FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 543

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 10 lut 2008, 14:39

Wilmore pisze:Tyle że raczej kibice go lubić nie będą
Dlaczego :?: Dlatego, że jest trenerem Espanyolu :?:
Valverde to były gracz Barcelony. Cruyff go nawet rekomendował. Raczej nie powodów, dla których Ernesto miałby być nie lubiany.
Wilmore pisze:Zaraz za nim Mourinho, też raczej niezbyt lubiany przez kibiców.
Mou wygrał głosowanie na Mundo pt: kogo byś widział w roli następcy Ryjka :)
Ostatnio zmieniony 10 lut 2008, 14:40 przez Bask, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 10 lut 2008, 14:40

Wilmore pisze:Jak dla mnie świetny kandydat na następcę Rijkaarda
Raczej na następcę następcy - jak dla mnie to na razie zbyt mało doświadczony trener żeby prowadzić Barcelonę. Niech jeszcze trochę popracuje i osiągnie coś więcej. Niby Rijkard też nic wielkiego wcześniej nie osiągnął, ale jednak ten brąz na ME wywalczył. A i Spartę do 2 ligi spuścił, to też doświadczenie :P

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 10 lut 2008, 14:53

Jeśli chodzi o ankietę to zagłosowałem na kandydaturę Hiddinka - Holender ma ogromny autorytet, doskonały warsztat, jest doświadczonym trenerem i umie nawet z potencjalnie przeciętnych zawodników wydobyc to co najlepsze, więc co dopiero mógłby zdzialac z graczami pokroju tych znajdujących się obecnie w FCB.

Co do Mou - mam świadomośc, że z wymienioinych w ankiecie chyba on jest najbliższy ewentualnego zastapienia Ryja, tyle że jakoś nadal nie potrafię zaakceptowac i zrozumiec zachowań w stylu wyzywania piłkarzy (Messi - "brudny pies"), rzucania oszczerstw w kierunku sędziów (sprawa Friska) itp.

Z drugiej strony muszę przyznac, że umiejętności czysto trenerskie Jose muszą budzic podziw i gdybym miał do wyboru - pozostawienie na stanowisku trenera po zakończeniu sezonu Rijkaarda albo zatrudnienie Mou - wybrałbym, mimo wszysko, to drugie. Ryj dostał już wiele szans na naprawienie swoich błędów i zmianę oblicza drużyny - jak widac nie jest w stanie tego dokonac i jego czas w FCB powinien dobiec końca.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 10 lut 2008, 15:04

najwieksza porazka bylo by zatrudnienie MVB lub Scolariego mylse ze nie szlo by nam lepiej niz teraz, VanBasten zawodniekiem byl genialnym ale jako trener nic nie potrafi, Scolariego bym sie poprostu bal chyba zbyt dlugo trenuje juz ta reprezentacje i obawiam sie moglby niezle namieszac..
Ancelotti ? :lol:
Lippi lub Hiddink wydaja sie byc najlepsza opcja moze Mou ?kandydatow jest wielu mialem nadzieje do niedawna na Klinsmana jednak poszedl do Bayernu po sezonie szykuje sie rewolucja...

cranci
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cranci » 10 lut 2008, 15:05

a ja zagłosowałem na Mou wg mnie każdy zawodnik będzie wiedział czego sie od niego oczekuje i co najwazniejsze on bedzie trzymał dyscypline w drużynie a z tym ma problemy ryj

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 10 lut 2008, 16:00

Co od ankiety, to nie było łatwo wybrać. Oczywiście pewne odpowiedzi jak Van Basten ,Ancelotti czy 'odrodzony Ryjek' imo od razu odpadły :lol:

Co do Mourinho to wszyscy wiedzą że jest zajebistym trenerem, trzyma dyscyplinę i kocha go Drogba :wink: Wybranie jego dla niektórych może okazać się w pewnym sensie masochizmem bo jak był na ławce w Chelsea to jego durne napinki i wyczuwanie intryg co do jego osoby czy zespołu były śmieszne a często nawet żałosne. Wielu kibiców Barcy wtedy go nie nawidziło i oczywiście mieli ku temu prawo. Ale jaki by on nie był to dzięki niemu możemy wrócić do dawnej formy ale będziemy grać całkiem nowym dla nas stylem bo Mou jest na tyle oryginalnym trenejro że raczej nie będzie zapożyczał czyiś pomysłów i dzięki swoim pomysłom będzie dalej uznawany za najlepszego w swoim fachu :]

Scolari, o tym panu nie mam za dużo do powiedzenia. Na mundialu w Azji zdobył MŚ świata z Brazylią, Portugalia teraz gra też ładną piłkę (tylko czy to jego zasługa czy C.Ronaldo i Quaresmy :think: ). Widać że tam gdzie jest on jest ładna piłka ale czy w klubie będzie mu tak dobrze jak w reprezentacji?

Hiddink zna się na tym co robi to jest pewne. Zdecydował się na trenowanie Rosji i reprezentacja ta na tym wiele skorzystała. PSV za jego czasu też na arenie międzynarodowej grała dobry futbol i tylko Ambrosini przeszkodził mu wejść do finału LM. PSV było wtedy czymś takim jak Lyon, czyli dominowali w swojej rodzimej lidze, i powoli zagrało europejskim potentatom. Pod jego ręką wyszły takie gwiazdy jak Park Ji-Sung czy Robben :P

Valverde zabłysną na ławce trenerskiej naszego wroga zza miedzy. z średniaka zrobił drużynę która spokojnie może walczyć o LM w Primera Division. Jak już ktoś pisał Cruyff go polecał więc coś w tym jest :] Jest chyba jednym z lepszych trenerów młodego pokolenia (a bynajmniej z tych którzy jakoś nie dawno się wybili) :wink: Teraz Espanyol jest kimś takim jak nie dawno Sevilla, czyli taki klub przed którym wszystko się dopiero zaczyna. Oczywiście jeszcze kwestia transferów bo Dela Pena na którym opiera się gra powoli będzie musiał kończyć karierę.

O Lippim nie będe pisał bo on mi w ogóle nie pasuje do nas :? Niech niedługo przejmie Juve i wszyscy będą zadowoleni.

Najbardziej chciałbym Ramosa ale to już niemożliwe, on jest nie do wyciągnięcia z Tottenhamu który zaczął dobrze grać pod jego wodzą :suicide:

Ramos :chill:

Ostatecznie zagłosowałem na Hiddinka :smoke:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lut 2008, 16:31

Jesli juz ktos ma szanse to tylko Jose z tego grona. Van Basten, Ryj przynajmniej cos sowjego wprowadził do Barcelony, Marco nawet z zajebistymi grajkami narazie nic nie potrafi zrobić. Zadnego Włocha, bo ciezka sprawa z nimi w La Liga, choć podobno Juve grało łądna piłkę za czasów Lippiego. Ciezko mi uwiezyć, ale moze to prawda.

Zreszta nie mysle naraize o nowym trenerze, zobaczymy co bedzie na koniec sezonu. Jesli Barca przegra msitrzostwo a wygra LM to i tak bedzie na plusie. Pamietam jak kiedys w tym temacie wielu podniecało sie Koemanem i wrózyło mu świetlana przyszłość w Barcelonie. :wink: Podobnie teraz moze byc kandydatem na miejsce Ryja, zaden z wymienianych kandydatow nie stosował tatyki podobnej do Barcy i ciezko mi sobie wyobrazic przejscie na 4-4-2.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 11 lut 2008, 18:53

Asteniu pisze:Cos Ci sie niezle pomylio. Nie bylo zadnej kontry i Keita nikogo nie przytrzymywal, tylko czysto odebral pilke ( nie pamietam komu, ale to na 90% byl jakis srodkowy pomocnik Barcelony ).
Krzysztof Jarzyna pisze:Laughing
Jasne. Taktycznie odebral czysto pilke Gudjohnsenowi. Nalezala sie kartka jak nic.
Ściągnąłem właśnie sobie mecz w wersji 200 mb :lol2: Jakość przekazu jest tragiczna, więc nie mogę powiedzieć czy faktycznie Gudi został przytrzymany itd., ale była to na pewno kontra Barcelony. Nic mi się, więc nie pomyliło Asteniu. Keita otrzymał kartkę za faul taktyczny. Postaram się zdobyć nagranie z meczu w jakiejś lepszej jakości i wtedy będę pewien czy Gudi został przytrzymany czy nie :]

Chłopczyk melduje wykonanie zadania generale Jarzyna.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 11 lut 2008, 20:26

Walka Mourinho z hiszpańskimi gazetami sportowymi? Palce lizać. Jako kibic Realu nie chciałbym żeby Barce objął Mourinho albo Hiddink. Dlaczego? Dlatego ze ci goście to specjaliści od tworzenia zajebiscie funkcjonujących mechanizmów. Obaj są gwarantami świetnej i skutecznej piłki. Mourinho w Chelsea początki miał bardzo defensywne. Nie wiem czy odpowiadałoby to cules. Hiddink czego nie tknie tworzy sukcesy, ciekawe jaki ma kontrakt z rosyjska federacja.
Włosi odpadają, zabili by ofensywę... A Ancelotti nasprowadzał swoich ziomków- Brocchiego, Ambrosiniego, Kake itp :P
Valverde- chyba ma jeszcze czas.
Van Basten? brakuje mu umiejętności.
Moze Cruyff? On zawsze ma wiele powiedzenia o trenerach i grze Barcy :lol:

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 11 lut 2008, 20:42

Odniosę się tylko do jednego
peepe pisze: Włosi odpadają, zabili by ofensywę...
Ludzie skończcie już tymi banałami bo rzygać sie chce jak to czytam.Zapomniałeś wspomnieć o catenaccio...O żelaznej defensywie, o graniu na 1-0 itp.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 12 lut 2008, 16:16

Na BO możemy przeczytać że jeśli po zakończeniu sezonu nie przybędzie żadne trofeum to w lecie będziemy świadkami 'czystki'.
Na liśćie do odstrzału znaleźli się Ronaldinho, Deco, Gudjohnsen, Giovanni, Zambrotta i Oleguer.I teraz krótka analiza :]

Pierwszą osoba jest trener do którego szacunek musi być bo z drużyną wrócił na jej należyte miejsce. Ale odejście Ryja kojarzy mi się z odejściem graczy takich jak Deco czy R10 bo oni imo kojażą się z erą Rijkaarda. Więc nie ma na stanowisku Holendra = nie ma jego filarów (oczywiście nie wszystkich :P )

Co do cracka to nie ma co się wypisywać bo chyba wszystko zostało napisane. Wszyscy kibice są mu niezmierni wdzięczni za to co zrobił dla klubu, ale jego czas już się skończył. Niech przejdzie do Chelsea czy Milanu i tam odbuduje swoją formę z przed kilku sezonów. Trzeba mieć do niego szacunek za to co zrobił ale nie jest świętą krową i nie zasługuje na taką kasę jaką zarabia przy obecnej formie. Ale nie tylko finanse tu chodzi.

Deco już wcześniej niejako opowiedział się za tym co teraz mów zarząd czyli nie ma wyników = odchodzi, więc lepiej żeby Tixiki zaczął już szukać następcy :lol:

Gudjohnsen kto jak kto ale temu transferowi mówimy stanowcze NIE! Zawodnik jakby popatrzeć w przekroju ostatnich miesięcy w końcu gra dobrze, swoje szanse wykorzystuje a do tego w tym sezonie zagrał parę dobrych meczy. Islandczyk w nowym sezonie będzie wzmocnieniem bo jest uniwersalny a i siedzenie na ławce mu nie przeszkadza a to plus (bo nie przypominam sobie aby kiedykolwiek się buntował :think: )

Z Giovannim jest dziwna sytuacja. Jak grał jeszcze w Barcie B to pamiętam jego słowa w których mówił że kocha Barce i że nie odejdzie bla bla bla. Ale mimo o odwala numery takie jak oferowanie się ( :lol: ) innym klubom po to tylko aby wywrzeć presję na naszym klubie :? Może okazać się ze odejdzie, zacznie grać kosmos i będziemy sobie pluć w brodę ale ja mimo to będe pamiętał jego wymuszenie. No chyba że się opamięta i poczeka aż zarząd dojdzie do wniosku kiedy zaproponować mu kontrakt.

Zambrottę pokochają w Milanie. Ma już 30, chcieli go wcześniej a teraz dostaną go w pakiecie z Gaucho i Ryjkiem :P

Oleguer :arrow: najsłabsze ogniwo, tyle.

Mógłbym jeszcze coś napisać o ewentualnych wzmocnieniach ale to by były moje marzenia niektóre mniej a niektóre bardziej realne :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lut 2008, 18:37

Moofasa pisze:Na liśćie do odstrzału znaleźli się Ronaldinho, Deco, Gudjohnsen, Giovanni, Zambrotta i Oleguer.I teraz krótka analiza

Tak naprawde szkoda by mi było gdyby odszedł Ronaldinho, nadal wierze, że wroci do porownywalnej dyspozycji co kiedyś.
Giovani mail dobre wejscie i to by było na tyle. Gra w Barcelonie to dla niego narazie za wysokie progi, szkoda by go było stracic, jednak klauzula 16 czy 20 baniek jest wystarczającą ofertą. Reszta bez sebtymentu, patrzac na Deco to jego formy mozna sie spodziewać w okolicach Bożego Narodzenie. Ula za słaby, Zambrotta moze sie jeszcze odrodzi do końca sezonu.
Moofasa pisze:Gudjohnsen kto jak kto ale temu transferowi mówimy stanowcze NIE! Zawodnik jakby popatrzeć w przekroju ostatnich miesięcy w końcu gra dobrze, swoje szanse wykorzystuje a do tego w tym sezonie zagrał parę dobrych meczy. Islandczyk w nowym sezonie będzie wzmocnieniem bo jest uniwersalny a i siedzenie na ławce mu nie przeszkadza a to plus (bo nie przypominam sobie aby kiedykolwiek się buntował )

Nadal jego najlepszym spotkaniem zostaje to z Valenica. To by było na tyle, był jeszcze jeden max dwa wzloty.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lut 2008, 12:33

Dziś w angielskich mediach piszą, że Ryjek ma być zastąpiony Wengerem

kto robił ta ankiete ? :lol:

Ciężko byłoby go pozyskać. I to nie wcale dlatego, że kocha Arsenal i takie tam ;)
Wenger woli Real niż Barce i pewnie nie zgodziłby się do was przyjsć ... choć może jako koń trojański :smile2:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 lut 2008, 13:40

fieldy pisze: ... choć może jako koń trojański :smile2:
Czyli coś w stylu ,,Bednarz działaj!" :lol: :?:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 lut 2008, 15:27

fieldy pisze:Wenger woli Real niż Barce i pewnie nie zgodziłby się do was przyjsć ...
Ronaldinho też kiedyś wolał Madryt niż Barcę. :]

Wenger od kilkunastu lat powtarza, ze uwielbia Real .. jak długo Dinho to powtarzał ? // fieldy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”