AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 349

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 31 sty 2008, 19:06

Z Sports.it
Milan, preso Albertazzi
31 01 2008
Il Milan ha prelevato il giovane difensore Michelangelo Albertazzi, che era stato acquistato in comproprietà l'estate scorsa dal Bologna e lasciato in prestito ai rossoblu.
Mowilem zeby mi przypomniac jesli zapomne o kims waznym a moim zdaniem ten koles to wlasnie jest przyszlosc Milanu wierzac w to jaki jest utalentowany i chyba z rocznika 1991 :wink:

U Baresiego to laduje sie za kare :P ,Ciekawe ja ktam ten Miskiewicz sobie tam u niego daje rade :wink:
Dziś okaże się czy Matteo Ferrari zagra w Milanie czy w Juventusie. Sprawa pozyskania jest o tyle łatwiejsza, że stoperowi Romy za pół roku kończy się kontrakt, a działacze rzymskiego klubu nie kwapią sie do podpisania nowego lepszego kontraktu dla Matteo. Milan i Juve potrzebują już teraz tego zawodnika dlatego są skłonni zapłacić niewielką sumę. W Romie kłopoty z kontraktami mają również Aquilani i Mancini.
Kolejne swieze informacje transferowe choc watpie w to osobiscie :roll:
Ostatnio zmieniony 31 sty 2008, 19:12 przez myhalek_acm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 31 sty 2008, 19:10

myhalek_acm pisze:U Baresiego to laduje sie za kare :P
Nie chciałam tego głośno mówić ;) niestety trenerem to on jest marnym (dlatego też przesunęli go do Berretti, a do Primavery dali Galliego)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sty 2008, 19:21

myhalek_acm pisze:Przemawia za jego powrotem tez to ze Cafu konczy karriere .
Tyle że Marzoratti jest taki, jak w FM - dużo lepszy na środku obrony.
myhalek_acm pisze: Grimi tak jak mowisz średniakiem na pewno nie jest. Ma talent i to spory.
Skąd wiesz? Grał w Sienie, był przeciętniakiem. Będzie grał w Sportingu - zobaczymy. Ale młody strasznie też nie jest, ma chyba 23 lata, więc bez szału, może się nie rozwinąć tak, jak mógłby, gdyby trafił do nas 4 lata temu.
myhalek_acm pisze: Pozzi strzelił chyba 5-6 bramek ale za to 4 w jednym spotkaniu w lidze a w Pucharze dołozył jeszcze chyba 2 co jakims zabojczym rezulattem nie jest patrzac ze gral chyba w prawie kazdym spotkaniu.Wystarczy popatrzec co robił Gila w słabszym klubie zeby ocenic jak to sie sprawdza w lepszym
Gilardino to akurat żaden wyznacznik, bo u nas gra słabo, marnuje okazje, które kiedyś wykorzystywał. Może Pozzi by się tak nie spalał psychicznie? No i w Milanie więcej osób by mu podawało, w Empoli wielkiego wsparcia nie ma.
Tak czy owak jako głęboka rezerwa może się naprawdę przydać, klubu i tak nie zbawi, nie łudźmy się.
myhalek_acm pisze: Borriello szaleje w tym sezonie wyjatkowo wiec jesli tak dalej bedze mu szlo to moze wrocic bo Jak Wiadomo Pippo juz nie ten sam.
Tyle że trafił do zespołu, gdzie gra cały czas i na niego się stawia, gdzie cały czas mu się dogrywa piłki - gra świetnie, ale w Milanie już raz się nie sprawdził, no i ma 26 lat już prawie... Wolę młodszego, ale który się rozwinie, Borriello już zostanie przeciętniakiem.
myhalek_acm pisze: Abbiati wcale gorszy od Storariego nie jest bo on gra w Atetico a Storari gral w ostatnim Levante wiec to mowi samo przez sie . A jesli ty chcesz stawiac Storariego i Kalaca w nastepnym sezonie w roli podstawowych bramkarzy to naprawde ale to juz przesadzasz.Warto tez przypomniec porownujac tych dwoch panow ze Storari w tamtym szonie jak gral to p[usicl chyba 8-6 bramek bo nie pamietam dokladnie w 3 meczach Rolling Eyes .
Storati, póki nie przeszedł do nas, był najlepszym bramkarzem w Serie A - Buffona nie było, Dida grał piach, Julio Cruz, czy jak mu tam, grał średnio - Storari w Messinie dokonywał cudów. Później w Milanie grał nieźle, nie wiem, skąd wziąłeś te dane co do straconych bramek - w Levante gra przeciętnie, jak i Abbiatti w Atletico, tyle że Abbiatti ostatnio się stacza, natomiast Storari ostatnio grał tylko lepiej - według mnie jest zwyczajnie lepszy od Abbiattiego, któremu nie raz, nie dwa, zdarzały się głupie błędy.
Ewa_ pisze: Jestem ciekawa co zrobi Zarząd z Paloschim. Ponoć teraz w styczniu odrzucili ofertę wypożyczenia Alberto (nie pamiętam do jakiego klubu).
Oby mu dawać jak najwięcej szans, bo to naprawdę zdolny piłkarz, a w Serie A czasem mogliby odpoczywać lepsi, podczas gry grałby właśnie młodzik - choćby z ławki na ostatnie 15 minut, to i tak wiele dla niego w takim klubie.
myhalek_acm pisze: Jescze co do powrotow do jestem ciekaw czy w miejsce Simica ktory pewnie w lecie Odejdzie sporwadza kogos czy zostanie na to miejsce Digao
Wszystko, tylko nie Digao - co wchodzi, to schrzani, w meczu z Catanią najpierw zawalił wszystko, co się dało, a później nie miał co zawalić - oby znikał jak najszybciej z Milanu, pokrewieństwo chyba tylko go trzyma u nas. Oby przyszedł ktokolwiek, byle on odszedł.
Wilmore tu masz adres co do kadry i waznosci kontraktow w Milanie , tym co sie koncza oprocz Ronaldo to znaczy chyba ze koncza Karriery Rolling Eyes Mozesz tez wejsc w zakladke transferow.
Też mi się tak zdaje, ewentualnie Favalli jeszcze przedłuży kontrakt.

Czyli po sezonie odchodziłby Inzaghi, Maldini, Ba, Favalli, Cafu, Serginho, Fiori i kontrakt kończy się Kalacowi.
Dramat, bo w ataku zostaje trzech napastników - powinniśmy mieć do gry 4 napastnikami co najmniej dwóch dobrych rezerwowych - w obronie zostaje pięciu na cztery pozycje + Simic na wylocie + Digao - a więc o trzech obrońców za mało, i to dobrych obrońców. Z tego, co napisała Ewa, wynika, że znów mercato będzie robione małym kosztem, a zawodników doświadczonych i z umiejętnościami zastąpią młodzi na dorobku - oby to wypaliło, bo jeśli nie, to będzie dramat na całego - wypadnie taki Nesta na miesiąc i już w bezpośredniej rezerwie jest Marzoratti czy Darmian - wg. mnie aż się prosi w lecie o ściągnięcie Barzagliego i przesunięcie Kaladze na ławkę jako zmiennika Jankulovskiego.

No ale teraz to gdybanie tylko, wszystko się wyjaśni w lecie. Wprowadzanie juniorów - tak, ale nie na aż taką skalę, jak to ma wyglądać wg. podawanego przez Ewę linku. Dwie-trzy kontuzje w pierwszym składzie naraz i już w pierwszym składzie grają rezerwowi.
No i wszystko wskazuje, że w przyszłym roku będzie grać i Abbiatti i Storari, jeśli faktycznie odejdzie Kalac na free transfer (wywalić Didę i zostawić Australijczyka!), wtedy bramka będzie naprawdę super obstawiona.
myhalek_acm pisze: Kolejne swieze informacje transferowe choc watpie w to osobiscie Rolling Eyes
Głośne TAK dla tego transferu, ale wątpię, żeby Giallani coś zrobił, kiedy mamy konkurencję w postaci Juventusu.
Choć to będzie oznaczać ściągnięcie Bonery na stałe na prawą obronę, bo na środku będzie tłok - Nesta, Kaladze, Ferrari, Bonera...

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 31 sty 2008, 19:24

Nie zapominajcie, że najprawdopodobniej w lato do Mediolanu zawita Zambrotta :D

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 31 sty 2008, 19:29

Bask pisze:Nie zapominajcie, że najprawdopodobniej w lato do Mediolanu zawita Zambrotta :D
Pisałam o nim odnośnie wypowiedzi Berlusconiego o Darmianie ;)

a co do naszych młodzików to proponuję felieton mojego przyjaciela, TomkaW. Warte przeczytania http://www.acmilan.pl/prasa/felietony/t ... uranci.php

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 31 sty 2008, 19:49

Mi sie wydaje że gracze pokroju marzorattiegoczy Grimiego mogą być ciekawymi zawodnikami do łatania dziur w obronie jakie się zrobią po sezonie...Bo pewne jest że odejdzie Serginho, Cafu i Maldini a Favalli podobno sie zastanawia.Więc będzie potrzeba zaowodników na boki obrony a chyba nie łudzicie się że po za Zambrota do Milanu na pozycje obrońców czy to bocznych czy środkowych nikt nie przyjdzie :?: :roll:
Bo tak będzie że jeżeli już kogoś kupimy to Włocha z Barcelony, Darmian zostanie przesunięty do pierwszej drużyny a Marzoratti wróci z wypożyczenia i wszystko dla zarządu będzie ok.
wg. mnie aż się prosi w lecie o ściągnięcie Barzagliego i przesunięcie Kaladze na ławkę jako zmiennika Jankulovskiego
Prędzej zdobędziemy Scudetto niż kupimy Barzagliego i Ancelotti posadzi Kaladze na ławce.Widać że za mało znasz pacyne :D
Mnie też bardzo ciekawi co będzie z napastnikami wypożyczonymi czyli Oliveirą,Pozzim i Boriello.Chłopaki w tym sezonie naprawde dają rade.Oliveira gra bardzo dobrze(bynajmniej wtedy kiedy ja oglądałem mecze Zaragozy) i jeżeli będzie w takiej formie to oczywiście w moim odczuciu "Mediolan Wita"Boriello i Pozzi to mi się wydaje że mogą dostać szanse jeszcze jednego sezonu pokazania się w słabszym klubie...

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 31 sty 2008, 21:58

Jeśli będzie tak jak piszecie-tzn. kariery zakończą Paolo, Cafu, Sergio i Favalli, a Simica sprzedamy to nie ma bata, trzeba kupić jakiś obrońców. Darmian i Lino dojdą imo na 100% (choćby tylko po to, żeby wypełnić normy dotyczące wychowanków). I tu można sobie po spekulować, ale imo poza Zambro należy kupić 2 bocznych obrońców, żeby Bonera mógł wrócić na swoją nominalną pozycję, czyli środek obrony.

Jeśli zaś chodzi o wymienianych przez Was napastników to ja raczej skłaniałbym się do tego, że wróci Oli i jeśli zajdzie konieczność (np. jeśli pożegnamy Ronaldo) to wróci też Boriello. Carlo raczej nie będzie chciał względnie młodego Pozziego. I ten scenariusz mnie trochę martwi bo, w sytuacji kiedy karierę kończy Pippo (chociaż ja szczerze wątpię, że on ją skończy już po tym sezonie) to powinien przyjść jakiś napastnik z wyższej półki światowej, ale jak czytam, że marcato ma być przeprowadzane jak najmniejszym kosztem to raczej tak nie będzie. A to nie byłby korzystny scenariusz.

Odniosę sie też do osoby Di Genaro. Imo jeśli miałby wrócić i mieć taką pozycję jak Gourcuff to wolę żeby grał na wypożyczeniu, bo Carlo pewnie by postępował z Nim jak teraz postępuje z Francuzem. A to raczej doprowadziło by do zmarnowania jego talentu. Niech pogra, nabierze doświadczenia, umiejętności to może wtedy Carlo będzie go bardziej cenił.

A i w kwestii bramkarza. nie łudźcie się, że zrezygnujemy z Didy. On ma z nami długi kontrakt i na pewno go wypełni (kto zrezygnował by z 4 mln za sezon :P ). A takiego bramkarza to już niestety nikt nie kupi. Raczej jesteśmy skazani na Didę.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sty 2008, 23:02

Mates pisze:I tu można sobie po spekulować, ale imo poza Zambro należy kupić 2 bocznych obrońców
Po co? Będzie Oddo, Jankulovski, Zambrotta (światowa czołówka na swoich pozycjach, jak mają formę), ostatecznie Bonera - po co dwóch jeszcze? Wolę kogoś z wypożyczenia ściągnąć.
Mates pisze:Pippo (chociaż ja szczerze wątpię, że on ją skończy już po tym sezonie)
Też wątpiłem, ale on ma coraz częściej kontuzje, coraz rzadziej gra, jeśli formę ustabilizuje Ronaldo, to będzie czwartym napastnikiem, podczas gdy my często gramy jednym. Poza tym ma poważne problemy z nerkami, a to nie jest jakaś kostka, która się zrośnie, czy naciągnięcie, które minie.
Mates pisze:powinien przyjść jakiś napastnik z wyższej półki światowej
Kto wie. Wszystko będzie zależało od wiosny - jeśli Oliveira będzie chciał wrócić (czytaj: nie będzie rękami i nogami trzymać się Zaragozy), a Gilardino będzie grał tak, jak gra w styczniu (bo jest postęp w porównaniu do jesieni, wyraźny postęp), to uzupełnienie składu Oliveirą (może nabrać wiatru w żagle z Kaką, Pato czy Ronaldo u boku) i Boriello/Pozzim może być wystarczające - wtedy na boisku zabraknie miejsca dla tego super napastnika.
Mates pisze: Odniosę sie też do osoby Di Genaro. Imo jeśli miałby wrócić i mieć taką pozycję jak Gourcuff to wolę żeby grał na wypożyczeniu, bo Carlo pewnie by postępował z Nim jak teraz postępuje z Francuzem. A to raczej doprowadziło by do zmarnowania jego talentu. Niech pogra, nabierze doświadczenia, umiejętności to może wtedy Carlo będzie go bardziej cenił.
A ja go chcę mieć jak najszybciej w pierwszym składzie Milanu. Niech pouczy się przy Kace czy Seedorfie, może dzięki temu odejdzie Brocchi, a nam są potrzebni jak tlen ofensywni pomocnicy - nie słychać nic o tym, że przyjdzie jakiś, więc rezerwowy Di Gennaro się przyda. Co to za zespół, który grając często dwoma ofensywnymi pomocnikami ma ich w składzie trzech. :roll:
Mates pisze: A i w kwestii bramkarza. nie łudźcie się, że zrezygnujemy z Didy. On ma z nami długi kontrakt i na pewno go wypełni (kto zrezygnował by z 4 mln za sezon Razz )
Ja się mimo wszystko łudzę, że on odejdzie i to jak najdalej od Milanu. Może zarząd pójdzie do głowy i rozwiąże kontrakt za drobnym odszkodowaniem, może jakiś średniak włoski go ściągnie, gdzie Dida by grał, acz zarabiał mniej. ;)
Ale to tylko złudzenia, Didę Giallani uwielbia, a Ancelotti kocha - miłością prawdziwą, czyli totalnie zagadkową - bo nikt nie wie, za co tak naprawdę. :)

Awatar użytkownika
Victor
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Victor » 31 sty 2008, 23:09

Mates pisze: Jeśli zaś chodzi o wymienianych przez Was napastników to ja raczej skłaniałbym się do tego, że wróci Oli i jeśli zajdzie konieczność (np. jeśli pożegnamy Ronaldo) to wróci też Boriello. Carlo raczej nie będzie chciał względnie młodego Pozziego. I ten scenariusz mnie trochę martwi bo, w sytuacji kiedy karierę kończy Pippo (chociaż ja szczerze wątpię, że on ją skończy już po tym sezonie) to powinien przyjść jakiś napastnik z wyższej półki światowej, ale jak czytam, że marcato ma być przeprowadzane jak najmniejszym kosztem to raczej tak nie będzie. A to nie byłby korzystny scenariusz.

Pozzi niedawno mówił, że bardzo chciałby grać w Milanie, ale na razie koncentruje się tylko na grze w Empoli. Ja osobiście bardzo chciałbym zobaczyć tego gracza w barwach ACM. Jedno jest pewne po tym sezonie Milan zdecydowanie nie będzie cierpiał na brak napastników, gorzej z obrońcami....

A propos Zambrotty. Ten zawodnik bardzo na się przyda. Jest uniwesalny. Może grać zarówno na prawej jak i na lewej obronie. Nieźle sobie także radzi w pomocy. Taki gracz to cudo. :P

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 01 lut 2008, 0:12

Wilmore pisze:Wszystko będzie zależało od wiosny - jeśli Oliveira będzie chciał wrócić (czytaj: nie będzie rękami i nogami trzymać się Zaragozy)
Jakiś miesiąc temu Oli udzielił wywiadu dla La Gazzetta dello Sport i powiedział, że chciałby wrócić do Milanu. Oto jego treść:
Wypożyczony do Realu Saragossa Ricardo Oliveira udzielił wywiadu La Gazzetta dello Sport. Napastnik z Brazylii opowiada m.in. o przyczynach nieudanego pierwszego sezonu w barwach Milanu. Poniżej zamieszczamy fragmenty wywiadu.

Jakie zmiany zaszły, gdy przenosiłeś się do Włoch?
Przede wszystkim natury psychologicznej. Opuściłem Hiszpanię i La Ligę, które znałem, przenosząc się do Włoch. Po miesiącu porwana została moja siostra. Jej uwolnienie nastąpiło dopiero po pół roku. W tym czasie miałem się aklimatyzować, dostosowywać do nowego otoczenia, nie czułem się jednak najlepiej. Wiele razy wsiadałem do samochodu, by udać się na trening i płakałem. Tygodniami nie pojawiały się żadne nowe informacje na temat mojej siostry, w innych otrzymywałem straszliwe komunikaty w rodzaju "z twoją siostrą nie jest najlepiej", "zamordujemy ją". W takich okolicznościach trudno o koncentrację na grze. Nie szukam w ten sposób wymówek.

Co stanie się w czerwcu?
Chciałbym powrócić do klubu. Śledzę występy Milanu, oglądam mecze, często rozmawiam z Rickym, podpytuję go, kibicuję. Zdaję sobie sprawę, że nikt nie może zagwarantować piłkarzowi, że będzie cały czas grał. Chciałbym po prostu usłyszeć "liczymy na ciebie". W przeciwnym wypadku to nie będzie miało sensu.

Macie z Ronaldinho tego samego agenta. Wyobrażasz sobie was obu w Milanie?
Nie wiem. Niewiele mogę powiedzieć o Ronaldinho. Nie wydaje mi się, by Barcelona chciała go sprzedać, to kawałek ich historii. Prawdą jest jednak, że wokół niego robi się wiele interesów

www.acmilan.pl
Zobaczymy co się wydarzy po zakończeniu sezonu.

PS. http://alemilan.patrz.pl/ masakra :shock:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 01 lut 2008, 10:15

Z Carlo bylby niezly Gniazdowy na Curvie Sud :P

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 01 lut 2008, 10:17

Wilmore pisze:Po co?

Jak to po co? Jeśli odejdzie ta 5 piłkarzy o której wspomniałem w poprzednim poście to trzeba będzie sprowadzić właśnie 5 piłkarzy. Zambro, z wypożyczenia Lino i z primavery Darmian. Zostają 2 miejsca. I ino to powinni być boczni obrońcy, żeby Bonera wreszcie mógł grać na środku obrony. 4 środkowym byłby Lino. Także dlatego uważam, że to powinni być boczni obrońcy, bo u nas to jest jedna z najważniejszych pozycji. A jak wiadomo ostatnio nasi zawodnicy na tej pozycji nie błyszczą. Jankul to praktycznie cały sezon połamany, Oddo to zagadka. I jeśli podobnie będzie w przyszłym sezonie to musimy mieć wartościowych zmienników.
Wilmore pisze:może dzięki temu odejdzie Brocchi
O tym zapomnij. On jest naszym wychowankiem i musi być a naszej kadrze. A tak mi się wydaje, że Carlo też go w pewnym sensie lubi i z niego nie zrezygnuje.
Wilmore pisze:A ja go chcę mieć jak najszybciej w pierwszym składzie Milanu. Niech pouczy się przy Kace czy Seedorfie, może dzięki temu odejdzie Brocchi, a nam są potrzebni jak tlen ofensywni pomocnicy - nie słychać nic o tym, że przyjdzie jakiś, więc rezerwowy Di Gennaro się przyda.

Ja jednak uważam, że w jego wieku najlepszym sposobem na naukę jest regularna gra. U nas na pewno grać nie będzie.
Wilmore pisze:drobnym odszkodowaniem,
Problem w tym, że to nie było by drobne odszkodowanie. Dida jest cwany i na pewno zapewnił sobie korzystny kontrakt, czyli taki,który trudna zerwać. A kupić to go raczej nikt nie kupi, bo kto da mu tyle co ma u nas.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 lut 2008, 11:35

Mates pisze:I ino to powinni być boczni obrońcy, żeby Bonera wreszcie mógł grać na środku obrony.
Tak, tylko po co aż dwóch? Będzie pięciu zawodników na dwie pozycje, gdzie raczej wymagana jest stabilizacja - poza tym będzie super, jeśli dołączy Zambrotta, żaden inny naprawdę dobry boczny obrońca do Milanu nie przejdzie widząc, jaką będzie miał konkurencję.
Mates pisze: O tym zapomnij.
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale zdecydowana większość moich postów to marzenia - nie mam specjalnych złudzeń, że tacy piłkarze odejdą. :roll:
Mates pisze: Ja jednak uważam, że w jego wieku najlepszym sposobem na naukę jest regularna gra. U nas na pewno grać nie będzie.
Tu nawet nie chodzi o to, czy to będzie najlepsze rozwiązanie dla niego, czy nie - Bologna, jeśli się sprawdzi, pewnie będzie go chciała kupić, więc wątpię, żeby tam został znów wypożyczony - nie przyda mu się na nic kolejny sezon w Serie B, a Milanowi potrzebny jest ofensywny pomocnik - jeśli jest taki di Gennaro, młody, zdolny i posiadający jakieś tam umiejętności, to dlaczego nie? Mógłby przejść, gdyby Carlo znów nie ściągnął żadnego ofensywnego pomocnika - łudzę się, że kiedyś będzie chciał mieć na tej pozycji po dwóch niezłych graczy, bo tu cenna jest rotacja i świeżość w najważniejszych meczach, a obecnie przy trójce na tej pozycji jeden z nich musi grać stale. Tak więc di Gennaro przydałby się, gdyby Ancelotti poszedł po rozum do głowy i zaczął stosować normalną politykę kadrową i szukał zmiennika na tę pozycję - raczej przy obecnej trójce pomocników nie przyjdzie do nas żaden gwiazdor z najwyższej półki (choćby Diego czy VdV), bo nie będzie miał pewnego placu gry, wręcz przeciwnie - może nawet spędzić większość sezonu na ławie. A taki di Gennaro będzie za to wdzięczny. Od takich funkcji są wychowankowie. ;)

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 01 lut 2008, 11:44

Chcialbym ci Wilmore podpowiedziec ze jesli np Di Gennaro zostanie naewt jescze raz wypozyczony do Bologny to pewnie zagra w serie a poniewaz wszstko wskazuje na to ze Bologna awansuje :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 lut 2008, 11:48

myhalek_acm pisze:Chcialbym ci Wilmore podpowiedziec ze jesli np Di Gennaro zostanie naewt jescze raz wypozyczony do Bologny to pewnie zagra w serie a poniewaz wszstko wskazuje na to ze Bologna awansuje Wink
Czytaj uważniej - napisałem, że jeśli się sprawdzi, to wątpię, żeby został tam znów wypożyczony, tylko będą chcieli go kupić - na to Milan nie przystanie raczej. Choć cholera Ancelottiego wie.
A więc skoro go nie sprzedadzą do Bolonii, to pewnie będą chcieli wypożyczyć, a wątpię, żeby inny klub z Serie A go chciał - nie ta klasa jeszcze raczej. Więc wylądowałby w Serie B znów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”