1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012)

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post autor: Nebula RN » 18 lut 2008, 20:38

Cenię Toure, uważam, że należy do czołówki środkowych obronców na wyspach. Ale... Panowie, bądzmy obiektywni, od Nesty to on się może sporo jeszcze uczyc. I naprawdę nie wiem dlaczego tak deprecjonujecie grę Nesty, dla mnie to jest top 3 na świecie. Nesta w tym sezonie osiągnął niesamowitą formę i gra w każdym meczu kapitalnie, gdyby nie musiał grac na środku z sierotą Kaladze, większą sierotą Bonerą to jego osiągnięcia byłyby zapewne jeszcze lepsze. Proponuje obejrzec kilka meczów Milanu z tego sezonu i zwrócic uwagę na grę Sandro. Zresztą za 2 dni mecz, wtedy będziecie mogli się przekonac jak gra i kto jest lepszy. :)
Wilmore pisze: Kaladze gra średnio, fakt, może nie popełnia wielkiej ilości błędów, ale Paolo będzie pewniejszy - i raczej na niego postawi Ancelotti, on nie lubi stawiać na Kaladze w istotnych meczach, może i lepiej.
Popełnia ogromne ilości błedów, i to takich które kosztują bramki.
Dla mnie Kaladze nie nadaje się na środek z jednej zasadniczej przyczyny: on zwyczajnie ma problemy z logicznym myśleniem, jego debilne interwencje doprawadzają mnie często do szału.
Można miec mniejsze umiejętności i nadrobic braki pomysłem i sprytem; natomiast braku tej iskry, która pozwala obrońcy podjąc najlepszą decyzję i przewidziec zachowanie przeciwnika zwyczajnie się nie da nauczyc. I dlatego Kaladze to dla mnie mega pomyłka na środku.

Wróć do „Puchary Europejskie”