1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012) - Strona 7

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lut 2008, 20:00

Łukasz_ pisze:Wynik 3:1 jest wynikiem ciężkim do odrobienia do Arsenal w każdym momencie może strzelić i w tedy sytuacja się komplikuje.
Ja mówię o rewanżu. Wtedy wszystko może się zdarzyć.
Choć faktycznie, nie chciałbym takiego wyniku, ale jednak można z nim awansować dalej.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 lut 2008, 20:04

Wilmore pisze: Ja mówię o rewanżu. Wtedy wszystko może się zdarzyć.

W piłce wszystko jest możliwe. Nie ma co zawsze się odnosić do historii. Jak wygramy 3:1, to nie znaczy, że na San Siro wy nam wsadzicie 3 bramki jak MU, a my nic nie strzelimy. Każdy mecz jest inny. :wink:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 20 lut 2008, 8:33

Powoedzenia Milanisci !! Srednio to wyglada ale moze sie uda.. mam nadzieje ze jakis wloski klub awansuje dalej :/

FORZA CALCIO !!!

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 lut 2008, 15:46

Kamień spadł mi z serca. Tak jak przewidywałem Kalac zagra dziś od pierwszych minut. To ważna wiadomość dla Milanistów.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 lut 2008, 17:18

Jeszcze wczoraj Carlo mówił że oceni czy zagra Kalac dopiero na rozgrzewce natomiast dzisiaj wszystkie włoskie portale rozpisują się że Australijczyk czuje się dobrze i wystąpi w dzisiejszym meczu.Jest to chyba najlepsza informacja bo w tej chwili Kalac jest w naprawde dobrej formie a taki Fiori zagrał przez kilka lat 2 mecze w Milanie więc każdy Milanista miał przeczucia że z nim w bramce może być kaplica.
Co ciekawe czytałem gdzieś że w ataku wystąpi prawdopodobnie...Gilardino...Kogo jak kogo ale jego występu spodziewalem się najmniej.Wydawało mi się że wyjdzie Inzaghi a w dalszej części meczu wprowadzony do gry zostanie PAto.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 20 lut 2008, 20:13

Logiczne że wystąpi Alberto chociaz nie uwazam te decyzj za sluszna. Pato jest po kontuzji, nie ma doswiadczenia w LM, a Inzaghi gral w sobote caly mecz. Mysle ze obsada ataku zostala rozsztrzygniesta juz w meczu z Parma, gdzie to Pippo wybiegl w I skladzie. Mam nadzieje ze Gila zostawi za soba niepowodzenia w LM z przeszlosi i pokaze z strzelac bramki potrafi.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 lut 2008, 20:15

Składy według eurosport.com

Obrazek

U nas nie wygląda to źle. Jednak martwię się o dyspozycje Sagny, Clichyego i mimo wszystko o naszych środkowych obrońców. Z Manchesterem zagrali fatalnie. W końcu są profesjonalistami i wyciągną z tego jakieś wnioski. Czuję, że będzie to mecz Eduardo. :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 lut 2008, 20:17

No ja tez myśle, ze dokładnie taki skład wyjdzie. Choć wolałbym Theo zamiast Eboue.
Jak będzie - się okaże za jakieś 25-30 minut, jak podadzą oficjalnie.

A Oddo ma nie grać ? Liczyłem na jego słabszą formę :lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 lut 2008, 20:26

Tylko, że wg mnie to Bonera w normalnej obecnej formie nie jest wcale dużo lepszy od Oddo w słabej. Co gorsza, nawet nie wiem komu mam w tym spotkaniu kibicowac :roll: - na dobry mecz liczę :]

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 lut 2008, 20:33

Wydaje mi się, że nasz skład wytypowali idealnie :] .

Ja o dyspozycje naszych obrońców bym się nie martwił. Nasza para stoperów w spotkaniu z Manchesterem zagrała słabo, ale tamten mecz ewidentnie odpuściliśmy (o czym świadczy chociażby dzisiejsza kadra z Clichy'm i Flaminim na czele), a spotkanie w Champions League to już zupełnie inna para kaloszy. Boję się jedynie o stan przede wszystkim psychiczny Sagny, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Clichy'emu zapewne nic nie dolegało, a Wenger dał mu po prostu odpocząć.

Pomoc także nie wygląda najgorzej. Najsłabszym punktem wydaje się być Eboue... mam nadzieję że dzisiaj Emmanuel przekona mnie co do swojej gry w pomocy :P . Najważniejsze zadanie stoi jednak przez Flaminim. Nie dość, że musi na każdym kroku pilnować Kakę, to jeszcze nie może zapomnieć o utrudnianiu życia Pirlo czy Seedorfowi. I w tym miejscu liczę na sporą pomoc Eboue, w końcu w destrukcji radzi sobie bardzo dobrze :wink: . Od Fabregasa oczekuję jakiegoś zagrania z kosmosu, nic poza tym :P :D .

No i atak. Będący na ogromnej fali Adebayor oraz trochę niedoceniany Eduardo. Obaj są bardzo groźni i liczę, że udowodnią Europie, że i bez Henry'ego Arsenal potrafi strzelać bramki. W liczbie mnogiej :] .

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 20 lut 2008, 20:34

Lubię obie ekipy, ale będę za Milanem. Mediolańczycy wyjdą chyba ustawieniem 4-3-2-1, a nie jak na tym obrazku.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 lut 2008, 20:44

No i nasz skład dokładnie taki jak można sie było spodziewać.
Lehmann - Sagna, Gallas, Kolo, Clichy - Eboue, Flamini, Cesc, Hleb - Eduardo, Ade

W Milanie zmiany:
Kalac - Maldini, Kaladze, Nesta, Oddo - Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf, Kaka - Pato,

Pato sam w ataku, zobaczymy co chłopak potrafi.

U nas na ławce:
Fabian, Senderos, Denilson, Gilberto, Nicklas, Hoyte, Walcott.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2008, 20:49 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 lut 2008, 20:45

gilardino11 pisze: Co ciekawe czytałem gdzieś że w ataku wystąpi prawdopodobnie...Gilardino...
Opowieści GW w kwestii składów NIGDY nie były wiarygodne.
Jeśli wyjdzie jednak Alberto w pierwszym składzie (za ładnie na razie wszystko wygląda, żeby Ancelotti czegoś nie schrzanił w swoim stylu parę minut wcześniej), to spodziewać się możemy wejścia Pato I Inzaghiego po przerwie.
A może Ancelottiemu chodzi o to, żeby Gilardino też się bronił - bo dużo więcej pracuje na całej długości boiska od Pippo - ale żeby ze względu na to tracić jednego piłkarza... Cóż, aż tak głupi Carlo chyba nie jest.
Zobaczymy.
fieldy pisze:Składy według eurosport.com
A to już zupełnie niewiarygodne źródło - przypomnę tylko mecz z Czechami i wystawienie Żewłakowa w ataku a Dudkę na prawej obronie. Bonera - :shock: :lol:
fieldy pisze: W Milanie zmiany:
Kalac - Maldini, Kaladze, Nesta, Oddo - Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf, Kaka - Pato,
Skąd te wiadomości? Pato? Liczyłem na Pippo. Maldini? Szkoda Jankulovskiego. Też dziwny skład, choć bardziej prawdopodobny.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2008, 20:51 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 lut 2008, 20:49

U nas bardzo młoda ławka. Mam nadzieję, że nie będziemy zmuszeni do żadnych zmian.

No i trzeba zatrzymać brazylijski atak :] .

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 lut 2008, 20:56

Opowieści GW w kwestii składów NIGDY nie były wiarygodne.
Tak rozpisywały sie dzisiejsze włoskie gazety oraz 90% gazet że zaczniemy z Gilardino na szpicy..Też mnie to dziwiło ale przeważnie trafiali ze składem..Jednak jak widać zacznie młody Pato co jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”