledy arbitrow na nasza korzysc sa brane pod lupe i naglasniane a zadne inne NIE. Sedziowanie nie stoi na najlepszym poziomie w Serie A ale to przeciez nie nasza wina, a pomylki zdarzaja sie na korzysc kazdego. Trzeba miec zle w glowie, zeby tego nie widziec ale na swiecie jest duzo pajacow i tak niestety zostanie. Mancio juz pewnie jest tym wszystkim strasznie zmeczony.
U mnie pozostanie zal i smutek po Roberto, jednoczesnie zycze mu wielu sukcesow, za granica oczywiscie :P
GRAZIE MANCINI !!! :(
Co do naszych poprzednich trenerow typu Lippi, Zac czy Tardelli to nie bede sie wypowiadal, wtedy rzeczywiscie byly powody aby nasi wrogowie sie z nas nasmiewali i kazdy to widzial. Przezylem rozne historie w Interze, roznych trenerow i boje sie, ze znow w klubie bedzie sie zle dzialo. Oby nie. Jako nastepce chcialbym oczywiscie Jose Mourinho. To swietny trener. Obawiam sie tylko gruntownej przebudowy druzyny, uwazam, ze wystarczy tylko kilka minimalnych korekt. Wierze, ze Moratti wyciagnal wnioski z lekcji z przeszlosci i juz nie pogorszy sytuacji w klubie. Facchetti i Mancini poukladali Inter jak nalezy, nie mozna tego zmarnowac.
FORZA INTER!
Chlopaki nie moga oddac lidera do konca sezonu i sprobowac wygrac PW.
Dla nas, dla zarzadu i jeszcze ten jeden, ostatni raz, dla Roberto :(

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 12 mar 2008, 15:14

Martin Pellegrino pisze:Zawodnicy pojadą na Sycylię z raczej niskim morale po porażce z Liverpoolem
Sycylia przyjeżdża do Mediolanu :o

Inter słaby, Inter zły taktycznie, Inter przy zielonym stoliku, Mancini zle zmiany. Kontuzje trzech podstawowych obrońców to za mało zeby usprawiedliwiać Inter. Oczywiście przegraliśmy, bylismy słabsi ale te napinki to panowie niepotrzebne, chciałbym widziec np. Rome lub Juve bez trzech podstawowych obrońców w starciu z tak przygotowanym L'poolem, bo trudno odmówic zawodnikom zaangażowania. I tak jeden z lepszych meczow ostatnio. Odmienna kwestia to forma w tym sezonie potencjalnych liderów Interu takich jak Stankovic or Vieira.

Mancini. Szkoda Roberto, bo przez te cztery lata zrobił więcej niz kilkunastu szkoleniowców przez kilkanascie ostatnich sezonów a i tak jest słaby. Wyglada to na przemyślana decyzje, oddaje w ręce nastepcy dobrze zorganizowany, skompletowany, miejmy nadziej zwycieski skład i idzie w swoja strone. Jedyne czego żałuje, ze nie ogłosił tego po sezonie, zeby teraz przypadkiem nie przełożyło sie to na i tak przecietna forme zawodników. Grazie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2413
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 mar 2008, 15:26

Zakoczyla mnie ta decyzja Manciniego. Myslalem, ze jeszcze w Interze potrenuje pare lat. Zobaczymy, czy ta decyzja jest ostateczna, ale jesli tak, to licze, ze Inter zatrudni Mourinho. Nie trafilby do Barcelony, a to juz duzy plus :P Druzyna jest ulozona i raczej bez problemow, wiec bedzie to dla niego idealne miejsce pracy. Inter na pewno jeszcze ma jakis niewykorzystany potencjal, choc nie mozna powiedziec, aby Mancini pracowal zle. W sumie to nawet mi go troche szkoda, ze odszedl.

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 12 mar 2008, 21:29

"MILAN - According to the indications of the Italian police, F.C. Internazionale communicates the following ticket information for the upcoming Serie A match between Inter and Juventus at the Stadio Giuseppe Meazza on Saturday 22 March:

1) The sale of tickets over the internet has been suspended.

2) Only residents in the province of Milan can purchase tickets through the remaining official sales points. A one ticket per person rule will apply, and no tickets can be transferred to third parties.

3) The sector usually reserved for away fans will remain closed."

Widac boja sie, ze kibice Interu beda sie chcieli zrewanzowac

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2413
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 mar 2008, 23:02

A Mancio ponoc zmienil decyzje i juz nie chce odchodzic... :o

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 mar 2008, 23:29

I dobrze. Im mniej klubow sie po niego zglosi tym wieksze szanse ma Barca:)

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 13 mar 2008, 7:56

Martin Pellegrino pisze: Benitez... a kto to jest?
hmm, moze szkoleniowiec który wygrał 2 mistrzostwa hiszpani z Valenia, i puchar UEFA z ta druzyne, oraz w przeciagu 3 ostatnich lat wygral Lm z Liverpoolem i raz byl w finale, dodajac do tego jeszcze puchar anglii. w koncu to tylko 1 z 3 szkoleniowcow ktorzy z roku na rok wygrali Uefa i Lm.
A teraz pytanie: kto to jest Mancini?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”