AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 378

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 mar 2008, 11:34

Nebula RN pisze:UWAGA:
A ja bym chciał, żeby odszedł w glorii chwały najlepszego piłkarza dwumeczu z Arsenalem i naprawdę klasowego obrońcy. Boję się, że za rok zacznie grać kiepsko i reputacja się skończy.
nestinho_acm pisze:Wielkie nadzieje Silvio pokałda w Goferze (no co jak co ale wg mnie to już postęp że tak mówi - a jak będzie to zobaczymy).
Jeśli tak, to super - casus Serginho pokazuje, że sympatia Silvo pozwala na utrzymanie pozycji w Milanie przez wieki, a więc jest szansa na to, że Gofer zacznie grać i to sporo. A to najlepsza droga do rozwoju tegoż.
A może się po prostu w Milanie postraszyli, że jak nadal będzie tak idiotycznie ignorowany Francuz, to po prostu (zgodnie ze zdrowym rozsądkiem) się on wypnie na Milan i pójdzie precz?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 mar 2008, 12:09

Wilmore pisze:A ja bym chciał, żeby odszedł w glorii chwały najlepszego piłkarza dwumeczu z Arsenalem i naprawdę klasowego obrońcy. Boję się, że za rok zacznie grać kiepsko i reputacja się skończy.
Dokładnie. Powinien odejść póki jest wielki, kto wie co sobą bedzie reprezentował w przyszłym sezonie. Skoro już teraz mówi, ze go kolana bolą [czy tam bolały], że nie mógł zgiąć nogi ...
Jest żywą legendą, nie powinien na siłe grac, jak Hierro, czy Hagi. Bo szkoda było patrzeć, jak tego pierwszego napastnicy mijali jak juniora, a ten drugi biegł skrzydłem za piłką, a potem 2 minuty wracał spacerkiem spod bramki rywali, bo już sił nie miał.

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 07 mar 2008, 13:51

Popieram. Maldini powinienc odejść po tym sezonie.

Carlo w jednym z wywiadów oznajmił że nie mamy starej drużyne (zaznczaył wiek Kaki i Pato) i powiedział że naszym najlepszym obrońcą w meczu z Arsenalem był Maldini (100% racjii).
Na koniec dodał że sam nie czuje się stara, mimo ża ma 48 lat (no na trenera stary nie jest nie :) )

Jednak jeśli taki tok myslenia sztabu będzie ciągnął się nieskocznie długo to boje się o drużyne. No bo co jak co ale nie każdemu tak jak Maldiniemu jest dan grać do wieku 40 lat...
A myślę że głupotą by było wydawać co 2 seozny 20 mln na "odmłodzenie składu" czyli zastąpienie zawodnika mającego 35-36 lat zwodnikiem w wieku 32-33.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 mar 2008, 15:14

Absolutnie sie z wami nie zgadzam.

"W glorii chwaly najlepszego obroncy dwumeczu z Arsenalem" - smiech na sali.Tak ma konczyc jeden z najlepszych obroncow w historii futbolu i legenda Milanu?Tez mi chwala.
Maldini zasluguje na odejscie w prawdziwie wielkim stylu.My to wiemy i on tez o tym wie.Nie po sezonie w ktorym jedyne co "zdobedziemy" to moze 4 miejsce w lidze.
W obecnych rozgrywkach gra w miare czesto i robi to dobrze.Nie przewiduje w przyszlym sezonie (jezeli sie zdecyduje) jakies degrengolady w jego grze.
Na problemy z kolanami juz od jakiegos czasu w wywiadach sie nie uskarza.Bolec na pewno go bola widocznie jednak nie jest to bol ktory uniemozliwia mu gre jak to bylo jeszcze nie tak dawno.

Jezeli czuje ze da rade niech zostanie.I niech Milan wtedy sie postara zeby zakonczyl kariere naprawde pieknie.Pucharem czy mistrzostwem a nie pustym sezonem i meczem Przyjaciele Maldiniego-Reszta Swiata.

I nie litujcie sie nad nim bo tak to wyglada.Dziadek zagral dobry mecz z Arsenalem i moze zakonczyc bo potem nie wiadomo czy o wlasne nogi sie nie bedzie przewracal.

Forza Milan.
Ostatnio zmieniony 07 mar 2008, 16:12 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 mar 2008, 16:11

Z jednej strony ma racje, bo Milan już w tym sezonie nic nie wywalczy. A Maldini rzeczywiście zasługuje na wielkie pożegnanie. Ale ...
Maldini zasluguje na odejscie w prawdziwie wielkim stylu.My to wiemy i on tez o tym wie.Nie po sezonie w ktorym jedyne co "zdobedziemy" to moze 4 miejsce w lidze.
A kto zagwarantuje, że za rok będzie lepiej ?
Jedni powiedzą, że już gorzej być nie może, że bedzie na pewno lepiej. Inny powie, że Milan się zmobilizuje i coś wygra, a ja powiem, że nie wiadomo co będzie. Może powinien był skończyć karierę w maju zeszłego roku, gdy wygrał LM.

Jak Milan nic nie wygra, to Maldini znów bedzie miał grać kolejny sezon, aż nie wywalczą mistrzostwa, albo LM ?

Niech gra, jak ma siły. Jak najbardziej. Najwyżej, jak będzie mu pod górkę, tak jak było Hierro, to nie bede patrzał :]

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 mar 2008, 16:21

Nikt mu tego nie zagwarantuje.Nie mozna odrzucac ewentualnosci ze w przyszlym sezonie moze byc jeszcze gorzej niz teraz ale ciezko mi to sobie wyobrazic.
Tutaj najwazniejsze nie sa gwarancje tylko ocena samego Maldiniego i sztabu medycznego czy moze grac dalej.Czy da cos druzynie i czy gra bedzie mu sprawiac radosc.
Maldini ostatnimi wypowiedziami delikatnie sugeruje ze moze i chce grac dalej.A przynajmniej mocno to rozwaza.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 07 mar 2008, 19:47

Boże oświeć genialniego Paolo i niech zostanie z nami jeszcze minimum rok. To mój piłkarski idol. Wychowalem się na grze Paolo Maldiniego. Pierwsza koszulka jaką dostałem to był własnie przywieziony przez wujka z Włoch nr.3 na czarno-czerwnonej koszulce. Od kiedy interesuje się piłką to zawsze był w niej Maldini. Nie moge sobie wyobrazić futbolu bez jego gry.

A reszta dziadów jakj Cafu, Sergio,Grubas, dida WYNOCHA !!!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 mar 2008, 22:33

Chlopaczek pisze:Tak ma konczyc jeden z najlepszych obroncow w historii futbolu i legenda Milanu?Tez mi chwala.
A ma kończyć jak zeszły sezon, tylko bez powtórki z Aten?
Bo jeśli nie stanie się cud - zmiana mentalności trenera, rewolucja w składzie, nagłe osłabienie całej konkurencji - to Milan w przyszłym sezonie powtórzy "sukcesy" z obecnego. Tyle że nie będzie grał w KMŚ.
Chlopaczek pisze:Nie przewiduje w przyszlym sezonie (jezeli sie zdecyduje) jakies degrengolady w jego grze.
Jedno wejście, zły skręt, złe zagranie, nagła zmiana kierunku ruchu...
W tym wieku cud, że biega jak z Londynem. Jako trener z Polski nie jestem w stanie tego wytłumaczyć, ale co ja tam wiem.
Natomiast wiem dobrze, że choćby nie wiem ile w niego pakowali - to Maldini kroczy po cieniutkiej lince. Jedno złe zagranie i jest po nim. A chętnych do takiego będzie aż nazbyt wielu.
fieldy pisze: A kto zagwarantuje, że za rok będzie lepiej ?
Bingo.
peyter pisze: A reszta dziadów jakj Cafu, Sergio,Grubas, dida WYNOCHA !!!
Popieram.
peyter pisze:Od kiedy interesuje się piłką to zawsze był w niej Maldini. Nie moge sobie wyobrazić futbolu bez jego gry.
Tyle że to samo mówili niektórzy Hiszpanie o wspomnianym już Hierro. To też była ikona, a skończyła tak, jak nie powinna.
Nie życzę tego Maldiniemu, ale nawet geniuszowi się może noga powinąć - niech kończy sezon teraz, póki jest najstarszym z najlepszych OL na świecie, niż za rok, gdy decyzję będzie podawał ze szpitala/ławki Milanu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 mar 2008, 0:00

Jesli zdecyduje sie grac w przyszlym sezonie na pewno bedzie to przemyslana decyzja.Tylko Paolo wie czy warto czy jest w stanie podolac i jezeli on wierzy ze moze jeszcze z Milanem osiagnac sukcesy (bo przeciez nie przedluzy kontraktu zeby odcinac kupony) to ja tez w to wierze.
Nie powinniscie ba nie macie prawa mu tego odbierac piszac zeby juz zakonczyl.Nie Maldiniemu.
Nawet jezeli kieruje wami troska o tego legendarnego pilkarza Milanu.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 08 mar 2008, 14:43

Maldini to jeden z najlepszych pilkarzy w historii, nalezy mu sie calkowity szacunek. Jesli pragnie grac jeszcze jeden rok i czuje, ze da rade, nikt nie powinien mu sie przeciwstawiac

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 mar 2008, 15:00

FC EMPOLI: Bassi - Raggi, Piccolo, Pratali, Antonini; Abate, Marchisio, Budel; Buscè; Giovinco; Saudati.

AC MILAN: Kalac - Oddo, Maldini, Kaladze, Favalli; Gourcuff, Pirlo, Ambrosini; Kakà; Pato, Gilardino.
Świetny skład Ancelottiego, przyczepiłbym się właściwie tylko do trzymania Bonery na ławce, bo jemu przyda się każda minuta na boisku.
Gourcuff gra! :!: Razem z Kaką! :!: Super decyzja, Francuz musi grać jak najczęściej, a przy Brazylijczyku może się tylko czegoś dobrego nauczyć.
No i liczę na lepszą grę Pirlo, bo ostatnio cieniuje.

Forza Milan!

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 09 mar 2008, 15:16

Skład super! No i Gofer gra! Tak! Oto chodzi! Mam nadzieje że razem z Kaką pokażą co potrafią.
Tak jak Wilmore licz na Pirlo - może jakaś brameczka z wolneo? :wink:

Mam nadzieje że wygramy.
Liczę na to, że Gourcuff zagra przynajmniej w 6-7 meczach ligowych z 12 które nam pozostały. W końcu to on ma zastapić Seedorfa w przyszłości, a żeby stawać się lepszym - musi grać

Grande Milan!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 mar 2008, 15:46

Do przerwy 1:1.
Szkoda słów.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 mar 2008, 15:55

Pato strzela bramke w stylu takim jakie Gilardino powinien strzelac ale Alberto to szkoda slow.w meczu widzialem go dwa razy po podaniach Gourcuffa i Pirlo.Pato juz ma 6 bramek a Gilardino 7 wszytko muwi za siebie.przydalby sie taki napastnik jak Drogba ze Pato mogly z nim zagrac w ataku klepke bo z Gilardino nie da rade bo kazda pilka mu odskakuje

Ambrosini dzis zagral tyle niecelnych podan ze sie po nim tego nie spodziewalem.

Favalli i Oddo tragicznie sobie radza z szkrzydlami Empoli

Boze uchowaj abysmy sie nie nadziali na kontre w drugiej polowie

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 mar 2008, 15:58

mete pisze: Ambrosini dzis zagral tyle niecelnych podan ze sie po nim tego nie spodziewalem.
WSZYSCY popełniają MASĘ niewymuszonych błędów.
I tu nie chodzi o jakieś niecelne podania, ale błędy w piłkarskich podstawach - jak widzę Pirlo, który nie potrafi przyjąć piłki, Gourcuffa mającego kłopot z krótkim (pięciometrowym) podaniem i Oddo, który jako boczny obrońca nie potrafi wypuścić sobie piłki, to zachodzę w głowę, co Ancelotti zrobił z grupą niesamowicie dobrych piłkarzy.
Oni się piłkarsko uwstecznili, co widać w ostatnich paru tygodniach. I nie chodzi tu o brak formy, tylko cofanie się w umiejętnościach piłkarskich. Rozumiem, jakby to dotknęło Maldiniego - emeryta piłkarskiego - ale Pirlo? Oddo? Gourcuffa? :roll:
mete pisze: Favalli i Oddo tragicznie sobie radza z szkrzydlami Empoli
Oni nie radzą sobie z nimi wcale. Żart polega na tym, że połowę praw do Abate ma Milan - a ja sądziłem, że to miernota jakaś, a dziś ogrywa Favalliego jak chce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”